ΤΟΠΙΚΟ

Πανηγυρίζει η Ευξεινούπολη

πανηγυρίζει-η-ευξεινούπολη-96154

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για την Δήμητρα αφού η ΕΠΟ άναψε πράσινο για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική των ομάδων που ήταν στην κορυφή πριν τη διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων και η Ευξεινούπολη ήδη πανηγυρίζει για την ομάδα της που θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε μεγαλύτερη από το τοπικό κατηγορία…

Η οριστική διακοπή στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δίνοντας τέλος και στην αγωνιστική δράση για φέτος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας καθώς επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων και οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21.

Η Δήμητρα Ευξεινούπολης που στην διακοπή ήταν πρωτοπόρος την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική και εκτός του ότι θα είναι η πρώτη της φορά, είναι η πρώτη φορά και για τον Δήμο Αλμυρού να έχει δυο ομάδες στην κατηγορία (καθώς θα είναι και ο ΓΣΑ).

Την ημέρα της απόφασης της ΕΠΣΘ (11/3) για την αναβολή του συνόλου των Πρωταθλημάτων της (κι ενώ υπολείπονταν 6 αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και άλλων 6 των play off ,μεταξύ των 4 πρώτων ομάδων) η Δήμητρα Ευξεινούπολης ήταν πρώτη με 48 βαθμούς με μια νίκη παραπάνω από τους άλλους συνδιεκδικητές του τίτλου (ο Ρήγας Φεραίος 2ος με 46, και οι Σαρακηνός και Αίαντας Σούρπης ήταν στους 44 βαθμούς).

Οι τελευταίες χρονιές της Δήμητρας είναι γεμάτες επιτυχίες αφού είχε μια άνοδο από την Β’ στην ΕΠΣΘ, πέρσι στην Α’ είχε την καλύτερη θέση (3η) στην μεγάλη τοπική κατηγορία και τώρα γιορτάζει μια ξεχωριστή άνοδο…

Η πρώτη αντίδραση για την Δήμητρα ήταν τα συγχαρητήρια ενώ ακολούθησαν και πολλές ευχαριστίες: «Η Α.Ε. ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, μετά και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., πανηγυρίζει την κατάκτηση του σπουδαιότερου τίτλου της ιστορίας της και προβιβάζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία!!! (Να επισημάνουμε ότι απομένει από την Ε.Π.Σ.Θ. και η τυπική επικύρωση της βαθμολογίας). ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!…πράσινο_ΦΥΓΑΜΕ!» ήταν η πρώτη ανακοίνωση της ομάδας της Ευξεινούπολης που στη συνέχεια είχε και ευχαριστίες: «Από το ιστορικό πλέον βράδυ της Τετάρτης (29/4/2020) βιώνουμε μοναδικές στιγμές. Έχουμε γίνει αποδέκτες άπειρων συγχαρητηρίων, της αναγνώρισης, αλλά το κυριότερο, της αγάπης του θαυμάσιου φιλάθλου κόσμου της Δήμητρας!

Αν και όλες αυτές τις ώρες πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, δε ξεχάσαμε ούτε στιγμή τα στηρίγματά μας. Αυτούς που στάθηκαν στο πλάι μας, σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και δε λογίζονται ως άνθρωποι ΚΟΝΤΑ στην ομάδα, αλλά άνθρωποι ΤΗΣ ομάδας!

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Μαρμαγγιώλη για την τεράστια συμβολή του στη φετινή επιτυχία, παρέχοντας μας την κορυφαία αθλητική ένδυση, εξοπλισμό ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Πίσω από τη φροντίδα για την αποκατάσταση των αθλητών μας, υπάρχει η εμπειρία και η τεχνογνωσία που μας προσφέρει τόσα χρόνια το κέντρο φυσικοθεραπείας του Κωνσταντίνου Κυρίτση και τα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μας, φαντάζουν πολύ μικρά μπροστά στο τεράστιο έργο του!

Ευχαριστούμε τον χειρουργό ορθοπεδικό Κώστα Αλεξάνδρου, καθώς και φέτος χρειάστηκαν οι πολύτιμες υπηρεσίες του στην αντιμετώπιση των δύσκολων τραυματισμών που είχαν ποδοσφαιριστές μας.

Ευχαριστούμε όλους τους επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, για την ενεργή στήριξη μέσω των χορηγιών τους.

Χωρίς τον κόσμο της ομάδας όμως, τίποτα από αυτά δε θα είχε αξία.. Τους αφιερώνουμε την άνοδο και τους ευχαριστούμε για τη βοήθεια, για τον παλμό, για το χειροκρότημα. Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!! Όπως το ονειρευόμασταν το πράσινο ΑΝΑΨΕ!.. Άναψε και ΦΥΓΑΜΕ για Γ’ ΕΘΝΙΚΗ!!».

Οι βάσεις και ο Ανδρωνάς

Το θαύμα της Ευξεινούπολης έχει βάσεις αφού τα τελευταία χρόνια έδειχνε στοιχεία υγείας, οργάνωσης και σωστής δουλειάς…

Με προπονητή σταθερά αυτά τα χρόνια τον Μιχάλη Ανδρωνά, με τον Αντώνη Μηλιώνη στην ηγεσία, αρχικά με σύνθημα «επιστρέφουμε στο παιχνίδι», με 101 γκολ, χωρίς ήττα εντός έδρας, η Δήμητρα Ευξεινούπολης το 2018 κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ , τον Τάσο Δεληζήση να συνεχίζει ….και πέρσι στη μεγάλη Α’ Κατηγορία με σύνθημα «Κάνουμε τα όνειρα… Ομάδα» ως ευχάριστη έκπληξη ήταν 3η με μια ήττα έδρας (4 συνολικά)…λέγοντας του χρόνου καλύτερα…κι αυτά τα καλύτερα τα ζει τις τελευταίες μέρες…

Ο προπονητής της ομάδας, Μιχάλης Ανδρωνάς αν και θα ήθελε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μίλησε για μία δίκαιη άνοδο. «Από την αρχή της χρονιάς είχαμε βάλει ως στόχο τον πρωταθλητισμό και είμαστε χαρούμενοι για την επίτευξη των στόχων μας, έστω και με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Πάντως, ήταν κάτι που δεν το θέλαμε έτσι ούτε εμείς και θέλαμε να τελειώσει το πρωτάθλημα υπό κανονικές συνθήκες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε άξια στην πρώτη θέση. Έτσι όπως είναι η ομάδα δομημένη και αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, πάλι στην πρώτη θέση θα βρισκόμασταν» ανέφερε ο νεαρός τεχνικός της Δήμητρας.

Το ρόστερ

15 νίκες (οι 6 εκτός), 3 ισοπαλίες (1 εντός) και 2 ήττες εκτός είναι ο απολογισμός της Δημητρας και οι Γιώργος Τσιλίγκος, Σταμάτης Καρράς, Πέτρος Θωμαΐδης, Δημήτρης Στεφανής, Σάββας Φαράντος, Νίκος Βούλγαρης , Κώστας Κρανάς, Στέλιος Τσιάτσιος, Αλέξανδρος Αραπίτσας, Παναγιώτης Κοντοβάς, Χρήστος Κλουκουτάρας, Νίκος Χονδρογιάννης, Θανάσης Μπιρμπίλης, Δημήτρης Κατής, Θανάσης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Τετριμίδας, Στέλιος Τιμπλαλέξης ,Άρης Στεργίου , Γιώργος Μπασαγιάννης ,Βαγγέλης Ζαντιώτης, Χρήστος Σταματίου ,Γιάννης Σιδέρης, Γιώργος Σαρής, Μάκης Παυλίδης, Βαγγέλης Νικηφοράκης αποτέλεσαν το φετινό ρόστερ της ανόδου…

Η διοίκηση

Η διοίκηση της Δήμητρας όπως και ο κόσμος της ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα . Η συλλογική δουλειά και η προσπάθεια όλων όσων συμμετέχουν στην ομάδα ανταμείφθηκε και έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ΔΣ και το ποδοσφαιρικό «τημ» της Δήμητρας αποτελούν:

Πρόεδρος: Δεληζήσης Αναστάσιος

Αντιπρόεδρος: Ντόντης Σπύρος

Γραμματέας: Τσερκεζίδης Δήμος

Ταμίας: Μπράτση Μαρία

Εφοροι γηπέδου: Βουλτσίδης Γιώργος, Στεφανής Αποστόλης

Τεχνικός διευθυντής: Περπερίδης Γιώργος

Γενικός αρχηγός: Τσάτσος Τζώρτζης

Μέλη: Καραμπάσης Βασίλης, Τοσούδης Παναγιώτης

Προπονητής ομάδας: Ανδρώνας Μιχάλης

Προπονητής τερματοφυλάκων: Τσάτσος Τζώρτζης

Υπεύθυνος ακαδημιών: Ζαφειρίου Γιώργος

Φροντιστής ομάδας: Τσανής Βασίλης

Το «ευχαριστώ» του Τζ. Τσάτσου

Συγκινητικό ήταν το «ευχαριστώ» του γεν. αρχηγού της Δήμητρας Τζώρτζη Τσάτσου που αναφέρει: «Σε κάθε αρχή σεζόν που βάζαμε το στόχο για την ομάδα, έκανα ΠΑΝΤΑ μέσα στο μυαλό μου εικόνα, την μέρα που θα τον πετυχαίναμε….το κίνητρο όλη τη χρονιά.. εκείνο το συναίσθημα στο τέλος..

Και πίσω από εκείνο το συναίσθημα, κρύβεται ιδρώτας, επιμονή, αγωνία, νεύρα, πίεση στα άκρα και ώρες.. ατελείωτες ώρες δουλειάς με αφόρητο ήλιο, με βροχή, με λάσπη..ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ!

Σήμερα, είναι η μέρα που αυτό το συναίσθημα επιτέλους το ζω! Η εικόνα, σίγουρα είναι αλλαγμένη.. ο “γύρος του θριάμβου” δε θα γίνει στο αγαπημένο μας γήπεδο.. Ούτε αυτό όμως αλλάζει την Ιστορία!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους τους ποδοσφαιριστές μας, τους πρωταγωνιστές της φετινής ονειρεμένης παράστασης! Χάρη σε αυτούς βρισκόμαστε στην κορυφή. ’Οταν το Νοέμβριο τα αποτελέσματα στράβωναν, όλοι μας είχαν ξεγράψει.. Όταν τον ίδιο μήνα, ο πρόεδρος μας έχασε τον πατέρα του, όλοι αναρωτιόμαστε πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα για μας.. Εδώ φάνηκε η θέληση τους, το ταλέντο τους αλλά κυρίως ο χαρακτήρας τους για να ξεκινήσουν τη μεγάλη ανατροπή…και τα κατάφεραν!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους φίλους μου, τον πρόεδρο Τάσο Δεληζήση, και τον Αντιπρόεδρο Σπύρο Ντόντη και όλα τα μέλη της διοίκησης, που με συμπεριλάβανε στο όραμά τους για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Γιώργο Περπερίδη, τόσο για την συνεργασία, όσο και για τον επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον αρχιτέκτονα των τελευταίων τριών ετών, Μιχάλη Ανδρωνά για τη συνεργασία μας. Η χημεία είναι δεδομένη. Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα, διότι φέτος μου ανέθεσε για ΠΡΩΤΗ φορά, το εγχείρημα της προπόνησης των τερματοφυλάκων! Ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις υψηλές του απαιτήσεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θερμά τους τερματοφύλακές μας.Τα παιδιά που παρόλη τη στενή σχέση που είχαμε, κατάλαβαν από την αρχή, ότι ΔΕ θα γίνουν εκπτώσεις στις απαιτήσεις μου στους τομείς της φυσικής κατάστασης και τεχνικής βελτίωσης.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τα στάνταρ που πιάσαμε και ήταν-αντικειμενικά-πολύ ψηλά για τα δεδομένα της κατηγορίας. Πάντα θα καμαρώνω για τα “παιδιά μου”..

Εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία! Μακάρι να είμαστε όλοι καλά.. μέχρι τον επόμενο στόχο.. για εκείνο το συναίσθημα.. Αφιερώνω τη φετινή επιτυχία, στη γυναίκα μου!

Ο πρώτος χρόνος του γάμου μας συνοδεύτηκε από το πιο γλυκό κερασάκι στην τούρτα!!!».

Με αήττητη έδρα

Στο φετινό πρωτάθλημα η Δήμητρα ήταν η μόνη ομάδα που έχει αήττητη έδρα (έχει μάλιστα μόνο μια ήττα σε 3 χρονιές) και πριν τη διακοπή είχε βρεθεί στην κορυφή με μια νίκη παραπάνω από τους άλλους συνδιεκδικητές του τίτλου…

Για τη Δήμητρα το ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν και το καλύτερο αφού στις πέντε πρώτες αγωνιστικές είχε δυο ήττες και μια ισοπαλία, αλλά στη συνέχεια που έκανε και 8 σερί νίκες απλά θυμάται την τελευταία ήττα στις 3/11/19….

Στην Ευξεινούπολη δεν σκόραρε μόνο μια φορά (0-0 με Σαρακηνό) , εκτός πέτυχε 1η νίκη στην 7η αγωνιστική(17/11/19) αλλά από τότε δεν ξανάχασε, ενώ η πρωτιά ερμηνεύεται και σε αριθμούς αφού η Δήμητρα που συνδυάζει εμπειρία και ταλέντο έχει την καλύτερη επίθεση και την δεύτερη καλύτερη άμυνα…

Τα 62 γκολ (59 στα δίχτυα και 3 στα χαρτιά) έχουν πετύχει οι Κλουκουτάρας (10), Κρανάς (9), Κοντοβάς (8), Αραπίτσας (7),Παπαδόπουλος (5), Τσιάτσιος (4), Θωμαΐδης(4), Καρράς (4), Βούλγαρης (4) και οι Τιμπλαλέξης, Μπιρμπίλης, Χονδρογιάννης, Στεφανής από 1.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου