ΤΟΠΙΚΟ

Μεγάλη νίκη για τους μικρούς του Κενταύρου

μεγάλη-νίκη-για-τους-μικρούς-του-κεντα-344626
Κέρδισε τον Μαλλιακό Στυλίδας και εξασφάλισε τον τίτλο του πρωταθλητή Παίδων Κ. Ελλάδας
Μια μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα Παίδων Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς επί της αντίστοιχης ομάδας του Μαλλιακού Στυλίδας, με σκορ 37 – 24, την Κυριακή το πρωί στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου. Με την νίκη της μάλιστα αυτή η ομάδα Παίδων του Κενταύρου εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή Παίδων Κ. Ελλάδας, έχοντας μέχρι στιγμής 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μιας και απομένει ακόμα ένα παιχνίδι, αυτό του ερχόμενου Σαββάτου 11 Μαρτίου στις 16.00 στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, με την ομάδα της Φθίας Λαμίας.
Η νίκη μάλιστα των «μικρών» του Γιάννη Αθανασαράκη είναι σημαντική και παίρνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς επιτεύχθηκε επί του περσινού πρωταθλητή Κ. Ελλάδας και με τέτοιο ευρύ σκορ. Το σκορ μάλιστα από μόνο του μαρτυράει, πως και οι δύο ομάδες πρόσφεραν συναρπαστικό θέαμα, με γρήγορο και θεαματικό Χάντμπολ, με πολλά γκολ, αλλά και με πολλές αποκρούσεις από τον τερματοφύλακα των Αγριωτών, Κώστα Μπουργάνη, ο οποίος για άλλη μια φορά είχε εξαιρετικά ποσοστά (60% αποκρούσεις).
Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών των νεαρών αθλητών του Κενταύρου Αγριάς, που από το πρώτο λεπτό έδειξαν ότι ήθελαν να το κερδίσουν. Γι’ αυτό δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην αντίπαλη ομάδα, ενώ με επιθετικό πλουραλισμό και με περίτεχνες κινήσεις έβρισκαν πάντα τρόπο να ξεφεύγουν από το πιεστικό μαν – του – μαν των αντιπάλων και να βρίσκουν εύκολα δρόμο προς τα δίχτυα. Ένα άλλο μεγάλο όπλο των παικτών του Κενταύρου Αγριάς, αποδείχθηκε ο αιφνιδιασμός, καθώς ο Μπουργάνης με πάσες ακριβείας, βρήκε πολλές φορές τρόπο να σερβίρει «έτοιμα» γκολ προς τους συμπαίκτες του. Η νίκη μάλιστα θα ήταν ακόμα πιο ευρεία, αν δεν υπήρχε ένα σχετικό χαλάρωμα στις προσπάθειες των παικτών του Κενταύρου Αγριάς, στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 7 – 2, 12 – 5, 20 – 10, 26 – 13, 33 – 17, 37 – 24.
Κένταυρος Αγριάς (Αθανασαράκης Γιάννης): Μπουργάνης Κώστας, Καρατοσίδης Κυριάκος, Τζήμας Νίκος Γ. (2), Βολιώτης Νίκος (1), Μούτος Αποστόλης (1), Αρλίντ Σέχου (6), Σίμος Ηρακλής (4), Τζήμας Νίκος Κ., Μαργώνης Δημήτρης (5), Λαγδός Χρήστος (8), Μιμίκος Κώστας (7), Μάνος Αλέξανδρος, Πλάχα Ρονάλντο (1), Δαβιτήδης Κυριάκος (2).
Όλοι οι νεαροί αθλητές που αγωνίσθηκαν στο συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στους λοιπούς αγώνες του πρωταθλήματος (Γαρυφάλλου, Γεωργούδης, Τσουρές κ.α.), καθώς και ο προπονητής τους Γιάννης Αθανασαράκης, είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που κατέβαλαν και οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Κ. Ελλάδας στους Παίδες. Οι νεαροί αθλητές μάλιστα είναι ήρωες αν αναλογισθεί κανείς τις συνθήκες στις οποίες προπονούνται, μέσα στο κρύο και στη βροχή, στο ανοικτό γήπεδο Χάντμπολ του Γυμνασίου Αγριάς. Περίτρανη απόδειξη πως θέλει πρώτα μεγάλη καρδιά και ψυχή για να είσαι πρωταθλητής. Ο αγώνας του ερχόμενου Σαββάτου με τη Φθία Λαμίας, στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, θα αποτελεί την ολοκλήρωση των προσπαθειών της ομάδας Παίδων του Κενταύρου Αγριάς, για την κατάκτηση του τίτλου στην Κ. Ελλάδα. Θα ακολουθήσει, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο δύσκολος αγώνας μπαράζ με την ομάδα Παίδων του Ζαφειράκη Νάουσας (την ομάδα των 4 συνεχόμενων πανελληνίων πρωταθλημάτων), για την είσοδο στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παίδων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου