ΤΟΠΙΚΟ

Πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς μπάλα!

πρώτο-σαββατοκύριακο-χωρίς-μπάλα-825040

Διακοπή των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ ισχύει από την περασμένη Δευτέρα… και το Σαββατοκύριακο που διανύουμε είναι το πρώτο χωρίς τοπικό ποδόσφαιρο λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του covid 19 και αυτό θα υπάρχει τουλάχιστον για όλο τον Νοέμβρη… Η διακοπή είναι η δεύτερη μέσα στο 2020 άλλα τώρα είναι στην αρχή και υπάρχει η ελπίδα να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα το 2021…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στο περσινό πρωτάθλημα στις 8 του περασμένου Μαρτίου είχε παιχθεί η τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2019-2020 στα γήπεδα της Μαγνησίας έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας (και άλλες 6 -σύμφωνα με την προκήρυξη- για play-off όπου θα συμμετείχαν οι 4 πρώτες ομάδες μεταφέροντας και τους βαθμούς που θα συγκέντρωναν (στις 26 αγωνιστικές του πρωταθλήματος)…

Πέρσι «παίχτηκαν» 20 αγωνιστικές και στο τωρινό πρωτάθλημα με 35 ομάδες σε δυο κατηγορίες μόλις 6 και με εκκρεμότητες! Στις 26 Σεπτεμβρίου οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ξαναβρέθηκαν στα γήπεδα της Μαγνησίας μετά από 200 μέρες αφού ο τελευταίος αγώνας της προηγούμενης σεζόν είχε γίνει στις 8 Μαρτίου …και σταμάτησαν και πάλι 1η Νοεμβρίου!

Ζητούμενο είναι οι επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων αφού οι αγωνιστικές που έγιναν έδειχναν ότι θα είχαμε ανταγωνισμό και αμείωτο ενδιαφέρον!

Στις 6 πρώτες αγωνιστικές το αήττητο διατηρούν πέντε ομάδες και στις δυο κατηγορίες. Εξι νίκες σε 6 ματς έχει ο Αίας Σούρπης, το απόλυτο επίσης αλλά με 5 στα 5 έχει ο Πανιώνιος που έχει ματς λιγότερο, αήττητοι είναι και Αγία Άννα, Σαρακηνός, Μικροθήβες, ενώ χωρίς νίκη παραμένουν Μυρμιδόνες, Δάφνη, Άνω Λεχώνια, ΑΕ Διμηνίου.

Ακόμη χωρίς νίκη έδρας είναι Αστέρας, Μακρινίτσα, Άνθιμος Γαζής, Πηλέας, αλλά και οι Άθλος, ΑΠΟΒ που δεν έχουν χάσει εκτός και χωρίς νίκη εκτός έδρας είναι Ακρόπολη, ΑΕ 2002, Αγία Παρασκευή, Πρωτεσίλαος, Ηρακλής Α.Θ. και Αχιλλέας.

Στην τελευταία αγωνιστική που «παίχτηκε» πρώτες νίκες πέτυχαν Αχιλλέας και Πηλέας και πρώτες ήττες γνώρισαν Ρήγας Φεραίος και Ιάσων Άλλης Μεριάς, ενώ οι εκκρεμότητες είναι τρεις καθώς δεν έγιναν τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής Μακρινίτσα-Πύρασος, Αγία Άννα-Ακρόπολη, και της 4ης Άθλος-Πανιώνιος.

Στην Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ την καλύτερη επίθεση με 17 γκολ έχουν ο Αίας που πέτυχε 10 γκολ στη Σούρπη και 7 εκτός έδρας και ο Σαρακηνός σκοράροντας 11 φορές ως γηπεδούχος και 6 εκτός έδρας. Τα περισσότερα γκολ εκτός έδρας έχει ο Ρήγας που σε 4 εξόδους πέτυχε 9 γκολ, ενώ στο Βελεστίνο βρήκε δίχτυα μόνο 2 φορές.

Η χειρότερη επίθεση με 3 γκολ από τρεις διαφορετικούς παίκτες (Α. Κατσικαδάμος, Π. Μαρέδης, Μουσαμπελίου), είναι της Δάφνης που έχει και τη χειρότερη άμυνα (25) δεχόμενη 12 γκολ ως γηπεδούχος και 13 εκτός έδρας.

Η ομάδα με τον μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό είναι η Ακρόπολη που τα 10 γκολ που έχει, σημειώθηκαν από 8 παίκτες (Μ. Τσουκάλης (2), Στ. Αξιώτης (2),Παγώνης, Αντωνίου, Χρ. Τσούτσας, Σουλιώτης, Τάσος Κολημήτρας και Κ. Κολημήτρας).

Πρώτος σκόρερ είναι ο Αμαρίλντο Μπάμπα που έχει πετύχει τα 6 από τα 12 γκολ της Σκιάθου και είναι πρώτη φορά ψηλά στο σχετικό πίνακα, αφού πέρσι αγωνίστηκε στην Αλεξανδρούπολη και την περίοδο 18-19 είχε μόνο ένα γκολ. Στα 5 γκολ είναι οι γνωστοί σκόρερ Γιάννης Αραπίτσας (Αίας), Μάνθος Χειλάς (Αίας), Κώστας Δημόπουλος (Σαρακηνός), Βασίλης Κάρρος (Αγχίαλος), Αντώνης Τζοβάρας (Αγία Άννα).

Την καλύτερη άμυνα έχει ο Ρήγας που δέχθηκε μόνο ένα γκολ στην αγωνιστική του περασμένου Σαββατοκύριακου που ήταν αρκετό για να χαθεί το αήττητο. Η ομάδα του Βελεστίνου είναι η μόνη που δεν έχει δεχτεί γκολ ως γηπεδούχος, ενώ εκτός έδρας δεν έχει παραβιαστεί η εστία της Αγχιάλου (σε 3 ματς) και του Πυράσου (2 ματς).

Τρεις ομάδες άλλαξαν προπονητή και στη Δάφνη ανέλαβε ο Βαγγέλης Τάχος αντί του Κώστα Τουρσούγκα, στον Πρωτεσίλαο ο Κώστας Στέκα αντί του Δημήτρη Κόφφα και με την διακοπή … διακόπηκε και η συνεργασία Ρήγα Φεραίου-Κώστα Σταματίου.

Η πιο παραγωγική ως τώρα αγωνιστική ήταν η 2η με 34 γκολ (23 στην 1η, 26 στην 3η, 28 στην 4η, 30 στην 5η όπου τα 21 ήταν από φιλοξενουμένους και 19 στην λειψή 6η).

Στη Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ο Πανιώνιος που έχει ματς λιγότερο, έχει 5 νίκες σε 5 αγώνες είναι και η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (20 γκολ) μαζί με την Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας του Α’ Ομίλου, ενώ ο Πανιώνιος παρ ότι αήττητος άλλαξε και προπονητή με τον Σπ. Φώτου να παίρνει τη θέση του Χρ. Γκάγκα.

Ο Ιάσων Άλλης Μεριάς που το περασμένο Σαββατοκύριακο δέχτηκε το πρώτο γκολ ως γηπεδούχος και γνώρισε την πρώτη του ήττα, έχει την καλύτερη άμυνα με 2 γκολ στον Α’Ομιλο ενώ τον ίδιο αριθμό γκολ έχει δεχτεί στον άλλο όμιλο ο Άθλος.

Αήττητες παραμένουν οι Μικροθήβες έχοντας και 2 ισοπαλίες, αήττητη έδρα διατηρεί και η Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας, αήττητοι εκτός έδρας είναι ο Ιάσων Α.Μ., ο Μαγνησιακός, ο Άθλος που δεν έχει σκοράρει ως γηπεδούχος αλλά 7 φορές εκτός και η ΑΠΟΒ.

Στους σκόρερ στον Α’ Ομιλο πρώτος είναι με 8 γκολ ο Χάρης Ασλάνογλου (Ε.Λ. Νηλέας) και 7 έχει πετύχει Θοδωρής Γκινίδης (Νέοι Αθλητές Νίκης) ενώ στον Β’, ο Στέφανος Πριτσίνης (Ελευθεριακός) έχει σκοράρει 9 φορές και ακολουθούν οι Νίκος Καπάκης (8) και Νίκος Τσακίρης (7) που έχουν πετύχει μαζί τα 15 από τα 20 γκολ του Πανιωνίου.

Η χειρότερη άμυνα (23 γκολ) είναι της ΑΕ Διμηνίου που και επιθετικά μόλις στην 6η αγωνιστική πέτυχε τα 2 πρώτα γκολ και τα δυο με τον Γιάννη Κωστή που σκόραρε επίσης για πρώτη φορά στο τοπικό πρωτάθλημα ενώ η Ε.Λ. Νηλέας έχει 11 παίκτες που έχουν σκοράρει!

Απομένουν 24 αγωνιστικές!

Στα φετινά πρωταθλήματα, και με την πρόβλεψη του χρόνου να προστεθεί και Γ’ Κατηγορία…. στην Α’ ΕΠΣΘ το πρωτάθλημα θα λήξει μετά από 30 αγωνιστικές ενώ στην Β’ ΕΠΣΘ υπάρχει πρόβλεψη πως αφού ολοκληρωθούν οι 18 αγωνιστικές των δύο γύρων και θα υπάρξουν play off και play out.

Από την Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και φέτος η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση προβιβάζεται απευθείας στην Γ’ Εθνική, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν την 14η, την 15η και την 16η θέση υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Κατηγορία.

Στην Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ οι ομάδες που θα καταταγούν στην 9η και 10η θέση του Α’ Ομίλου καθώς και η ομάδα που θα καταλάβει την 9η του Β’ Ομίλου υποβιβάζονται απευθείας στην Γ’ Κατηγορία που θα ανασυσταθεί για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 1η έως την 3η θέση των δύο ομίλων μεταφέροντας το σύνολο των βαθμών τους, θα αγωνισθούν σε PLAY OFF διπλών αγώνων δέκα αγωνιστικών. (Από τις ομάδες του Α’ Ομίλου θα εξαιρεθούν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων με την ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση).

Από την διαδικασία των PLAY OFF ΟΙ ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2η θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα προβιβάζονται απευθείας στην Α’ Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, ενώ οι λοιπές παραμένουν στην Β’ Κατηγορία.

Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 4η έως την 8η θέση των δύο ομίλων θα αγωνισθούν σε PLAY OUT εννέα αγωνιστικών, σε έναν γύρο.

Οι ομάδες που έχουν καταταγεί από την 4η και την 5η θέση των δύο ομίλων θα αγωνισθούν σε πέντε αγώνες εντός έδρας και τέσσερεις εκτός, ενώ αντίθετα οι ομάδες που έχουν καταταγεί από την 7η έως την 8η θέση θα αγωνισθούν σε τέσσερις αγώνες εντός έδρας και πέντε εκτός. Από τις ομάδες που θα καταταγούν στην 6η θέση των δύο ομίλων, θα εξαιρεθούν τα αποτελέσματα της 6ης ομάδας του Α’ Ομίλου των μεταξύ τους αγώνων με την ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση, και η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία θα αγωνισθεί σε πέντε αγώνες εντός έδρας & τέσσερα εκτός ενώ η άλλη σε τέσσερα εντός και πέντε εκτός. Οι ομάδες μεταφέρουν το σύνολο των βαθμών τους στα PLAY OUT εκτός από τον Α’ Όμιλο όπου θα εξαιρεθούν τα αποτελέσματα με την ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση. Με κλήρωση θα καθοριστεί η σειρά των αγώνων. Οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 6η έως και την 10η θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα (από την διαδικασία των PLAY OUT) υποβιβάζονται απευθείας στην Γ’ Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Σε περίπτωση όμως που υποβιβαστούν ομάδα ή ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική ο αριθμός «πτώσεων» αυξάνεται…

Πάντως τώρα ζητούμενα είναι η υγεία και η σύντομη επανεκκίνηση…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου