ΤΟΠΙΚΟ

Αναγκαίο… κακό οι δύο όμιλοι

αναγκαίο-κακό-οι-δύο-όμιλοι-517569

Μέχρι σήμερα 16 Ιουλίου θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ της περιόδου 2021-2022. Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν μέχρι και σήμερα Παρασκευή 16/7 ηλεκτρονικά στην Ένωση τη δήλωση συμμετοχής στα πρωταθλήματα αλλά και στο Κύπελλο με όλα τα ζητούμενα στοιχεία, όπως και το παραχωρητήριο χρήσης γηπέδου.

Το πολύ θετικό είναι πως φέτος δεν υπάρχει παράβολο συμμετοχής στο Πρωτάθλημα ούτε η ετήσια οικονομική συνδρομή ως μέλους της ΕΠΣΘ, αλλά το αναγκαίο κακό θα είναι η δημιουργία δυο ομίλων και στην Α’ Κατηγορία που θα προκύψει από το ότι ο πρωταθλητής δεν ανεβαίνει απ’ ευθείας στη Γ’ Εθνική αλλά μετά από μίνι πρωτάθλημα με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων και από το ότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες!

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΠΟ οι 53 Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. συν τρεις δευτεραθλήτριες ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά 56 ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος. Το πρωτάθλημα αυτό των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση σε ένα γύρο, όπου κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε 3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός και ένα ρεπό.

Ο πρωταθλητής της ΕΠΣΘ θα αγωνιστεί σε όμιλο με τους πρώτους των Ενώσεων Κοζάνης, Γρεβενών, Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας.

Από κάθε όμιλο θα ανέβουν τρεις ομάδες και συνολικά 24 από όλη την Ελλάδα.

Στο τοπικό μας πρωτάθλημα τώρα που με την πτώση του ΓΣΑ, ο οποίος ως χθες δεν είχε δηλώσει τη συμμετοχή του – κάτι που πάντως θα γίνει- οι ομάδες είναι 17 και ο χωρισμός σε δυο ομίλους θα έχει ως συνέπεια ότι ο ένας θα είναι με περισσότερες αγωνιστικές!

Οι ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ είναι: Τοξότης, ΑΕ 2002, Δάφνη, Σκιάθος, Αγία Άννα, Σαρακηνός, Αγία Παρασκευή, Μακρινίτσα, Ακρόπολη Σέσκλου, Ρήγας Φεραίος, ΓΣ Αλμυρού, Πύρασος, ΦΘ Αγχίαλος, Αίας Σούρπης, Πρωτεσίλαος, Μυρμιδόνες, Αστέρας Ριζομύλου.

Στην Β’ ΕΠΣΘ σε σχέση με πέρσι δε δήλωσε συμμετοχή ο Ερμής και επανέρχονται η Σκόπελος και η Χλόη. Οι ομάδες που θα χωριστούν σε δυο ομίλους είναι: Ανω Λεχώνια, Κένταυρος ΝΠ, Άνθιμος Γαζής, Νέοι Αθλητές Νίκης, Μαγνησιακός, Ένωση Λεχωνίων/ Νηλέας, ΑΕ Διμηνίου, Ιάσων Αλλης Μεριάς, Νέοι Αγίας Άννας, Πηλέας, ΑΠΟΒ, Πανιώνιος, Ελευθεριακός, Ηρακλής Αγ. Θεοδώρων, Αθλος Αλμυρού, Μικροθήβες, Απόλλων Καναλίων, Αχιλλέας Αχιλλείου, ΑΕ Χλόης, Σκόπελος.

Ο τελικός τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα οριστικοποιηθεί στην συμπληρωματική προκήρυξη και επίσης μόνο για την περίοδο 2021-2022 δε θα ισχύσει η υποχρεωτική συμμετοχή για όλα τα Σωματεία της Α’ Κατηγορίας με ανάλογη ομάδα στο Πρωτάθλημα Υποδομών της ΕΠΣΘ, σε τουλάχιστον μία ηλικιακή κατηγορία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου