ΤΟΠΙΚΟ

ΕΠΣΘ: Επεισοδιακό φινάλε και νίκη για Τοξότη, διαμαρτύρεται ο Αστέρας για… εξύβριση

επσθ-επεισοδιακό-φινάλε-και-νίκη-για-τ-828738

Στο Βοηθητικό του ΕΑΚ ο Τοξότης επιβλήθηκε του Αστέρα με σκορ 3-1 και πρόσθεσε τη δεύτερη σερί νίκη στο ενεργητικό του σε ένα παιχνίδι με επεισοδιακό φινάλε και είσοδο θεατών στον αγωνιστικό χώρο.

Το συγκρότημα του Θανάση Χρυσοχού είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Βίτσου. Ομως με τη συμπλήρωση 12 λεπτών, ο Αστέρας απείλησε με σουτ του Καραλόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Επίσης, ο Μπράνος μπλόκαρε εύκολα φάουλ του Κ. Καραπλιάγκου. Από ‘κει και πέρα οι γηπεδούχοι ανέλαβαν επιθετική πρωτοβουλία και άνοιξαν το σκορ (1-0) στο 25’ με φοβερό γκολ του Σαρρή, όταν ο τελευταίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του Βίτσου. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους (44’) μετά από σύγχυση στα καρέ των φιλοξενουμένων, ο Χονδρογιάννης με πλασέ σε κενό τέρμα, σημείωσε το 2-0.

Το έργο των γηπεδούχων έγινε πιο εύκολο στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’), όταν ο Σαρρής βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βίτσο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (3-0). Ακολούθησαν κλασικές ευκαιρίες για τον Τοξότη, πρώτα στο 57’ κεφαλιά του Μάστορα άουτ και στο 63’ εξ’ επαφής σουτ του Θαλασσινού, ο Βίτσος απέκρουσε σε κόρνερ.

Προς το τέλος του αγώνα (88’, 89’) σουτ του Κωνσταντάκου και του Λ. Δενελάβα εξουδετερώθηκαν από τον Βίτσο. Ενδιάμεσα ο Αστέρας μείωσε σε 3-1 στο 70’ χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαλιμούρδα, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Ιωάννου. Οι άνθρωποι του Αστέρα φωνάζουν για τα σφυρίγματα του κ. Σαρρή στο δεύτερο ημίχρονο και στο 91’ ακυρώθηκε γκολ του Κ. Καραπλιάκου με τον β’ βοηθό Α. Αναστασίου να σηκώνει τη σημαία του και να υποδεικνύει οφσάιντ. Μετά το τέλος του αγώνα σημειώθηκε ένταση από την πλευρά του Αστέρα προς τον κ. Σαρρή, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν.

«Ο διαιτητής έβρισε παίκτη μας»

Οι διοικούντες του Αστέρα Ριζομύλου καταγγέλλουν τον διαιτητή της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Τοξότη για υβριστική επίθεση που δέχθηκε ποδοσφαιριστής της ομάδας του. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Αστέρα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου το βράδυ του Σαββάτου:

«Εχοντας περάσει σχεδόν πέντε ώρες από τη λήξη του αγώνα με τον Τοξότη, θα προσπαθήσουμε με ψυχραιμία να πάρουμε επίσημα θέση σαν Δ.Σ. για τα σημερινά (σ.σ. προχθεσινά) γεγονότα και να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή την μελλοντική μας στάση από εδώ και στο εξής. Είχαμε πάρει μια απόφαση σαν σύλλογος να μην ασχολούμαστε επίσημα και να μην σχολιάζουμε δημόσια τις διαιτητικές αποφάσεις, άσχετα με το αν συμφωνούμε ή όχι με αυτές, απόφαση την οποία τηρήσαμε απαρέγκλιτα όλα αυτά τα χρόνια.

Ετσι λοιπόν και σήμερα (σ.σ. προχθές) παρόλο το θυμό μας και την αγανάκτησή μας, δεν θα το κάνουμε γιατί δίκαια ηττηθήκαμε και θα ήταν άδικο για την προσπάθεια των παιχτών και των δύο ομάδων. Αλλα, κάνουμε γνωστό προς την διοργανώτρια αρχή, την επιτροπή διαιτησίας και τους καθ’ ύλην αρμόδιους ότι είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που επιτρέψαμε σε «διαιτητή» να καταφερθεί αισχρά και με βωμολοχίες εναντίον παίκτη της ομάδας μας άνευ λόγου και αιτίας και το κυριότερο, εν ώρα αγώνα. Πριν λίγες ημέρες στον αγώνα με τον Αίαντα Σούρπης αγνοήσαμε την συνολικά εχθρική συμπεριφορά του ίδιου διαιτητή και στο τέλος του δώσαμε το χέρι. Σήμερα (σ.σ. προχθές) λοιπόν, ο ίδιος «κύριος» και επειδή προφανώς θεωρεί ότι μπορεί, επέδειξε σε όλο το 90λεπτο την ίδια εχθρική και προκλητική συμπεριφορά απέναντι στον Αστέρα και σαν γνήσιος τσαμπουκάς και άρχοντας του αγώνα, έβρισε χυδαία τον παίκτη μας στο 80’, επειδή τόλμησε να ζητήσει τον λόγο για τον μη καταλογισμό ενός φάουλ.

Επειδή λοιπόν είμαστε περήφανοι για την φανέλα που φοράμε και έχουμε μάθει από το 1954 να την ματώνουμε, δεν θα ανεχτούμε από κανέναν από εδώ και στο εξής να παίξει με την ιστορία της ομάδας και τον ιδρώτα των παικτών μας. Η απάντηση στον εν λόγω «κύριο» είναι η ίδια που βροντοφώναξαν αγκαλιασμένοι οι παίχτες μας μετά τη λήξη του αγώνα, παρά την ήττα: ΑΣΤΕΡΑΣ».

Τοξότης-Αστέρας 3-1

Σκόρερ: (25’, 51’ Σαρρής, 44’ Χονδρογιάννης-70’ πεν. Χαλιμούρδας)

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Γερακίνης, Παρασχούδης (65’ Μπαρμπούτας), Κόκκαλης, Ιωάννου, Σκλαπάνης, Χονδρογιάννης (67’ Δεμίρης), Μάστορας (62’ Θαλασσινός), Λ. Δενελάβας, Σαρρής, Κωνσταντάκος

ΑΣΤΕΡΑΣ: Βίτσος, Ξηρομερίτης, Κ. Καραπλιάγκος, Λουφόπουλος, Σεσκλιώτης (56’ Σπ. Καραπλιάγκος), Καραλόπουλος (75’ λ. τρ. Μακρονάσιος), Μαρούφ (71’ Σταίδης), Καρατζιώλης, Σιαμέτης (56’ Βέργος), Μπραχόλι, Τσάμης (56’ Χαλιμούρδας).

«Τεσσάρα» της ΑΕ 2002

Ματς με «πλούσιο» θέαμα και αρκετά γκολ διεξήχθη στο γήπεδο των Καλών Νερών, με την ΑΕ 2002 να επικρατεί των Μυρμιδόνων με σκορ 4-2. Η φιλοξενούμενη ομάδα αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 60’, λόγω αποβολής του Τσέργα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ. Μόλις στο 14’ ο Στουμποβίκος με πλασέ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0), το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Με όμορφη ατομική ενέργεια του Παρίση έγινε το 2-0 στο 57’ και δύο λεπτά αργότερα από παράλληλη πάσα του Στουμποβίκου, ο Κούρτι με πλασέ σημείωσε το 3-0. Τον «χορό» των γκολ για την ΑΕ 2002 ολοκλήρωσε ο Στουμποβίκος με πλασέ, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα. Από την άλλη στο 82’ οι Μυρμιδόνες κατάφεραν να μειώσουν σε 4-1 με σουτ του Μάντζαρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στο 85’ από κόρνερ του Πραττή, με κεφαλιά του Μάντζαρη επιτεύχθηκε το τελικό 4-2. Ο τερματοφύλακας της ΑΕ 2002, Μητράκος, απέκρουσε πέναλτι του Μάντζαρη στο 81’.

ΑΕ 2002-Μυρμιδόνες 4-2

Σκόρερ: (14’, 61’ Στουμποβίκος, 57’ Παρίσης, 59’ Κούρτι-81’, 85’ Μάντζαρης)

ΑΕ 2002: Μητράκος, Βερντόβα (65’ Δήμτσας), Βεργοζήσης, Σιαμέτης (65’ Κωστούλας), Κόρδας (70’ Μπόρια), Παρίσης, Σφέτσιος, Κούρτι (61’ Μ. Γαλάνης), Στουμποβίκος, Καλαιτζίδης

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ: Γκόγκος, Μακρής, Μηλιώνης, Στέκας, Γ. Κοντοβάς, Παλάσκας (25’ λ. τρ. Πραττής), Μάντζαρης, Τσέργας, Δήμος, Β. Κατσαβριάς, Χριστοδουλόπουλος

Ισοπαλία για Σαρακηνό και Σκιάθο

Σαρακηνός και Σκιάθος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο γήπεδο του Σαρακηνού το πρωί της Κυριακής. Μάλιστα οι νησιώτες προηγήθηκαν στο 35’, μετά από σέντρα του Νικολαΐδη, ο επερχόμενος Μπάμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Η ισοφάριση για τον Σαρακηνό ήρθε στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45’), όταν από κόρνερ του Αντωνίου, ο Γιαμαλής με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Οι γηπεδούχοι έχασαν κλασικές και άπειρες ευκαιρίες με τους Τσιουρή, Γιαμαλή, Κ. και Ρ. Δημακόπουλο, Μαυρίδη, Αντωνίου, Χισάι. Χαρακτηριστική η φάση στο 15’ όταν ο Κ. Δημόπουλος βρέθηκε τετ α τετ, πέρασε και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και πλάσαρε άουτ. Ο προπονητής του Σαρακηνού κ. Γιάννης Φασουράκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βάση της συνολικής εικόνας του αγώνα θεωρώ το αποτέλεσμα άδικο για τον Σαρακηνό, χωρίς βέβαια να μειώσω σε καμία περίπτωση την αξιόμαχη ομάδα της Σκιάθου. Αλλά όταν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, δυστυχώς δεν έρχεται και το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Από την άλλη η Σκιάθος είχε καλές στιγμές με τους Τάσσο, Νικολαΐδη και Μπάμπα. Ο προπονητής κ. Βασίλης Μυγδαλάκης χαρακτήρισε το τελικό αποτέλεσμα δίκαιο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας ξεκίνησε στις 12.30μ.μ. χθες αντί στις 11π.μ. λόγω βλάβης στο «δελφίνι» που μετέφερε τους νησιώτες.

Σαρακηνός-Σκιάθος 1-1

Σκόρερ: (45’ Γιαμαλής-35’ Μπάμπα)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Γιοβάνης, Σιδηρόπουλος (70’ Βασιλείου), Γιαμαλής, Τριανταφύλλου, Μαυρίδης, Κ. Δημακόπουλος (46’ Γώγος), Γκλαβίνης (65’ Ρ. Δημόπουλος), Αντωνίου (70’ Αιντίνι), Τσιάνος (60’ Χισάι), Τσιουρής

ΣΚΙΑΘΟΣ: Τσάκος, Μπρέγκου, Τζελάι, Καμπουρέλης (85’ λ. τρ. Τουρναβίτης), Ε. Πρίφτι, Βεργίνης (70’ Τσάκα), Τάσσος (87’ Άλι), Θ. Σταμέλος, Αλκά, Μπάμπα (80’ Ν. Πρίφτι), Νικολαΐδης (46’ Ντάμτσιος)

Ανετη νίκη για Αγχίαλο

Πέμπτη σερί νίκη για την Αγχίαλο που κέρδισε εύκολα την Δάφνη με σκορ 4-0 και διατηρείται σε «τροχιά» ανόδου. Μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα, ο Θάνος με σουτ εκτός περιοχής, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο 35’ ο Ζαφειρίου κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γούτσιος (2-0). Στην επανάληψη κυριάρχησε η ανωτερότητα της Αγχιάλου, η οποία σημείωσε άλλα δύο τέρματα. Πρώτα στο 60’ ο Κάρρος με πλασέ έκανε το 3-0 και στο 70’ μετά από ασθενής απόκρουση του Πλιάγκα σε σουτ του Θάνου, ο Ζαφειρίου με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή της Αγχιάλου αποτελούνταν από 12 μόλις ποδοσφαιριστές λόγω τιμωριών και τραυματισμών, ενώ και η ομάδα των Αγίων Αναργύρων είχε αρκετές ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών της.

Αγχίαλος-Δάφνη 4-0

Σκόρερ: (5’ Θάνος, 35’ πεν. Γούτσιος, 60’ Κάρρος,70’ Ζαφειρίου)

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Μουράβας (46’ Σαματάς), Σίμος, Παυλίδης, Μαγιόγλου, Γούτσιος, Στεργιόπουλος, Τσέλιος, Θάνος, Σγαντζής, Κάρρος, Ζαφειρίου

ΔΑΦΝΗ: Πλιάγκας (75’ Πρέζας), Βαρελόπουλος, Μπίκας, Κατσικαδάμος (70’ Πλαφαδέλλης), Πάντελης, Λιόλιος, Βαλαρούτσος, Μαρέδης, Π. Τάσσος (46’ Γκράβαρης), Μουσαμπελίου, Τσαρέλας

Ο Πρωτεσίλαος υποχρέωσε τον Ρήγα στην πρώτη του ήττα και στο πρωτάθλημα

Με κεφαλιά του Κόρκου στο 85ο λεπτό ο Ρήγας Φεραίος γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα (1-0) στο πρωτάθλημα από τον Πρωτεσίλαο, λίγες μέρες μετά την μεταξύ τους κόντρα στο Βελεστίνο για το Κύπελλο, όπου είχε πανηγυρίσει και πάλι η ομάδα του Πτελεού.

Οι Βελεστινιώτες, που μέτρησαν απουσίες βασικών παικτών όπως οι Αραμπατζής, Κακάνης και Γκάμπας, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα αλλά γνώρισαν την δεύτερη «ψυχρολουσία» μέσα σε μία εβδομάδα από τον Πρωτεσίλαο, μετά τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό στο θεσμό του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι διεξήχθη για την 6η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ και το γκολ του Κόρκου ήταν το πρώτο που δέχεται ο Σταμέλος και ο Ρήγας στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι στο πρώτο μέρος με τον Γουτούλη να σεντράρει στο 20ο λεπτό, τον Κωνσταντέλο να πιάνει την κεφαλιά αλλά τον Βουραζέρη να μαζεύει την μπάλα χωρίς δυσκολία.

Αντιθέτως, στο 23ο λεπτό ο γκολκίπερ των γηπεδούχων χρειάστηκε να εκτιναχθεί στο παραθυράκι του για να απομακρύνει σε κόρνερ το πολύ ωραίο απευθείας χτύπημα φάουλ του Γουτούλη. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ένα μακρινό σουτ του Ακριβούση έφυγε άουτ, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης και ύστερα από ωραίο «1-2» των Καραγιάννη και Σουγκάρη, ο Γάρος μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα όμως να φεύγει άουτ.

Η δύναμη και οι αντοχές των παικτών ήταν τα κύρια στοιχεία της αναμέτρησης στην φτωχή από φάσεις επανάληψη.

Η κοντινή προβολή του Νίκου Βουραζέρη στο 71ο λεπτό βρήκε σε ετοιμότητα τον Σταμέλο για να έρθει ένα δυνατό πλάγιο άουτ του Σούδη στο 85’. Η μπάλα έφτασε στο βάθος της περιοχής και ο αμαρκάριστος Θοδωρής Κόρκος έστειλε με κεφαλιά από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει μία σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Πρωτεσίλαος-Ρήγας Φεραίος 1-0

Σκόρερ: (85’ Θ. Κόρκος)

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Β. Βουραζέρης, Σιαμανίκος, Λεΐμονής, Ν. Βουραζέρης, Χασιώτης, Σούδης, Δρόσος, Λάμπρου (65’ Κ. Κόρκος), Παπαδόπουλος (87’ Λάμπος), Βαλωτής, Μιαρίτης (65’ Θ. Κόρκος).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σταμέλος, Χότζα, Ακριβούσης, Ράπτης, Χρ. Σταματίου, Σουγκάρης (75’ Βαϊόπουλος), Γουτούλης (46’ Φούκης), Γάρος (75’ Βαϊόπουλος), Κωνσταντέλος (36’ Φιλοσόγλου (75’ Μπόλκας), Καραγιάννης (78’ Καρακίτσιος), Πάσχος.

Συνεχίζει πρώτος και αήττητος ο Αίας Σούρπης στην Α’ ΕΠΣΘ

Εξι στα έξι για την ομάδα της Σούρπης που επιβλήθηκε και της Αγίας Παρασκευής με 2-0 και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στο βαθμολογικό πίνακα της Α’ ΕΠΣΘ.

Μέσα σε διάστημα τριών λεπτών σημειώθηκαν τα γκολ των γηπεδούχων. Πρώτα στο 23’ ο Θ. Κατσαβριάς από την «άσπρη βούλα» έγραψε το 1-0, με πέναλτι που κέρδισε ο Χειλάς και στο 26’ μετά από συνεργασία Βούλγαρη, Γ. Αραπίτσα και Θ. Κατσαβριά, η μπάλα στρώθηκε στον Αλ. Αραπίτσα, ο οποίος με αριστερό βολέ από το ύψος της περιοχής πέτυχε το 2-0.

Ο Αίας απώλεσε κλασικές ευκαιρίες με χαμένα τετ-α-τετ των Χειλά, Γ. Αραπίτσα και Θ. Κατσαβριά, που κατέληξαν άουτ, ενώ στο 20’ δοκάρι για την ομάδα της Σούρπης είχε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος Θ. Κατσαβριάς. Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53’ ο Αλ. Αραπίτσας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία, η Αγία Παρασκευή προσπάθησε να αντιδράσει με κύριο εκφραστή ευκαιριών τον Βούκουτο, αλλά ο Χαλάτσης έδειξε τα αντανακλαστικά του και κράτησε το μηδέν για την εστία της ομάδας του, που έφθασε στους 18 βαθμούς και ακολουθείται από την Αγχίαλο, με 15.

Αίας-Αγία Παρασκευή 2-0

Σκόρερ: (23’ Θ. Κατσαβριάς, 26’ Αλ. Αραπίτσας)

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Χουλιαράς, Τσάμης (30’ λ. τρ. Χριστέλλος), Πλαβός, Μιχόπουλος, Κ. Κατσαβριάς (89’ Μπάκος), Π. Βούλγαρης, Αλ. Αραπίτσας, Γ. Αραπίτσας, Χειλάς (82’ Ε. Ξηροκώστας), Θ. Κατσαβριάς

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καγιάννης, Μαστακούλης (67’ Ζαχόπουλος), Βαίτσης (70’ Καλλίας), Λούμπαρδος, Πατσής, Βαρελόπουλος, Γκέκος, Ζάχαρης, Βούκουτος, Βασιλείου, Κούκιος (75’ Μεγαγιάνης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-Α’ ΕΣΠΘ

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

  1. Αίας 17-2 18
  2. Αγχίαλος 13-3 15
  3. Ρήγας 11-1 13
  4. Αγία Αννα 14-3 13
  5. Σαρακηνός 17-9 12
  6. Τοξότης 11-13 9
  7. Ακρόπολη 10-9 8
  8. Πύρασος 7-4 8
  9. Σκιάθος 12-11 7
  10. ΑΕ 2002 10-14 7
  11. Πρωτεσίλαος 6-9 6
  12. Αγία Παρασκευή 10-13 6
  13. Αστέρας 4-7 4
  14. Μακρινίτσα 8-11 4
  15. Μυρμιδόνες 6-23 1
  16. Δάφνη 3-25 0
  • Δεν έγιναν οι αγώνες Μακρινίτσα-Πύρασος και Αγία Αννα-Ακρόπολη λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στις ομάδες της Μακρινίτσας και της Ακρόπολης.

Επόμενη (7η): Μυρμιδόνες-Αστέρας Ριζομύλου, Σκιάθος-ΑΕ 2002, Δάφνη-Τοξότης, Ακρόπολη Σέσκλου-Σαρακηνός, Πύρασος-ΦΘ Αγχίαλος, Ρήγας Φεραίος-Αγία Αννα, Αγία Παρασκευή-Μακρινίτσα, Πρωτεσίλαος-Αίας Σούρπης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου