ΤΟΠΙΚΟ

Τζάμπολ στον β’ γύρο

τζάμπολ-στον-β-γύρο-387209
Σήμερα για την Α1 Κατηγορία μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ με τον Ολυμπιακό να παίζει στο Βόλο, ενώ Ανάληψη και ΓΣΑ εκτός Μαγνησίας
Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Ο δεύτερος γύρος ξεκινά σήμερα για το πρωτάθλημα μπάσκετ στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑΘ και η 12η αγωνιστική βρίσκει τον Ολυμπιακό να παίζει στο Βόλο και την Ανάληψη και τον Γ.Σ. Αλμυρού σε Τρίκαλα και Λάρισα.
Στο τζάμπολ του β΄ γύρου της Α1 ΕΣΚΑΘ οι ομάδες της Μαγνησίας θέλουν νίκες, με τον Ολυμπιακό να επιζητεί τη συνέχεια και την 4η σερί νίκη υποδεχόμενος στις 7.30 μ.μ. στο κλειστό της Νέας Δημητριάδας την Καλαμπάκα, και τον ΓΣΑ και την Ανάληψη επιστροφή στις επιτυχίες παίζοντας εκτός έδρας με ΕΑ Λάρισας και Ικάρους Τρικάλων.
Ο Ολυμπιακός
Η 8η νίκη είναι ο στόχος του Ολυμπιακού σήμερα που με την συμπαράσταση του κόσμου του θέλει να κερδίσει για δεύτερη φορά την Καλαμπάκα μπαίνοντας με το δεξί και στον β΄ γύρο…
Ο Ολυμπιακός Β. ξεκίνησε στον α΄ γύρο με νίκη στην Καλαμπάκα 74-78, κι ενώ μετά είχε δυο ήττες χάνοντας ένα τοπικό ντέρμπι στο Βόλο από τον ΓΣΑ και από τους πρωτοπόρους ως σήμερα Τιτάνες στον Παλαμά έκανε μετά δυο σερί νίκες επί λαρισαϊκών ομάδων με νέο προπονητή από 9/11 τον Λευτέρη Κατσαλή που πήρε τη θέση του Λάμπρου Πρέκα μετά και την 2η αγωνιστική.
Ακολούθησαν ήττες σε Τρίκαλα από Ικάρους και Ελασσόνα με ενδιάμεση νίκη επί της Καρδίτσας και η συνέχεια έως σήμερα έχει τρεις σερί νίκες, επί της Ολύμπια στο Βόλο, στη Νίκαια και στο τοπικό ντέρμπι επί της Ανάληψης στο καλάθι.
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε 7 νίκες εκ των οποίων οι 4 εκτός έδρας, ενώ από τις 4 ήττες του… στο Βόλο ήταν μόνο αυτή από τον Αλμυρό. Σημαντικό για τον Ολυμπιακό πως έχει κερδίσει τις 4 από τις 5 αναμετρήσεις με τις λαρισαϊκές ομάδες, χάνοντας μόνο στην Ελασσόνα (η τελευταία του ήττα) που είναι στην κορυφή με τους Τιτάνες και τους Βολιώτες να τους έχουν στο β΄ γύρο στο Βόλο.
Σήμερα ο προπονητής Λευτέρης Κατσαλής με στόχο την τέταρτη σερί νίκη αισιοδοξεί ότι δεν θα έχει αγωνιστικά προβλήματα πέρα από τον Κώστα Σερμέτη που σταμάτησε… Έτσι οι παίκτες που θα είναι στη διάθεσή του είναι οι: Δημήτρης Καραθάνος, Γιώργος Κοψιαλής, Γιάννης Αποστόλου, Δημήτρης Μαριτσούδης, Δήμος Παπαδήμας, Νίκος Παραλίκης, Χρήστος Κρικώνης, Λεωνίδας Αναστασόπουλος, Κώστας Παπαγιάννης, Νίκος Μαυροφώτης ,Άρης Παπαθεολόγου και Δημήτρης Καρακώστας.
Η Ανάληψη
Για τη νίκη θα παίξει σήμερα στα Τρίκαλα η Ανάληψη, αφού οι Ίκαροι είναι ομάδα που είναι κατώτερη της βολιώτικης, με τον κοουτς Γ. Βλιώρα να θέλει κι αυτός πρώτη νίκη, αλλά να συστήνει σοβαρότητα στους παίκτες του…
Η Ανάληψη έχει μόνο τέσσερεις νίκες και είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε κερδίζοντας Ικάρους και στην Καρδίτσα, να έχει στη συνέχεια δυο ήττες και να επανέλθει σε ροζ φύλο αγώνα με την ουραγό Νίκαια, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη με 4 σερί ήττες .Η Ανάληψη κέρδισε την ΕΑΛ αλλά έχασε στα τελευταία δευτερόλεπτα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας μάλιστα στον πάγκο της νέο προπονητή τον Γιώργο Βλιώρα που πήρε τη θέση του Βασίλη Καραΐσκου.
Για σήμερα στη διάθεση του Γιώργου Βλιώρα είναι οι: Βασίλης Γιωτόπουλος, Γιάννης Μπακρατσάς, Θεόδωρος Ίλτσογλου, Γιώργος Ίλτσογλου, Δανιήλ Σπανός, Αντώνης Μητρουλάς, Βαγγέλης Τσακιρόπουλος, Ανδρέας Νικολαΐδης, Στέλιος Τσαβές, Γιάννης Βαΐτσης, Δημήτρης Κανελλής, Νίκος Στάμος.
Ο Γ.Σ. Αλμυρού
Να πάρει το 6ο ροζ φύλο αγώνα και να προσπεράσει την σημερινή του αντίπαλο θέλει σήμερα ο Αλμυρός παίζοντας στη Λάρισα με την ΕΑΛ που έχει ίδιο απολογισμό και βαθμούς με την ομάδα του Θανάση Φλεβάρη…
Ο Γ.Σ. Αλμυρού αν και ξεκίνησε ιδανικά δεν είχε ανάλογη συνέχεια σε όλο τον α’ γύρο… Ενώ ξεκίνησε με τρεις σερί νίκες μετά είχε τρεις ήττες, για να κερδίσει στη συνέχεια τη Νίκαια και μετά έχασε το ντέρμπι από την Ανάληψη στο Βόλο, αλλά και στον Αλμυρό από την Καλαμπάκα. Επανήλθε στις νίκες κερδίζοντας τον Εθνικό Λάρισας και ολοκλήρωσε το πρώτο μισό με ήττα στον Παλαμά…
Για το σημερινό ματς υπάρχει αισιοδοξία και στη διάθεση του προπονητή του ΓΣΑ Θανάση Φλεβάρη θα βρίσκονται οι: Κώστας Αλεξίου, Γιώργος Βιλιώτης, Τάσος Σπύρας, Αλέξης Παλάντζας, Νίκος Κοσμάς, Γιάννης Ξύδης, Νίκος Λωρίτης, Γιώργος Καραφέρας, Θανάσης Τσαπραΐλης, Ηλίας Μπαλαμούτης, Βασίλης Θέος και ίσως οι Φίλιππος Μαρδέλης και Σοφοκλής Κόττας.
Η αγωνιστική
Το πρόγραμμα της σημερινής 12ης αγωνιστικής πρώτη του β γύρου στην Α1 κατηγορία της ΕΣΚΑΘ έχει ως εξής:
*ΕΑΚ Καρδίτσας, ώρα 15.30 : Α.Σ. Καρδίτσας-Νίκαια
( διαιτητές: Πιτσίλκας, Τσιρινδάνης, γραμματεία: Καβάλας, Καϊμενόπουλος, Θάνος Γ., γυμνασίαρχος: Τέγα)
*ΕΑΚ Λάρισας, ώρα 17.00: Ε.Α.Λάρισας -Γ.Σ. Αλμυρού
( διαιτητές: Κυρίτσης Ι., Κυρίτσης Α., γραμματεία: Ευαγγελόπουλος, Νταχμίρης, Ξιφτός, γυμνασίαρχος: Μωυσής)
*Κλ. Ελασσόνας, ώρα 17.30: Ένωση Ελασσόνας-Ολύμπια Λάρισας
(διαιτητές: Καλογερόπουλος, Τσουμαχίδης, γραμματεία: Κεχαγιάς, Γιαννούλα, Δόβας, γυμνασίαρχος: Βαρνάς)
*Κλ. Μπάρας Τρικάλων, ώρα 17.30: Ίκαροι -Ανάληψη
( διαιτητές: Καρακώστας, Κονταράτος, γραμματεία: Μερτσιώτη, Γκαρτζονίκας, Χριστοφορίδου, γυμνασίαρχος: Κουσαΐτης)
*Κλ. Αγίου Θωμά, ώρα 18.00: Εθνικός Λαρισας –Τιτάνες Παλαμά
(διαιτητές: Φακίτσας, Κυριακάκης Φ., γραμματεία: Καραγιάννη, Πέτσιου, Κενανίδη, γυμνασίαρχος: Παπαδημητρίου)
*ΕΑΚ Βόλου, ώρα 19.30: Ολυμπιακός Βολου-Καλαμπάκα
(διαιτητές: Αγορογιάννης, Κοντογιάννης- γραμματεία: Πουριανού, Σακελλαροπούλου, Πουριανός)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου