ΤΟΠΙΚΟ

Με ήρωα τον Στέργιο Γράντα ο Σαρακηνός στους 16 (photos)

με-ήρωα-τον-στέργιο-γράντα-ο-σαρακηνός-317887

Την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου ΕΠΣΘ στα πέναλτι με σκορ 1-4 πήρε ο Σαρακηνός εις βάρος του γηπεδούχου ΓΣ Αλμυρού με ήρωα τον τερματοφύλακα Γράντα, σε αγώνα που έγινε χθες στο «Αθανάσιος Ραγάζος» και ο οποίος έληξε με 0-0 στα 90 λεπτά και στην παράταση. Το παιχνίδι ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση, αφού άλλαξε την τελευταία στιγμή ο γιατρός του αγώνα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Στάδιο του Αλμυρού δεν έχει επαρκή φωτισμό κι έτσι παρ’ ότι άναψαν τρεις από τους τέσσερις προβολείς το μεγαλύτερο μέρος της παράτασης έγινε σε ημίφως, όπως και η «ρώσικη ρουλέτα». Οπως και να ‘χει, ο Σαρακηνός πανηγύρισε στο τέλος, με τους παίκτες των κοκκινόμαυρων να πέφτουν όλοι πάνω στον γκολκίπερ Στέργιο Γράντα, που απέκρουσε και δύο πέναλτι στη σχετική διαδικασία, ενώ είχε γλιτώσει την ομάδα του δύο φορές σε τετ-α-τετ (μία φορά στην κανονική διάρκεια και μία φορά στην παράταση).

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο ΓΣ Αλμυρού ξεκίνησε με τον Καρακασίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Νικογιάννη, Αράπη, Τσιάτσιο και Τσαγιαννίδη στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ στο κέντρο ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Τσάμης και Τετριμίδας. Τέλος, πίσω από τον φορ Μπένο κινούνταν οι Κοντοβάς (άξονα), Δρόσος (αριστερά) και Χριστοφορίδης (δεξιά).

Για τον Σαρακηνό στο τέρμα ήταν ο Γράντας, πλάγιοι μπακ οι Ζάγκας και Σκούρας και κεντρικοί αμυντικοί οι Γιαμαλής και Ράπτης. Την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Μαυρίδης, Καλαμάτας και Καλλιακούδας, στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Δημόπουλος και Αραμπατζής, που άλλαζαν θέσεις αμοιβαία, και στην κορυφή της επίθεσης ο Βαλωτής.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 5’ ο Βαλωτής από θέση πλάγια δεξιά της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε στην κλειστή του γωνία ο Καρακασίδης. Στο 7’ο Μπένος πήγε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής μετά την τροφοδότηση με ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Κοντοβά, αλλά βρήκε αέρα, ενώ στο 16’ καταγράφηκε η πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια για τον Αλμυρό με τον Χριστοφορίδη να σουτάρει εντός περιοχής έξω από το δεξί δοκάρι μετά την πάσα προς τα πίσω του Κοντοβά. Στο 25’ πάλι ο Χριστοφορίδης ήταν πρωταγωνιστής, καθώς μετά την μπαλιά του Κοντοβά βγήκε στο τετ-α-τετ μετά με τον Γράντα, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ τον νίκησε, σώζοντας την ομάδα του.

Στο 39’ έξω από μικρή περιοχή και από θέση μέσα αριστερά ο Δημόπουλος ήταν αφύλακτος, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Καρακασίδης σε μία σημαντική στιγμή για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 45’ προσπάθησαν να απειλήσουν με συρτό σουτ του Βαλωτή εκτός περιοχής, αλλά ο Καρακασίδης μπλόκαρε με ευκολία.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 53’ αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι πέρασε η κεφαλιά του Τσιάτσιου από το ύψος της μικρής περιοχής μετά το κόρνερ του Κοντοβά, ενώ στο 57’ το μακρινό σουτ του Καλλιακούδα ανησύχησε τους γηπεδούχους, με τον Καρακασίδη να ακουμπά την μπάλα, που βρήκε και στο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Σχεδόν ίδια φάση όσον αφορά την κατάληξή της έγινε στο 70’. Ο Ζάγκας σέντραρε στο πίσω δοκάρι από τα δεξιά, ο Αραμπατζής πήρε την κεφαλιά, με τον Καρακασίδη να αποκρούει και την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο τερματοφύλακας του Αλμυρού χρειάστηκε να επέμβει και στο 79’, μπλοκάροντας το σουτ του Δουλά, που αρχικά ξεμαρκαρίστηκε από τον Νικογιάννη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Αραμπατζή για οφσάιντ, ενώ στο 86’ αξιόλογο ήταν το γυριστό σουτ του Καλαμάτα, που πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι, με το 0-0 να μην αλλάζει στην κανονική διάρκεια.

Η παράταση

Στο 95’ ο Χριστοφορίδης σπατάλησε μία μεγάλη ευκαιρία, καθώς σε λάθος της άμυνας του Σαρακηνού, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Γράντα, αλλά το πλασέ του ήταν μάλλον βιαστικό και ο τερματοφύλακας του Σαρακηνού μπλόκαρε. Στη συνέχεια στο 104’ ο Θεοχάρης δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά σωστά τοποθετημένος ο Καρακασίδης δεν είχε πρόβλημα.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης δεν είχαμε κάποια φάση, αφού δύο φορές που βρέθηκαν σε θέση βολής οι φιλοξενούμενοι υποδείχθηκαν σε θέση οφσάιντ κι έτσι πήγαμε στα πέναλτι.

Τα πέναλτι

Ο Αντωνίου έκανε το 0-1, ο Τσιάτσιος νικήθηκε από τον Γράντα, που απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, ο Καλαμάτας έγραψε το 0-2, ο Κοντοβάς μείωσε σε 1-2, ο Αραμπατζής σημείωσε το 1-3, για να αποκρούσει και πάλι ο Γράντας εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία το πέναλτι του Αράπη. Αν ο Δουλάς ευστοχούσε στο τέταρτο πέναλτι, όλα τελείωναν και πράγματι ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός το έκανε και με 1-4 ο Σαρακηνός πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Ρέππος): Καρακασίδης, Νικογιάννης, Αράπης, Τσιάτσιος, Τσαγιαννίδης (73’ Μπαράκου), Τσάμης, Τετριμίδας (73’ Γώγουλος), Κοντοβάς, Δρόσος (73’ Δήμας), Χριστοφορίδης (106’ Μπουκώρος), Μπένος (98’ Σιούτης)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Γράντας, Ζάγκας, Σκούρας, Γιαμαλής (λ.τ. 28’ Μοράλες), Ράπτης, Μαυρίδης (90+2’ Θεοχάρης), Καλαμάτας, Καλλιακούδας (98’ Γκλαβίνης), Δημόπουλος (71’ Δουλάς), Αραμπατζής, Βαλωτής (71’ Αντωνίου).

Η ενδεκάδα του ΓΣ Αλμυρού

Η ενδεκάδα του Σαρακηνού

Ο Δρόσος κοντρολάρει την μπάλα μπροστά από τον Δημόπουλο

Προσπάθεια του Τσαγιαννίδη, ενώ τον επιτηρεί ο Καλαμάτας

Φάση με πρωταγωνιστές τους Τσάμη και Δημόπουλο

Προσπάθεια του Κοντοβά

Ο Δρόσος με αντίπαλο τον Ζάγκα

Ο Καλαμάτας προσπαθεί να φτάσει πρώτος στην μπάλα

Περιχαρείς οι παίκτες του Σαρακηνού στο τέλος του αγώνα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου