ΤΟΠΙΚΟ

Φιλί ζωής… και παραμονής για τον ΓΣ Αλμυρού στο 95’

φιλί-ζωής-και-παραμονής-για-τον-γσ-αλμ-204565

Τη στιγμή που όλα έμοιαζαν τελειωμένα… ο Ηλιόπουλος είχε διαφορετική άποψη και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στον ΓΣ Αλμυρού, ο οποίος για την 19η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, επιβλήθηκε με 2-1 της Αταλάντης.

Το «χρυσό» τέρμα του έμπειρου επιθετικού σημειώθηκε στο 95’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, με την ομάδα του Αλέξανδρου Κούρτογλου να πανηγυρίζει έξαλλα στο Στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος» μια σπουδαία νίκη, στη μάχη για παραμονή, τρίποντο που ήταν το πρώτο εντός έδρας μετά τις 16 Νοεμβρίου.

Ο αγώνας

Φουριόζος μπήκε ο ΓΣ Αλμυρού από την αρχή του παιχνιδιού, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δερμιτζάκη, ο τερματοφύλακας Καπετάνος, έχασε την μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Κυριάκο, ο οποίος σούταρε με τον πορτιέρο να αποκρούει, με τον Ηλιόπουλο να προσπαθεί με τη σειρά του, αλλά να βλέπει την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ μετά από νέα παρέμβαση του… «κέρβερου» της Αταλάντης.

Μετά από έξι λεπτά νέα ενέργεια του Ηλιόπουλου έφερε τον Βαγενά στη μικρή περιοχή και απέναντι από τον Καπετάνο, αλλά και πάλι ο τελευταίος αντέδρασε σωστά, αποκρούοντας εντυπωσιακά με το σώμα.

Τελικά ο ΓΣΑ βρήκε αυτό που ήθελε στο 10ο λεπτό, με τον Βαγενά να ξεπερνά τον Λυτάκη και αφού σέντραρε ο Δερμιτζάκης σκόραρε με κεφαλιά – ψαράκι, κάνοντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι δεν συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι, και είχαν άστοχο σουτ του Τσακανίκα από το ύψος του πέναλτι που πέρασε άουτ στο 37’.

Στο δεύτερο μέρος ο ΓΣΑ θέλησε να πετύχει ότι και στο πρώτο μέρος, χάνοντας ωστόσο και πάλι μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά στο 68’ με τον Γαρυφαλλόπουλο, ο οποίος από τη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο 75’, με χαμένο τετ-α-τετ του Ηλιόπουλου, έπειτα από κάθετη του Δερμιτζάκη.

Η αστοχία των γηπεδούχων δεν έμεινε ατιμώρητη με την Αταλάντη να πετυχαίνει την ισοφάριση στο 84’, με τον πολύπειρο Χαϊκάλη να πλασάρει εύστοχα μετά από σέντρα του Λυτάκη.

Ο ΓΣΑ δεν τα παράτησε όμως κι αφού ο Ηλιόπουλος δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 86’ μετά από γύρισμα του Δερμιτζάκη, φθάσαμε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Εκεί ο Ηλιόπουλος με πλάτη στο τέρμα δέχθηκε την μπάλα και αφού την πέρασε πάνω από δύο αντιπάλους κέρδισε το πέναλτι, γυρίζοντας το σώμα του.

Ο διαιτητής Αγγελούλης καταλόγισε την παράβαση, με τον 30χρονο φορ να στήνει την μπάλα απέναντι από τον Καπετάνο και να σκοράρει, για να πανηγυρίσει στη συνέχεια μαζί με τον διοικητικό ηγέτη του ΓΣΑ, Ζήση Ντελόπουλο.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Λέτσο, Λάμπος, Αγγελής, Παπακώστας, Κυριάκος, Καναβός, Ζαφειρίδης, Γαρυφαλόπουλος (71’ Βουρδάκης), Δερμιτζάκης, Βαγενάς, Ηλιόπουλος

ΑΤΑΛΑΝΤΗ: Καπετάνος, Μαργαρίτης, Μαλισσόβας Α. (83’ Πάππος), Κουτσούμπας, Μακρόπουλος, Λυτάκης, Τσακανίκας (46’ Χαϊκάλης), Αντωνόπουλος (73’ Δήμος), Δουβαράς (73’ Λαμπρόπουλος), Κ. Μαλισσόβας, Κωστίκας.

Αποτελέσματα (19η)

ΑΣ Μετέωρα-Θησέας Αγριάς 2-3

Οικονόμος Τσαρ.-Ατρόμητος Παλ. 0-0

Ηρακλής-Διγενής 4-0

Πιερικός-ΑΕ Καρίτσας 0-0

ΓΣ Αλμυρού-Αταλάντη 2-1

ΑΟ Σελλάνων-Διαγόρας 2-1

Δίας Δίου-ΑΟ Ποταμιάς 1-0

Επόμενη (20η)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 15:00

Οικονόμος Τσαριτσάνης-ΑΣ Μετέωρα

Θησέας Αγριάς-Ηρακλής Λάρισας

Ατρόμητος Παλαμά-Πιερικός

Διγενής Νεοχωρίου-ΓΣ Αλμυρού

ΑΕ Καρίτσας-ΑΟ Σελλάνων

Αταλάντη-Δίας Δίου

Διαγόρας-ΑΟ Ποταμιάς

Βαθμολογία

1. Πιερικός 46

2. Θησέας Αγριάς 40

3. Ηρακλής Λάρισας 33

4. ΑΕ Καρίτσας 31

5. ΑΟ Σελλάνων 31

6. Ατρόμητος Παλαμά 29

7. ΓΣ Αλμυρού 26

8. Αταλάντη 25

9. Δίας Δίου 25

10. ΑΣ Μετέωρα 21

11. Οικονόμος Τσαριτσάνης 22

12. Διγενής Νεοχωρίου 18

13. Διαγόρας Στεφανοβικείου 18

14. ΑΟ Ποταμιάς 2

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου