ΤΟΠΙΚΟ

ΑΟ Σκοπέλου: «Επικίνδυνη και ύποπτη η διαιτησία»  

αο-σκοπέλου-επικίνδυνη-και-ύποπτη-η-δ-202335

Ο ΑΟ Σκοπέλου απάντησε με μακροσκελή ανακοίνωση για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Μαγνησιακό στον Βόλο το βράδυ του Σαββάτου. Αναλυτικά:

«Στον αγώνα της ομάδας μας εναντίον του Μαγνησιακού βιώσαμε την πιο άδικη, επικίνδυνη και ύποπτη διαιτησία της φετινής μας σεζόν. Η ομάδα μας έχει υποστεί άδικη διαιτησία που αλλοίωσε επανειλημμένα το αποτέλεσμα του αγώνα σε ακόμα 6 παιχνίδια της φετινής σεζόν και επιλέξαμε να σιωπήσουμε χωρίς να θέλουμε να δυναμιτίσουμε το κλίμα και να δημιουργήσουμε εντάσεις.

Μετά τα χθεσινά (σ.σ. προχθεσινά) γεγονότα δεν γίνεται για μία ακόμη φορά να επιλέξουμε τον δρόμο της σιωπής. Ο «κύριος» Αλεξίου, διαιτητής της αναμέτρησης, μας έδειξε από το 1ο λεπτό του αγώνα το τι θα ακολουθούσε. Όταν σε δική του υπόδειξη και της κας Καρβούνη, από την οποία δεν έχουμε κανένα παράπονο, διότι προσπάθησε να παίξει 50-50 κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα, δίνει άουτ και με φωνές από την αντίπαλη ομάδα αλλάζει την απόφαση τους σε κόρνερ.

Όταν ο προπονητής μας ζήτησε τον λόγο της αλλαγής της απόφασης τους, ο αντίπαλος προπονητής έβρισε και προκάλεσε τον προπονητή μας, κάτι το οποίο ο «κύριος» Σφυρής, επόπτης της αναμέτρησης, δεν άκουσε και δεν είδε.

Στο 3ο λεπτό ο «κύριος» Αλεξίου δίνει ανύπαρκτο πέναλτι και κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Hysaj Erjon, που ακόμα και ο ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας που κέρδισε το πέναλτι παραδέχτηκε στον διαιτητή ότι η φάση δεν ήταν πέναλτι και κόκκινη. Ο διαιτητής προχωρώντας τελικά στην αρχική του απόφαση μας έδειξε τις «αγνές» του προθέσεις για τη δίκαιη διεξαγωγή του αγώνα.

Στο 25ο λεπτό σε τάκλιν που έγινε με τα δύο πόδια μπροστά στον πάγκο του Μαγνησιακού στο ποδοσφαιριστή μας Τσουπαρέλο Κωνσταντίνο δόθηκε μόνο πλάγιο άουτ. Καθώς ήταν κάτω ο ποδοσφαιριστής μας, δέχτηκε χυδαία εξύβριση από παίκτη του αντίπαλου πάγκου, στον οποίο ο παίκτης μας απάντησε ευθέως, οδηγώντας έτσι τον «κύριο» Σφυρή σε επιλεκτική ακοή, ώστε να υποδείξει στον διαιτητή της αναμέτρησης την αυστηρή και μόνο στον δικό μας παίκτη κόκκινη κάρτα, αφήνοντάς μας έτσι με 9 ποδοσφαιριστές.

Παρόλο το αριθμητικό μας μειονέκτημα καταφέραμε να πάμε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1. Στο δρόμο προς τα αποδυτήρια οι ποδοσφαιριστές μας δέχτηκαν προσβολές, προκλήσεις και ύβρεις από τον αντίπαλο προπονητή.

Στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από ανύπαρκτο φάουλ, το οποίο παραδέχτηκε και ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας, προήλθε το προβάδισμα του Μαγνησιακού με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 2-1. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Πατσής Σταμάτης, μετά την εκτέλεση του φάουλ και την επίτευξη του γκολ, έδειξε την αγανάκτηση του προς τον διαιτητή για την όλη αντιμετώπιση του προς την ομάδας μας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κι εκείνος με τη σειρά του, του υπέδειξε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα μας με 8 ποδοσφαιριστές στο 61ο λεπτό.

Επίσης, η ομάδα μας διαμαρτυρήθηκε για το 4ο γκολ του Μαγνησιακού, καθώς ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το τέρμα της ομάδας βρισκόταν σε

εμφανή θέση οφσάιντ, κάτι το οποίο δεν «αντιλήφθηκαν» για ακόμα μία φορά ούτε ο επόπτης ούτε ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα τρεις ποδοσφαιριστές μας, ο ένας εκ των οποίων 16 χρόνων, καθώς και ο προπονητής μας δέχτηκαν ύβρεις, προκλήσεις και ειρωνείες από το προπονητή του Μαγνησιακού αλλά και την παραίνεσή του προς τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν αντιαθλητικά.

Κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που είμαστε έκπληκτοι για την ανακοίνωση που δημοσίευσε μετά την αναμέτρηση του αγώνα η αντίπαλη ομάδα. Εμείς επικαλούμαστε μόνο τον ουδέτερο κόσμο που βρέθηκε χθες στο γήπεδο, εφόσον δυστυχώς δεν υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση, και είδε καθαρά ποια ομάδα προκάλεσε, έβρισε και δημιούργησε μαζί με τους δυο από τους τρεις διαιτητές όλα αυτά τα γεγονότα.

Είμαστε μία ομάδα που αποτελείται μόνο από παιδιά του νησιού μας, τα οποία δεν αμείβονται από την ομάδα, αφήνουν τις δουλειές τους, τα μαθήματα τους και τις υποχρεώσεις τους, ώστε να υπάρχει αθλητισμός στο νησί. Προσπαθούμε να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας ως Α.Ο. Σκοπέλου και να σεβόμαστε τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων που συμμετέχουμε, έχοντας συνεχή παρουσία σε όλα τα παιχνίδια, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και συνεχόμενες δυσκολίες (καιρικές, δρομολόγια, διαμονές κ.α.), έχοντας μόνο ως γνώμονα την αγάπη μας για τον αθλητισμό και τη συνέχειά του από την ακαδημία μας.

Γι’ αυτό το λόγο δεν δεχόμαστε καμία υπόδειξη για το εάν πρέπει να συμμετέχει η ομάδα μας ή όχι στο πρωτάθλημα ειδικά από τον πρόεδρο, τη διοίκηση και τον προπονητή μίας ομάδας, οι οποίοι είχαν ανεπίτρεπτη συμπεριφορά προκαλώντας και βρίζοντας την ομάδα μας πρώτοι.

Περιμένουμε να ακουστεί και να αντιμετωπιστεί δίκαια και ισότιμα και η δική μας πλευρά από όλους τους φορείς και τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου της Μαγνησίας. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και ανάρμοστων συμπεριφορών και ελπίζουμε σε μία πιο δίκαιη αντιμετώπιση προς την ομάδα μας στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τέλος, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε την Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας να μην μας διαιτητεύσουν ξανά οι συγκεκριμένοι κύριοι, καθώς ο κύριος Αλεξίου μας έχει αδικήσει και σε άλλα παιχνίδια της φετινής σεζόν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου