Με δύο ομίλους επίσημα η Α ΕΠΣΘ

Τελευταία ενημέρωση: 2021-08-26, 15:21:19
Με δύο ομίλους επίσημα η Α ΕΠΣΘ

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΘ, που διήρκεσε από τις 20.00 έως τις 23.30, αποφασίστηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι η Α’ ΕΠΣΘ της περιόδου 2020-21 θα διεξαχθεί με δύο ομίλους, κάτι που φαινόταν εξ αρχής μονόδρομος και ήταν η πρόταση, με την οποία είχε ταχθεί η μεγάλη πλειονότητα των ομάδων σε σχετική συνάντηση που είχε γίνει.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η δημιουργία ενός ομίλου με 18 ομάδες, όσες δηλαδή δήλωσαν συμμετοχή στην πρώτη τη τάξει τοπική κατηγορία, θα σήμαινε τη διεξαγωγή 34 αγωνιστικών και θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για κάτι τέτοιο υπό τον φόβο και μίας νέας διακοπής λόγω της πανδημίας, αλλά και γιατί η ΕΠΟ έχει ορίσει να έχει αναδειχθεί πρωταθλητής ώς τις 10 Μαΐου. Παράλληλα, οι ομάδες θα έπρεπε να ανεβάσουν αρκετά τα μπάτζετ τους.

Αυτό που μένει όμως ως εκκρεμότητα είναι να παρθεί απόφαση για την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ και πλέι άουτ. Το συγκεκριμένο ζήτημα φυσικά είναι κρίσιμο, ώστε καμία ομάδα να μην αισθάνεται αδικημένη.

Αύριο Παρασκευή η ΕΠΣΘ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της, Μίλτος Καλόγηρος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ως διοργανώτρια αρχή των τοπικών μας πρωταθλημάτων θα εκδώσει ανακοίνωση, που θα ξεκαθαρίζει τα πάντα κι έτσι οι ομάδες θα ενημερωθούν για το τι θα ισχύει.

Ο ίδιος ο κ. Καλόγηρος έχει έρθει το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε επαφή με πολλές Ενώσεις, που έχουν δύο ομίλους στην πρώτη κατηγορία και έχει συλλέξει αρκετές γνώμες. Επίσης, θα συζητήσει το θέμα στην Αθήνα, όπου μεταβαίνει σήμερα, σε συναντήσεις που θα έχει με προέδρους άλλων Ενώσεων ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, η οποία θα γίνει αύριο στις 9:00 το πρωί στο ξενοδοχείο GRAND HYATT ATHENS.

Το πιο πιθανό σενάριο

Ενα βασικό σενάριο που προκρίνεται, χωρίς να αποκλείεται να βρεθεί και κάποια άλλη λύση, είναι να μην παίζουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ οι ομάδες με αντιπάλους από τον ίδιο όμιλο και να μεταφέρουν τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από τα ματς με τις συγκεκριμένες ομάδες, αντιμετωπίζοντας σε διπλά παιχνίδια μόνο τις ομάδες του άλλου ομίλου.

Δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι στα πλέι οφ προκρίνονται από τον έναν όμιλο η Αγία Αννα, ο Σαρακηνός, ο Τοξότης και η Σκιάθος και στον άλλον ο Πύρασος, ο Ρήγας Φεραίος, ο Αίας Σούρπης και ο Γ.Σ. Αλμυρού (θέσεις 1-4), τότε η Αγία Αννα για παράδειγμα θα ξεκινήσει τους αγώνες διαβάθμισης με τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει απέναντι σε Σαρακηνό, Τοξότη και Σκιάθο και θα παίξει μόνο με Πύρασο, Ρήγα Φεραίο, Αίαντα Σούρπης και Γ.Σ. Αλμυρού σε διπλούς αγώνες. Το ίδιο θα συμβεί και στα πλέι άουτ, που θα υπάρχουν δύο αγωνιστικές παραπάνω, αφού θα μετέχουν πέντε ομάδες από κάθε όμιλο (θέσεις 5-9). Τα παραπάνω είναι μία πρόταση που κατέθεσε πρώτη η Αγία Παρασκευή.

Αυτό το σύστημα θεωρείται το λιγότερο άδικο. Αντίθετα το να έχει στο ξεκίνημα των πλέι οφ ο πρώτος τέσσερις βαθμούς, ο δεύτερος τρεις, ο τρίτος δύο και ο τέταρτος έναν θεωρείται παρωχημένη λύση και έχει εγκαταλειφθεί από πολλές Ενώσεις εδώ και καιρό. Επίσης, η λύση με τον έναν γύρο στην κανονική διάρκεια και με διπλά παιχνίδια στα πλέι οφ ή πλέι άουτ φαίνεται ότι επίσης απορρίπτεται, καθώς έτσι κάποιες ομάδες θα πήγαιναν στη Σκιάθο δύο φορές και κάποιες άλλες καθόλου.

Πάντως, αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Ρήγας Φεραίος ήταν ο πρώτος που είχε αντιδράσει στη δημιουργία δύο ομίλων, καθώς πριν από ενάμιση περίπου μήνα, όταν έγινε στην ΕΠΣΘ σχετική συνάντηση, είχε καταθέσει έγγραφη πρόταση για έναν όμιλο, προκειμένου, όπως εξηγούσαν οι άνθρωποι του συλλόγου, να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Παράλληλα, χαρακτήριζαν ως ξεπερασμένη τη συνταγή των δύο ομίλων, προσθέτοντας ότι ο όμιλος του Βόλου θα είχε σημαντικά μικρότερο συναγωνισμό. Μάλιστα, πρότειναν, εφόσον τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, να γίνει ένας γύρος, κατά τα πρότυπα της ΕΠΣ Λάρισας. Ωστόσο, η απόφαση για δύο ομίλους είναι απολύτως σεβαστή από τους Βελεστινιώτες.

Ο Πύρασος δεν είναι αντίθετος σ’ αυτό το σύστημα διεξαγωγής, για το οποίο εξάλλου αρχικά είχε ψηφίσει υπέρ, αλλά περιμένει η ΕΠΣΘ να ξεκαθαρίσει με ποιες προϋποθέσεις θα πάνε στα πλέι οφ οι τέσσερις πρώτες ομάδες, καθώς οι Αγχιαλίτες ήταν αντίθετοι να μεταφέρουν αυτούσια τη βαθμολογία τους οι ομάδες.

Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι ο ανταγωνισμός στον όμιλο του Βόλου θα είναι μικρότερος, επομένως οι ομάδες που κυνηγούν τις πρώτες θέσεις έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για την κατάκτηση περισσότερων πόντων. Πάντως, είναι δεδομένο ότι η διοίκηση του Πυράσου έχει εμπιστοσύνη σε όλο το Δ.Σ. και ειδικά στον πρόεδρο της ΕΠΣΘ.

Μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις και υψηλό μπάτζετ είναι και η Αγία Αννα, η οποία θα σεβαστεί κάθε απόφαση της ΕΠΣΘ, αλλά θα ήθελε με κάποιον τρόπο να υπάρχει μία επιβράβευση της πορείας που έχει κάνει μία ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

 

Πώς θα γίνει ο διαχωρισμός στην Α’ ΕΠΣΘ

Επίσης, δεδομένη είναι και η απόφαση δημιουργίας των ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια με τις 18 ομάδες που θα πάρουν μέρος στη φετινή Α’ ΕΠΣΘ να διαχωρίζονται ως εξής: ΓΣ Αλμυρού, Διαγόρας Στεφανοβικείου, Αίας Σούρπης, Αγχίαλος, Ρήγας Φεραίος, Πύρασος, Πρωτεσίλαος, Αστέρας Ριζομύλου, Μυρμηδόνες θα είναι οι εννιά ομάδες του ενός ομίλου και Αγία Άννα, Σαρακηνός, Τοξότης, Σκιάθος, Ακρόπολη, Α.Ε. 2002, Αγία Παρασκευή, Μακρινίτσα, Δάφνη οι εννιά του άλλου. Δύο όμιλοι θα υπάρξουν και στη Β’ ΕΠΣΘ, κάτι που ίσχυε και πέρσι.

«Επιστρέφουμε ασφαλείς

στα γήπεδα με εμβολιασμό»

Στο Δ.Σ. της ΕΠΣΘ προχθές Τρίτη συζητήθηκε και το υγειονομικό κομμάτι των αγώνων και σε ανακοίνωση της η διοργανώτρια αρχή τονίζει ότι προϋπόθεση για την ασφαλή επιστροφή στα γήπεδα είναι ο εμβολιασμός. Αναλυτικά:

«H ΕΠΣ Θεσσαλίας εκφράζει την άποψη, αλλά και παροτρύνει τα Σωματεία-Μέλη της, ότι ο μοναδικός δρόμος για την ασφαλή και ανέξοδη επιστροφή στα γήπεδα είναι ο εμβολιασμός όσων περισσοτέρων αθλητών, διαιτητών αλλά και παραγόντων.

Πιστεύουμε ότι επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα και σε συνεργασία με τους αθλητικούς και υγειονομικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας θα βγει νικητής.

Η έμπρακτη βοήθεια της ΕΠΣ Θεσσαλίας στον οικονομικό τομέα είναι αποδεδειγμένη, καθώς διαμορφώσαμε τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε να μειωθεί στον μέγιστο βαθμό το ετήσιο οικονομικό κόστος των Σωματείων - Μελών μας. Σ’ αυτόν το δύσκολο δρόμο της επανένταξης, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να έχουμε καλή και υγιή ποδοσφαιρική χρονιά».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=