ΤΟΠΙΚΟ

Υγεία και προσοχή… εύχεται η ΕΠΣΘ!

υγεία-και-προσοχή-εύχεται-η-επσθ-749625

Θορυβημένη είναι η τοπική ποδοσφαιρική κοινότητα μετά τα τελευταία κρούσματα κορονοϊού και στο τοπικό ποδόσφαιρο, με τους παράγοντες, παίκτες και προπονητές να ανησυχούν πέραν από την υγεία για το αν θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα από τις αρχές Σεπτέμβρη.

Ηδη ένα σενάριο θέλει την μετάθεση των πρώτων αγώνων του Κυπέλλου ΕΠΣΘ από τις 4-5 Σεπτεμβρίου για τις 11-12 του ίδιου μήνα, αφού κάποιες από τις ομάδες, όπως η Αγχίαλος, η Μακρινίτσα, τα Ανω Λεχώνια, η ΕΛ Νηλέα, και η Άλλη Μεριά, έχουν αναστείλει τις προπονήσεις τους.

Μάλιστα όσες εμφάνισαν κρούσματα συστάθηκε από τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν στον… πάγο για δύο εβδομάδες, κι ενώ πριν από λίγο καιρό είχαν ξεκινήσει οι προπονήσεις τους.

Οσον αφορά στην ομάδα της Μακρινίτσας, που παρουσιάστηκε ένα κρούσμα και οι ποδοσφαιριστές πέρασαν από εξετάσεις από τον ΕΟΔΥ, κανένας ποδοσφαιριστής δεν βρέθηκε θετικός, αλλά η ομάδα παραμένει ανήσυχη, όπως και οι υπόλοιπες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Από κει και πέρα η ΕΠΣΘ πήρε επίσημα θέση με ανακοίνωση της χθες, προτρέποντας τους συλλόγους να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής, ενώ εύχεται και περαστικά στους ασθενείς, δίχως ωστόσο να παίρνει κάποια απόφαση για τη μετάθεση της αγωνιστικής δράσης. Σημειώνεται πως βάσει προκήρυξης, μία εβδομάδα μετά τη σέντρα στο Κύπελλο έχει προγραμματιστεί και η σέντρα της Α’ και Β’ Κατηγορίας.

Η ανακοίνωση – παρότρυνση της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας στα μέλη της, αναφέρει: «Κατόπιν των προσφάτων κρουσμάτων Covid-19 σε Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αλλά και της γενικότερης επαύξησης αυτών στην περιοχή μας, η ΕΠΣΘ εφιστά την προσοχή σε όλα τα Σωματεία – Μέλη της και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς.

Η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής και των ειδικότερων οδηγιών του ΕΟΔΥ πρέπει να αποτελεί συνεχές μέλημα όλων μας. Με προφύλαξη & προσοχή θα είμαστε όλοι καλά και θα μπορούμε να ανταμώσουμε στα γήπεδα.

Υγεία και προσοχή».

Φιλικό με ΑΕΛ για Ρήγα Φεραίο

και τα απαραίτητα μέτρα

Ενα πολύ δυνατό φιλικό θα δώσει σήμερα η ομάδα του Ρήγα Φεραίου, αντιμετωπίζοντας την ομάδα Κ20 της ΑΕΛ. Οι Βελεστινιώτες αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως: «Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, θέλουμε να επισημάνουμε, ιδιαίτερα, πως θα ισχύσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφάλειας για τον Covid 19 (αντισηπτικά, αποστάσεις, μάσκες κλπ.). Όσον αφορά στην αντίπαλη ομάδα θα ισχύσει λίστα που θα περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα άτομα της αποστολής με ευθύνη της ίδιας της ομάδας».

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται: «Η διοίκηση του Α.Σ. Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της ευρύτερης περιοχής μας, ότι σήμερα Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020, ώρα 18:00, στο Στάδιο Βελεστίνου, θα διεξαχθεί το πρώτο φιλικό παιχνίδι της ομάδας μας, για την νέα αγωνιστική περίοδο, με την ομάδα της ΑΕΛ (Κ20)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου