ΤΟΠΙΚΟ

Να αντιστρέψει το κλίμα στα 3 ματς

να-αντιστρέψει-το-κλίμα-στα-3-ματς-170101

Θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου χωρίς την «αδιαφορία» των προηγούμενων αγώνων

Να αντιστρέψει το κλίμα μετά από έναν μήνα χωρίς νίκη, με κακές εμφανίσεις με 1 γκολ υπέρ και 8 κατά, καλείται πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Football League στη διάρκεια του οποίου αρκετές φορές φέτος, όταν αμφισβητήθηκε και χρειάστηκε να δώσει απαντήσεις… τα κατάφερε… άλλα δεν είχε συνέχεια!

Ο Ολυμπιακός προχθές γνώρισε την 8η φετινή του ήττα (όσες και οι νίκες του ενώ έχει και 7 ισοπαλίες) ενώ η ήττα από τον Διαγόρα ήταν και η πρώτη στη Νεάπολη αφού άλλη μια που έχει ως γηπεδούχος ήταν στη Λάρισα στην αρχή του πρωταθλήματος με τη Βέροια.

Ο Ολυμπιακός που έχει και 4 ισοπαλίες έδρας (1 ήταν στον Αλμυρό με τον Θεσπρωτό), στις άλλες δυο από τις τρεις (με Ιωνικό και Τρίκαλα) δεν ήταν κακός όπως εμφανίζεται στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, που έχει πάρει μόλις έναν βαθμό (με την 4η ισοπαλία έδρας με τη Νίκη) και μοιραία η κακή εικόνα έφερε την ομάδα από την 3η θέση στην όγδοη με 31 βαθμούς, με την διοίκηση δυστυχώς να βιάζεται να επισημοποιήσει (!) ότι η ομάδα βρέθηκε εκτός στόχου κάτι που επηρέασε και ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται αδιάφοροι, περιμένοντας να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα…

Χαρακτηριστικές ήταν άλλωστε και οι δηλώσεις του προπονητή Ηλία Σολάκη μετά την ήττα από τον Διαγόρα που παρ’ ότι προσπάθησε να καλύψει τους παίκτες του ανέφερε πως: «Θεωρώ ότι κάποιοι παίκτες ήταν λίγο νωχελικοί. Δεν θέλω να πω αδιάφοροι, αλλά σ’ ένα παιχνίδι που είναι πολύ δύσκολο, που θέλει πολύ τρέξιμο, που έχει πολλή πίεση από τον αντίπαλο, πρέπει και οι 11 παίκτες να είναι μαχητές. Εμείς δεν είχαμε έντεκα ποδοσφαιριστές-μαχητές μέσα στο γήπεδο. Κάποια παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ και φάνηκε ποια ήταν αυτά, απ’ όλους όσοι είδαν το παιχνίδι. Κάποιοι παίκτες είναι αδιάφοροι και ίσως περιμένουν να λήξει το πρωτάθλημα για να φύγουν. Εμένα αυτό δεν με χαροποιεί. Θέλω όλοι οι ποδοσφαιριστές μέχρι και την τελευταία μέρα που θα είμαστε εδώ, που θα είμαι εγώ προπονητής σ’ αυτή την ομάδα, να δίνουν το 100%. Δεν το είδαμε αυτό στο παιχνίδι. Είναι ένα πράγμα που με προβληματίζει και με στενοχωρεί ακόμα και για τη συνέχεια».

Ο Ηλίας Σολάκης επισήμανε πως οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν κάτι και από μόνοι τους, γιατί είναι υπεύθυνα άτομα και επαγγελματίες και πρέπει να είναι σοβαροί μέχρι το τέλος της χρονιάς, ανεξάρτητα με τι προβλήματα μπορεί να έχει ο καθένας: «Δεν μπορεί να λες συνέχεια στον ποδοσφαιριστή να είναι δραστήριος και όχι νωχελικός και στην προπόνηση να είναι πιο ταχυδυναμικός. Ένας ποδοσφαιριστής, θεωρώ, πως αν το έχει μέσα του, το βγάζει στο γήπεδο. Όπως βλέπω στις προπονήσεις, κάποιοι δουλεύουν πάρα πολύ καλά και κάποιοι, ίσως επειδή υπάρχει αυτή η βαθμολογική αδιαφορία, να θεωρούν ότι το πρωτάθλημα τελείωσε νωρίς. Είναι σίγουρα οικογενειακό θέμα, δικό μας, αλλά είναι και θέμα ατομικό. Ο καθένας πρέπει να το δουλέψει μέσα του για να μπορέσει, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του μήνα, να είναι 101% μέσα στην ομάδα» ανέφερε ο Η. Σολάκης που πιστεύει πάντως στις αξίες όλων των παικτών και περιμένει το καλό πρόσωπο ατομικά και ομαδικά…

Ο Ολυμπιακός ώς το τέλος της φετινής Football League, στην οποία ξεκίνησε να έχει μια σφικτή άμυνα και να μη δέχεται εύκολα γκολ κι έφτασε να είναι στις 4 χειρότερες της κατηγορίας, έχει ακόμη τρία ματς με πρώτο στη σειρά αυτό με το Αιγάλεω του Θωμά Γράφα που ξεκίνησε στον Βόλο αλλά δεν πρόλαβε να παίξει στη Νεάπολη (!) (όπου πήρε όμως ισοπαλία από τη Νίκη) …ενώ ένα ματς είναι στην Τρίγλια και στο φινάλε θα υποδεχτεί την Καβάλα…

Ο Ολυμπιακός και κυρίως οι ποδοσφαιριστές που κάποιοι αμφισβητήθηκαν δυστυχώς από τους ίδιους που τους είχαν ψηλά, θα πρέπει να βγάλουν πείσμα και πάθος στα τρία ματς για να τελειώσει όσο πιο θετικά μια χρονιά που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα επέστρεψε σε επαγγελματικό πρωτάθλημα μετά από τρεις χρονιές περιπέτειας στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική…. Και το σίγουρο είναι ότι κανείς ως το τέλος δεν θέλει να πιστέψει πως θα υπάρξει κίνδυνος «επιστροφής» στο παρελθόν!

Θεωρητικά οι ομάδες που είναι κάτω από τον Ολυμπιακό (είναι στους 31 β.) μπορούν αν κάνουν τρεις νίκες και αν το κάνει αυτό το Αιγάλεω (27 β.) μπορεί να ξεπεράσει τους ερυθρόλευκους να τους ξεπεράσει φτάνοντας μέχρι τους 36 βαθμούς.
Θεσπρωτός και Ιάλυσος που είναι στους 24 θα μπορούσαν να πάνε στους 33 αλλά όχι και οι δύο αφού παίζουν μεταξύ τους στην Ηγουμενίτσα. Αν υποθέσουμε …πως στο μεταξύ τους ματς υπάρξει ισοπαλία και κερδίσουν τα άλλα δυο θα φτάσουν 31 και μια τέτοια ισοβαθμία δεν ευνοεί τη Βολιώτικη ομάδα και τότε θα στοιχήσουν οι φετινές τέσσαρες!

Ενα άλλο σενάριο που δεν συμφέρει τους ερυθρόλευκους είναι η δικαίωση του Ασπρόπυργου στην έφεσή του (του έχουν αφαιρεθεί και 3 βαθμοί κι έχασε ματς του πήρε βαθμό) καθώς έτσι θα επανέλθει στους 24 (από τους 20) και με 3 νίκες μπορεί να φτάσει τους 33!

Ολα αυτά τα κακά σενάρια «σβήνουν» για τον Ολυμπιακό με νίκη την ερχόμενη Κυριακή στο ματς με το Αιγάλεω στη Νεάπολη κάτι που θα του δώσει το δικαίωμα να προγραμματίζει για την επόμενη χρονιά…

Από το κυριακάτικο ματς θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο Στάθης Ρόκας.

Χωρίς κόσμο με Αιγάλεω

Και η Football League επηρεάζεται από τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

Για το πρωτάθλημα της Football League, η 24η και η 25η αγωνιστική θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών με τη διοργανώτρια αρχή να γνωστοποιεί χθες και το πρόγραμμα της ερχόμενης 24ης αγωνιστικής που ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Αιγάλεω. Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν Κυριακή την ίδια ώρα (15:00), με αυτή του Ιωνικού κόντρα στην Καβάλα να μεταδίδεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

Στην ανακοίνωση από τη διοργανώτρια αρχή αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε πως έως τις 22 Μαρτίου, επιβάλλονται τα νέα μέτρα έναντι του κορονοϊού COVID-19 που αφορούν στους αθλητικούς χώρους, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 726 που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτής ισχύει: Προσωρινή απαγόρευση παρουσίας κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19».

Ηττα για τους Νέους

Την ήττα γνώρισε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου στην Τρίγλια Χαλκιδικής στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κ-17 της Football League.

Η Τρίγλια νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στα άλλα ματς στον βόρειο όμιλο η Καβάλα επιβλήθηκε με 2-0 της Νίκης Βόλου και με 23 πόντους βρίσκεται στο +6 από τη Βέροια, η οποία κατέβαλε με 2-1 την αντίσταση των Τρικάλων. Ρεπό είχε ο Θεσπρωτός,

Νίκη για τα κορίτσια

Αν και αγωνίστηκε με μόλις επτά παίκτριες (λόγω ιώσεων) και μάλιστα με έξι κορασίδες, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, παίζοντας με ψυχή και πάθος, κατάφερε να επικρατήσει της Ολυμπιάδας Λάρισας στο ΕΑΚ Βόλου με σκορ 49-44 για το γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ.

Δεκάλεπτα :11-7, 18-23, 33-33, 49-44.

Ολυμπιακός Βόλου (Κ. Δέρβος): Γκρίνια 7, Κωστοπούλου 5, Κανελοπούλου 12, Σπυριδοπούλου 8, Παρασχάκη 8(1), Σιουμουρέκη 7, Δίπλα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου