ΤΟΠΙΚΟ

Πήρε το ντέρμπι ο Ρήγας Φεραίος με γκολ του Σουγκάρη στο 89’

πήρε-το-ντέρμπι-ο-ρήγας-φεραίος-με-γκολ-171493

Ανήμερα της εορτής του ο Θοδωρής Σουγκάρης λύτρωσε με βολίδα στο 89’ τον Ρήγα Φεραίο, που πέρασε με σκορ 2-1 από την έδρα του Σαρακηνού. Ισάξιος «ήρωας» για την ομάδα του Κώστα Σταματίου ο τερματοφύλακας, Απόστολος Καλαϊτζίδης, που απέκρουσε πέναλτι του Τζίκα στο 73ο λεπτό και με το σκορ στο 1-1.

Να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο ανακαινισμένο γήπεδο του Σαρακηνού με αρκετούς φίλους του ποδοσφαίρου να παρακολουθούν το ντέρμπι, που διαιτήτευσε ο Μανώλης Σκουλάς.

Μόλις στο 6ο λεπτό και ύστερα από γέμισμα του Αλμασίδη με φάουλ, η μπάλα κατέβηκε… ανενόχλητη στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και ο Νίκος Καλαϊτζίδης με αριστερό σουτ νίκησε τον Γράντα για το 0-1. Από το γκολ και μετά οι γηπεδούχοι έψαξαν την ισοφάριση, με τους Βελεστινιώτες από την άλλη να κοιτούν κυρίως τις αντεπιθέσεις.

Στο 7’ σουτ του Μαστακούλη αποσόβησε ο Α. Καλαϊτζίδης, ενώ το καλό χτύπημα φάουλ του Τζίκα στο 10ο λεπτό έφυγε μόλις άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ακόμα μία καλή στιγμή στο (22’), όταν σε σουτ του Καλαϊτζίδη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα χτύπησε στον πεσμένο Γκίνη και πέρασε για λίγο εκτός εστίας.

Το τέρμα της ισοφάρισης σημειώθηκε στο 29ο λεπτό, όταν έπειτα από γύρισμα του Μαυρίδη από τα δεξιά, ο Καρακίτσιος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σαρακηνός δοκίμασε «κομπίνα» σε χτύπημα φάουλ, με τον Καλαϊτζίδη να εκτινάσσεται κάθετα στον άξονά του και να διώχνει με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Η πίεση από τους γηπεδούχους συνεχίστηκε, και στο 38’ με ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά, έγινε τελικά η σέντρα με τον Αντωνίου να πιάνει κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Αμέσως μετά ο Σουγκάρης δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Γράντας αντέδρασε σωστά, και το ημίχρονο έκλεισε με σουτ του Τζίκα που κατέληξε άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη φάση για τον Σαρακηνό, με τον Τζίκα να στέλνει την μπάλα στην περιοχή με χτύπημα φάουλ και τον Μαυρίδη από το ύψος του πέναλτι να επιχειρεί σουτ που πέρασε μόλις άουτ.

Στο επόμενο τέταρτο δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο, μέχρι να έρθει το 67ο λεπτό. Ο Νίκος Καλαϊτζίδης δοκίμασε απευθείας φάουλ, ο Γράντας έπεσε στα αριστερά και απέκρουσε με τον Καραγιάννη εξ’ επαφής από την μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα, το ντέρμπι αποκτούσε άγρια ομορφιά, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 72ο λεπτό. Ο Κωνσταντάκος ελίχθηκε στην περιοχή ανάμεσα σε Σουγκάρη και Ράπτη, ο τελευταίος ανέτρεψε τον παίκτη του Σαρακηνού και ο Τζίκας βρέθηκε απέναντι από τον Καλαϊτζίδη στα 11 βήματα. Ο πορτιέρο των κυανόλευκων μάντεψε σωστά και με βουτιά στη δεξιά του γωνία κράτησε το 1-1.

Στο 87ο λεπτό ο Γάρος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γράντα, με τον Σουγκάρη στο 89’ να εξαπολύει σουτ – κεραυνό εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Σαρακηνού, με τους παίκτες του Ρήγα να πανηγυρίζουν το 1-2. Με αυτό τον τρόπο, ο Ρήγας έφθασε στη 2η θέση με 46 βαθμούς, κρατώντας τον Σαρακηνό στους 44.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Γιοβάνης, Πατσής, Γιαμαλής, Μοράνες, Χάνος (78’ Γ. Μαστακούλης), Α. Μαστακούλης, Μαυρίδης, Αντωνίου (74’ Νιαώτης), Τζίκας, Θαλασσινός (62’ Κωνσταντάκος).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Απ. Καλαϊτζίδης, Αλμασίδης, Χρ. Σταματίου, Ράπτης, Κακάνης, Γκίνης (75’ Τσούρικας), Σουγκάρης, Απ. Καλαϊτζίδης, Καραγιάννης (88’ Κουκουτσέλος), Καρακίτσιος (60’ Ζατσάι), Γάρος (91’ Κατσούδας).

Με υπογραφή Νικολαΐδη

Στο γήπεδο της Σκιάθου η ομώνυμη ομάδα επικράτησε με 2-0 της ΑΕ 2002, σε ένα παιχνίδι όπου μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νικολαΐδης. Ο πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής κέρδισε δύο πέναλτι, αρχικά στο 56’ και στη συνέχεια στο 64’, μετατρέποντας το πρώτο σε γκολ, ενώ το δεύτερο εκτέλεσε εύστοχα ο Ντένις Πρίφτι. Ο Νικολαΐδης κέρδισε την πρώτη παράβαση έπειτα από σουτ που έκανε, βρίσκοντας σε χέρι του Σταθόπουλου, ενώ το δεύτερο ήρθε από μαρκάρισμα του Σταθόπουλου. Οι παίκτες του Νίκου Τσιαντάκη είχαν και ένα δοκάρι με τον Γαζέτη στο 76’ να σημαδεύει το οριζόντιο και την μπάλα να περνά άουτ.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τάσος, Κρ. Τζελάι (60’ Κουτσογιάννης), Ελ. Πρίφτι, Μπρέγκου, Βεργίνης (70’ Σταμέλος), Μανολιός (75’ Τσάκας), Κάμπας, Νικολαΐδης, Ντ. Πρίφτι (80’ Ντάντσος), Γαζέτης.

ΑΕ 2002: Μητράκος, Μαλλιαρός (70’ Μ. Γαλάνης), Β. Γαλάνης, Δήμου, Σταθόπουλος (60’ Βέργος), Κόρδα, Παρίσης, Καλαϊτζίδης (65’ Τερλεξής), Βεργοζήσης (77’ Σφέτσιος), Στουμποβίκος, Βερντόβα

Τρίποντο και κορυφή για τη Δήμητρα Ευξεινούπολης

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ παρέμεινε η Δήμητρα, κερδίζοντας με 3-1 την ομάδα της Δάφνης. Το 1-0 ήρθε στο 15’ έπειτα από σέντρα του Στεφανή και σουτ του Κλουκουτάρα. Οι Ευξεινουπολίτες πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 50’ μετά από διαγώνια μπαλιά του Κατή και πλασέ του Κρανά. Το 3-0 σημείωσε με πλασέ ο Κοντοβάς στο 67’ έπειτα από ασίστ του Κατή, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 3-1 στο 81ο λεπτό με κεφαλιά του Τσορμπαντζή.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Τσιλίγκος (58’ Σιδέρης), Φαράντος (58’ Στεργίου), Μπιρμπίλης, Τσιάτσιος, Στεφανής (65’ Χονδρογιάννης), Καρράς, Κρανάς, Κατής, Αραπίτσας, Κοντοβάς, Κλουκουτάρας (65’ Μπασαγιάννης).

ΔΑΦΝΗ: Αβδελάς, Τσέλος (55’ Χιώτης), Σιαμέτης, Φιλοσόγλου, Λιόλιος, Τσορμπαντζής, Κακάλιας, Ρουσσάς, Λούκας, Μαρέδης, Βαρελόπουλος (80’ Πουρνάρας).

Κέρδισε βροχή και Αγία Παρασκευή ο Αίας

Σε ένα βαρύ αγωνιστικό τερέν ο Αίας Σούρπης επικράτησε της Αγίας Παρασκευής με 2-0.

Το σκορ άνοιξε με εύστοχο πέναλτι του Αραπίτσα στο 49’ που κέρδισε ο ίδιος και στο 57’ ήρθε στο 2-0 με σκόρερ και πάλι τον Αραπίτσα, ο οποίος κέρδισε τον Κοντοστάθη με ψηλοκρεμαστό πλασέ.

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης, Πλαβός, Τσάμης, Χειλάς (60’ Γ. Ξηροκώστας), Δημητρίου (85’ Χρ. Λαγός), Αραπίτσας, Θ. Κατσαβριάς, Ευθ. Ξηροκώστας (72’ Κωστούλας), Αργυρόπουλος.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Κοντοστάθης, Τόγιας, Παπαδήμος, Λούμπαρδος, Βαρελόπουλος, Στέκας, Πιτσάβας (70’ Ζάχαρης), Τσίλογλου, Κούκιος (77’ Ιωακειμίδης), Μ. Μεγαγιάννης (70’ Γκέκος), Πολύζος (70’ Δημόπουλος).

Ισοπαλία στον Πτελεό

Δεν ανέδειξε νικητή η μάχη του Πτελεού ανάμεσα σε Πρωτεσίλαο και Τοξότη με τους γηπεδούχους να αστοχούν σε πέναλτι, ενώ είχαν και μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε και στο τελευταίο λεπτό. Το πέναλτι χάθηκε στο 3ο λεπτό από τον Αλμπα, με τον Μπράνο να αποκρούει και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μαλλιαρός στέλνοντας την μπάλα στο σώμα του Μπράνου, που παραχώρησε κόρνερ.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Βουραζέρης, Χασιώτης (75’ Ακριβούσης), Λάμπος, Λεϊμονής, Σιαμανίκος, Σούδης,

Νικογιάννης, Λάμπρου, Βαλωτής, Άλμπα (82’ Βέτσικας), Δημητρίου (64’ Μαλλιαρός).

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Ρουκάς (80’ Κόκκαλης), Πελεκούδας, Νταγκούλης, Ν. Δενελάβας, Σκλαπάνης, Γερακίνης

(76’ Λομάνι), Μάστορας, Λ. Δενελάβας, Παπουτσής (83’ Παναγιώτου), Δουλάς (46’ Ντίτσιος).

Πέρασε «αέρα» η Αγία Άννα

Ενα από τα πιο εύκολα «διπλά» πήρε το απόγευμα του Σαββάτου η Αγία Αννα στην έδρα της Ακρόπολης στο Σέσκλο, κερδίζοντας με 4-0. Τον δρόμο προς το τρίποντο έδειξε ο Σέττος, ο οποίος σκόραρε τα πρώτα δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά στο 29’ μετά από σέντρα του Δημολιού και πλασέ του Σέττου πάνω από τον Στούκα, και στη συνέχεια στο 33’ με ωραίο συνδυασμό των Νασιακόπουλου-Δημολιού και κάθετη πάσα του τελευταίου για τον σκόρερ, ο οποίος σκόραρε στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα. Η Αγία Αννα πέτυχε ακόμη δύο τέρματα σε διάστημα 6 λεπτών στο δεύτερο μέρος, όταν στο 75’ ο 15χρονος Γάτος, πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα έκανε την πάσα στον Ματθαίου, με τον τελευταίο να πλασάρει τον Στούκα από μακριά για το 0-3, ενώ το τελικό 0-4 διαμόρφωσε ο Ματθαίου με όμορφο γυριστό σουτ στον αέρα, μετά από νέα ασίστ και σέντρα από τα δεξιά του Γάτου στο 81’, με την μπάλα να χτυπά και στο έδαφος, πριν αναπαυθεί στα δίχτυα.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Στούκας, Θ. Ζάγκας, Πασσιάς, Αν. Κολυμήτρας, Κ. Κολυμήτρας (80’ Μαργαρίτης), Σπ.Δ. Γκάγκας, Παγώνης, Αξιώτης (75’ Μητρομάρας), Μόσιος,

Αντώνιου, Φουρκιώτης.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αϊντίνι, Δημολιός, Προβιάς, Καλαμίδας, Χατζητρακόσιας, Τσιουρέλης (60’ Ζάγκας), Νασιακόπουλος, Κολυμήτρας (70’ Γάτος), Σέττος (88’ Πανόπουλος), Ματθαίου, Τσουκάλης (46’ Ζαφερίου).

Α’ ΕΠΣΘ

Αποτελέσματα (20η)

Σκιάθος-Α.Ε. 2002 2-0

Ακρόπολη-Αγία Άννα 0-4

Πρωτεσίλαος-Τοξότης 0-0

Σαρακηνός-Ρήγας 1-2

Αίας-Αγία Παρασκευή 2-0

Δήμητρα-Δάφνη 3-1

Ιάσων Α.Μ.-Πύρασος 0-3 αα

Επόμενη (21η)

(14-15/3/2020)

Α.Ε. 2002-Αγία Αννα

Τοξότης-Σκιάθος

Ρήγας-Ακρόπολη

Πύρασος-Πρωτεσίλαος

Αγία Παρασκευή-Σαρακηνός

Δάφνη-Ιάσων Α.Μ.

Δήμητρα-Αίας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

1. Δήμητρα 48

2. Ρήγας Φεραίος 46

3. Σαρακηνός 44

4. Αίας Σούρπης 44

5. Πρωτεσίλαος 35

6. Τοξότης 35

7. Αγία Άννα 32

8. Ακρόπολη Σέσκλου 29

9. Σκιάθος 27

10. ΑΕ 2002 22

11. Αγία Παρασκευή 19

12. Δάφνη 9

13. Πύρασος 8

14. Ιάσων Α.Μ. –

Ο Ιάσων Α.Μ. αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου