ΤΟΠΙΚΟ

Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας ΑΜ και είναι μόνος στην κορυφή

πήρε-το-ντέρμπι-ο-ιάσονας-αμ-και-είναι-μ-333389

Κορυφή για έναν στον α’ όμιλο της Β’ ΕΠΣΘ, αφού ο Ιάσων Αλλης Μεριάς πήρε το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής με σκορ 3-2 την Α.ΠΟ.Β. και συνέχισε με το απόλυτο. Στον δεύτερο όμιλο στην πρώτη θέση ισοβαθμούν πλέον Ανθιμος Γαζής και Κένταυρος Ν.Π., που έκαναν το 3Χ3.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Β’ ΕΠΣΘ-Α’ όμιλος

Εμεινε μόνος πρώτος ο Ιάσονας Α.Μ.

Οι δύο ομάδες με το απόλυτο των βαθμών στον πρώτο όμιλο αναμετρήθηκαν στο βοηθητικό του ΕΑΚ, με τον Ιάσονα Αλλης Μεριάς να καταβάλει την αντίσταση της Α.ΠΟ.Β. με 3-2 και να μένει μόνος πρώτος με εννιά βαθμούς.

Ο Χρηστάκης στο 5’ έβγαλε τη σέντρα και με πλασέ ο Τσιόρτος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Νίκου Τζιόλα, η οποία ευτύχησε γρήγορα να κάνει και το 2-0. Συγκεκριμένα στο 15’ ο Νταφόπουλος με ατομική ενέργεια και τελείωμα με σουτ εντός περιοχής έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 2-1 στο 36’ με τον Χούμπλη, αλλά βρέθηκαν και πάλι με δύο γκολ πίσω στο 65’. Σε εκείνο το λεπτό ο Χρηστάκης με κεφαλιά σε κόρνερ του Χριστοδούλου πέτυχε το 3-1 και στο 75’ θα μπορούσε να γίνει και το 4-1, αλλά ο Κιπτίου έστειλε την μπάλα άουτ σε πέναλτι.

Πιο εύστοχος από την άσπρη βούλα ήταν ο Χούμπλης στο 85’, που διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Τσόχας.

Η νίκη του Ιάσονα είναι αφιερωμένη στους τραυματίες ποδοσφαιριστές Ν. Παναγιωτίδη (έχει τριπλό κάταγμα ζυγωματικό και χειρουργείται σήμερα), Χ. Κοτσαλή και Ντ. Μπαρδάνι.

Ιάσων-ΑΠΟΒ 3-2

ΙΑΣΩΝ: Αναστασίου, Λαλόπουλος (46’ Γούσιας), Χριστοδούλου, Ροδοβίτης, Λάσκος (76’ Βασιλείου) , Τσίγκας (46’ Τόρο), Νταφόπουλος, Κιπτίου, Χρηστάκης (76’ Μπάλλας ), Τσιόρτος, Καραναστάσης

ΑΠΟΒ: Κοντρέρας, Σταυρής (77’ Πανταζής), Σωτηρέλης (58’ Βάσσος), Σιαφαρίκας, Αλιώρης, Τσιουκαντάνας, Βαβίτσας, Μιχάλης, Κεραμίδας (71’ Σουφλής) , Χούμπλης, Τσόχας

Επιστροφή στις νίκες για τη Σκόπελο

Επέστρεψε στα τρίποντα η Σκόπελος μετά το 1-1 με τον Μαγνησιακό. Η ομάδα του Γρηγόρη Πουρσαϊτίδη έδειξε πως το Βασδέκειο της ταιριάζει, αφού εκεί έκανε στην πρεμιέρα το πρώτο της διπλό με τον Ελευθεριακό και στο ίδιο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου επιβλήθηκε με 1-3 του Πηλέα.

Από κόρνερ του Τσουπαρέλου από τα αριστερά και εύστοχη κεφαλιά του Ν. Παναγιώτου στο πίσω δοκάρι έγινε το 0-1 στο 45’, ενώ μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο της επανάληψης οι νησιώτες έκαναν το 0-2 με πλασέ του Τσουπαρέλου από το ύψος του πέναλτι κι αφού πρώτα έγινε κλέψιμο έξω από την περιοχή και κάθετη πάσα στον σκόρερ, ο οποίος πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 87’, με το σουτ να κοντράρει στο σώμα του Δεδούση και να αλλάζει ελαφρώς πορεία.

Στο 91’ ο Πηλέας έβαλε το γκολ της τιμής με γυριστό σουτ του Σαραφίδη μέσα από την περιοχή.

Πηλέας-Σκόπελος 1-3

ΠΗΛΕΑΣ: Κωτούλας, Γούσιας, Τσακμακάς (46’ Ζουλένκο), Δεδούσης, Αλβανόπουλος, Μπαρμπαγεωργόπουλος, Χατζηβασιλείου (71’ Μπάτης), Ζαχείλας, Ντούλας, Αναστασόπουλος (35’ Ζούκας), Σαραφίδης

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Παλαιολόγος, Ζάνι (65’ Μελαχροινάκης), Μπακόπουλος, Ν. Καραθανάσης, Ν. Παναγιώτου (89’ Θωμάς), Γεωργίου (65’ Σκιαθίτης), Κερμελής, Τσουπαρέλος (89’ Μηνάς), Συνοδινός, Σένκο, Χυσάι (80’ Στ. Καραθανάσης)

Με πρωταγωνιστή τον Βαρβέκη

Δεύτερη νίκη για τον Πανιώνιο, ο οποίος με δύο γκολ του Παναγιώτη Βαρβέκη έφυγε με το διπλό από το «Παντελής Μαγουλάς», καταβάλλοντας με 1-2 τους Νέους Αθλητές Νίκης, οι οποίοι για δεύτερο σερί ματς δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν την έδρα τους, έχοντας μία πρόκριση στο Κύπελλο και ένα τρίποντο με τον Μαγνησιακό εκτός έδρας. Αντίθετα στο σπίτι τους μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Πηλέα, ηττήθηκαν και από τον Πανιώνιο, που προηγήθηκε στο 50’ με πλασέ του Βαρβέκη μετά την ασίστ του Καπάκη. Στο 54’ οι Ν.Α. Νίκης ισοφάρισαν γρήγορα με τον Γκινίδη, που πήρε την κάθετη πάσα του Γιοβάνη, αλλά στο 67’ ο Βαρβέκης με κεφαλιά σε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι του Παπαστεργίου από τ’ αριστερά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΝΑ Νίκης-Πανιώνιος 1-2

ΝΑ ΝΙΚΗΣ: Κοντοβάς, Δεμερτζής, Αγκόλι, Αλεξάνδρου, Κουκοβίνος, Αναγνώστου, Γκινίδης, Πέτρου (75’ Κόπανος), Γιοβάνης (78’ Κοσμίδης), Στεργιόπουλος (60’ Μπούργος), Συρταριώτης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαρτσέλο, Μάρκος, Σταμάτης, Χιουσεΐν Ογλού, Γιαλίδης, Φώτου (30’ λ. τρ. Λυρίτσης), Κριτσίνης, Παπαστεργίου, Βαρβέκης, Καπάκης, Χρ. Στεργίου (75’ Πέτσης)

«Σεφτέ» για Μαγνησιακό

Πρώτη νίκη για τον Μαγνησιακό με το ευρύ 4-0 επί του Ελευθεριακού. Η ομάδα του Θάνου Θεοδώρου επέλεξε το πλαστικό της νεότευκτο γήπεδο να αγωνιστεί, αφού το διπλανό με φυσικό χορτάρι δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Ολα τα τέρματα μπήκαν στην επανάληψη. Το 1-0 έκανε ο Γιάννης Κέκιας με πέναλτι στο 55’, το οποίο κέρδισε ο Μωυσίδης, ενώ στο 65’ ο Γιάννης Κέκιας ξανά με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 2-0. Με τον ίδιο τρόπο ο Καρμαγάλος στο 83’ λίγο μετά την είσοδό του στο ματς σημείωσε το 3-0, ενώ με πέναλτι που κέρδισε ο Ιμπρα και εκτέλεσε εύστοχα ο Μωυσίδης στο 85’ έκλεισε το σκορ. Για χτύπημα εκτός φάσης πήρε κόκκινη και αποβλήθηκε παίκτης του Ελευθεριακού στο 70’.

Μαγνησιακός-Ελευθεριακός 4-0

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Γρηγοριάδης, Δ. Κέκιας (60’ Ροδίτης), Γκέρτσος (60’ Τσιαντής), Τιμπλαλέξης, Τσαπέρος, Χρυσάνθης (78’ Καρμαγάλος), Χρηστίδης (70’ Κατσίφας), Κρανιάς, Μάρκος (60’ Ιμπρα), Μωυσίδης, Γ. Κέκιας

Β’ ΕΠΣΘ-Β’ όμιλος

Τρία στα τρία με «πεντάρα» ο Γαζής

Το 0-5 του Ανθίμου Γαζή επί των ΑΟ Ανω Λεχωνίων στην κοινή έδρα των δύο ομάδων στη Γατζέα μαρτυρά την ευκολία που η ομάδα του Παναγιώτη Κουρούπη έφτασε στο τρίτο σερί τρίποντο από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Το σκορ ήταν ήδη 0-2, πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα στο 2’ με σουτ του Πασχαλόπουλου έγινε το 0-1, για να ακολουθήσει με κεφαλιά του Γκέκα το δεύτερο γκολ για τους τυπικά φιλοξενούμενους, οι οποίοι έφτασαν και σε άλλα τρία τέρματα στην επανάληψη. Τα δύο απ’ αυτά πέτυχε ο Κίτσας στο 50’ και το 60’, για να έρθει στο 71’ ο Καράι να ολοκληρώσει τον θρίαμβο του Ανθίμου Γαζή. Δοκάρια για τους νικητές είχαν στο 4’ ο Γκέκας και στο 57’ ο Κίτσας.

Να σημειωθεί ότι για τα τελευταία περίπου είκοσι λεπτά ο ΑΟ Ανω Λεχωνίων έπαιξε με δέκα παίκτες, αφού δέχθηκε κόκκινη κάρτα ο Ρήγας.

ΑΟΑΛ-Ανθιμος Γαζής 0-5

ΑΟ ΑΝΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ: Κόλα (70’ Γώγος), Αναστασίου (70’ Ηλ. Φλώρος), Ρήγας, Παχιός (46’ Σαρηγιάννης), Τσιακτίρης, Ξενάκης, Νικηφορίδης (75’ Σωτ. Φλώρος), Καραγιάννης, Τουφεξής, Παπαδημητρόπουλος (75’ Ραφτόπουλος), Νταφόπουλος

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ: Γκούρης (70’ Δεληστάθης), Αγγ. Χασιώτης, Μαρούγκας (62’ Μπιλιτσάκης), Νικολός, Κωστάκης, Βούλγαρης, Αργ. Δημόπουλος (77’ Μουστάκας), Κίτσας, Κατσαρός (62’ Καράι), Πασχαλόπουλος (77’ Λύτρας), Γκέκας

Και … λίγα ήταν

Το δύο στα δύο για την Ενωση Λεχωνίων/Νηλέα ήρθε με το εντυπωσιακό 0-7 στο Αχίλλειο απέναντι στον αδύναμο Αχιλλέα. Πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα το σκορ είχε ήδη φτάσει στο 0-4 με τα τέρματα των Χατζηκώστα στο 13’, Κουβαρά στο 19’, Γκογκινούδη στο 21’ και Τσουμάνη στο 29’. Ο Χατζηκώστας με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 56’ σημείωσε το 0-5, για να έρθουν οι Γράντζας στο 66’ και ο Σκατζούρης στο 75’ να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα του Κυριάκου Κοκκινάκη να έχει τη δυνατότητα και για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, αλλά …πάτησε φρένο.

Αχιλλέας Αχιλλείου-Ενωση Λεχωνίων Νηλέα 0-7

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ: (Παναγάκος) Στέκας, Καραγιάννης, Κωστόπουλος, Τσεκούρας, Ευαγγελίου, Δρόσος, Στεργίου, Παναγιώτου (56’ Κάσα), Χουλιάρας, Μόσχος, Μουζουράκης,

ΕΝΩΣΗ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΝΗΛΕΑΣ: (Κοκκινάκης) Στεργιάδης, Σταμπούλογλου (46’ Κώστογλου), Πάγια, Ιντζόγλου, Τσουμάνης, Αράπογλου (65’ Δαρής), Γκογκινούδης, Σκατζούρης, Χατζηκώστας (65’ Γράντζας), Κουβαράς (70’ Πακάκης), Μπικοράρος (46’ Αδάμος)

Το απόλυτο ο Κένταυρος Ν.Π.

Πολύ όμορφο παιχνίδι έγινε στην Αργαλαστή, με τον Κένταυρο Νοτίου Πηλίου να δέχεται μεν τα πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά να κερδίζει με 3-2 τον Αθλο Αλμυρού και να κάνει το τρία στα τρία.

Στο 3ο λεπτό οι νικητές άνοιξαν το σκορ με τον Φάνη Γώγο, αλλά ισοφαρίστηκαν στο 30’ με απευθείας φάουλ του Κακαλέ. Ομως οι γηπεδούχοι πολύ γρήγορα, στο 32’, ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Ζοτκάι, για να έρθει στο 42’ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο Φάνης Γώγος να γράψει το 3-1.

Στο 78’ ο Αθλος μείωσε στο ένα γκολ με απευθείας κόρνερ του Κακαλέ, που βρήκε δίχτυα έτσι για δεύτερη φορά, αλλά το 3-2 δεν άλλαξε ως το φινάλε. Κόκκινη πήρε στις καθυστερήσεις ο προπονητής του Αθλου, Θοδωρής Σκούρας.

Κένταυρος Ν.Π.-Αθλος 3-2

KΕΝΤΑΥΡΟΣ Ν.Π. (Στ. Γώγος): Ν. Ζούζουλας, Τσέλα, Σέτι (20’ λ. τρ. Τζίκας), Λαμπαδάρης (46’ Νιτσάι), Κολοβός, Τσιργής, Γ. Ζούζουλας (65’ Α. Σεφέρι), Ευαγ. Γώγος, Ζοτκάι, Πότσκα, Φ. Γώγος (55’ Μπογδανίδης)

ΑΘΛΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Σκούρας) Τούντορ, Καραΐσκος (80’ Νικοβιώτης), Ακριβός (80’ Ραμαντάνης), Μαυρογένης (λ. τρ. 30’ Τίτου), Κεπεσίδης, Κακαλές, Κρικώνης, Κατσάκος, Θωμαΐδης (46’ Καραντάνας), Κομπούρας, Τόπας

Πρώτο τρίποντο για Απόλλωνα Καναλίων

Ο Απόλλων Καναλίων επιβλήθηκε με 1-2 της Χλόης και πήρε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Το αυτογκόλ του Κίτσιου στο 20’ και το τέρμα του Βασιλείου στο 33’ έφεραν το 0-2 στο πρώτο μέρος, για να μειώσει ο Μιχολίτσης στο 55’.

Χλόη-Απόλλων 1-2

ΧΛΟΗ Τσιούτσιος, Αγροκώστας, Κίτσιος, Ντόντος, Χρόνης (85’ Σούρλας), Μπαλαμώτης (70’ Ντογκάνι), Κουντούρης, Τριχόπουλος, Γεροβασίλης (60’ Μπομπότης), Βαΐτσης, Σουλιώτης (46’ Μιχολίτσης).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Πρωτούλης, Μιμίνης, Αγερώτης, Ζήσης, Καραγιάννης, Καράνταγλης, Δούκας, Ψαθάς (46’ Παναγιωτάκης), Ανδρέου (80’ Παναγιώτου), Δουλάς, Βασιλείου (60’ Παππάς).

Βαθμολογία

Α’ όμιλος

  1. Ιάσων Α.Μ. 9
  2. Σκόπελος 7
  3. Νέοι Αγ. Αννας 6
  4. Α.ΠΟ.Β. 6
  5. Πανιώνιος 6
  6. Μαγνησιακός 4
  7. Ν.Α. Νίκης 4
  8. Πηλέας 1
  9. Ελευθεριακός 0
  10. Α.Ε. Διμηνίου –

Β’ όμιλος

  1. Ανθιμος Γαζής 9
  2. Κένταυρος Ν.Π. 9
  3. Ε.Λ. Νηλέας 6
  4. Αθλος Αλμυρού 6
  5. Μικροθήβες 3
  6. Απόλλων Καναλίων 3
  7. Χλόη 0
  8. ΑΟ Ανω Λεχωνίων 0
  9. Αχιλλέας Αχιλλείου 0

*Ρεπό έχουν κάνει Μικροθήβες, Ε.Λ. Νηλέας και Αχιλλέας Αχιλλείου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου