ΤΟΠΙΚΟ

Ψηλά ο πήχης σε Α’ ΕΠΣΘ και ακαδημία για τον Σαρακηνό

ψηλά-ο-πήχης-σε-α-επσθ-και-ακαδημία-γι-448312

Από τις 9 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του Σαρακηνού ενόψει της νέας σεζόν στην Α’ ΕΠΣΘ, που και πάλι οι «κοκκινόμαυροι» θα θέσουν πρωταγωνιστικούς στόχους. Η βολιώτικη ομάδα, με λυμένο το γηπεδικό της πρόβλημα από πέρσι, έχει δώσει ήδη τρία φιλικά παιχνίδια και κάθε μέρα που περνά αποκτά όλο και μεγαλύτερη ετοιμότητα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Για τη δουλειά που γίνεται αυτήν την περίοδο μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προπονητής του Σαρακηνού, Γιάννης Φασουράκης, που αναφέρει: «Η προετοιμασία πάει αρκετά καλά, υπάρχει συμμετοχή στις προπονήσεις και διάθεση από τους ποδοσφαιριστές. Μέχρι τώρα δεν έχουμε τραυματισμούς σ’ αυτά τα δύο φιλικά που παίξαμε.

Είναι καλό ότι εδώ και έναν χρόνο έχουμε λύσει το γηπεδικό μας πρόβλημα. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ένας σύλλογος στους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές, ώστε οι ομάδες να μην είναι τσιγγάνοι. Περιμένουμε κάποιες προσθήκες ακόμη στην ομάδα, δύο με τρεις παίκτες και πιστεύω ότι θα έχουμε κλείσει το ρόστερ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνει το πρωτάθλημα».

Ο 47χρονος προπονητής κλήθηκε να σχολιάσει και το αν ο Σαρακηνός μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες, που κάνουν εντυπωσιακές μεταγραφές με παίκτες από υψηλότερες κατηγορίες, όπως η Αγία Αννα και ο Πύρασος, επισημαίνοντας: «Θεωρώ ότι μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη. Δεν μπήκαμε σ’ αυτό το τρυπάκι και γιατί δε θέλαμε και γιατί δεν μπορούμε. Κοιτάμε να καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες των παικτών, γιατί είναι ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπολειπόμαστε σε τίποτα απ’ αυτές τις ομάδες που έχουν υψηλό μπάτζετ, ούτε σε ποιότητα ούτε σε ποσότητα, γιατί οι ποδοσφαιριστές είναι αρκετοί».

Ο Γιάννης Φασουράκης

Ιδανικά κυλά η προετοιμασία της ομάδας

Εντυπωσιακά τα αποδυτήρια της ομάδας

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά ο Γράντας

Ο γεννημένος στις 7/10/1984 Στέργιος Γράντας θα βρίσκεται για 8η σερί σεζόν στον Σαρακηνό. Ο έμπειρος τερματοφύλακας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Κατ’ αρχάς να ευχηθώ καλή χρονιά και με υγεία σε όλους τους ερασιτέχνες αθλητές. Ελπίζω αυτή τη χρονιά να μη σταματήσει το πρωτάθλημα και γενικά να μη σταματήσει τίποτα και να πάνε όλα καλά.

Στον Σαρακηνό είμαι αρκετά χρόνια, μ’ αρέσει που είμαι εδώ και περνάω καλά. Φέτος γίνεται μία καινούργια προσπάθεια ειδικά στην ακαδημία. Τώρα μετά από χρόνια η ομάδα έχει αποκτήσει ένα υπέροχο γήπεδο. Εδώ οι άνθρωποι κάνουν τεράστιες προσπάθειες μαζί με τον πρόεδρο και τη διοίκηση ομάδα και έχουν κάνει ποιοτικές προσθήκες. Εχουμε πλέον τρομερά αποδυτήρια, έχουμε γυμναστήριο, η ομάδα μας παρέχει τα πάντα και δεν έχουμε κανένα παράπονο. Είμαστε μία ομάδα με πολλά παιδιά που είναι χρόνια εδώ και οι καινούργιοι που έρχονται, προσαρμόζονται κατευθείαν, γιατί κάνουμε καλή παρέα και μέσα και έξω από το γήπεδο, ενώ προσπαθούμε να μη λείπουμε από τις προπονήσεις».

Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα σχολίασε: «Όποιο νέο παιδί έρχεται στην ομάδα προσπαθούμε να εγκλιματίζεται κατευθείαν. Ούτως ή άλλως η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένεια, καθώς τους συμπαίκτες σου τους βλέπεις πιο πολύ απ’ όλους μετά την οικογένειά σου».

Οσο για τους στόχους της ομάδας και τους προσωπικούς είπε: «Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Πάντα στοχεύουμε να είμαστε ψηλά κι ό,τι καλύτερο έρθει. Ήρθαν καλοί παίκτες, έχουμε καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Προσωπικά περιμένω να πάει πολύ καλά η σεζόν για όλους, το πρωτάθλημα να είναι δυνατό και εμείς να είμαστε δυνατοί, να ‘χουμε υγεία κι όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Πρώτη φορά στον Σαρακηνό ο Αραμπατζής

Μετά την Α.Ε. Διμηνίου, τους Νέους του Ολυμπιακού Πειραιώς και του Ολυμπιακού Βόλου, τη γερμανική Έλτερσντορφ, τον Ηρακλή Βόλου, τη Σκιάθο, τον Θησέα και τον Ρήγα Φεραίο, ο Θανάσης Αραμπατζής φορά για πρώτη φορά τη φανέλα του Σαρακηνού.

Ο ικανός σκόρερ αναμένεται να δώσει άλλη οντότητα στην επίθεση της βολιώτικης ομάδας, ενώ μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε για τη νέα του ομάδα και την επιλογή που έκανε: «Ο Σαρακηνός είναι ομάδα με φιλοδοξίες και σίγουρα με τράβηξαν και οι γηπεδικές εγκαταστάσεις και οι υποδομές που υπάρχουν. Είναι και κάποια γνώριμα παιδιά στην ομάδα, με τα οποία ήθελα να ‘μαι συμπαίκτης, το κλίμα είναι πολύ καλό κι αυτό πάντα βοηθά και φυσικά πάντα στοχεύουμε ψηλά και γιατί όχι ακόμη και στο πρωτάθλημα, αν εμείς είμαστε καλά».

Για το αν μπορούν να ανταγωνιστούν κάποιες ομάδες που ξοδεύουν πολλά χρήματα ο 27χρονος επιθετικός δήλωσε: «Και στο παρελθόν έχει αποδειχτεί ότι ομάδες που δεν είχαν ξοδέψει πολλά χρήματα έκαναν ζημιά σε ομάδες που είχαν μεγάλα μπάτζετ. Θεωρώ ότι καμία ομάδα δεν έχει ξεφύγει σε κάποιο επίπεδο. Είναι νωρίς, για να μιλάμε γι’ αυτό, πόσο μάλλον μετά μία μεταβατική περίοδο λόγω της καραντίνας. Δεν μπορούμε να χρίσουμε κάποιο φαβορί από τώρα».

Οσο για τον στόχο να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, υπογράμμισε: «Το καλύτερο είναι να κερδίζει η ομάδα. Από κει και πέρα, αν αυτό γίνεται με τα δικά μου γκολ, θα με χαροποιεί, γιατί θα βοηθώ την ομάδα μου και θα είμαστε όλοι καλά. Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια, δουλειά και μέσα από τις προπονήσεις θα κάνουμε ό,τι καλύτερο, για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Βλαχόπουλος: «Να μάθει ο κόσμος την ακαδημία μας»

Ο Σαρακηνός έχει πια το πλεονέκτημα των άρτιων γηπεδικών εγκαταστάσεων μετά την τοποθέτηση του πλαστικού τάπητα τελευταίας γενιάς και γι’ αυτό κινείται δυναμικά και στο κομμάτι της οργάνωσης της ακαδημίας του, έχοντας ένα πολύ αξιόλογο προπονητικό team. Επικεφαλής αυτού είναι ο Θανάσης Βλαχόπουλος, ο οποίος ανέφερε για την προσπάθεια που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου: «Βρισκόμαστε σε ένα αρχικό στάδιο, καθώς είμαστε μία καινούργια στην ουσία ακαδημία, και σκοπός μας είναι να κάνουμε μία καλή αρχή, ώστε να μας μάθει ο κόσμος γύρω από το πώς λειτουργούμε. Το προπονητικό team (σ.σ. αποτελείται από τους Τάκη Παρισσάκη, Βαγγέλη Τσουκάλη και Κώστα Σύψα) έχει δουλέψει χρόνια σε ομάδες και ακαδημίες του τοπικού. Ευελπιστούμε να κάνουμε μία πολύ καλή αρχή.

Περιμένουμε να δούμε και τα ιατρικά πρωτόκολλά σε όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου και ειδικά του ερασιτεχνικού. Από κει και πέρα εμείς είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι σε ό,τι αφορά την οργάνωση που χρειάζεται, για να λειτουργήσει η ακαδημία, πέρα από το γήπεδο. Οι εγκαταστάσεις μας είναι ένα κίνητρο, καθώς παρέχουν ασφάλεια και στα παιδιά και τους γονείς. Υπάρχουν σωστά αποδυτήρια, έχουμε και σκεπαστή κερκίδα, αλλά και χώρους, για να καθίσει ο γονιός. Οι προπονήσεις θα γίνονται Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Το 2007 ήμουν πάλι στην ακαδημία του Σαρακηνού, όταν ήταν πρόεδρος ο Γιώργος Θέος. Τότε είχαμε φτάσει πάνω από 100 παιδιά. Λόγω της κατάστασης του γηπέδου, τα παιδιά έφυγαν, ενώ είχε ξεσπιτωθεί και η ίδια η μεγάλη ομάδα.

Τώρα, ευελπιστούμε με όλα αυτά που έχουν γίνει και με τη συμβολή του προέδρου, με τον οποίον υπάρχει πολύ καλή συνεννόηση, να πάνε καλά τα πράγματα.

Εμείς είμαστε ξεχωριστό κομμάτι από την πρώτη ομάδα. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε να δημιουργήσουμε έναν Σαρακηνό, που θα αποτελείται από παιδιά της ακαδημίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου