ΤΟΠΙΚΟ

Σημαντικές νίκες για Πύρασο, Αίαντα, Τοξότη στη… λειψή αγωνιστική

σημαντικές-νίκες-για-πύρασο-αίαντα-το-252009

Λειψή ήταν η 12η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΘ, με μόλις ένα παιχνίδι να πραγματοποιείται για τον Α’ όμιλο, ενώ στον Β’ ο Πύρασος κέρδισε το ντέρμπι της Αγχιάλου και έφτασε τις δέκα νίκες. Νίκη στο γειτονικό ντέρμπι πήρε και ο Αίαντας επί του ΓΣ Αλμυρού.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αναλυτικά η δράση στα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Τριάρα από Τοξότη

Ο Τοξότης επικράτησε με 3-0 της Ακρόπολης στο βοηθητικό του ΕΑΚ, έχοντας ως σκόρερ του πρώτου τέρματος στο 24’ τον Λευτέρη Δενελάβα με αριστερό σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να το αφιερώσει στον πατέρα του Ηλία, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό, κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση στον πανηγυρισμό, δείχνοντας ψηλά στον ουρανό.

Η Ακρόπολη έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κώστα Κολυμήτρα με δεύτερη κίτρινη στο 60’, αλλά θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στο 70’, με το διαγώνιο σουτ από τον Γαβρίλο Τσουκάλη να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπράνου.

Ο Τοξότης έχοντας χώρους στη συνέχεια, χτύπησε στις αντεπιθέσεις, και πέτυχε το 2-0 με πλασέ του Γερακίνη σε τετ-α-τετ στο 79’ και το 3-0 με τον Μπραχόλι από το ύψος της μικρής περιοχής στο 90’, από πάσα πάρε-βάλε του Δενελάβα.

ΤΟΞΟΤΗΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ 3-0

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Ακριβούσης (25’ λ.τρ. Γερακίνης), Παναγιώτου, Γεωργουλάκος, Ιωάννου (80’ Γκίνης), Νταγκούλης, Σιγαλάκος, Σκλαπάνης (75’ Δεμίρης), Δενελάβας, Μάστορας, Μπραχόλι

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βίτσος, Βαρελόπουλος, Πασσιάς (70’ Σταυραντώνης), Αν. Κολυμήτρας, Στρούγγης, Κ. Κολυμήτρας, Γκάγκας, Πιτσάβας (65’ Γαβρ. Τσουκάλης), Παγώνης, Μ. Τσουκάλης, Αξιώτης

Αγία Παρασκευή-Σαρακηνός (διακόπηκε)

Η αναμέτρηση ξεκίνησε αλλά διακόπηκε στο 6ο λεπτό, λόγω ισχυρού ανέμου και η ΕΠΣΘ αναμένεται να ορίσει νέα ημερομηνία.

ΑΕ 2002-Σκιάθος (δεν διεξήχθη)

Η Σκιάθος δεν μπόρεσε να φτάσει στον Βόλο λόγω απαγορευτικού του απόπλου.

Δάφνη-Μακρινίτσα 3-0 α.α.

Ρεπό: Αγία Αννα

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

«Καθάρισαν» Βλάχος,

και Αγιασιώτης

Με γκολ του Βλάχου και του Αγιασιώτη μέσα σε ένα τρίλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πυράσου κέρδισε με 2-0 στο ντέρμπι της Αγχιάλου κι έτσι έφτασε τις δέκα νίκες.

Στο 4’ δοκάρι με σουτ από πλάγια θέση είχε ο Βλάχος, στο 6’ ακολούθησε καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με σουτ του Κάρρου που απέκρουσε ο Κεφαλάς, ενώ στο 7’ σουτ του Δημητριάδη από ευνοϊκό σημείο ήταν άστοχο, με τον Σοφιανό να σώζει την εστία του στο 20’ σε προσπάθεια του Αραπίτσα.

Στο 34’ ακολούθησε άστοχο σουτ σε τετ-α-τετ του Χάρη Μπούτλα και στο 36’ κεφαλιά του Μιχόπουλου πέρασε λίγο άουτ.

Το 1-0 σημειώθηκε στο 61’ με κεφαλιά του Βλάχου ύστερα από σέντρα του Παπαδόπουλου, κι αφού ο αριστερός μπακ του Πυράσου ξεμαρκαρίστηκε με ωραία ντρίμπλα σε αντίπαλο και το 2-0 ήρθε στο 63′ με βολ-πλανέ του Αγιασιώτη ύστερα από σέντρα του Αραπίτσα.

Στο 77’ ο Πύρασος δημιούργησε μία μεγάλη φάση για τρίτο τέρμα με κεφαλιά του Βλάχου, που έβγαλε ο Σοφιανός και ο Ζάχος παίρνοντας το ριμπάουντ αστόχησε.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι για την ομάδα του Πυράσου στη φυσική της έδρα και σε ανακοίνωση επισημαίνει: «Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και συμπαραστάθηκε στην ομάδα μας, ενώ νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον νοσηλευτή Γιάννη Σουλιώτη, ο οποίος παρείχε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς».

ΠΥΡΑΣΟΣ-ΑΓΧΙΑΛΟΣ 2-0

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Παπαδόπουλος (86’ Αλμασίδης), Ρακής, Μπούτλας (86’ Θεοδωρόπουλος), Αραπίτσας, Ζενούνης, Βλάχος (88’ Νίνος), Καραγιώργος (64’ Ζάχος), Δημητριάδης, Αγιασιώτης (64’ Κατής).

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Σοφιανός, Λάμπρου, Κόκκαλης (68’ Ζαφειρίου), Μαγιόγλου, Αχ. Δαμάσκος, Λάζογλου, Κάρρος (46’ Προβιάς), Δράγνης, Χρ. Δαμάσκος (62’ Ζητούδης), Αλμπα (86’ Γεωργακόπουλος), Νούσιας (86’ Σίμος).

Νίκη στο φινάλε

για Αίαντα, 3-1 τον ΓΣΑ

Εκτός έδρας ουσιαστικά έπαιξε ο Αίαντας Σούρπης, ο οποίος ως τυπικά γηπεδούχος φιλοξένησε τον ΓΣ Αλμυρού στο Στάδιο «Αθ. Ραγάζος», κερδίζοντας με 3-1 σε ένα παιχνίδι που το σκορ στο 87’ ήταν 1-1!

Οι Αλμυριώτες ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με την κεφαλιά του Κοντοβά να σταματά στον Χαλάτση στο 21’, με τον Αίαντα να απαντά στο 29’, όταν από συνεργασία των Βούλγαρη-Μπιρτσάι-Χειλά, ο τελευταίος αστόχησε, σουτάροντας μέσα από την περιοχή.

Το 1-0 υπέρ του Αίαντα σημειώθηκε στο 62’, όταν ο Θανάσης Κατσαβριάς έστρωσε στον Χειλά κι αυτός από θέση τετ-α-τετ άνοιξε το σκορ με πλασέ. Ο ΓΣΑ ισοφάρισε στο 87’, με τον Κοντοβά να εκτελεί κόρνερ, κι αφού η μπάλα επέστρεψε στον ίδιο, έκανε νέα σέντρα-σουτ, με τον Τσιάτσιο να κάνει την προβολή για το 1-1. Οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Αραπίτσα από τον Γώγουλο στο 89’, με τον Θ. Κατσαβριά να σημειώνει το 2-1 από την άσπρη βούλα. Στο φινάλε του παιχνιδιού και στο 93’, σημειώθηκε και το 3-1 με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του Παναγιώτη Βούλγαρη.

ΑΙΑΣ-ΓΣΑ 3-1

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Ράπτης, Παπανικολόπουλος, Γ. Ξηροκώστας, Πλαβός, Μπιρτσάι, Βούλγαρης, Χειλάς, Αραπίτσας (90’ Τσιάμης), Θ. Κατσαβριάς, Κ. Κατσαβριάς (76’ Τσόγκας).

ΓΣΑ: Κοντογεωργάκης, Νικογιάννης, Τετριμίδας, Αράπης, Τσιάτσιος, Τσάμης, Χριστοφορίδης (73’ Γώγουλος), Δήμας, Κλουκουτάρας, Κοντοβάς, Δρόσος (56’ λ.τρ. Ζαντιώτης).

Με σκόρερ και πάλι

τον Παπαδόπουλο

Την προηγούμενη αγωνιστική ο Παπαδόπουλος είχε περάσει ως αλλαγή και σκόραρε για την ομάδα του Πρωτεσιλάου και αυτή τη φορά ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα, παρά τις ενοχλήσεις, έδωσε στην ομάδα του το τρίποντο κόντρα στον Αστέρα στο γήπεδο Ριζομύλου. Ηταν το 88ο λεπτό, όταν ο μέσος Αλαμάνης είδε την κίνηση του έμπειρου φορ, ο οποίος πήρε την μπάλα στα πόδια του και με ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ, πέτυχε το 0-1.

Για τον Αστέρα, μεγάλη φάση χάθηκε, για να πάρει προβάδισμα στο 49’, όταν ο Μάνος απέκρουσε προβολή του Βέργου και ο Σταΐδης στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Βέργο να αποβάλλεται στο επόμενο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 0-1

ΑΣΤΕΡΑΣ: Βουραζέρης, Παππάς, Δούμος, Δ. Αποστολίδης, Π. Αποστολίδης, Λουφόπουλος, Θεοδώρου, Ξηρομερίτης, Βέργος, Χαλιμούρδας, Σταΐδης

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάκης Μάνος, Χασιώτης (60’ Αλαμάνης Ι), Χολέβας, Λεϊμονής, Τσαούσης, Σιούδης, Σιαμανίκος, Νικογιάννης (88’ Αλντίν), Κλίντον (60’ Μάριος Μάνος), Παπαδόπουλος (89’ Καλτσάς)

Επέστρεψε στις νίκες

ο Ρήγας Φεραίος

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-0 επικράτησε των Μυρμηδόνων ο Ρήγας Φεραίος, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα από τον Πύρασο. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη, που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, είδε τον Πάσχο να σημειώνει το 1-0 στο 6’ με πλασέ και τον Δημήτρη Αγροκώστα να πετυχαίνει το 2-0 στο 76’ με τον ίδιο τρόπο.

Για τους γηπεδούχους, που ήταν και τέσσερις φορές άτυχοι, δοκάρι είχε ο Πάσχος με κεφαλιά στο πρώτο μέρος, δοκάρι με κεφαλιά ο Γ. Αγροκώστας στο δεύτερο μέρος, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν τα σουτ των Πάσχου και Βαϊόπουλου.

Για τους Μυρμηδόνες, που θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει στο πρώτο μέρος, οι Χριστοδουλόπουλος (δύο φορές), Τσεκρέζης και Μάντζαρης δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Τσιλίγκου.

Με σκίσιμο στο φρύδι αποχώρησε ο Παπαδανιήλ στο πρώτο ημίωρο του αγώνα και του έγιναν οκτώ ράμματα.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ 2-0

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσιλίγκος, Βαϊόπουλος (62’ Γοδενόπουλος), Κακάνης (67’ Βλιώρας), Φιλοσόγλου, Παπαδανιήλ (28’ λ.τρ. Χασάπης), Χότζα, Γ. Αγροκώστας, Σουγκάρης (62’ Γάρος), Τζινιέρης (62’ Καραγιάννης), Δ. Αγροκώστας, Πάσχος

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Γκόγκος, Τσέργας, Φ. Κολημήτρας, Καραπτσιάς (75’ Μπούρχας), Γ. Κοντοβάς, Χρ. Κοντοβάς, Χριστοδουλόπουλος, Νάντζιος, Μάτζαρης (70’ Σπυρέλης), Γ. Κολημήτρας, Τσεκρέζης (75’ Μηλιώνης).

Ρεπό: Διαγόρας

Επόμενη (13η)

(8-9/1/2022)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ακρόπολη-Δάφνη

Αγία Αννα-Αγία Παρασκευή

Μακρινίτσα-ΑΕ 2002

Σκιάθος-Σαρακηνός

Ρεπό: Τοξότης

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Πρωτεσίλαος-Πύρασος

Διαγόρας-Αίας Σούρπης

ΦΘ Αγχίαλος-Ρήγας Φεραίος

Μυρμηδόνες-ΓΣ Αλμυρού

Ρεπό: Αστέρας Ριζ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου