ΤΟΠΙΚΟ

Το ενδιαφέρον στο φιλικό για τον Ολυμπιακό Βόλου

το-ενδιαφέρον-στο-φιλικό-για-τον-ολυμπ-391662

Χωρίς ακόμη τις οριστικές αποφάσεις για τις συμμετοχές των ομάδων και τον τελικό καταρτισμό των ομίλων στο πρωτάθλημα της Super League 2, χωρίς τις ημερομηνίες για κλήρωση και ξεκίνημα, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Βόλου στρέφεται στο φιλικό ματς που θα έχει η ομάδα την Κυριακή στη Ρόδο…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Χθες αναμενόταν κάτι νεότερο που αφορά τις επιπλέον των 31 ομάδων, οι οποίες έχουν προσφύγει στο διοικητικό εφετείο και ζητούν να συμμετέχουν στη Super League 2 κι ενώ υπήρξε συζήτηση, δεν υπήρξε απόφαση. Στα αξιοσημείωτα μάλιστα ήταν ότι στα δικαστήρια εκτός των διοικούντων των ΠΑΕ παραβρέθηκαν και βουλευτές για υποστήριξη!

Άλλη μια εκκρεμότητα είναι και η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο για την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων να μην ισχύσουν οι κανόνες αδειοδότησης και να μην υπάρξουν τιμωρίες για τις ομάδες που ανέβηκαν με μη αγωνιστικά κριτήρια από την περσινή Football League στη νέα Σούπερ Λίγκα 2.

Από την ΕΠΟ και τους νομικούς σύμβουλους τονίστηκε ότι «ήταν λάθος η αρχική απόφαση αυτές οι ομάδες να μπουν σε διαδικασία αδειοδότησης», ο δε Αργύρης Λίβας, ως δικηγόρος των πρόσθετων παρεμβάσεων και του Ολυμπιακού Βόλου πρόσθεσε πως: «Κάποιες ομάδες με τον νέο νόμο τις ανάγκασαν να ανέβουν με τις 350.000 ευρώ Μετοχικό Κεφάλαιο και 150.000 ευρώ εγγυητική, με συνέπεια ορισμένες, αν και σώθηκαν στην κανονική κατηγορία τους, να μην μπορέσουν να παίξουν στη νέα Σούπερ Λίγκα 2 και μοιραία να οδηγηθούν στη Γ’ Εθνική. Εγκλήματα έγιναν…».

Η απόφαση αναμένεται σύντομα και φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει ανατροπή σε σχέση με την απόφαση της ΕΕΘ της ΕΠΟ, αφού ήδη εκδόθηκαν δελτία και παίκτες άνω των 25 έπαιξαν και στο Κύπελλο!

Έτσι περιμένοντας ανακοινώσεις τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου επικεντρώνεται στο φιλικό στην Ρόδο, όπου θα βρεθεί από αύριο Σάββατο με 23μελή αποστολή συν το τεχνικό τιμ …

Για τον Ολυμπιακό αγωνιστικά το κυριακάτικο φιλικό ματς στη Ρόδο θα είναι το πρώτο «τεστ» για τον έμπειρο Ρίτσι Κιτόκο, αλλά και τους νεαρούς Καμερουνέζους Σιντίκι Αμπουμπακάρι και Ονανά Ετογκά. Ο Ολυμπιακός μετά την προετοιμασία στο Καρπενήσι είχε δυο δυνατά φιλικά σε Λάρισα και Καλαμάτα, μετά η ομάδα «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό και υπήρξε πρόβλημα με αναβολή ενός φιλικού και από το ότι αρκετοί παίκτες έχασαν πολλές προπονήσεις. Πριν το Κύπελλο υπήρξε ένα θετικό τεστ στην Ευξεινούπολη και στο κυριακάτικο της Ρόδου για αρκετούς παίκτες θα είναι το πρώτο παιχνίδι!

Το κυριακάτικο φιλικό στη Ρόδο θ’ αρχίσει στις 18:30 αντί στις 19:30, όπως είχε αρχικά οριστεί, ενώ στη βολιώτικη ΠΑΕ φρόντισαν να κλείσουν ένα ακόμη φιλικό και την Κυριακή 10/10, όταν και οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν το Αιγάλεω στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, στην περίπτωση φυσικά που δεν έχουμε σέντρα στις 10 Οκτωβρίου στο πρωτάθλημα της Super League 2, που όλα δείχνουν να γίνει 16 και 17 του μήνα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου