ΤΟΠΙΚΟ

Με την ευχή να επιστρέψουν στα γήπεδα προπονητές και παράγοντες της ΕΠΣΘ υποδέχονται το 2021

με-την-ευχή-να-επιστρέψουν-στα-γήπεδα-π-786294

Στον «πάγο» παραμένουν εδώ και δύο μήνες τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ και τα ερασιτεχνικά σωματεία περιμένουν με αγωνία τις επίσημες ανακοινώσεις των ειδικών για επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις, ενώ με την πάροδο του χρόνου να επανέλθει και η επίσημη αγωνιστική δράση.

Ρεπορτάζ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

Βέβαια αυτό πρέπει να το δούμε και στην πράξη, γιατί και οι παράγοντες των ομάδων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δυσβάστακτο οικονομικό βάρος των μοριακών τεστ πριν από κάθε αγώνα, σε περίπτωση που χρειαστεί για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων όλων των τοπικών Ενώσεων.

Φυσικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν πρέπει να πάψει να υφίσταται, καθώς αποτελεί το ζωντανό κύτταρο και την «δεξαμενή» πολλών αθλητών για την μετάβαση τους στα επαγγελματικά «σκαλοπάτια». Αντίθετα αποτελεί το δεύτερο σχολείο ζωής, καθώς εκτός από σωματική και ψυχική υγεία, προσφέρει παράλληλα και ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ προπονητών και ποδοσφαιριστών, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες μικρές ηλικίες που συνεχίζουν να κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ομάδων Α’ και Β’ ΕΠΣΘ εκφράζουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, αλλά κάποιοι εξ αυτών καταθέτουν και την γνώμη τους για την αναγκαία επιστροφή στα γήπεδα, φυσικά με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Θοδωρής Ανδρουτσόπουλος (Αγχίαλος): «Εύχομαι σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο και μη, καλές γιορτές με υγεία, ένα αγαθό, το οποίο μέσα στη χρονιά που διανύσαμε, νιώσαμε όλοι πόσο σπουδαίο είναι. Με σύνεση και υπομονή να περάσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες εορτές με την ελπίδα του χρόνου τέτοιο καιρό να είναι όλα διαφορετικά προς το καλύτερο. Εύχομαι να αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, διότι είναι κάτι που μας έχει λείψει πολύ.

Ελπίζω ο ερχομός του νέου έτους να μας βρει στα γήπεδα. Επί της ευκαιρίας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μου για τις μεγάλες στιγμές που μου χάρισαν σαν προπονητή μέσα στο 2020 και έδειξαν πόσο μεγάλες δυνατότητες έχουν. Κλείνω με ιδιαίτερες ευχές σε όλη την οικογένεια της Αγχιάλου με υγεία για όλους, διοίκηση, παίκτες και φίλους της ομάδας».

Στέλιος Μαλακασιώτης (Αγία Παρασκευή): «Εύχομαι το νέο έτος να μας βρει όλους δυνατούς και υγιείς στους αγωνιστικούς χώρους που αγαπάμε».

Κώστας Ρέππος (Μακρινίτσα): «Εύχομαι υγεία, χαρά και ευτυχία σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο του νομού μας. Εύχομαι τη νέα χρονιά γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους και να επιστρέψουμε επιτέλους στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας γενικά».

Γιάννης Φασουράκης (Σαρακηνός): «Να ευχηθώ καλές γιορτές και ένα ευτυχισμένο, χαρούμενο νέο έτος με υγεία, αγάπη, κουράγιο και με υπομονή να ξεπεράσουμε το εμπόδιο που έχει βρεθεί μπροστά μας, αλλά και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας και στις ζωές μας! Χρόνια πολλά».

Κώστας Στέκας (Πρωτεσίλαος): «Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας. Τέλος, μέσα από αυτή την δυσκολία, εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας».

Λουκάς Κατσαμπέκης (Μυρμιδόνες): «Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και νοιώθω αρκετά αισιόδοξος πως θα βρούμε το δρόμο μας. Το νέο 2021 να φέρει πολλά χαμόγελα και ευτυχία σε όλες τις οικογένειες. Γεννηθήκαμε στα δύσκολα, τα εύκολα δε τα ζήσαμε ποτέ».

Βασίλης Μυγδαλάκης (Σκιάθος): «Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία σε όλο τον κόσμο και να ξεπεράσουμε την πανδημία όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερα και δημιουργικά για όλους μας».

Κώστας Παπαστεργίου (Ακρόπολη): «Καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα. Εύχομαι να ξαναβρούμε τις ζωές μας και γενικότερα ο αθλητισμός να βρει τα βήματά του για όλες τις ηλικίες, καθώς αποτελεί το μοναδικό μέσο εκτόνωσης».

Χρήστος Καψιώτης (Αστέρας Ριζομύλου): «Ό,τι καλύτερο με υγεία πάνω απ’ όλα. Εύχομαι το νέο έτος, 2021, να φέρει ευτυχία και πολλά χαμόγελα, ενώ όλοι ανυπομονούμε να επιστρέψουμε υγιείς στα γήπεδα, εκεί που «χτυπά» η «καρδιά» του τοπικού μας ποδοσφαίρου».

Λάκης Μπακάλης (Ρήγας Φεραίος): «Χρόνια πολλά για τις άγιες, αλλά ιδιαίτερες μέρες που διανύουμε λόγω της πανδημίας. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και χαρά, η οποία μας λείπει εδώ και δύο μήνες με την επιβολή του δεύτερου lockdown και μας κρατάει κλεισμένους, αλλά και απογοητευμένους μέσα στο σπίτι μας. Δυστυχώς όλοι είμαστε ψυχολογικά καταβεβλημένοι και το νέο έτος 2021 να φέρει το μήνυμα της ελπίδας που αντιστοιχεί στον κάθε άνθρωπο.

Οσο για το ποδόσφαιρο, θα ήθελα να ευχηθώ γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα για όλες τις ομάδες και στην ομάδα της καρδιάς μου, τον Ρήγα Φεραίο, πάντα επιτυχίες. Τέλος, να επισημάνω πως το λαοφιλές αυτό ομαδικό άθλημα και γενικότερα ο αθλητισμός αποτελούν το δεύτερο σχολείο της ζωής, καθώς οι αθλητές μας -και όχι μόνο- ξεφεύγουν από το άγχος και τα καθημερινά προβλήματα της ζωής που ταλανίζουν κάθε οικογένεια. Καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο».

Στέργιος Σιαμέτης (ΑΕ 2002): «Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα σε όλο τον κόσμο. Αυτή την περίοδο η υγεία ειδικά είναι υπεράνω όλων και όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό. Δυστυχώς ο κορονοϊός έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής. Θέλω να τονίσω πως προέχει η υγεία όλων και συνεπώς επιβάλλεται να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα και τους αγωνιστικούς χώρους. Η μεγαλύτερη νίκη μας θα είναι να κερδίσουμε την μάχη με τον φονικό ιό και να χαρούμε πάλι το ποδόσφαιρο. Προσωπικά ανυπομονώ να γυρίσω στο δεύτερο σπίτι μου, στην ομάδα των Καλών Νερών, και να ξαναβρεθώ με όλους τους ποδοσφαιριστές. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία».

Γιάννης Τσάτσος (Δάφνη): «Χρόνια πολλά και καλή Χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι να ξεπεράσουμε γρήγορα τη δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας και να επιστρέψουμε στο γήπεδο, ώστε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ενα άθλημα που αγαπάμε και λατρεύουμε. Δυστυχώς για να φθάσουμε στον πολυπόθητο αυτό στόχο, πρέπει να εξαλειφθεί η πανδημία και να επιστρέψουμε υγιέστατοι στους αγωνιστικούς χώρους».

Θανάσης Χρυσοχού (Τοξότης) : «Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα, γιατί το ποδόσφαιρο μας έλειψε πραγματικά και αποτελεί μέσο διαφυγής από το άγχος και την ρουτίνα της καθημερινότητας, που κυριεύουν κάθε συνάνθρωπό μας».

Γιάννης Σιαμέτης (Αίας Σούρπης) : «Φέτος που οι γιορτές είναι διαφορετικές από κάθε άλλη φορά, πραγματικά έχει σημασία μόνο μία ευχή. Υγεία σε όλο τον κόσμο και εύχομαι το νέο έτος να είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο και να βγούμε όλοι μας πιο δυνατοί από τις δυσκολίες που μας επιφύλαξε ο παλιός χρόνος. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο».

Κώστας Τσιουρέλης (Αγία Αννα) : «Θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα. Ενα αγαθό, το οποίο εκτιμήσαμε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά φέτος. Εύχομαι το 2021 να είναι μία χρονιά επανεκκίνησης σε όλους τους τομείς της ζωής των ανθρώπων. Ας κρατήσουμε το 2020 σαν μια χρονιά που μας δίδαξε τη σπουδαιότητα ύπαρξης αξιών, όπως η υγεία, η αγάπη για τον πλησίον, η αλληλεγγύη και η ομαδικότητα. Τέλος, εύχομαι η νέα χρονιά να μας επιτρέψει να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα γήπεδα που τόσο μας έλειψαν».

Κώστας Σταματίου (Πύρασος): «Καλή χρονιά πάνω από όλα με υγεία και εύχομαι το 2021 να μας φέρει πίσω αυτό που στερηθήκαμε την περσινή σεζόν και σύντομα να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στους αγωνιστικούς χώρους ώστε να χαρούμε και πάλι το ποδόσφαιρο».

Σωτήρης Πετσιμέρης (Νέοι Αγίας Αννας): «Χρόνια πολλά και καλές γιορτές με υγεία. Ας ελπίσουμε μέσα στο 2021 να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί εκεί που αγαπάμε, στα γήπεδα».

Νίκος Τζιόλας (Ιάσων Αλλης Μεριάς): «Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο με υγεία, αγάπη και ευτυχία. Προσωπικά είναι μία σημαντική χρονιά, καθώς ξεκίνησα τα πρώτα μου προπονητικά βήματα. Είναι ένας χώρος που αγαπώ και θέλω πραγματικά να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σίγουρα το 2020 μας γέμισε όλους με φόβο και δύσκολα θα ξεπεραστεί, αλλά εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, η νέα χρονιά να μας έχει όλους ασφαλείς με υγεία πάνω απ’ όλα και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, την οποία στερηθήκαμε και να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτόν τον «αγώνα».

Θάνος Θεοδώρου (Μαγνησιακός): «Τις καλύτερες μου ευχές για υγεία σε όλους και πειθαρχία στις συνθήκες που απαιτούνται, στην επάνοδο της αθλητικής κανονικότητας. Πάντα οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς, αλλά μας υπενθυμίζουν πόσα είχαμε και δεν τα αξιολογούμε σωστά. Καλές γιορτές και αισιοδοξία για το 2021».

Δημήτρης Μπράτσος (ΑΕ Διμηνίου): «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, ευτυχία, ενότητα και ανθρωπιά. Τα γεγονότα μας δείχνουν πως μόνο βοηθώντας ο ένας τον άλλον, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Οπότε το 2021 που έρχεται, αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας. Οσο για εμάς τους ποδοσφαιρικούς συνιστώ υπομονή και να έρθει γρήγορα η ώρα της επιστροφής, γιατί το γήπεδο είναι η ζωή μας. Κρατάμε μόνο τα καλά. Καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα».

Κωνσταντίνος Σταμέλος (Νέοι Αθλητές Νίκης): «Εύχομαι η νέα χρονιά να βρει τον κόσμο υγιή και κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα. Θα χρειαστεί υπομονή, πείσμα και δημιουργικότητα προκειμένου να βγούμε αλώβητοι από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βρισκόμαστε. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, εύχομαι να ξαναβρεθούμε σύντομα στα γήπεδα, ώστε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, χωρίς απαγορεύσεις και περιορισμούς! Καλές γιορτές και Καλή Χρονιά σε όλους».

Κυριάκος Κοκκινάκης (ΕΛ Νηλέας): «Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και καλή λευτεριά στο ποδόσφαιρο με υγεία σε όλους».

Χρόνης Σαπουνάς (Ερμής): «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη, ευτυχία, όνειρα, χαμόγελα, δημιουργικότητα και επιτυχίες. Είναι μερικές μόνο από τις ευχές μου για τη νέα χρονιά που πλησιάζει. Ολοι μαζί να είμαστε πιο σοφοί και συνειδητοποιημένοι με την επιστροφή μας στα γήπεδα, όταν με το καλό υπάρξουν μέτρα που να διασφαλίζουν την δημόσια υγεία».

Γιώργος Καραμίχαλος (Ανθιμος Γαζής): «Εύχομαι υγεία, ευτυχία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Θεού επιτρέποντος να επιστρέψουμε σύντομα στα γήπεδα, γιατί είναι κρίμα κι άδικο για όλους τους αθλητές να παραμένουν μακριά από το δεύτερο τους «σπίτι». Πάνω απ’ όλα ο αθλητισμός είναι ηθική ικανοποίηση. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά».

Γιώργος Σαρηγιάννης (Ανω Λεχώνια): «Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που βιώνουμε. Εχει τιναχθεί στον «αέρα» ο προγραμματισμός όλων των ομάδων. Είναι άγνωστο πως και πότε θα επιστρέψουμε στο γήπεδο. Θεωρώ ότι χρειάζεται πολύ προσοχή και όσο το δυνατόν καλύτερος προγραμματισμός, ώστε να προφυλαχθούμε από την πανδημία και να επιστρέψουμε ομαλά στην κανονικότητα, αποφεύγοντας πιθανούς τραυματισμούς.

Τι κι αν με καραντίνα

γιορτές περνάμε

αγάπη, υγεία να ‘χουνε

όλοι όσοι αγαπάμε!

Καθόλου το lockdown

εμάς δεν μας πτοεί

αγάπη, υγεία και χαρά

σε όλη τη ζωή».

Στέφανος Γώγος (Κένταυρος ΝΠ): «Εύχομαι να συνεχίσουμε να είμαστε υπομονετικοί και αισιόδοξοι για να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που ζούμε. Να αντέξουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα το κακό. Να γυρίσουμε στις ζωές μας και φυσικά στα γήπεδα. Καλή χρονιά. Venceremos».

Σπύρος Φώτου (Πανιώνιος): «Σίγουρα αυτή η χρονιά μας σημάδεψε όλους σε πολλά επίπεδα της καθημερινής μας ζωής. Εύχομαι το νέο έτος 2021 να φέρει υγεία σε όλο τον κόσμο και για εμάς τους ρομαντικούς του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να επιστρέψουμε σύντομα στο γήπεδο, γιατί είναι μέσο εκτόνωσης μακριά από το άγχος και αρκετά προβλήματα».

Χρήστος Αναγνώστου (Μικροθήβες): «Αυτό που θέλω να ευχηθώ πλέον είναι να έχουμε όλοι το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία. Καλή χρονιά με ό,τι καλύτερο σε όλο τον κόσμο. Τους θερμούς χαιρετισμούς μου και την αγάπη μου σε όλους τους παράγοντες, προπονητές ποδοσφαιριστές και διαιτητές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Μαγνησίας».

Θωμάς Θάνος (Πηλέας): «Εύχομαι καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο με υγεία και ομόνοια. Φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους μας και δεν άφησε ανεπηρέαστο αυτό που αγαπάμε, το ποδόσφαιρο. Εύχομαι το νέο έτος να μας βρει πιο δυνατούς, «οπλισμένους» με θέληση και ελπίδα για το μέλλον. Να τα πούμε ξανά το συντομότερο δυνατόν στα γήπεδα. Καλή χρονιά σε όλους».

Σάκης Παρίσης (Ηρακλής ΑΘ): «Εύχομαι υγεία πάνω απ’ όλα και για εμάς τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές γρήγορη επάνοδο στο γήπεδο, γιατί είναι κάτι που αγαπάμε και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο».

Θοδωρής Σκούρας (Αθλος Αλμυρού): «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο δύναμη, υγεία, με πολλά χαμόγελα όσο πιο όμορφα μπορούν αυτές τις ιδιαίτερες γιορτές με τους δικούς τους ήρωες, τις δικές τους οικογένειες. Επίσης, να τελειώσει σύντομα αυτή η δοκιμασία που περνάμε και όλοι μαζί ενωμένοι να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Τέλος, αν μου επιτρέπετε, επειδή καθοριστικό ρόλο παίζει η ψυχολογία, ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο».

Χρήστος Κολυμήτρας (Απόλλων Καναλίων): «Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο και εύχομαι γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα».

Βασίλης Σιγάλας (ΑΠΟΒ): «Εκ μέρους της διοίκησης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου και των προπονητών, θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία. Το 2020 αποτέλεσε μία δύσκολη χρονιά, καθώς τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην καθημερινότητά μας, προκάλεσαν αβεβαιότητα σε πολλούς τομείς και άλλαξαν καταστάσεις όχι μόνο στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα. Εξάλλου όταν από επιστήμονες γίνεται αναφορά για πανδημία, μοναδικός στόχος αποτελεί να σκεφτόμαστε για το κοινό καλό και την υγεία των ανθρώπων όλων των ηλικιών, έχουν δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στην ζωή.

Σχετικά με το ποδόσφαιρο ας κρατήσουμε όλοι την αγάπη, την δίψα και την ανυπομονησία, για το άθλημα που μας έχει λείψει αρκετά αυτούς τους μήνες για το άμεσο μέλλον, όπου ευχόμαστε να μας βρει πάλι στο γήπεδο, για αρκετές ώρες και με ανθρώπους που αγαπάμε και σεβόμαστε. Τέλος, εύχομαι με τον ερχομό του 2021, τόσο οι νεαροί αθλητές-μαθητές, καθώς και όλος ο κόσμος, να επανέλθουμε σταδιακά στην καθημερινότητα μας πάντα με υπομονή, προσοχή και ασφάλεια για την υγεία όχι μόνο του εαυτού μας, αλλά και των συνανθρώπων μας, και ο καθένας μας να πραγματοποιήσει με επιμονή και αγάπη γι’ αυτό που κάνει και τους στόχους που έχει θέσει».

Αχιλλέας Αχιλλείου: «Ο πρόεδρος, η διοίκηση και ολόκληρη η οικογένεια του Αχιλλέα Αχιλλείου εύχονται ολόψυχα ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους τους ποδοσφαιριστές, προπονητές του αθλήματος και σε όλο το φίλαθλο κόσμο. Επίσης, ευχόμαστε υγεία στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, τους διαιτητές και τους δημοσιογράφους. Να αφήσουμε πίσω μας το δύσκολο 2020 και να κάνουμε μια νέα αρχή το 2021».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου