Ιστιοπλοϊκές επιτυχίες του ΝΟΒΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-28, 13:40:04
Ιστιοπλοϊκές επιτυχίες του ΝΟΒΑ

Στο 1ο Κύπελλο Αργοναυτών και  στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Κεντρικής Ελλάδας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου & Αργοναύτες με παράλληλη συμμετοχή τριών ομίλων από τη θεσ/νίκη. Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας είναι ο κορυφαίος αγώνας των ιστιοπλόων Ολυμπιακού τριγώνου από τον οποίον προκρίνονται οι αθλητές που κατατάσσονται στην προεθνική ομάδα Ιστιοπλοΐας της Ελλάδας. Οι όμιλοι που συμμετέχουν στον αγώνα αυτό είναι όλοι οι όμιλοι που ανήκουν στην Κεντρική Ελλάδα βάσει του διαχωρισμού που έχει αποφασίσει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την ελληνική επικράτεια που χωρίζεται σε πέντε περιφέρειες. Στην Κεντρική Ελλάδα ανήκουν και συμμετέχουν 9 όμιλοι . Για μία ακόμη φορά ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου και Αργοναύτες διατήρησε την υπεροχή του αφού επικράτησε σε όλες τις κατηγορίες. Έτσι οι «χρυσοί» αθλητές του ΝΟΒΑ είναι:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPTIMIST

Στην κατηγορία OPTIMIST άνω των 11 ετών οι ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ απέσπασαν τις δύο πρώτες θέσεις και χρυσό μετάλλιο στα αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα.

Στην κατηγορία OPTIMIST κάτω των 11 ετών ο ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ΦΙΛΗΜΩΝ κατέκτησε την δεύτερη θέση και το Αργυρό μετάλλιο στους Παίδες - αγόρια, ενώ η ομάδα των Κορασίδων σάρωσε και τις τρεις θέσεις με τις τρεις αθλήτριες του ΝΟΒΑ να μην αφήνουν κανένα περιθώριο στους αθλητές των άλλων ομίλων για μία θέση στο βάθρο. Έτσι στις Κορασίδες τερμάτισαν πρώτη η ΚΑΤΣΑΚΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, δεύτερη η ΓΑΤΟΥ ΚΛΑΡΑ και τρίτη η ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ. Το κύπελλο του μικρότερου αθλητή απέσπασε με πολλά χειροκροτήματα ο μικρός Χρήστος Βολιώτης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά αποτελέσματα των δύο αγώνων που προηγήθηκαν στη Λίμνη Ευβοίας και στην Αταλάντη για την κατηγορία OPTIMIST προκρίνονται σε σύνολο πέντε αθλητών από την κεντρική Ελλάδα οι τέσσερεις αθλητές του ΝΟΒΑ Στεργιανού Χριστίνα, Παπαγεωργίου Ιωάννης και Στεργιανός Φιλήμων και πιθανώς η Αθανασοπούλου Μαρκέλα. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σταυρίδης Φώτης. Πρόεδρος Αγώνα ήταν ο Κος Αθ. Πινιάρης.

1ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LASER 4,7 (αθλητές άνω των 15 ετών)

Στην κατηγορία Laser 4,7 η αθλήτρια ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΝΕΦΕΛΗ απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κοριτσιών.

Ο ΝΟΒΑ συμμετείχε στον σημαντικό αυτό αγώνα με την αγωνιστική του ομάδα αλλά και με τους νέους της αθλητές που μόλις πέρασαν στην προαγωνιστική και οι οποίοι έζησαν την πρώτη αγωνιστική τους εμπειρία σένα τόσο σημαντικό αγώνα.

Οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας OPTIMIST που πήραν μέρος στον αγώνα αλφαβητικά είναι οι: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ, ΓΑΤΟΥ ΚΛΑΡΑ, ΚΑΤΣΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΤΣΑΚΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΣ, ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ΦΙΛΗΜΩΝ, ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ και ΤΑΓΓΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Οι αθλητές της πρωταγωνιστικής ομάδας OPTIMIST που πήραν μέρος στον αγώνα αλφαβητικά είναι οι: ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΖΟΥΜΠΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ, ΚΑΡΑΦΥΛΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΟΒΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΠΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΟΥΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΡΟΥΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

Οι αθλητές της κατηγορίας LASER 4,7 είναι οι ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΘΩΜΗ και ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ΕΙΡΗΝΗ.

Στον αγώνα πήραν μέρος συνολικά και από τις δύο κατηγορίες 85 περίπου σκάφη.

Οι όμιλοι της Κεντρικής Ελλάδας είναι οι Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας, Ναυτικός Όμιλος Αταλάντης, Ναυτικός Όμιλος Αγ. Κωνσταντίνου, Ναυτικός Όμιλος Διαύλου Ωρεών, Ναυτικός Όμιλος Λίμνης Ευβοίας, Ναυτικός Όμιλος Στυλίδας, Ναυτικός Όμιλος Ραχών, Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σκοπέλου, Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Λαρισαϊκός Όμιλος και Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου και ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου και Αργοναύτες.

Τέλος ο ΝΟΒΑ ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθεια τους: COUGAR ( Δημητριάδος-Κουμουνδούρου), UNITED COLORS OF BENETTON (Ερμού – Ροζού),ΧΡΩΜΑ PANOS (Πολυμέρη-Βλαχάβα) χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση ενός τόσο επιτυχημένου αγώνα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=