ΤΟΠΙΚΟ

Ολη η δράση στην Α’ ΕΠΣΘ (photos)

ολη-η-δράση-στην-α-επσθ-photos-189133

Με την 14η αγωνιστική ξεκίνησε και πάλι η δράση στο τοπικό πρωτάθλημα, μετά την υποχρεωτική παύση των προηγούμενων εβδομάδων, με τον Σαρακηνό να κερδίζει το ντέρμπι του Α’ ομίλου με 1-0.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μείωσε τη διαφορά ο Σαρακηνός

Ο Σαρακηνός κατάφερε με τη νίκη του επί της πρωτοπόρου Αγίας Αννας με 1-0 να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους τρεις βαθμούς.

Οι «ροσονέρι» του Γιάννη Φασουράκη, που είχαν ως κορυφαίο σε απόδοση τον αριστερό μπακ, Βαγγέλη Αγγελή, βρήκαν το γκολ στο 60ο λεπτό, όταν μετά την παράλληλη σέντρα του Δημόπουλου από τα δεξιά, ο Καλαμάτας έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Χολέβα και ξεγέλασε τον Σάμπα, που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0.

Ο Σαρακηνός είχε και δεύτερη ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Αραμπατζής σούταρε από πλάγια δεξιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι στο 70’. Για τους φιλοξενούμενους, που δεν μπόρεσαν να φθάσουν στην ισοφάριση, ο Κορέτα είχε σουτ στις καθυστερήσεις, με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στην αγκαλιά του Γράντα.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ-ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ 1-0

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Γιοβάννης, Αγγελής, Γιαμαλής, Ράπτης, Χάνος, Δημόπουλος (78’ Θεοχάρης), Καλαμάτας, Αντωνίου (65’ Καλλιακούδας), Αραμπατζής, Νιαώτης (56’ Βαλωτής)

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Σάμπα, Ματθαίου (66’ Ζαρίφης), Καλαμίδας, Βέργος, Χολέβας, Τσιουρέλης, Τσελεπής (62’ Παπαδημητρίου), Πετράκος (80’ Στεργίου), Κορέτα, Τζοβάρας (80’ Παπαδήμος), Σέττος

Στιγμιότυπα από το ντέρμπι της Α’ ΕΠΣΘ

«Καθάρισαν» Παγώνης και Βίτσος

Με τέρμα του συνήθη ύποπτου Νίκου Παγώνη, η Ακρόπολη έφυγε με το διπλό από την έδρα της ΑΕ 2002, όπου κέρδισε με 1-0. Το γκολ σημειώθηκε στο 66ο λεπτό μετά από πλασέ εντός περιοχής του επιθετικού των φιλοξενούμενων, που απειλήθηκαν στο 73’ αλλά ο Βίτσος φώναξε παρών.

Η ΑΕ 2002 κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γαβρίλου Τσουκάλη στον Παρίση, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και τον Βίτσο να μπλοκάρει, πέφτοντας στη δεξιά γωνία. Ο διαιτητής διέταξε την επανάληψή του, θεωρώντας πως ο Βίτσος κινήθηκε αντικανονικά πριν την εκτέλεση, με τους γηπεδούχους να ζητούν να αλλάξει ο εκτελεστής, κάτι που δεν επέτρεψε λανθασμένα ο διαιτητής. Ο Παρίσης εκτέλεσε και πάλι, στέλνοντας την μπάλα αυτή τη φορά στην αντίθετη γωνιά, με τον Βίτσο όμως να σώζει εκ νέου και να διατηρεί το 0-1.

Οι γηπεδούχοι είδαν νωρίτερα στο 70ο λεπτό τέρμα του Σιαμέτη να ακυρώνεται για οφσάιντ, ενώ από το 77’ κι έπειτα έπαιξαν με παίκτη λιγότερο, αφού αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Σαρρής με απ’ ευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα εκτός περιοχής.

ΑΕ 2002-ΑΚΡΟΠΟΛΗ 0-1

ΑΕ 2002: Σαρρής, Μαλλιαρός (78’ Μητράκος), Β. Γαλάνης, Βεργοζήσης, Καλαϊτζίδης, Κόρδας (65’ Βέργος), Παρίσσης, Κωστούλας (80’ Μ. Γαλάνης), Ρακής, Στουμποβίκος, Σιαμέτης

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βίτσος, Γκατζούνας (85’ Χρ. Τσούτσας), Αν. Κολυμήτρας, Στρούγγης, Πασιάς, Κ. Κολυμήτρας, Β. Σταυραντώνης, Πιτσάβας (75’ Αν. Τσούτσας), Κ. Σταυραντώνης (55’ Γαβρίλος Τσουκάλης), Μ. Τσουκάλης (85’ Σπ. Κουρτέσης), Παγώνης

Τριάρα της Αγίας Παρασκευής

Με 3-1 επιβλήθηκε του Τοξότη η Αγία Παρασκευή, με τους γηπεδούχους να μην επηρεάζονται από την κόπωση του αγώνα της Πέμπτης με τη Σκιάθο εκτός έδρας.

Για την ομάδα του Στέλιου Μαλακασιώτη, ο πολύπειρος Λούμπαρδος άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό με πλασέ εντός περιοχής, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με προβολή του Δενελάβα στο 10’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σκλαπάνη και κεφαλιά – πάσα του

Νταγκούλη. Ο σκόρερ των φιλοξενούμενων αποχώρησε λίγο μετά με θλάση, με το παιχνίδι να κρίνεται στο β’ μέρος. Εκεί, ο Μαλακασιώτης πέτυχε με πλασέ το 2-1 στο 60’ μετά από ασίστ του Βούκουτου, με τον Σταύρο Δημόπουλο να περνά ως αλλαγή και να σκοράρει στο 80’ για το τελικό 3-1 με πλασέ.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΤΟΞΟΤΗΣ 3-1

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Γαλλιόπουλος, Μπαλούλης, Λυκουρίνος, Λούμπαρδος, Ντάκος, Κέκος, Μαλακασιώτης, Γκουγκούλης (74’ Ν. Δημόπουλος), Βούκουτος (80’ Κοπάνας), Παναγούλας (70’ Στ. Δημόπουλος), Πολύζος

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Παναγιώτου, Σαββίδης (60’ Χλωρός), Γεωργουλάκος (80’ Γερακίνης), Νταγκούλης, Σκλαπάνης, Σιγαλάκος, Μπραχόλι, Δενελάβας (25’ λ.τρ. Γιαννακούρας), Κωνσταντάκος, Μάστορας

Μακρινίτσα-Σκιάθος 0-3 α.α.

Ρεπό: Δάφνη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Από μηχανής… Πλαβός

Ως «από μηχανής θεός», ο Φώτης Πλαβός λύτρωσε τον Αίαντα Σούρπης, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του επί του Αστέρα Ριζομύλου στο 95ο λεπτό. Το τελικό 2-1 στο γήπεδο του Πλατάνου ήρθε στις καθυστερήσεις, ενώ κρατήθηκαν συνολικά εννέα λεπτά έξτρα χρόνου.

Ο Αίας πανηγύρισε τη 10η φετινή του νίκη και 5η συνεχόμενη μετά από 12 αγώνες και έπιασε τον Πύρασο, που είχε ρεπό, στην πρώτη θέση και τον οποίο αντιμετωπίζουν την ερχόμενη αγωνιστική.

Οι κιτρινόμαυροι, που είχαν χαμένο τετ-α-τετ με τον Χειλά στο 7’ και οριζόντιο δοκάρι με τον Αραπίτσα στο 9’ από εκτέλεση φάουλ, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 11ο λεπτό. Τότε ο Σαρρής εκτέλεσε φάουλ με τον Δ. Αποστολίδη να σκοράρει με προβολή.

Ο Αίας ισοφάρισε σχετικά γρήγορα και στο 16’, όταν ο Πλαβός κέρδισε φάουλ και εκτέλεσε εύστοχα αυτή τη φορά ο Αραπίτσας για το 1-1, για να φθάσουμε στο 95’ όταν ο Αραπίτσας σέντραρε, ο Θ. Κατσαβριάς έκανε κεφαλιά-πάσα και ο επερχόμενος Πλαβός σκόραρε το νικητήριο τέρμα, παίρνοντας θέση επιθετικού στα τελευταία λεπτά.

ΑΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 2-1

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Χουλιαράς, Παπανικολόπουλος, Πλαβός, Κ. Κατσαβριάς (65’ Χριστέλος), Χειλάς, Ράπτης, Αραπίτσας, Τσόγκας (57’ Κωστούλας), Μακανίκας, Γ. Ξηροκώστας (78’ Θ. Κατσαβριάς).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ξανθάς, Δ. Αποστολίδης, Παππάς, Καραλόπουλος, Π. Αποστολίδης, Λουφόπουλος, Πρίντζος (91’ Σταΐδης), Ξηρομερίτης, Σαρρής (85’ Σαρρής), Χαλιμούρδας (75’ Μακρονάσιος), Δούμος (46’ Θεοδώρου)

Χτύπησε ο «BigBen»

Ο ΓΣ Αλμυρού έδειξε να δυσκολεύεται απέναντι στον Διαγόρα Στεφανοβικείου, αλλά τελικά κέρδισε χάρις στην εμφάνιση του Απόστολου Μπένου, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και οδήγησε την ομάδα του Κώστα Ρέππου στο τρίποντο, σημειώνοντας δύο γκολ.

Ο Κουτσιαρής ήταν ο ήρωας του αγώνα για τους φιλοξενούμενους μέχρι το 67’, όταν ο Κλουκουτάρας γύρισε την μπάλα στον Μπένο, που δεν δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ, 13 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα και στο 70’ ο ίδιος πέτυχε και το 2-0. Αυτή τη φορά από σέντρα του Βούλγαρη, κι αφού πρόλαβε την έξοδο του Κουτσιαρή, σκόραρε με ψηλοκρεμαστό πλασέ για το 2-0, κι ενώ θα μπορούσε να σημειώνει και χατ-τρικ στο 76’. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κλουκουτάρας με κοντινή προσπάθεια.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 3-0

ΓΣΑ: Καρακασίδης, Τετριμίδας, Τσαγιανίδης, Αράπης, Τσιάτσιος, Βούλγαρης (79’ Γώγουλος), Δρόσος (85’ Πάλλας), Δήμας (85’ Οικονόμου), Σουλάι (54’ Μπένος), Κοντοβάς, Κλουκουτάρας

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Κουτσιαρής, Μπόλας, Τζέκα, Γκαμαλέτσιος, Σεγδίτσας, Αγριοτσόμπανος, Μουσαμπελίου, Σπ. Καραπλιάγκος (80’ Αγγελίδης), Καρατσόλης, Ντόντος, Π. Νταφός (73’ Βλάχος)

Εύκολη πεντάρα για Ρήγα

Ο Ρήγας έκανε… φιλότιμες προσπάθειες να ζεστάνει το κυριολεκτικά παγωμένο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου, επικρατώντας άνετα με σκορ 5-1 του Πρωτεσίλαου.

Στο 17ο λεπτό ο Γάρος σέρβιρε από τα δεξιά στον Χότζα, ο οποίος από κοντά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ. Με τη συμπλήρωση 32 λεπτών παιχνιδιού, ο Καραγιάννης έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και το… πήγε μέχρι τέλους, περνώντας και τον Μάνο για το 2-0, ενώ λίγο πιο μετά (35’) ο Βλιώρας έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ.

Εκμεταλλευόμενος μία αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων ο υψηλόσωμος φορ Κ. Αλαμάνης μείωσε σε 3-1 στο 51ο λεπτό, σουτάροντας με τη μία έπειτα από σέντρα που έγινε από τα αριστερά. Μάλιστα, αμέσως μετά ο ξάδερφός του, μέσος και συνονόματος, σούταρε από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Ωστόσο, ο Γάρος με δύο προσωπικά γκολ, στο 58’ και στο 75’ «καθάρισε» τον αγώνα για τον Ρήγα, με τον Παπαδόπουλο στη συνέχεια να νικιέται από τα 11 βήματα από τον Τσιλίγκο και τον Παπαδανιήλ να έχει ένα ωραίο μακρινό σουτ στο δοκάρι.

Το ντεμπούτο τους πραγματοποίησαν για τους Βελεστινιώτες οι νέες μεταγραφές Κόντρα, Τσιακίρης, Νούλας καθώς και ο νεαρός Καλτσωνάς.

ΡΗΓΑΣ-ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 5-1

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Tσιλίγκος, Βλιώρας (85’ Καλτσωνάς), Σταματίου (75’ Νούλας), Παπαδανιήλ, Χότζα, Βαϊόπουλος, Σουγκάρης, Γ. Αγροκώστας (66’ Γοδενόπουλος), Καραγιάννης (46’ Τσιακίρης), Γάρος (75’ Πάσχος), Κόντρα

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Κλίντον, Τσαούσης, Λεϊμονής (62’ Καλτσάς), Χασιώτης, Σούδης, Νικογιάννης (85’ Μπισμπιγιάννης), Κ. Αλαμάνης (Ι), Σιαμανίκος, Παπαδόπουλος, Κ. Αλαμάνης (ΙΙ)

Πέντε φορές πανηγύρισαν οι παίκτες του Ρήγα Φεραίου

Καταιγιστικό δεκάλεπτο

και νίκη της Αγχιάλου

Στις νίκες επέστρεψε η Αγχίαλος, κερδίζοντας με 2-1 τους Μυρμηδόνες σε ένα παιχνίδι, που δέκα λεπτά ήταν αρκετά, για να σημειωθούν όλα τα γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 3’ με τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά ο Μωυσίδης ισοφάρισε άμεσα με πλασέ και μετά από ασίστ του Δράγνη, κάνοντας το 1-1 στο 5ο λεπτό. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, σημειώθηκε και δεύτερο τέρμα από πλευράς τους, όταν στο 8’ ο Σίμος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας για το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Χρήστου Κοντοβά με απ’ ευθείας κόκκινη, για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στο 85’.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ-ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ 2-1

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Σαματάς, Λάμπρου, Κόκκαλης, Μαγιόγλου, Λάζογλου, Δράγνης, Μωυσίδης, Αχ. Δαμάσκος, Κάρρος (62’ Γιαννούχος), Σίμος (86’ Σταντσούρης), Τσότζωρας (46’ Χρ. Δαμάσκος)

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Γκόγκος, Μπίνας, Τσέργας, Κατσαβριάς, Γ. Κοντοβάς, Νάντζιος (30’ Κουφάκης), Καραπτσιάς (55’ Κολημήτρας), Παλάσκας (60’ Μπέης), Χριστοδουλόπουλος, Μάτζαρης, Θωμαΐδης (60’ Χρ. Κοντοβάς)

Ρεπό: Πύρασος

ΕΠΣΘ

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα (14η)

Σαρακηνός-Αγία Αννα 1-0

ΑΕ 2002-Ακρόπολη 0-1

Αγία Παρασκευή-Τοξότης 3-1

Μακρινίτσα-Σκιάθος 0-3 ά.α.

Ρεπό: Δάφνη

Επόμενη (15η)

Δάφνη-Αγία Παρασκευή

Τοξότης-Σαρακηνός

Σκιάθος-Αγία Αννα

Ακρόπολη-Μακρινίτσα 3-0 ά.α.

Ρεπό: ΑΕ 2002

Βαθμολογία

  1. Αγία Αννα 29
  2. Σαρακηνός 26
  3. Τοξότης 25
  4. Ακρόπολη 24
  5. Σκιάθος 15
  6. ΑΕ 2002 13
  7. Αγία Παρασκευή 12
  8. Δάφνη 10
  9. Μακρινίτσα 0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα (14η)

Αίας-Αστέρας 2-1

Αγχίαλος-Μυρμηδόνες 2-1

ΓΣ Αλμυρού-Διαγόρας 3-0

Ρήγας Φεραίος-Πρωτεσίλαος 5-1

Ρεπό: Πύρασος

Επόμενη (15η)

Πύρασος-Αίας Σούρπης

Αστέρας Ριζ.-ΓΣ Αλμυρού

Πρωτεσίλαος-Αγχίαλος

Μυρμηδόνες-Διαγόρας

Ρεπό: Ρήγας Φεραίος

Βαθμολογία

  1. Πύρασος 31
  2. Αίας Σούρπης 31
  3. Ρήγας Φεραίος 29
  4. ΓΣ Αλμυρού 24
  5. Πρωτεσίλαος 16
  6. Αγχίαλος 16
  7. Μυρμηδόνες 4
  8. Αστέρας Ριζομύλου 3
  9. Διαγόρας 2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου