ΤΟΠΙΚΟ

Ντέρμπι από τα παλιά με νικητή τον Ρήγα Φεραίο

ντέρμπι-από-τα-παλιά-με-νικητή-τον-ρήγα-844251

Σε μία αναμέτρηση με δυναμισμό άλλων δεκαετιών, ο Ρήγας Φεραίος επιβλήθηκε 2-0 του Αστέρα, που είδε τον Σταμέλο και το οριζόντιο δοκάρι να του στερούν μία καλύτερη τύχη στον αγώνα του Βελεστίνου.

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Γάρο (16’) και σημείωσαν το 2-0 στην τελευταία φάση του αγώνα σημειώνοντας έτσι τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ομως, ενδιάμεσα είδαν δύο φορές στην επανάληψη τον αντίπαλο να φτάνει κοντά στην ισοφάριση. Σύρραξη που… έσβησε, ως συνήθως, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων στο τέλος του αγώνα.

Η πρώτη απειλή από πλευράς Ρήγα ήρθε στο 12’ όταν ο Αραμπατζής… σέρβιρε στην περιοχή για τον Γάρο ωστόσο η προβολή που επιχείρησε ο τελευταίος ήταν αδύναμη για να καταλήξει στην αγκαλιά του Βίτσου. Τέσσερα λεπτά μετά, οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά παίζοντας το «1-2» με τον Βελεστινιώτη φορ του Ρήγα σκοράρει με διαγώνιο σουτ με το αριστερό, από αριστερά στην περιοχή για το 1-0 και τους παρευρισκόμενους από πλευράς Ρήγα να πανηγυρίζουν.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα του Χρήστου Καψιώτη σημειώθηκε στο 58ο λεπτό. Ο Χαλιμούρδας επιχείρησε τη σέντρα – σουτ από τα αριστερά με τον Σταμέλο να πετάγεται και να διώχνει σε κόρνερ με το ένα χέρι. Λίγο μετά ο Καραπλιάγγος ανατράπηκε πολύ κοντά στην περιοχή, ο Κούστας έδειξε αμέσως φάουλ με τους παίκτες του Αστέρα να διαμαρτύρονται ότι η παράβαση σημειώθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Εν τέλει, ο Καρατζιώλης δοκίμασε ωραίο τεχνικό απευθείας χτύπημα με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 61ο λεπτό σουτ του Γάρου «έσβησε» ο Βίτσος.

Η δεύτερη μεγάλη, μάλιστα διπλή, φάση του Αστέρα προήλθε από γυριστή κεφαλιά του Σιαμέτη, που ανάγκασε στον Σταμέλο να εκτιναχθεί και να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπραχόλι πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε με τον Σταμέλο να «σώζει» και πάλι την εστία του.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Γουτούλης σούταρε από αριστερά, η μπάλα σταμάτησε στο απέναντι δοκάρι με τον Φούκη να σημειώνει στην επαναφορά από κοντά το 2-0.

Να σημειωθεί πως την άγουσα για τα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα πήρε ο Καραλόπουλος στο 93ο λεπτό.

Ρήγας-Αστέρας 2-0

Σκόρερ: (16’ Γάρος, 94’ Φούκης)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σταμέλος, Ακριβούσης (76’ Μούσιας), Ράπτης, Χρ. Σταματίου, Σιαμέτης (46’ Κατσίκης), Κακάνης, Σουγκάρης, Γάρος, Αραμπατζής (82’ Μπόλκας), Καραγιάννης (63’ Φούκης), Κωνσταντέλλος (46’ Γουτούλης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ:Βίτσος, Λουφόπουλος, Δ. Αποστολίδης (56’ Γκατζούνας), Π. Αποστολίδης, Σεσκλιώτης (56’ Καραπλιάγγος), Καραλόπουλος, Μαρούφ (56’ Καρατζιώλης), Ξηρομερίτης, Σιαμέτης, Χαλιμούρδας (74’ Σταΐδης), Μπραχόλι (68’ Τσάμης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου