ΤΟΠΙΚΟ

Πρεμιέρα με 22 γκολ στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ

πρεμιέρα-με-22-γκολ-στην-α-κατηγορία-επ-383570

Πρεμιέρα στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ είχαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με πολλά γκολ (22) να σημειώνονται σε Α’ και Β’ όμιλο, ενώ δεν έλειψε η ένταση σε αρκετά παιχνίδια. Αναλυτικά:

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΕ 2002-Τοξότης 1-2

Σκόρερ: (36’ Παρίσης-5’ πεν., 70’ Δενελάβας)

Σε μια δυνατή αναμέτρηση, με πολλές μάχες σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετές κάρτες, ο Τοξότης πήρε μια σπουδαία νίκη με 1-2 απέναντι στην Α.Ε. 2002 με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Δενελάβα, ο οποίος ύψωσε το χέρι του προς τον ουρανό στο δεύτερο γκολ που σημείωσε, έχοντας χάσει πριν λίγες μέρες τη μητέρα του.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν γρήγορα, κάνοντας το 0-1 με πέναλτι στο 5’, το οποίο κέρδισε ο Δενελάβας και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Το πρώτο τέταρτο ανήκε στην ομάδα του Σάκη Χρυσοχού, ενώ οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στη συνέχεια, με τους Παρίση και Στουμποβίκο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Στο 36’ ο Παρίσης πήρε την μπάλα από έξω αριστερά και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στο παραθυράκι της εστίας του Μπράνου, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Μητράκος στο 44’ απέκρουσε το εξ επαφής σουτ του Σιγάλα, αποσοβώντας το 1-2.

Το δεύτερο μέρος χαρακτηρίστηκε από τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, τις λίγες φάσεις και την κούραση που κατέβαλε τις δύο ομάδες, ωστόσο στο 70’ ο Δενελάβας εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Μητράκου σε σουτ έξω από την περιοχή, σημείωσε το 1-2 με κοντινό πλασέ. Τελευταία σημαντική φάση του αγώνα στο 89’, όταν ο Μητράκος αποσόβησε το 1-3, βγαίνοντας νικητής στο τετ α τετ με τον Μάστορα.

ΑΕ 2002: Μητράκος, Δήμου (86’ Βέργος), Γαλάνης, Βεργοζήσης (85’ Σαραντόπουλος), Σφέτσιος, Κόρδας, Παρίσης, Καλαϊτζίδης (85’ Κουλοχέρης), Κωστούλας (74’ Σταθόπουλος), Στουμποβίκος, Σιαμέτης

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Ακριβούσης, Παναγιώτου, Γεωργουλάκος, Ιωάννου, Σκλαπάνης, Σιγαλάκος (75’ Γιαννακούρας), Μάστορας, Δενελάβας, Δεμίρης (88’ Παρασχούδης), Μπραχόλι (88’ Γερακίνης)

Σαρακηνός-Ακρόπολη 2-2

Σκόρερ: (50’ Βαλωτής, 91’ Αραμπατζής – 65’ Παγώνης, 100’ Κ. Κολυμήτρας)

Σε ένα παιχνίδι με τέσσερις αποβολές και τέσσερα τέρματα, που κράτησε μέχρι το 105ο λεπτό, Σαρακηνός και Ακρόπολη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2. Στο παιχνίδι που άνοιξε η αυλαία της Α’ Κατηγορίας, ο Σαρακηνός είχε το πάνω χέρι, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 6’ με τον Βαλωτή, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, και στο 12’, όταν ο Στρούγγης παραλίγο να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του, με το δοκάρι να διατηρεί και πάλι το 0-0, που έμεινε και στο 41’ στο δοκάρι του Αντωνίου των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο μέρος τα είχε όλα. Ο Βαλωτής σκόραρε στο 50’ και αποβλήθηκε για άσεμνο πανηγυρισμό, στο 65’ ο Παγώνης ισοφάρισε και αποβλήθηκε για τον ίδιο λόγο και κάπου εκεί τα αίματα άναψαν, για να αποβληθούν από τους δύο πάγκους, ο Παπαστεργίου και ο Μοράλες.

Στο 81’ ο Αραμπατζής είδε τον Βίτσο να του λέει όχι σε εκτέλεση πέναλτι, που είχε υποπέσει ο Κ. Κολυμήτρας, ο οποίος έκανε χέρι, ωστόσο ο «Αράμπα» πέτυχε το 2-1 στο 91’ με σουτ εντός περιοχής.

Στον εξτρά χρόνο που κρατήθηκε λόγω των αψιμαχιών, η Ακρόπολη κατάφερε να σκοράρει στο 100’, όταν ο Βίτσος έκανε το ελεύθερο, ο Κ. Κολυμήτρας κυνήγησε την μπάλα και με κεφαλιά εκτός περιοχής «κρέμασε» τον Γράντα για το τελικό 2-2.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Γράντας, Ζάγκας, Γιοβάνης, Ράπτης, Γιαμαλής (85’ Θεοχάρης), Χάνος, Καλλιακούδας (55’ Τσιάνος), Μαυρίδης (46’ Δημόπουλος), Βαλωτής, Αραμπατζής, Γκλαβίνης (75’ Καραλόπουλος)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Παπαστεργίου): Βίτσος, Χρ. Αντωνίου, Τ. Κολυμήτρας, Πασσιάς, Στρούγγης, Κ. Κολυμήτρας, Μ. Τσουκάλης, Κ. Σταυραντώνης (90’ Βαρελόπουλος), Παγώνης, Μ. Τσουκάλης, Β. Σταυραντώνης (60’ Στεργιόπουλος).

Σκιάθος-Δάφνη 2-2

Σκόρερ: (50’ Αμ. Μπάμπα, 65’ Γ. Τάσσος – 30’ Φ. Τσαρέλας, 77’ Ντίκας)

Ενταση μετά τη λήξη είχε το παιχνίδι ανάμεσα στη Σκιάθο και τη Δάφνη, που έληξε με 2-2. Οι διαιτητές λόγω των διαμαρτυριών των γηπεδούχων κάλεσαν την αστυνομία, με τους Σκιαθίτες να έχουν δικαίως παράπονα από τον ρέφερι Λιάτσο, ο οποίος, ενώ στο 38’ δείχνει κίτρινη κάρτα στον Τερλεξή σωστά, για κράτημα αντιπάλου από πίσω στον χώρο της μεσαίας γραμμής, στο 70’ δεν τον αποβάλλει, παρόλο που παρατηρεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον ίδιο παίκτη.

Οι φιλοξενούμενοι του Βαγγέλη Τάχου προηγήθηκαν με 1-0 χάρις σε τέρμα του Φ. Τσαρέλα, που πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία μετά από κλέψιμο συμπαίκτη του κι ενώ ο γκολκίπερ της Σκιάθου, Τσάκος, είχε βγει να διώξει στο ύψος της περιοχής. Προηγουμένως ο Βαρελόπουλος είχε δύο πολύ καλές στιγμές για τη βολιώτικη ομάδα να σκοράρει.

Στο 50’ ο Αμαρίλντο Μπάμπα πήρε το δώρο του τερματοφύλακα Αλπάκη, που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, και έκανε το 1-1. Οι Σκιαθίτες πέτυχαν την ανατροπή στο 65’ με θαυμάσιο διαγώνιο πλασέ του Γιώργου Τάσσου (2-1) απέναντι από τον Αλπάκη.

Ωστόσο, στο 77’ ο Ντίκας, που αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή του Βαγγέλη Τάχου, με πλασέ σε κενή εστία μετά από παιδικό λάθος του τερματοφύλακα Τσάκου διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΣΚΙΑΘΟΣ (Μυγδαλάκης): Τσάκος, Σταμέλος Γ., Τζελάι Αλ., Ντάμτσιος, Τουρναβίτης, Βεργίνης, Γραμματικός (59’ Τσάκα), Σταμέλος Θ., Μπάμπα, Τάσσος, Τζελάι Χ.

ΔΑΦΝΗ (Τάχος): Αλπάκης, Σιαμουρδάνης (75’ Ντίκας), Ντελής, Παρασκευάς, Τσαρέλας Γ., Σωτηρόπουλος, Τερλεξής (85’ Γκράβαρης), Τσαρέλας Φ., Λουμάνι, Μαρέδης, Βαρελόπουλος

Μακρινίτσα-Αγία Αννα δ.δ.

Ρεπό: Αγία Παρασκευή

Επόμενη (2η)

Δάφνη-ΑΕ 2002

Αγία Παρασκευή-Σκιάθος

Ακρόπολη-Αγία Αννα

Τοξότης-Μακρινίτσα

Ρεπό: Σαρακηνός

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Ρήγας Φεραίος-Αστέρας 4-0

Σκόρερ: (10’, 54’, 57’ Γάρος, 42’ Γ. Αγροκώστας)

Εμφατικά ξεκίνησε τη χρονιά ο Ρήγας Φεραίος, κερδίζοντας με 4-0 τον Αστέρα Ριζομύλου στο Βελεστίνο, με χατ-τρικ του αρχηγού Δημήτρη Γάρου και ακόμη ένα τέρμα με κεφαλιά του Γιώργου Αγροκώστα.

Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη ανέλαβε από νωρίς τα ηνία και με πρωταγωνιστές παιδιά του Βελεστίνου έφτασε πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού στο 4-0 επί του «συνδημότη» Αστέρα, σε ένα ντέρμπι με πάθος και κόσμο και των δύο ομάδων.

Το 1-0 σημειώθηκε στο 10ο λεπτό από τον Γάρο, ο οποίος εκμεταλλευόμενος ωραία μπαλιά του Ρόκα βρέθηκε απέναντι από τον Ξανθά, νικώντας τον με το αριστερό. Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση 45 λεπτών, ο Γοδενόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο 17χρονος Γιώργος Αγροκώστας με εκπληκτική γυριστή «κρεμαστή» κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και εννέα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (54’) έφτασαν στο 3-0 μετά από φάση διαρκείας, την οποία δεν δυσκολεύτηκε να τελειώσει ο Γάρος με κοντινή προβολή. Ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά μετά και από το ύψος της περιοχής με ένα «γεμάτο» αριστερό σουτ «έγραψε» από νωρίς το τελικό 4-0.

ΡΗΓΑΣ (Μπακάλης): Σπηλιόπουλος, Γοδενόπουλος (64’ Φούκης), Σταματίου (73’ Φιλοσόγλου), Δίντσης, Βλιώρας, Σουγκάρης, Ρόκας (64’ Βαϊόπουλος), Καραγιάννης (73’ Χασάπης), Γάρος (64’ Πάσχος), Γ. Αγροκώστας, Δ. Αγροκώστας.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Καψιώτης): Ξανθάς, Δ. Αποστολίδης (55’ Δούμος), Θεοδώρου, Λουφόπουλος, Σεσκλιώτης, Π. Αποστολίδης, Χαλκίδης, Ξηρομερίτης, Βέργος (55’ Σταΐδης), Χαλιμούρδας, Μαρούφ (68’ Πρίντζος).

Μυρμηδόνες-Πύρασος 0-5

Σκόρερ: (5’, 55’ Βλάχος, 20’ Μιχόπουλος, 40’ Κατής, 80’ Ζάχος)

Ο Πύρασος άρχισε το φετινό πρωτάθλημα με εκτός έδρας νίκη, κερδίζοντας με 5-0 τους Μυρμηδόνες στον Πλάτανο. Ο Βλάχος πέτυχε το πρώτο γκολ του Πυράσου με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής στο 5ο λεπτό, ενώ ο προωθημένος Μιχόπουλος σημείωσε το 0-2 στο 20’ με προβολή. Ο Κατής με διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-3 στο 40’, που ήταν σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη από ένα γκολ σημείωσαν οι Βλάχος και Ζάχος με σουτ στο 55’ και 80’.

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ (Γιαννούτσος): Γκόγκος, Τσεκρέζης (70’ λ.τρ. Τζαφλέρης), Κατσιαβριάς, Γεωργ. Κοντοβάς, Τσόγκας (80’ Μπούρχας), Μάτζαρης, Κακλιάς, Κουφάκης, Χριστοδουλόπουλος, Χρ. Κοντοβάς, Μηλιώνης (75’ Καλαμάς).

ΠΥΡΑΣΟΣ (Σιαμέτης): Κεφαλάς, Δημητριάδης (78’ Φλώρος), Μιχόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπαδογεώργος, Ζενούνης (78’ Ζάχος), Οικονόμου, Κατής (55’ Γκαραβέλας), Αραπίτσας, Αγιασιώτης (55’ Μπούτλας), Βλάχος (60’ Καραγιώργος).

Αγχίαλος-Διαγόρας 2-0

Σκόρερ: (64’ Αχ. Δαμάσκος, 73’ Νούσιας)

Χτυπώντας δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο η Αγχίαλος έκαμψε την αντίσταση του Διαγόρα με 2-0. Στο 64’ ο Αχιλλέας Δαμάσκος πέτυχε το 1-0 με σουτ, για να έρθει το 2-0 από τον πολύπειρο Νούσια στο 73’, σκοράροντας με βολ πλανέ. Για τους γηπεδούχους, οριζόντιο δοκάρι είχε ο Ζαφειρίου στο 85’. Δοκάρι για τους φιλοξενούμενους είχε ο Καραπλιάγγος, ένα λεπτό μετά με σέντρα – σουτ.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ (Ανδρουτσόπουλος): Μουράβα, Λάζογλου, Σίμος, Προβιάς, Μαγιόγλου (46’ Δημακόπουλος), Αχ. Δαμάσκος, Λάμπρου, Χρ. Δαμάσκος (71’ Τσάκαλος), Αλμπα (80’ Ζαφειρίου), Νούσιας (85’ Γεωργακόπουλος), Δράγνης (46’ Ζητούδης).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Κουντούρης): Κουτσιαρής, Κουζιώκας, Σαλακούδης, Καρατζιώλης, Ακρίβος (70’ Παπαϊωάννου), Μπόλκας, Καραπλιάγγος, Κωνσταντίνου, Κωνσταντέλος (75’ Παπαλουκάς), Γαλάνης, Ντόντος (65’ Βλαχόπουλος).

ΓΣ Αλμυρού-Πρωτεσίλαος 0-0

Σκόρερ: (-)

Δίχως να αναδείξει νικητή και σκόρερ ολοκληρώθηκε το χθεσινό γειτονικό ντέρμπι στο γήπεδο Αθ. Ραγάζος του Αλμυρού, όπου ο τοπικός ΓΣΑ έμεινε στο 0-0 με τον Πρωτεσίλαο.

Στο πρώτο μέρος προσπάθεια του Παπαδόπουλου για τους φιλοξενούμενους στο 23ο λεπτό δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 41’ και από ενέργεια του Κοντοβά η μπάλα έφτασε στον Δρόσο, που δεν κατάφερε να νικήσει τον 47χρονο τερματοφύλακα Σκούρα, που έκανε ντεμπούτο.

Στο δεύτερο μέρος υπήρξαν περισσότερες χαμένες ευκαιρίες, αρχικά με τον Παπαδόπουλο στο 52’, που δεν μπόρεσε να σκοράρει από τη γραμμή του τέρματος, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Για τον ΓΣΑ απείλησε στο 65’ ο Κοντοβάς, στο 69’ ο Ζαντιώτης, στο 70’ ο Κλουκουτάρας, και πάλι ο Κοντοβάς στο 71’, ενώ η τελευταία αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε από τον Αλαμάνη, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοντογεωργάκη.

ΓΣΑ (Ρέππος): Κοντογεωργάκης, Νικογιάννης, Μπαράκου (59’ Παυλίδης), Αράπης, Τσιάτσιος, Γκάμπας (46’ Ζαντιώτης), Δρόσος, Τετριμίδας, Κλουκουτάρας, Κοντοβάς, Δήμος (64’ Μπένος)

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Σκούρας, Τσαούσης, Λάμπος, Λεϊμονής, Σιαμανίκος,

Σούδης, Νικογιάννης, Κ. Κόρκος, Παπαδόπουλος, Αλαμάνης, Αλαμάνης.

Ρεπό: Αίας Σούρπης

Επόμενη (2η)

Πύρασος-Ρήγας Φεραίος

Αίας Σούρπης-Μυρμηδόνες

Πρωτεσίλαος-Διαγόρας

Αστέρας Ριζ.-Αγχίαλος

Ρεπό: ΓΣ Αλμυρού

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου