ΤΟΠΙΚΟ

Οι βαθμοί έως τώρα και τα κρίσιμα ματς για τα πλέι οφ της Α’ ΕΠΣΘ

οι-βαθμοί-έως-τώρα-και-τα-κρίσιμα-ματς-γ-216725

Με την αναβολή των αγώνων, που αποφάσισε η ΕΠΣΘ, για ένα Σαββατοκύριακο εντείνεται η αγωνία για την ομαλή συνέχεια των τοπικών πρωταθλημάτων, που δεν ολοκληρώθηκαν πέρσι κι ενώ μια περίοδο πιο πριν «τελείωσαν» εκεί που διακόπηκαν!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η τωρινή απόφαση για αναβολή θεωρείται προληπτική και ελήφθη για την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών από τον COVID-19, με την ΕΠΣ Θεσσαλίας να έχει οριακά ημερομηνίες ειδικά για την Α’ Κατηγορία.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΘ, που τίποτα για τον πρωταθλητή δεν κρίνεται σε δυο γύρους, αλλά στα playoffs, υπάρχουν έως τώρα ομάδες, που απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα με βαθμούς για το ειδικό πρωτάθλημα, που οι 4 του ενός ομίλου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους 4 του άλλου!

Η Αγία Αννα στις 12 πρώτες από τις 18 του πρωταθλήματος είναι η μόνη ομάδα της κατηγορίας, που διατηρεί το αήττητο με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες εκτός έδρας και έχει χάσει μόνο δυο βαθμούς στην προσπάθειά της να πάει με όσο το δυνατόν περισσότερο «αέρα» στα playoffs για τον τίτλο…

Μετά από 18 αγωνιστικές (αλλά όχι 18 αγώνων για τις ομάδες λόγω και των ρεπό) θα υπάρξουν playoffs και playout… Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 1η έως την 4η θέση των δύο ομίλων θα αγωνισθούν σε playoffs, 8 αγωνιστικών, σε δύο γύρους των τεσσάρων αγωνιστικών μόνο με τις αντίστοιχες ομάδες του άλλου ομίλου που κατέλαβαν τις αντίστοιχες θέσεις.

Οι ομάδες θα μεταφέρουν στα playoffs το σύνολο των βαθμών τους που συγκέντρωσαν μόνο από τα αποτελέσματα των έξι αγώνων που έδωσαν με τις άλλες τρεις ομάδες των ομίλων τους από τις θέσεις 1 έως 4. Φυσικά θα υπάρξει νέα κλήρωση, για να καθοριστεί η σειρά των αγώνων που θα αναδείξει την τελική πρωταθλήτρια ομάδα, η οποία στη συνέχεια θα συμμετέχει σε νέα διαδικασία αγώνων με πρωταθλητές άλλων ενέωςεων για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Ετσι όπως είναι τώρα η βαθμολογία και έχουν ξεχωρίσει οι ομάδες της τετράδας οι πρωτοπόροι των ομίλων έχουν και προβάδισμα, ενώ στις 6 αγωνιστικές που απομένουν θα υπάρξουν και άλλα 7 παιχνίδια (μεταξύ ομάδων της τετράδας), που θα κρίνουν την τελική βαθμολογία στα playoffs.

Η ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ έχει κερδίσει δυο φορές την Ακρόπολη με 4-0 και επίσης τον Σαρακηνό με 3-2, ενώ είχε ισοπαλία 0-0 στην έδρα του Τοξότη και στα playoffs θα πήγαινε σήμερα με «προίκα» 10 βαθμούς, ενώ έχει να παίξει και να προσθέσει βαθμούς… στη 14η αγωνιστική στην έδρα του Σαρακηνού και ως γηπεδούχος στη 16η με τον Τοξότη.

Ο ΠΥΡΑΣΟΣ με 3 νίκες και μια ήττα έχει έως τώρα 9 βαθμούς, κερδίζοντας μέσα-έξω τον Ρήγα (2-0), αλλά και με 6-1 τον ΓΣ Αλμυρού, ενώ έχει ηττηθεί 2-1 από τον Αίαντα. Τώρα στη 15η αγωνιστική έχει να υποδεχθεί την ομάδα της Σούρπης και στη 16η να παίξει στον Αλμυρό.

Ο ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ στα ματς με τις άλλες ομάδες της τετράδας έχει δυο νίκες (2-1 τον Πύρασο και 3-1 τον ΓΣΑ), μια ισοπαλία (0-0) στον Αλμυρό και μια ήττα στο Βελεστίνο (2-1) από τον Ρήγα. Εχοντας έως τώρα συγκεντρώσει 7 βαθμούς έχει άλλα δυο πολύ σημαντικά ματς παίζοντας στη 15η αγωνιστική στην Αγχίαλο με τον Πύρασο, ενώ στη 16η θα υποδεχθεί τον Ρήγα.

Ο ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ έχει συγκεντρώσει 5 βαθμούς έχοντας κερδίσει μόνο τον Τοξότη (4-1), ενώ έχει χάσει 3-2 από την Αγία Αννα και έχει δύο ισοπαλίες (2-2 και 1-1) στα παιχνίδια του με την Ακρόπολη. Στη 14η αγωνιστική θα υποδεχτεί την Αγία Αννα και στη 15η θα παίξει στην αήττητη έδρα του Τοξότη.

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ έχει ολοκληρώσει τα παιχνίδια της με τις άλλες ομάδες της τετράδας και στα playoffs πάει με 5 βαθμούς! Εχει κερδίσει 2-0 και έχει χάσει 3-1 στις αναμετρήσεις της με τον Τοξότη, έχει δυο ήττες με 4-0 από την Αγία Αννα και τις δυο ισοπαλίες (2-2 και 1-1) με τον Σαρακηνό.

Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ έχει κερδίσει μόνο τον Αίαντα (2-1) στο Βελεστίνο και παίζει στην έδρα του στη 15η αγωνιστική, έχει χάσει με 2-0 και τα δυο παιχνίδια με τον Πύρασο κι έχει μια ισοπαλία (0-0) στον Αλμυρό, τον οποίο θα υποδεχτεί στη 17η αγωνιστική, για να αυξήσει τη βαθμολογική του «προίκα» των 4 βαθμών που έχει έως τώρα.

Ο ΤΟΞΟΤΗΣ διατηρώντας το αήττητο της έδρας του έχει κερδίσει εκεί την Ακρόπολη (3-1) και έκοψε βαθμούς (0-0) από την Αγία Αννα κι έχει ακόμη ένα ματς στη 15η αγωνιστική υποδεχόμενος τον Σαρακηνό. Εχει 4 βαθμούς, αφού εκτός έδρας έχει χάσει από Ακρόπολη και Σαρακηνό και στη 15η θα παίξει και στην έδρα της Αγίας Αννας.

Ο ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ μπορεί να έχει μόνο 2 ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά αυτές είναι από ομάδες της τετράδας και η «ειδική» συγκομιδή του είναι μόλις 2 βαθμοί. Εχει χάσει 3-1 από τον Αίαντα και 6-1 από τον Πύρασο και έχει ισοπαλίες 0-0 με Αίαντα και Ρήγα, ενώ στις δυο τελευταίες αγωνιστικές θα υποδεχθεί τον Πύρασο και θα παίξει και στο Βελεστίνο.

Την τρέχουσα χρονική περίοδο ειδική βαθμολογία των ομάδων για τα playoffs είναι:

Αγία Αννα 10

Πύρασος 9

Αίας Σούρπης 7

Σαρακηνός 5

Ακρόπολη 5

Ρήγας Φεραίος 4

Τοξότης 4

ΓΣ Αλμυρού 2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου