ΤΟΠΙΚΟ

«Κόκκινο» και στην ΕΠΣΘ για έναν μήνα

κόκκινο-και-στην-επσθ-για-έναν-μήνα-827486

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες πως στους συλλόγους των τοπικών πρωταθλημάτων των νομών που ανήκουν στο επίπεδο Α (Επιτήρησης/κίτρινο) επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αυτά περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ στις ΕΠΣ των νομών που ανήκουν στο επίπεδο Β (Αυξημένου Κινδύνου/κόκκινο) επιτρέπεται η ατομική άσκηση χωρίς προπονητή…

Ρεπορτάζ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

Η τοπική Ένωση ποδοσφαίρου με τη σειρά της ανακοίνωσε πως η δραστηριότητα αναβάλλεται για έναν μήνα. Συγκεκριμένα: «Σε συνέχεια των εξαγγελιών της Κυβέρνησης, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας λόγω του COVID-19, αναστέλλονται τα πρωταθλήματα αρμοδιότητας και ευθύνης της ΕΠΣ Θεσσαλίας για ένα (1) μήνα.

Επίσης η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει την αναστολή των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας, Πρωταθλημάτων Γ’ Εθνικής, καθώς και Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας Γυναικών».

Για το λουκέτο στο τοπικό πρωτάθλημα μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι προπονητές Γιάννης Σιαμέτης και Σπύρος Φώτου, οι οποίοι μέχρι τη διακοπή είδαν τις ομάδες τους να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της Α’ και Β’ ΕΠΣΘ, έχοντας το απόλυτο των νικών.

Σιαμέτης: «Εύχομαι να τελειώσει σύντομα η υγειονομική κρίση»

Ο Αίας Σούρπης παρουσιάζει ανταγωνιστικό πρόσωπο και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής με 18 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, πετυχαίνοντας το απόλυτο με την ολοκλήρωση έξι αγωνιστικών. Όμως η αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και στον Νομό Μαγνησίας για έναν μήνα προβληματίζει έντονα τον προπονητή της ομάδας της Σούρπης, Γιάννη Σιαμέτη, ο οποίος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ:

Για την πορεία του Αίαντα στο φετινό πρωτάθλημα και κύπελλο: «Μας πειράζει πολύ που δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση στα τοπικά πρωταθλήματα της Μαγνησίας, καθώς η ομάδα μας βρισκόταν σε καλό «φεγγάρι» και διένυε υψηλή αγωνιστική ετοιμότητα και καταπληκτική περίοδο φόρμας. Προσωπικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, καθώς καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα στις προπονήσεις και κάθε Κυριακή κοιτούσαν το κάθε ματς ξεχωριστά με πίστη και σοβαρότητα, ώστε να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και βρισκόμαστε δίκαια στην 1η θέση της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση και της 6ης αγωνιστικής. Όσον αφορά στον θεσμό του κυπέλλου ΕΠΣΘ, είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει και θα τα δώσουμε όλα για να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει το lock down: «Σίγουρα η υγεία και η ασφάλεια όλων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα απέναντι στην πανδημία που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και όλο τον πλανήτη. Από την άλλη και πάντα αγωνιστικά το επισημαίνω, υπάρχει απογοήτευση και θυμός να σου στερούν αυτό που αγαπάς και αφιερώνεις πολύ χρόνο, κόπο και ιδρώτα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Πάνω απ’ όλα είναι θέμα ψυχολογίας, καθώς συναναστρεφόμαστε με ποδοσφαιριστές και μας στενοχωρεί ιδιαίτερα, διότι αποτελεί ερωτηματικό σε ποια αγωνιστική κατάσταση θα εμφανιστεί η ομάδα μας, μετά από ένα μήνα αποχής από την ενεργό δράση. Από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας θα δοθούν ατομικά προγράμματα, ξεχωριστά για κάθε ποδοσφαιριστή, ώστε να διατηρηθούν όλοι οι αθλητές σε μία καλή φυσική κατάσταση».

Τέλος, ευχήθηκε: «Εύχομαι να τελειώσει σύντομα η υγειονομική κρίση και να επιστρέψουμε με υγεία στο φυσικό μας περιβάλλον, το οποίο είναι το γήπεδο. Βέβαια εύχομαι όλος ο κόσμος να βρει τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του, διότι ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν οικογένειες που περνούν δύσκολα για να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές βασικές τους ανάγκες. Η Ελλάδα έχει μάθει στα δύσκολα και καλείται να ξεπεράσει άλλη μια δύσκολη αποστολή, την οποία θα φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία».

Σπύρος Φώτου: «Ο Πανιώνιος είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Ο Σπύρος Φώτου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Πανιωνίου Νέας Ιωνίας, καθώς ο εμβληματικός και πολύπειρος τεχνικός συμπληρώνει 22 ολόκληρα χρόνια στον πάγκο των κυανέρυθρων. Το καλοκαίρι μπορεί να πήρε την απόφαση να αποχωρήσει, αλλά επανήλθε στα προπονητικά του καθήκοντα στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος με την παραίνεση της διοίκησης. Τη φετινή σεζόν ο Πανιώνιος βρίσκεται μόνος πρώτος στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας στον Β’ Όμιλο της Β’ ΕΠΣΘ, μετρώντας μόνο νίκες, ενώ έχει ένα ματς λιγότερο με τον Άθλο στην Ευξεινούπολη. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σπύρος Φώτου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ:

Για την αξιέπαινη παρουσία και τους στόχους του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα: «Τη φετινή αγωνιστική χρονιά ο Πανιώνιος διαθέτει πολύ καλό υλικό για τα δεδομένα της κατηγορίας και ξεχωρίζει με την σταθερή του απόδοση σε κάθε αγώνα. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καναλίων, δεν παρουσιάσαμε το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο, παρά την μεγάλη σε έκταση νίκη που σημειώσαμε(4-1). Βασικός μας στόχος είναι να βρεθούμε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας και να συμμετάσχουμε στα μπαράζ ανόδου για την παραπάνω κατηγορία. Όσον αφορά η μάχη των play off θα κριθεί στη δύναμη των ομάδων, αλλά και η λεπτομέρεια μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος. Πάνω απ’ όλα πρωταρχικό μας μέλημα αποτελεί η προώθηση νέων παιδιών στην ομάδα και ήδη έχω δώσει αρκετές ευκαιρίες σε μικρότερους ηλικιακά αθλητές είτε με λιγότερο είτε με περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Επίσης, άξιο αναφοράς η σύσταση τμημάτων υποδομής που έγινε για πρώτη φορά υπό την επίβλεψη και την προπονητική εποπτεία του κ. Γιάννη Γιαννακού. Η Ακαδημία μας απαριθμεί 35 παιδάκια ηλικίας 6-12 ετών και στόχος της διοίκησης είναι η επάνδρωση της ανδρικής ομάδας του Πανιωνίου με αθλητές μέσα από τα «σπλάχνα» της ακαδημίας».

Για τον εντοπισμό αρνητικών στοιχείων στον χώρο: «Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως λίγες ομάδες απαρτίζουν τον ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό χάρτη της Μαγνησίας. Σίγουρα μεγάλο αγκάθι είναι το οικονομικό κομμάτι και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παράγοντες που ματώνουν οικονομικά, ώστε να διατηρήσουν ζωντανοί την ιστορία των ομάδων που αγαπούν και πρεσβεύουν. Για μένα αυτός είναι ο ρομαντισμός στο σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από πολλές πλευρές».

Κλείνοντας, σχολίασε: «Προσωπικά ως προπονητής της ομάδας θα δώσω ατομικά προγράμματα σε όλους τους αθλητές, ώστε ο καθένας να διατηρηθεί σε μια καλή φυσική κατάσταση και όλοι μαζί να επιστρέψουμε στο γήπεδο υγιείς και να παίξουμε ποδόσφαιρο. Για μένα ο Πανιώνιος είναι το δεύτερο σπίτι μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου