ΤΟΠΙΚΟ

Στα επίσημα μητρώα της Γ.Γ.Α. ο Ρήγας Φεραίος

στα-επίσημα-μητρώα-της-γ-γ-α-ο-ρήγας-φερ-813107

Μπορεί η δράση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να έχει διακοπεί, αλλά η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου έφερε σε πέρας μία όχι και τόσο απλή αποστολή, ανακοινώνοντας την εγγραφή του συλλόγου στο Αθλητικό Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στην ανακοίνωση της ομάδας του Βελεστίνου αναφέρονται τα εξής: «Δεν ξέρουμε και αναρωτιόμαστε κατά πόσο είναι ευχάριστο, η ανακοίνωση και ενημέρωση τέτοιων ειδήσεων και πληροφοριών, μέσα στην πανδημία του COVID-19 και των πρωτόγνωρων καταστάσεων, που βιώνουμε όλοι μας, στην τραγική πραγματικότητα του σήμερα, σε όλο τον κόσμο;

Ωστόσο όμως, επειδή η ίδια η ζωή εξακολουθεί να συνεχίζεται στο μέλλον και να νικάει, έτσι ακριβώς και η διοίκηση μας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση ταυτόχρονα των πρώτων δύο (2) στόχων της, που τέθηκαν, μετά την ανάδειξή της, στην συνέλευση της12ης Ιουνίου 2020.

Πρώτο μέλημα μας ως διοίκηση του Α.Σ. Βελεστίνου ‘’ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ’’, από την ημέρα ανάληψης των διοικητικών καθηκόντων μας, στις 12 Ιουνίου 2020, ήταν οι επείγουσες ενέργειες για την συλλογή στοιχείων και εγγράφων, προκειμένου να κατατεθεί άρτιος ο φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προκειμένου ο σύλλογος να λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και κατόπιν να καταχωρηθεί στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις του Ν.4373/2016.

Κατατέθηκε το επίσημο σχετικό αίτημα με τον άρτιο φάκελο των δικαιολογητικών και η Διεύθυνση Αθλητικών Φορέων της ΓΓΑ, με το υπ’ αριθ. Α.Π.ΥΠΠΟΑ/ ΓΔΘΑ/ ΔΑΑ/ ΤΑΦ/305738/9048/4615/894/24-06-2020 έγγραφό της διαβίβασε/ χορήγησε στο Σύλλογο μας την υπ’ αριθ. Α.Π.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΑ/ΤΑΦ/289380/8442/4193/788/24-6-2020 Βεβαίωση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.

Την Βεβαίωση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, η ανωτέρω διεύθυνση της Γ.Γ.Α. την κοινοποίησε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι η εποπτεύουσα αρχή του Συλλόγου μας, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, καθώς, επίσης στην ΕΠΟ και στην ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Η απόκτηση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης, στο άθλημα του ποδοσφαίρου και η εγγραφή του Συλλόγου μας, επίσημα από 11Σεπτεμβρίου 2020, στο ηλεκτρονικό μητρώο των αθλητικών σωματείων, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), αποτελούν συλλογική πρωτιά, όχι μόνο για τα δεδομένα του νομού Μαγνησίας, αλλά και για τα δεδομένα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα αποτελεί και είναι η επίσημη αναγνώριση από το Κράτος, στα δεδομένα αθλητικά δικαιώματα, που έχουν οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι/σωματεία, με αυτά τα προνόμια.

Ο Α.Σ. Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», μετά την ΕΠΟ και την ΕΠΣΘ, όπου ανήκει ως επίσημο ποδοσφαιρικό σωματείο, εντάσσεται πλέον και στο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Αθλητικών Σωματείων, που αφορά στην Κρατική Διοικητική Καταγραφή – αρχικά στο επίπεδο της ΓΓΑ – για την περαιτέρω δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ενα «Μητρώο Αθλητικών Φορέων» όπου γονείς, αθλητές, παράγοντες και γενικώς οι πολίτες της χώρας θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα νόμιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι η καταγραφή των νόμιμων ελληνικών ερασιτεχνικών σωματείων, σύμφωνα με τα όσα έχει αποφασίσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνδέεται επίσης, με τα μέτρα στήριξης τους από την πανδημία του covid-19, στην περαιτέρω οικονομική ενίσχυση τους από φορείς, κτλ., ενώ όπως έχει επισημανθεί, μόνο τα επίσημα καταγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο της ΓΓΑ, θα έχουν το δικαίωμα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, η απόκτηση της Βεβαίωσης Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός για το κύρος και την ιστορία του Συλλόγου μας και αποδεικνύει, ότι στην ομάδα υπάρχει νοικοκύρεμα σε όλους τους τομείς.

Αυτό θα συνεχιστεί με συνέπεια και με επιμέλεια από την τωρινή διοίκηση και πάνω σε αυτά τα θεμέλια ο ιστορικός σύλλογος μας, το καμάρι της κωμοπόλεως του Βελεστίνου, ο ΡΗΓΑΣ μας, θα πορευθεί «οπλισμένος» και οργανωμένος στη νέα εποχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου