ΤΟΠΙΚΟ

Ανδρουτσόπουλος: «Τέτοιες εμφανίσεις μας μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά»

ανδρουτσόπουλος-τέτοιες-εμφανίσει-341786

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ζήτησε την άποψη του τεχνικού της Αγχιάλου, Θοδωρή Ανδρουτσόπουλου, για την επιτυχία της ομάδας του, της Αγχιάλου, να φύγει με την ισοπαλία από το Βελεστίνο κόντρα στον Ρήγα.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Ξέραμε ότι πηγαίναμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα, να αντιμετωπίσουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο, ο οποίος εκτός των άλλων είχε βρει φοβερό φορμάρισμα τη δεδομένη στιγμή. Εμείς από την άλλη είχαμε να διαχειριστούμε την ήττα μας από τον Πύρασο. Δουλέψαμε πολύ να ετοιμάσουμε τους παίκτες πνευματικά και τακτικά γι’ αυτό το ματς και δικαιολογημένα τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Παρόλο που το αρχικό μας πλάνο «έσπασε» στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλάξαμε γρήγορα σχηματισμό με την είσοδο του Λάζογλου και είχαμε πολύ καλή προσαρμογή στην πίεση που άσκησε ο Ρήγας.

Αν δεν δινόταν αυτό το έμμεσο φάουλ στο τέλος, που για μένα προσωπικά ήταν πολύ τραβηγμένο, πολύ πιθανό να φεύγαμε και νικητές. Είπα στα παιδιά στο τέλος ότι τέτοιες εμφανίσεις, όταν μπορείς και κοιτάς στα μάτια ομάδες τέτοιου βεληνεκούς, σε κάνουν μεγαλύτερο ποδοσφαιρικά. Το αφήνουμε όμως πίσω μας, καθώς πρέπει γρήγορα να προετοιμαστούμε για το ματς κυπέλλου της Τετάρτης, στο οποίο θέλουμε ξεκάθαρα την πρόκριση».

Σε ερώτηση αν η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις βάσει του γεγονότος ότι η ομάδα του αγωνίστηκε από πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο, ο Θοδωρής Ανδρουτσόπουλος απάντησε: «Σίγουρα. Οταν «χτίζεις» ως προπονητής ένα ματς 11 εναντίον 11 και στο 5ο λεπτό αλλάζουν οι ισορροπίες και ξέρεις εξ αρχής ότι πρέπει να μηδενίσεις το ενδεχόμενο λάθους, αυτό κάνει την επιτυχία μας ακόμα μεγαλύτερη. Στο ποδόσφαιρο όμως πρέπει να είσαι ταπεινός και να στοχεύεις στο επόμενο ματς άμεσα, οπότε αφήνουμε πίσω μας το παιχνίδι με τον Ρήγα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου