ΤΟΠΙΚΟ

Γράντας: «Ο Σαρακηνός προάγει το ευ αγωνίζεσθαι»

γράντας-ο-σαρακηνός-προάγει-το-ευ-αγω-192611

Το ματς της 5ης αγωνιστικής του α’ ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ ανάμεσα στην Αγία Αννα και τον Σαρακηνό στο Βασδέκειο, που είχε λήξει με νίκη των γηπεδούχων με σκορ 3-2, είχε μεγάλη ένταση τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός αυτού μετά τη λήξη του και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του κ. Γραββάνη.

Σήμερα στο γήπεδο του Σαρακηνού η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τους πρωτοπόρους Κώστα Τσιουρέλη στις 15.00 για τον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας, με την κρισιμότητα του παιχνιδιού να είναι δεδομένη, αφού οι δύο ομάδες είναι τα φαβορί για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων και μεταφέρουν τους βαθμούς στα πλέι οφ. Η ευχή όλων φυσικά να είναι να κυλήσουν τα πάντα ομαλά, χωρίς παρατράγουδα.

Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μιλά από τον Σαρακηνό για τη σημερινή αναμέτρηση ο 37χρονος τερματοφύλακας Στέργιος Γράντας, που τονίζει: «Είμαστε σε καλή κατάσταση, δουλεύουμε σωστά και έχουμε θετική ψυχολογία μετά τη νίκη στη Σκιάθο. Αν κερδίσουμε την Αγία Άννα, θα πάμε με καλή συγκομιδή στα πλέι οφ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση είναι λογικό να μείνουμε πίσω. Σεβόμαστε τον αντίπαλο που είναι μία εξαιρετική ομάδα με πολύ καλές μονάδες και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί σ’ ένα πολύ σημαντικό ματς».

Για το αν η ομάδα του θέλει τη ρεβάνς για το ματς του πρώτου γύρου και όλα όσα είχαν γίνει: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για ρεβάνς. Σ’ εκείνο το παιχνίδι ήμασταν εξαιρετικοί και μπορεί να αξίζαμε να κερδίσουμε, γιατί προσωπικά πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι. Στο ποδόσφαιρο όμως εκτός από την ικανότητα υπάρχει και η τύχη. Δεν τίθεται για μένα θέμα ρεβάνς. Ο Σαρακηνός τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι προάγει το ευ αγωνίζεσθαι και δεν μας αρέσει να χαλάμε ένα παιχνίδι και να κάνουμε ζημιά στο ποδόσφαιρο. Όλοι μας πρέπει να βοηθάμε και να προάγουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Για το αν υπάρχει σήμερα φαβορί, με δεδομένο ότι η Αγία Αννα είναι η πιο ακριβή ομάδα του ομίλου: «Στα ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί. Τα ματς αυτά τα παίρνουν εκείνοι που θα βγάλουν την περισσότερη ψυχή και θα δείξουν στο γήπεδο ότι το θέλουν περισσότερο. Δεν έχει να κάνει με το μπάτζετ κάθε ομάδας. Εξάλλου και εμείς έχουμε πολύ καλούς παίκτες εγνωσμένης αξίας και με εμπειρία στον πρωταθλητισμό.

Μακάρι να μην είναι τόσο κακός ο καιρός, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να γίνει ένα καλό ματς από δύο ποιοτικές ομάδες και να κερδίσει ο καλύτερος και όποιος το αξίζει περισσότερο. Πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο και η στρατηγική των δύο προπονητών, αλλά το ματς θα κριθεί περισσότερο στην ψυχή και λιγότερο στην τακτική.

Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μου και στους συμπαίκτες μου. Θα τα δώσουμε όλα και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου