ΤΟΠΙΚΟ

Συναρπαστική μοιρασιά στο Βελεστίνο, 1-1 ο Ρήγας με τη Δήμητρα

συναρπαστική-μοιρασιά-στο-βελεστίνο-1-1-436921

Σε ένα βροχερό Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου, Ρήγας Φεραίος και Δήμητρα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε φιλικό προετοιμασίας, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο κι ένα γκολ.

Σουτ του Δημήτρη Αγροκώστα στο πρώτο δεκάλεπτο βρήκε σε ετοιμότητα τον… σούπερ χθες (5/9) Σταυράκη, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να χρειάζεται να πραγματοποιήσει δυσκολότερες επεμβάσεις στη συνέχεια, σε προσπάθειες των Ρόκα και Καράγιαννη αντίστοιχα στην ίδια φάση.

Στο 16ο λεπτό ο Μπόλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά πλάσαρε άτσαλα. Ο άτυχος Τσιλίγκος δεν κατάφερε να μαζέψει σωστά την μπάλα, πιθανώς επειδή τραυματίστηκε, με τον γκολκίπερ του Ρήγα να αποχωρεί αμέσως μετά τη φάση σφαδάζοντας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής της Ευξεινούπολης να πλασάρει σε κενό τέρμα για το 0-1. Μάλιστα, ο σκόρερ είχε κι αυτός στη συνέχεια την ατυχία να τραυματιστεί και να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Η ομάδα του Στέλιου Αρσένου θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά στο 38’ μία κεφαλιά με… περίεργη τροχιά του Αναστασίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα καλοχτυπημένο απευθείας φάουλ του Καρρά έφυγε λίγο εκτός εστίας. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους το τετ-α-τετ του Μαυροζούμη, με τον Σπηλιόπουλο να βγαίνει νικητής, αποκρούοντας με το πόδι.

Στην επανάληψη είχαμε αλλαγή σκηνικού, αφού παράλληλα με τη βροχή που κόπασε, ο Ρήγας ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης, με τον Λάκη Μπακάλη να ανακατεύει την τράπουλα, δίνοντας ώθηση στην επίθεση.

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στο 49’ από τον Καράγιαννη, ο οποίος μπήκε «σφήνα» ανάμεσα στον Σταυράκη και τον αμυντικό σε σέντρα του Βαϊόπουλου, όμως η προβολή του κατέληξε λίγο έξω από το δοκάρι.

Κεφαλιά του Βουρδάκη δύο λεπτά αργότερα πέρασε επίσης άουτ, ενώ ο Καραγιάννης αμέσως μετά και πάλι στην επίθεση άνοιξε το κοντρόλ απέναντι από τον Σταυράκη, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να βγαίνει και να μαζεύει την μπάλα. Στο 57’ ο Σταυράκης αντέδρασε και πάλι ψύχραιμα σε κοντινό, αλλά όχι τόσο δυνατό πλασέ του Βαϊόπουλου.

Φάση διαρκείας στο 59ο λεπτό στα καρέ του Ρήγα, όταν ο Σιόβας προσπάθησε να ντριμπλάρει και δεύτερο αμυντικό μετά τον πρώτο, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ ο Κρανάς σούταρε στη συνέχεια πάνω σε αμυντικό, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Δεν πέρασαν και πολλά δευτερόλεπτα και από βολέ του Σπηλιοπούλου βγήκε σε θέση τετ-α-τετ ο Καράγιαννης, με τον Σταυράκη να αναδεικνύεται εκ νέου νικητής!

Ο Ρήγας άρχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και ο Γάρος στο 60’ από κοντά «νικήθηκε» από το δοκάρι και στην επαναφορά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ίδιος παίκτης πέντε λεπτά μετά έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από συστημένο φάουλ του Ρόκα από τα δεξιά, με την μπάλα να περνά ξανά εκτός εστίας! Ο Σταυράκης έμοιαζε ανίκητος εξουδετερώνοντας εντυπωσιακά δυνατό σουτ του Φούκη στην κίνηση στο 75’, με τον Ρόκα τελικά να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» από πλευράς Ρήγα!

Συγκεκριμένα μετά την υπόδειξη πέναλτι για αντικανονικό μαρκάρισμα του Στεφανή στον Καραγιάννη στο 82’, ο πολύπειρος μέσος ισοφάρισε από τα 11 βήματα για το τελικό 1-1.

Η Δήμητρα συνεχίζει την προετοιμασία της για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ ο Ρήγας αναμένει τα νεότερα για την κατηγορία που θα αγωνίζεται, ελπίζοντας να μπει ως επιλαχούσα ομάδα στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Μπακάλης): Τσιλίγκος, Γοδενόπουλος, Βαϊόπουλος, Σταματίου, Φιλοσόγλου, Βλιώρας, Σουγκάρης, Ρόκας, Καραγιάννης, Χασάπης, Δ. Αγροκώστας.

Επαιξαν και οι: Σπηλιόπουλος, Γάρος, Γουτούλης, Φούκης, Γ. Αγροκώστας, Παπαδανιήλ, Χότζα, Κίτσιος.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ (Αρσένος): Σταυράκης, Λάμπος, Θεοδωρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Γαλανόπουλος, Θωμαΐδης, Καρράς, Μαυροζούμης, Βουρδάκης, Μπόλης, Αναστασίου.

Επαιξαν και οι: Σιόβας, Φαράντος, Στεφανής, Χαρχαλάκης, Κρανάς, Μπιρμπίλης, Νικογιάννης, Μπουμπούκης, Χρόνης.

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου