ΤΟΠΙΚΟ

Εκανε την έκπληξη ο Πρωτεσίλαος-Ολη η δράση στην Α’ ΕΠΣΘ

εκανε-την-έκπληξη-ο-πρωτεσίλαος-ολη-η-δ-202482

Τα πρώτα παιχνίδια για τα πρωταθλήματα της Α’ ΕΠΣΘ μέσα στο 2022 πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τον Πρωτεσίλαο να κάνει την έκπληξη, κόβοντας βαθμούς από τον πρωτοπόρο του Β’ ομίλου, Πύρασο, μετά το 2-2 στο γήπεδο του Πτελεού. Αναλυτικά τα παιχνίδια των δύο ομίλων για την 13η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας:

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Εκτη νίκη με … πεντάρα

Η έκτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ για την Ακρόπολη ήρθε με το ευρύ 5-0 απέναντι στη Δάφνη, που είχε οκτώ απουσίες. Στο 20’ κέρδισε πέναλτι ο Χρήστος Τσούτσας και το εκτέλεσε εύστοχα ο Παγώνης για το 1-0, ενώ στο 32’ και το 64’ ο Πιτσάβας βρήκε δίχτυα δύο φορές, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 74’ δεύτερο τέρμα σημείωσε και ο Παγώνης με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Πασσιά, ενώ το 5-0 έγινε από τον Κώστα Σταυραντώνη στο 76’ με ασίστ του Γαβρίλου Τσουκάλη. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέκοψαν τον ρυθμό τους και δεν θέλησαν να αυξήσουν το σκορ.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΔΑΦΝΗ 5-0

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βίτσος, Βαρελόπουλος, Πασσιάς, Αν. Κολημήτρας (65’ Γαβρ. Τσουκάλης), Στρούγγης (60’ Γκατζούνας), Κ. Σταυραντώνης, Χρ. Τσούτσας, Πιτσάβας, Παγώνης, Β. Σταυραντώνης, Μ. Τσουκάλης

ΔΑΦΝΗ: Αλπάκης, Φ. Τσαρέλας, Ντίκας, Αλεξίου, Νίκου, Μαρέδης, Βαρελόπουλος (77’ Κράββαρης), Ρίζος (66’ Ντελής), Γ. Τσαρέλας, Τερλεξής, Σωτηρόπουλος

Διπλό στη Σκιάθο ο Σαρακηνός

Με το διπλό από την έδρα της Σκιάθου έφυγε ο Σαρακηνός, κερδίζοντας με 2-0 την ομάδα του νησιού.

Για τους φιλοξενούμενους ο Αραμπατζής ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με σουτ από το ύψος του πέναλτι στο 40’ και ο Χάνος με εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια σημείωσε το 0-2. Για τους Σκιαθίτες χαμένες ευκαιρίες είχαν ο Γραμματικός στο πρώτο μέρος και ο Τάσσος, με την έναρξη του δευτέρου, με τον Γράντα να αποκρούει.

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ 0-2

ΣΚΙΑΘΟΣ: Τσάκος, Γ. Σταμέλος (46’ Μπομπάι), Τσάκας, Αλ. Τζελάι, Ντάμτσιος, Θ. Σταμέλος (46’ Τσικούνας), Βεργίνης (70’ Τουρναβίτης), Ελμαζάι, Μπάμπα (46’ Ντ. Πρίφτι), Τάσσος, Γραμματικός (80’ Οβερμπεργκ)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Γιοβάννης (65’ Ράπτης), Αγγελής, Γιαμαλής, Χάνος (78’ Τριανταφύλλου), Θεοχάρης, Δημόπουλος, Καλαμάτας, Βαλωτής, Αραμπατζής, Αντωνίου (65’ Σκούρας).

Νίκη στο β’ μέρος για την Αγία Αννα

Η Αγία Αννα έδειξε να δυσκολεύεται απέναντι στην Αγία Παρασκευή, αλλά πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, σημειώνοντας το 1-0 στο 63’ με τον Ζαρίφη με πλασέ, στο παραθυράκι τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Πολύ γρήγορα, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα, με τον Κορέτα να σημειώνει το 2-0 στο 65’ με γυριστό σουτ έπειτα από κόντρα, ενώ δοκάρι (κάθετο) είχε ο Τσελεπής στο 68’ με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Για την Αγία Παρασκευή και πριν το 1-0, σημαντικές ευκαιρίες χάθηκαν από Μαλακασιώτη, που σούταρε άουτ και Παναγούλα, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-0

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Σάμπα, Χολέβας, Κόκκας (60’ Ζαρίφης), Στεργίου (60’ Ματθαίου), Παπαδήμος (46’ Καλαμίδας), Βέργος, Τσιουρέλης, Κορέτα (72’ Τσέλιος), Τσελεπής (75’ Παπαδημητρίου), Σέττος, Τζοβάρας

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Γαλλιόπουλος, Βέρμπης (65’ Μπαλούλης), Λυκουρίνος, Ντάκος, Λούμπαρδος, Γκέκος, Μαλακασιώτης, Πατσής (65’ Ζιάκας), Βούκουτος (75’ Στ. Δημόπουλος), Πολύζος (65’ Γκουγκούλης), Παναγούλας (80’ Ν. Δημόπουλος).

Μακρινίτσα-ΑΕ 2002 0-3 α.α.

Ρεπό: Τοξότης

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Με το δεξί ο ΓΣ Αλμυρού

Ο ΓΣ Αλμυρού ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το 2022, κερδίζοντας στον Πλάτανο τους Μυρμηδόνες με 2-0.

Μόλις στο 7ο λεπτό σημειώθηκε το 0-1, όταν συνεργάστηκαν Δήμας και Κοντοβάς, με την μπάλα να φτάνει στον Τετριμίδα, που πλάσαρε εύκολα.

Από τα πόδια του Κοντοβά ήρθε και το 0-2, με τον πολύπειρο επιθετικό να κερδίζει πέναλτι

από τον Κολημήτρα, για να αναλάβει ο ίδιος την εκτέλεση του στο 76’, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Κώστα Ρέππου.

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ-ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 0-2

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Γκόγκος, Μπίνας (69’ Χρ. Κοντοβάς), Τσέργας, Καραπτσιάς, Γ. Κοντοβάς,

Κατσαβριάς, Τσεκρέζης (79’ Σπυρέλης), Νάντζιος, Χριστοδουλόπουλος, Μάτζαρης (74’ Φ.

Κολημήτρας), Θωμαΐδης (79’ Γούλας)

ΓΣΑ: Καρακασίδης, Νικογιάννης, Τσιαγιανίδης (85’ Μπαράκου), Αράπης, Τσιάτσιος, Τετριμίδας (70’ Ζαντιώτης), Χριστοφορίδης (46’ Δρόσος), Δήμας, Βούλγαρης (79’ Σουλάι), Κοντοβάς, Κλουκουτάρας (79’ Μπένος)

Καρέ… νίκης για Αίαντα

Μετά από ένα «νεκρό» πρώτο μέρος, ο Αίαντας Σούρπης πέρασε εύκολα από το Στεφανοβίκειο, κερδίζοντας με 4-0 τον Διαγόρα, που είχε δοκάρι στο 43’ με τον Κωνσταντίνου, ενώ δοκάρι είχαν και οι φιλοξενούμενοι με τον Αραπίτσα στο 49’.

Τελικά, ο χορός των γκολ άνοιξε στο 60’ με πλασέ του Αραπίτσα έπειτα από σέντρα του Ράπτη. Στο 66’ ο Αραπίτσας έστρωσε την μπάλα για τον Χειλά για το 0-2, ενώ στο 74’ ο Αραπίτσας ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, σκοράροντας με ψηλοκρεμαστό πλασέ πάνω από τον Κουτσιαρή για το 0-3. Το τελικό 0-4 σημείωσε ο Χειλάς, μετά από ασίστ του Γ. Κωστούλα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ 0-4

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Κουτσιαρής, Μπόλκας (80’ Αγγελίδης), Κ. Καραπλιάγκος (75’ Γ. Βλάχος), Παρασκευάς, Γκαμαλέτσος, Αγριοτσόμπανος, Κωνσταντίνου, Τζέκα (80’ Μ. Ντάφος), Ντόντος, Καρατζιώλης (80’ Λουφόπουλος), Π. Ντάφος.

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Χαλάτσης, Χουλιαράς, Γκιόκα (68’ Ντούρας), Γ. Ξηροκώστας, Πλαβός, Κ.

Κατσαβριάς (57’ Μπιρτσάι), Ράπτης, Βούλγαρης (68’ Τσόγκας), Αραπίτσας Θ. Κατσαβριάς (33’ λ.τρ. Χειλάς), Κωστούλας.

Πεντάρα στην Αγχίαλο για Ρήγα

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ρήγας Φεραίος τελείωσε τον αγώνα στην Αγχίαλο από το πρώτο ημίχρονο (0-4), φτάνοντας τελικά στο εμφατικό 0-5 επί της ομώνυμης ομάδας για να πραγματοποιήσει ποδαρικό με το δεξί στο 2022.

Το σκορ για τους Βελεστινιώτες άνοιξε ο Γάρος στο 15ο λεπτό… παρεμβαίνοντας στο σουτ του Καράγιαννη για το 0-1. Εννέα λεπτά αργότερα (24’), ο αρχηγός του Ρήγα διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, γράφοντας με ωραίο πλασέ το 0-2.

Ο Γάρος είχε συμμετοχή και στο τρίτο γκολ της ομάδας του, που σημειώθηκε στο 31ο λεπτό, έστω και χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα, αφήνοντάς την να περάσει κάτω από τα πόδια στη σέντρα από τα δεξιά του Βαϊόπουλου. Τελικός αποδέκτης ήταν ο Δημήτρης Αγροκώστας, που δεν δυσκολεύτηκε να τελειώσει τη φάση κάνοντας το 0-3. Ωστόσο, ο νεαρός επιθετικός στάθηκε άτυχος στη συνέχεια, καθώς αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους (41’) ο Σουγκάρης ευστόχησε από τα 11 βήματα αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε, ο Γάρος.

Με τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών στην επανάληψη (53’) ο Πάσχος έκανε ωραία ενέργεια, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους και σουτάροντας σωστά, με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Σταματά (0-5). Λόγω τραυματισμών οι ελλιπείς γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 9 ποδοσφαιριστές.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 0-5

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Σαματάς, Ζητούδης, Προβιάς, Μαγιόγλου, Σταντσούρης (46’ Λάμπρου), Δράγνης, Μωυσίδης, Λάζογλου (46’ λ.τρ. Τσότζωρας), Γεωργακόπουλος (46’ Δαμάσκος), Σίμος (53’ Ζαφειρίου), Κόκκαλης.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσιλίγκος, Παπαδανιήλ, Φιλοσόγλου, Σταματίου (46’ Βλιώρας), Βαϊόπουλος (74’ Κίτσιος), Χότζα, Σουγκάρης, Γ. Αγροκώστας, Δ. Αγροκώστας (43’ λ.τρ. Πάσχος) Καραγιάννης (70’ Χασάπης), Γάρος (70’ Σταματόπουλος).

Την έκπληξη ο Πρωτεσίλαος

Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να φαινόταν χαμένο… ο Πρωτεσίλαος πρόβαλε αντίσταση απέναντι στον Πύρασο, στερώντας του τη νίκη στο γήπεδο του Πτελεού. Οι Αγχιαλίτες προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον επιθετικό Κώστα Αλαμάνη.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 20’ με τον Βλάχο να δίνει την μπάλα στον Αραπίτσα, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να περάσει τόσο τον προσωπικό του αντίπαλο, όσο και τον τερματοφύλακα, πλασάροντας για το 0-1, αλλά στο 36’ ήρθε η ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Αλαμάνη. Ο Πύρασος προηγήθηκε ξανά στο 63’ με πέναλτι του Οικονόμου, που κέρδισε ο Αραπίτσας από τον Λεϊμονή, αλλά ο Αλαμάνης ισοφάρισε και πάλι στο τελικό 2-2 στο 83’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου και κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ-ΠΥΡΑΣΟΣ 2-2

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Τσαούσης (75’ Αλντίν), Χολέβας, Λεϊμονής, Κλίντον, Σούδης, Νικογιάννης, Σιαμανίκος, Παπαδόπουλος, Αλαμάνης Ι., Αλαμάνης ΙΙ (90’ Θ. Κόρκος).

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Δημητριάδης, Νίνος (64’΄ Φλώρος), Ρακής, Ζενούνης, Θεοδωρόπουλος (50’ Μπούτλας), Κατής (85’ Ζάχος), Αγιασιώτης (85’ Γκαραβέλας), Αραπίτσας, Οικονόμου, Βλάχος.

Ρεπό: Αστέρας Ριζομύλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου