ΤΟΠΙΚΟ

«Μειωμένες» οι ομάδες στην ΕΠΣΘ

μειωμένες-οι-ομάδες-στην-επσθ-73774

Η οριστική διακοπή στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έφερε άδοξο τέλος και στην αγωνιστική δράση για φέτος στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, ενώ φέρνει και αλλαγές για τη νέα περίοδο!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το σενάριο που είχε αποκαλύψει ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» στις 2/5 για δύο κατηγορίες τη νέα χρονιά φαίνεται πως θα υλοποιηθεί από την ΕΠΣΘ, που τουλάχιστον για τη νέα περίοδο δεν θα έχει την Γ’ Κατηγορία.

Ενώ οι πρωτοπόροι των Α’ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21 και η Δήμητρα Ευξεινούπολης που στην φετινή διακοπή ήταν πρωτοπόρος ετοιμάζεται για την πρώτη της φορά σε Εθνικό πρωτάθλημα με την αλλαγή στην προκήρυξη, στην ΕΠΣΘ δεν θέλουν «δυσαρεστημένους» και προκρίθηκε η καλύτερη λύση να υπάρξει δηλαδή, υποβιβασμός μιας μόνο ομάδας από την Α’ αφού έτσι κι αλλιώς ο Ιάσων Α.Μ. είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα… και για την επόμενη χρονιά οι κατηγορίες να είναι δύο… και πιθανόν με 16 ομάδες…

Με όλα τα σενάρια να είναι υπέρ της παραμονής του Διαγόρα στη Γ’ Εθνική, οι άνοδοι από την Β’ στην Α’ΕΠΣΘ μπορεί να γίνουν 4 (από 3) κι ενώ για την συγκρότηση της δεύτερης κατηγορίας εκτός του ότι ωφελούνται όλοι της Γ’ ο τελικός αριθμός θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής!

Το πιο πιθανό είναι τις δυο κατηγορίες της νέας χρονιάς στην ΕΠΣΘ να αποτελούν οι εξής ομάδες:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΡήγαςΦεραίος,Σαρακηνός, Αίας Σούρπης, Τοξότης, Πρωτεσίλαος, Αγία Αννα, Ακρόπολη, Σκιάθος, Α.Ε. 2002, Αγία Παρασκευή, Δάφνη, Πύρασος, Αγχίαλος, Μυρμιδόνες, Αστέρας, Αθλ. Κολέγιο Νίκης.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μαγνησιακός, Μακρινίτσα, Σκόπελος, Λεχώνια, Πανιώνιος, Ανθιμος Γαζής, Ελευθεριακός , Πηλέας, Κανάλια, Α.ΠΟ.Β., Κένταυρος Ν.Π., Δημητριάς, Ερμής, Αθλος, Α.Ε. Διμηνίου, Αχιλλέας Αχιλλείου.

Το «σχήμα» αυτό θα προκύψει αν δεν κατέβει ο Ιάσων Α.Μ. και ο Μαγνησιακός είναι ο ένας χωρίς και τον Νέο στην ίδια κατηγορία.

Οι ομάδες της ΕΠΣΘ μειώνονται στις 32 και είναι άγνωστο αν θα υπάρξει κάποια «επαναφορά» στο πρωτάθλημα, πιθανόν του Ηρακλή Βόλου ή κάποιων άλλων ομάδων όπως η Δύναμη, που με την επιστροφή τους θα κερδίσουν μια κατηγορία. Πάντως «κίνηση» που υπήρχε πριν την πανδημία για ανασύσταση του Άρη Μελισσατίκων δεν υφίσταται πλέον ενώ στην Ένωση «φοβούνται» ακόμη μην τυχόν το οικονομικό πρόβλημα αναγκάσει και άλλες ομάδες να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής και οι ομάδας να μην είναι ούτε 32 που έτσι κι αλλιώς είναι το αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων ετών!

Ενα άλλο θέμα που εκκρεμεί είναι αν θα υπάρξει ανάδειξη πρωταθλητών και απονομής τίτλου κάτι που φαντάζει δύσκολο, ενώ η ΕΠΣΘ που θα πρέπει να αναδείξει την κυπελλούχο ομάδα με κλήρωση…(Θησέας ή Αγχίαλος) θέλει να συγκαλέσει και την ετήσια τακτική γενική συνέλευση που θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου