ΤΟΠΙΚΟ

Δύσκολα η Δήμητρα, άνετα Ρήγας, Πύρασος

δύσκολα-η-δήμητρα-άνετα-ρήγας-πύρασος-338923

Η Δήμητρα πήρε την πιο δύσκολη πρόκριση στους χθεσινούς έξι αγώνες του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ για τη φάση των 32 του θεσμού, όπως μαρτυρά το 0-1 επί της Αγίας Παρασκευής, ενώ τα εισιτήρια για τους 16 «τσέκαραν» επίσης οι Πύρασος (6-1 την ΑΕ 2002), Ρήγας Φεραίος (0-5 τις Μικροθήβες), Αστέρας Ριζομύλου (0-5 τη Δάφνη), Αγχίαλος (0-2 τον Κένταυρο Ν.Π.) και Διαγόρας Στεφανοβικείου (0-2 τον Απόλλωνα Καναλίων

Ρεπορτάζ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην επόμενη φάση ο Πύρασος θα παίξει ως φιλοξενούμενος με Ν.Α. Νίκης ή Μαγνησιακό, ο Διαγόρας θα υποδεχθεί τον Τοξότη ή τον Θησέα, ο Ρήγας την Αγχίαλο, η Δήμητρα θα αγωνιστεί στην έδρα του Ανθίμου Γαζή ή των Μρυμηδόνων, ενώ ο Αστέρας θα είναι γηπεδούχος σε αναμέτρηση με την Αγία Αννα.

Για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αναμένεται να οριστούν οι αγώνες: Νέοι Αθλητές Νίκης – Μαγνησιακός, Τοξότης – Θησέας, Άθλος – Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας, Άνθιμος Γαζής- Μυρμηδόνες, Νέοι Αγ. Άννας – Ακρόπολη, ΓΣ Αλμυρού – Σαρακηνός, ΑΟ Σκοπέλου – ΑΟ Σκιάθου, Πρωτεσίλαος – Αίας Σούρπης.

Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

Δύσκολα η Δήμητρα

Η Αγία Παρασκευή ήταν αρκετά ανταγωνιστική στο γήπεδό της απέναντι στη Δήμητρα, η οποία τελικά κέρδισε με 0-1 με γκολ στο 77’ από τον Βούλγαρη, που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος. Ο σκόρερ πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Καγιάννη σε σουτ του Σιόβα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καγιάννης, Ζαχόπουλος, Βαρελόπουλος (70’ Γεωργίου), Λούμπαρδος, Τάκος, Πατσής (69’ Γκουγκούλης), Δημόπουλος (50’ Πολύζος), Γκέκος, Κοπάνας, Μαλακασιώτης, Παναγούλας

ΔΗΜΗΤΡΑ: Χαρχαλάκης, Φαράντος (46’Λάμπος), Θεοδωρόπουλος (46’ Καρράς), Μπιρμπίλης, Γαλανόπουλος, Καμπέρης, Κρανάς, Μαυροζούμης, Μπέικος (46’ Βούλγαρης), Αναστασίου (46: Σιόβας), Μπουμπούκης (60’ Παπουτσής).

O Χαρχαλάκης της Δήμητρας μπλοκάρει την μπάλα στο ματς της Αγ. Παρασκευής

«Εξάσφαιρος» ο Πύρασος

Με μεγάλη άνεση ο Πύρασος πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, συντρίβοντας την ΑΕ 2002 στο «Π. Μαγουλάς» με 6-1. Ο Βλάχος στο 7’ έκανε το 1-0, ενώ στο 42’ ο Θ. Παπαδόπουλος έχασε πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος οι Αγχιαλίτες ήταν πιο εύστοχοι και βρήκαν δίχτυα με τους Βλάχο (53’), Θανάση Γκαραβέλα (55’) και Αραπίτσα με πέναλτι (58’), έχοντας ένα καταιγιστικό πεντάλεπτο, για το 4-0. Στο 65’ ο Παπαδόπουλος και στο 79’ ο Αγιασιώτης ανέβασαν το σκορ στο 6-0, για να μειώσει η ΑΕ 2002 στο 83’ με πέναλτι του Στουμποβίκου, το οποίο κέρδισε ο ίδιος.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τάσος, Μιχόπουλος (66’ Σταντσούρης), Παπαδόπουλος (66’ Αλμασίδης), Φλώρος, Ρακής, Αραπίτσας, Ζενούνης (71’ Θεοδωρόπουλος), Βλάχος (56’ Καραγιώργος), Κατής, Γκαραβέλας (56’ Κοσμάς), Αγιασιώτης.

ΑΕ 2002: Σαρρής, Σταθόπουλος (65’Δήμτσας), Βαγγ. Γαλάνης, Σφέτσιος, Βεργοζήσης, Κόρδας (48’ λ. τρ. Μ. Γαλάνης), Παρίσης, Κωστούλας (65’ Σακελλαρίου), Κουλοχέρης (60’ Σαραντόπουλος), Στουμποβίκος, Σιαμέτης.

Ο Βλάχος κάνει το 1-0 υπέρ του Πυράσου στο Π. Μαγουλάς

Με… τα φυντάνια ο Ρήγας

Επιστροφή στις επιτυχίες με τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών για τον Ρήγα που επικράτησε άνετα με σκορ 5-0 στις Μικροθήβες της τοπικής ομάδας.

Ο Σουγκάρης άνοιξε το σκορ με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 25ο λεπτό, ενώ στο 36’ ο Φούκης πήρε το ριμπάουντ έπειτα από πλασέ του Καραγιάννη και απόκρουση του Λανάι, για να σημειώσει το 0-2. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Γάρος ανέβασε με ωραία κεφαλιά τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Ο 15χρονος Χασάπης, που μαζί με τον Παπαδανιήλ ξεκίνησαν στην ενδεκάδα, προστέθηκε στη λίστα των σκόρερ στο 65ο λεπτό, βρίσκοντας δίχτυα με όμορφο σουτ, με τον Καραγιάννη στο 70’ να γράφει τον επίλογο της αναμέτρησης με ωραίο πλασέ, αφού ο Βρέτο από πλευράς γηπεδούχων αστόχησε σε πέναλτι λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Λάκης Μπακάλης είχε την ευκαιρία να δώσει το «βάπτισμα του πυρός» και στον Κίτσιο.

ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ: Χ. Λανάι, Γκόλιας, Κουφαλιδάκης, Παπανίκος, Τοκαλής (60’ Κουτσοκέρας), Παπαγεωργίου, Α. Λανάι, Βρέτο, Ρ. Καλέμι, Κ. Καλέμι, Μπασδάνης (73’ Κυριέρης).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσιλίγκος, Χότζα, Βλιώρας, Δίντσης (71’ Μπομπότης), Κακάνης (81’ Κίτσιος), Σουγκάρης (46’ Ρόκας), Γάρος (63’ Σταματίου), Παπαδανιήλ, Καραγιάννης, Φούκης (63’ Γοδενόπουλος), Χασάπης.

Νίκησε Κένταυρο και … απουσίες η Αγχίαλος

Με έντεκα διαθέσιμους παίκτες πήγε η Αγχίαλος στην Αργαλαστή για το ματς με τον Κένταυρο Νοτίου Πηλίου και ο Θοδωρής Ανδρουτσόπουλος κατάφερε τελικά να κάνει μία αλλαγή, καθώς στην ανάπαυλα εμφανίστηκε στο γήπεδο ο Σίμος. Εστω κι έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση με 0-2, τη στιγμή που και οι γηπεδούχοι είχαν κι αυτοί τις δικές τους απουσίες, με συνέπεια ο Στέφανος Γώγος να διαθέτει 14 ποδοσφαιριστές.

Στο 10’ ο Ζητούδης με πλασέ έκανε το 0-1, ενώ ο Ζαφειρίου κέρδισε στο 65’ πέναλτι από τον Λιάντζουρα, που τον ανέτρεψε καθαρά και ο Λάμπρου ευστόχησε από την άσπρη βούλα, γράφοντας το τελικό 0-2.

Για τον Κένταυρο Ν.Π. δοκάρι είχε ο Α. Σεφέρι, ενώ να τονιστεί ότι χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή ο 14χρονος Γρηγόρης Ζούζουλας.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΝΠ: Κολοβός, Τσέλα, Λαμπαδάρης, Λιάντζουρας, Σέτι (48’ λ. τρ. Α. Σεφέρι), Γιωρ. Ζούζουλας, Ζοτκάι, Β. Γώγος, Μπογδανίδης (60’ Γρηγ. Ζούζουλας), Πότσκα, Φ. Γώγος (60’ Κλιάρης)

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Σαματάς, Μοράβας (λ. τρ. 46’ Σίμος), Κόκκαλης, Μούχα, Προβιάς, Δράγνης, Ζητούδης, Λάμπρου, Γεωργακόπουλος, Δημακόπουλος, Ζαφειρίου

Βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ο Διαγόρας

Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο μέρος και πήρε τη νίκη-πρόκριση με 0-2 στα Κανάλια με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Το 0-1 έγινε από τον Φ. Βλαχόπουλο με σουτ εκτός περιοχής στο 58’ και με πέναλτι ο Καρατζιώλης, που κέρδισε ο Γαλάνης, σημειώθηκε το τελικό 0-2 στο 65’.

Στο 51’ δοκάρι είχε ο Δουλάς για τον Απόλλωνα, που δεν μπόρεσε σ’ εκείνο το σημείο να προηγηθεί, ενώ πιο μπροστά, στο 35’ και το 40’, ευκαιρίες είχαν χαθεί για την ομάδα του Χρήστου Κολημήτρα με τους Αγερώτη και Ανδρέου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: Πρωτούλης, Μιμίνης, Αγερώτης, Χρ. Ζήσης, Καραγιάννης (83’ Γιαννούχος), Καράνταγλης, Δουλάς, Μπαλούλης, Παππάς, Ανδρέου (83’ Ξέρας), Βασιλείου (75’ Τσάντος)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦ.: Αντ. Βλαχόπουλος, Μεϊντάνι, Γιαν. Παπαϊωάννου, Ακρίβος, Σουλακούδης, Μπόλκας, Λουφόπουλος (46’ Κουζιώκας), Καρατζιώλης (70’ Αγγελίδης), Τζέκα (70’ Γιωρ. Παπαϊωάννου), Φ. Βλαχόπουλος, Ντόντος (25’ λ. τρ. Γαλάνης)

Πέντε γκολ στο πρώτο μέρος ο Αστέρας

Μέχρι το 32’ ο Αστέρας Ριζομύλου είχε σημειώσει πέντε γκολ στο Βασδέκειο απέναντι στη γηπεδούχο Δάφνη και το 0-5 δεν άλλαξε ως το τέλος. Ο Βέργος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά την κεφαλιά-πάσα του Δ. Αποστολίδη στο 7’, ενώ τη σκυτάλη πήραν ο Σταΐδης (12’), δις ο Ξηρομερίτης, που σκόραρε στο 19’ και το 22’ με ισάριθμες κεφαλιές σε στημένες φάσεις, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Βέργος στο 32’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτη φορά έπαιξαν για τους νικητές οι 14χρονοι Κ. Σεσκλιώτης και Δ. Μακρονάσιος.

ΔΑΦΝΗ: Αλπάκης, Βαρελόπουλος, Ντίκας (46’ Παρασκευάς), Αλεξίου, Γ. Τσαρέλας, Σωτηρόπουλος, Φ. Τσαρέλας, Τερλεξής, Σιαμέτης (80’ Σιαμουρδάνης), Βαλαρούτσος, Γεωργίου (84’ Ρίζος)

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ξανθάς, Δ. Αποστολίδης, Δούμος, Λουφόπουλος, Π. Αποστολίδης, Χαλκίδης (55’ Πρίντζος), Μαρούφ, Ξηρομερίτης, Βέργος (65’ Κ. Σεκλιώτης), Τσάμης (75’ Δ. Μακρονάσιος), Σταΐδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου