ΤΟΠΙΚΟ

Στη Γ’ Εθνική η Δήμητρα, πανηγυρίζουν άνοδο και οι Αγχίαλος – Απόλλων

στη-γ-εθνική-η-δήμητρα-πανηγυρίζουν-99232

Οριστική διακοπή στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και η πανδημία του κορωνοϊού έφερε άδοξο τέλος και στην αγωνιστική δράση για φέτος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης να ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική, ενώ άνοδο από τη Β’ στην Α’ Κατηγορία πανηγυρίζει και η Αγχίαλος, και από τη Γ’ ΕΠΣΘ στη Β’ ο Απόλλων Καναλίων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης ως ταμίας της ΕΠΟ, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA Μάριου Γεωργίου στην απόφασή της αναφέρει: «Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., περιόδου 2019-20. Για όλες τις τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α’ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού».

Την ημέρα της απόφασης της ΕΠΣΘ (11/3) για την αναβολή του συνόλου των Πρωταθλημάτων της (κι ενώ υπολείπονταν 6 αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και άλλων 6 των play off ,μεταξύ των 4 πρώτων ομάδων) η Δήμητρα Ευξεινούπολης ήταν πρώτη με 48 βαθμούς με μια νίκη παραπάνω από τους άλλους συνδιεκδικητές του τίτλου (ο Ρήγας Φεραίος 2ος με 46, και οι Σαρακηνός και Αίαντας Σούρπης ήταν στους 44 βαθμούς).

Το ίδιο θα γίνει και με τις άλλες δυο κατηγορίες όπου παρ ότι υπήρχαν ισοβαθμίες στην διακοπή στη Β’ ΕΠΣΘ πρώτη είναι η Αγχίαλος και στη Γ’ ο Απόλλων Καναλίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου