ΤΟΠΙΚΟ

Ανοιξαν νέοι ορίζοντες στο Βόλο

ανοιξαν-νέοι-ορίζοντες-στο-βόλο-564707

Ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του 1ου Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου σάλας (futsal) κωφών ανδρών που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η στήριξη και το κοινωνικό ενδιαφέρον δεν κάνει… διακρίσεις.

Ακόμη μία διοργάνωση είχε την ευχαρίστηση να φιλοξενήσει ο Βόλος, με τη διεξαγωγή του 1ου Κυπέλλου Eλλάδος σάλας κωφών στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας. Η επιθυμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών να πραγματοποιήσει τη διοργάνωση στην πόλη μας, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και της άρτιας φιλοξενίας το προηγούμενο καλοκαίρι -όταν στο ίδιο γήπεδο είχε γίνει η προετοιμασία των εθνικών ομάδων μπάσκετ κωφών-, έγινε δεχτή με μεγάλη χαρά από τους ανθρώπους του Δήμου, οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια, δείχνοντας πως οι αθλητικές διοργανώσεις είναι το… φόρτε της Μαγνησίας. Στον τελικό και την απονομή στο κλειστό παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Παναγιώτης Σκοτινιώτης και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, κ. Παύλος Μαβίδης.

Συνολικά, ο Βόλος φιλοξένησε 100 άτομα (παίκτες, παράγοντες, τεχνικά επιτελεία), με τα 75 από αυτά να διαμένουν στο Ολυμπιακό χωριό της Νέας Ιωνίας. Αφορμή για το Κύπελλο ήταν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιανουάριο στο Χέρενφεν της Ολλανδίας και μέσα από τις οκτώ ομάδες που συμμετείχαν θα επιλεγούν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό σάλας, Πέτρο Σιδέρη, οι παίκτες της προεπιλογής αλλά και της τελική φάσης που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση του Ιανουαρίου (10-12/1) με το εθνόσημο.

Στην προκριματική φάση της Ολλανδίας, εκτός της Εθνικής Ελλάδος στον όμιλο βρίσκεται η οικοδέσποινα αλλά και η Δανία και η Αυστρία, ενώ θα προκριθούν δύο, με τους Ολλανδούς να είναι το μεγάλο φαβορί για τη μία θέση. Τα τελικά του 4ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν 14 με 22 Νοεμβρίου 2014 στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Χαμόγελα και αισιοδοξία

Σε πελάγη ευτυχίας «έπλεαν» νικητές και ηττημένοι μετά την ολοκλήρωση του τελικού. Όλοι απόλαυσαν τη διοργάνωση, οι Κυπελλούχοι πανηγύρισαν με την… ψυχή τους, ενώ οι ποδοσφαιριστές έδωσαν ραντεβού για την προετοιμασία τους ενόψει των προκριματικών.

Ευχαριστημένος από τη διοργάνωση και την κατάσταση των ομάδων που αγωνίστηκαν εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός σάλας, Πέτρος Σιδέρης, ο οποίος θα κάνει και την επιλογή των ποδοσφαιριστών για τα προκριματικά.

Αναλυτικά, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαι ευχαριστημένος από το αγωνιστικό κομμάτι. Πρώτη φορά συμμετείχαν τα παιδιά σε κάτι τέτοιο. Δεν είχαν αγωνιστεί ξανά σε παρκέ. Μας βοήθησαν οι διαιτητές, καθώς οι κανονισμοί είναι αρκετά διαφορετικοί σε σχέση με το ποδόσφαιρο στο χόρτο. Η προσαρμογή των παικτών ήταν μεγάλη. Όλα τα παιδιά των ομάδων έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Οι αγώνες είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ οι περισσότεροι απ’ αυτούς κρίθηκαν με γκολ στο τέλος. Είδα αυτά που περίμενα. Ηταν ανταγωνιστικοί αγώνες. Το ποδόσφαιρο σάλας είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στους κωφούς λόγω επικοινωνίας. Είναι πολύ πιο εύκολο από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα 11 επί 11. Έχω άποψη από τις άλλες τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στα τελικά της Βουλγαρίας».

Παράλληλα, ο τερματοφύλακας των Κυπελλούχων, Πάρης Στογιανίδης, δήλωσε: «Χαρήκαμε με αυτή τη διοργάνωση, έγιναν καλοί αγώνες από όλες τις ομάδες και χαιρόμαστε που πήραμε την πρώτη θέση. Συγχαρητήρια σε όλους».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, κ. Παύλος Μαβίδης τόνισε από την πλευρά του: «Πρώτη φορά παρακολουθώ ποδόσφαιρο κωφών και έχω μείνει κατάπληκτος. Συνήθως εδώ έχουμε διοργανώσεις ποδοσφαίρου τυφλών και είδα πρώτη φορά ποδόσφαιρο κωφών. Έχω μείνει κατάπληκτος από την ποιότητα της διοργάνωσης αλλά και από τη συνεργασία των ομάδων και αυτός βεβαίως έχει μεγάλη σημασία. Να πω επίσης, ότι ο Βόλος είναι στη διάθεση της Ομοσπονδίας όποτε μας χρειαστεί, προκειμένου να διοργανώσουμε παρόμοιες εκδηλώσεις. Έχουμε μια πλήρη υποδομή σε όλα τα επίπεδα και επομένως μπορούμε να ανταποκριθούμε, όχι μόνο σε Πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε διεθνές επίπεδο για τέτοιου είδους διοργανώσεις».

Κυπελλούχος ο Π.Ο.Κ.

Στο Κύπελλο συμμετείχαν συνολικά 8 σωματεία και συγκεκριμένα: Παναθλητικός Όμιλος Κωφών (Π.Ο.Κ.), Α.Σ. Κωφών Κρήτης (Α.Σ.Κ. Κρήτης), Α.Σ. Κωφών & Β Ν/Δ Ελλάδος (Πάτρα), Α.Σ. Κωφών Βορείου Ελλάδος (Α.Σ.Κ. Β. Ε.), Α.Σ. Κωφών Πειραιώς & Νήσων (Α.Σ.Κ.Π. & Ν.), Α.Π.Ο. Κωφών Μακεδονίας (Α.Π.Ο.Κ.Μ.), Α.Σ. Κωφών Μ. Αλέξανδρος (Α.Σ.Κ.Μ. Αλέξανδρος) και Α.Ο. Κωφών (Α.Ο.Κ.). Διαιτητές ήταν οι Ρουσσάκης Γιώργος και Θεοδωράκης Αντίγονος, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών Αθήνας καθώς νίκησε στον τελικό τον Α.Σ.Κ.Π. & Ν. με 3-0, ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει στη φάση των «8» τον Α.Σ. Κ. Κρήτης με 6-2 και στον ημιτελικό είχε επικρατήσει με 7-1 της Πάτρας. Να σημειωθεί πως ο κυπελλούχος του τουρνουά θα συμμετάσχει στο 1o Deaf Champions League που θα γίνει 5-8 Μαρτίου 2014 στο Τορίνο της Ιταλίας.

Αναλυτικά οι φάσεις

Προημιτελικοί

Π. Ο. Κ.- Α.Σ. Κ. Κρήτης 5-2

Πάτρα- Α.Σ. Κ. Β. Ε. 4-2

Α.Σ. Κ. Π. & Ν.-Α.Π.Ο.Κ.Μ. 8-1

Α.Σ. Κ.Μ. Αλέξανδρος – Α.Ο. Κ. 3-4

Ημιτελικοί

Πάτρα – Π.Ο.Κ. 1-7

Α.Σ.Κ.Π. & Ν. – Α.Ο.Κ. 9-3

Μικρός τελικός

Πάτρα – Α.Ο.Κ. 3-2

Τελικός

Π.Ο.Κ.- Α.Σ.Κ. Π. & Ν. 3-0.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου