ΤΟΠΙΚΟ

Πέρασε από τα Καλά Νερά κερδίζοντας με 3-0 ο Σαρακηνός

πέρασε-από-τα-καλά-νερά-κερδίζοντας-με-3-204757

Με νίκη που κρίθηκε στο δεύτερο μέρος πέρασε ο Σαρακηνός από τα Καλά Νερά, κερδίζοντας με 3-0 την ΑΕ 2002, που πάλεψε απέναντι στον πρωτοπόρο, αλλά δεν κατάφερε να του στερήσει κάτι.

Μετά το πέρας και της 17ης αγωνιστικής η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πλέον 41 βαθμούς, έναντι 39 της Δήμητρας και του Αίαντα.

Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν μια ανάσα από το 0-1 στο 31’, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Αντωνίου, ο Μοράλες πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Το σκορ άνοιξε στο 65’ και μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Τζίκας από τον Βεργοζήση, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή Χαλβατζάκο. Ο Ανέστης Μαστακούλης ανέλαβε την εκτέλεση και αστόχησε, αλλά πήρε το ριμπάουντ, κάνοντας την ασίστ στον Μοράλες, που «έγραψε» το 0-1. Λίγο αργότερα το έργο των φιλοξενούμενων έγινε πιο εύκολο, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βερντόβα και συγκεκριμένα στο 71’, αλλά η ΑΕ 2002 θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στο 75’, όταν ο Στουμποβίκος έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Κοντογιάννη. Κι αφού δεν έγινε το 1-1 και με παίκτη παραπάνω ο Σαρακηνός πέτυχε δύο ακόμη τέρματα, κάνοντας το 0-2 στο 82’ με πλασέ του Ανέστη Μαστακούλη, από θέση τετ-α-τετ, με τον Γιαμαλή να πετυχαίνει το τελικό 0-3 με σουτ εκτός περιοχής στο 89’.

ΑΕ 2002-ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ 0-3

ΑΕ 2002: Μητράκος, Δήμου (75’ Τερλεξής), Βεργοζήσης, Βαγγ. Γαλάνης, Σταθόπουλος, Βέργος, Παρίσης, Καλαϊτζίδης, Βερντόβα, Στουμποβίκος, Μαλλιαρός.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Koντογιάννης, Γ. Μαστακούλης (65’ Θαλασσινός), Πατσής, Γιαμαλής, Μοράλες, Χάνος, Αν. Μαστακούλης (85’ Στύλλας), Μαυρίδης, Αντωνίου (74’ Κωνσταντάκος), Αλ Χασάν, Καλαμάτας (20’ λ.τρ. Τζίκας)

«Καθάρισαν» Ματθαίου και Σέττος

Δίχως να δυσκολευθεί η Αγία Αννα κέρδισε με 5-0 τη Δάφνη στο Olimpicoτο απόγευμα του Σαββάτου, με τον Ματθαίου να σημειώνει χατ-τρικ και τον Σέττο να προσθέτει ακόμη δύο τέρματα.

Το σκορ άνοιξε ο Ματθαίου στο 13’ μετά από κλέψιμο της μπάλας και πλασέ προ κενής εστίας. Η Δάφνη θέλησε να απαντήσει και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 27’, με τον Ρουσσά να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Αϊντίνι να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ, με την μπάλα να βρίσκει και στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Το 2-0… άργησε να έρθει και σημειώθηκε στο 55’ με διαγώνιο σουτ του Σέττου από το ύψος της περιοχής και θέση μέσα αριστερά. Το 3-0 σημειώθηκε στο 68’ από τον Ματθαίου μετά από ασίστ του Νασιακόπουλου. Ο νεοεισελθόντας Τσιάμης αποβλήθηκε στη συνέχεια με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο και με το δεύτερο τέρμα του Σέττου στο 78’, με την μπάλα να βρίσκει και στο αριστερό δοκάρι, η Αγία Άννα προηγήθηκε με 4-0. Το τελικό 5-0 πέτυχε ο Ματθαίου έπειτα από ασίστ του Ζαφειρίου.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ-ΔΑΦΝΗ 5-0

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αϊντίνι, Δημολιός (71’ Προβιάς), Χατζητρακόσιας, Μπασδάνης, Καλαμίδας, Βέργος, Κολυμήτρας (46’ Ζάγκας), Νασιακόπουλος (71’ Ζαφειρίου), Σέττος, Κολώνιας (65’ Γάτος), Ματθαίου

ΔΑΦΝΗ: Αβδελάς, Βαρελόπουλος (62’ Τσιάμης), Σιαμέτης, Αντωνιάδης, Λούκας, Μαρέδης, Κακάλιας, Λιόλιος, Ρουσσάς, Περεντίδης (82’ λ.τρ. Πλιάκας), Τσιγαρίδας.

Εύκολο απόγευμα για Ρήγα Φεραίο

Με χατ-τρικ από το μέσο Καλαϊτζίδη και τους Καραγιάννη – Σουγκάρη να συμπληρώνουν, ο Ρήγας Φεραίος παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της κορυφής κερδίζοντας με 5-1 τον Πύρασο.

Το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο 8’ όταν σε φάουλ του Γουτούλη από τα αριστερά, ο Μάνος έχασε τη μπάλα, ο Ιωάννου από κοντά προσπάθησε να σκοράρει, αμυντικός των φιλοξενούμενων απομάκρυνε πάνω στη γραμμή με κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καλαϊτζίδης πέτυχε το 1-0.

Τρία λεπτά μετά η κεφαλιά του Καραγιάννη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι για να έρθουν δύο εύστοχα χτυπήματα του Νίκου Καλαϊτζίδη από τα 11 βήματα. Το πρώτο στο 36ο λεπτό που κέρδισε ο Γουτούλης και το επόμενο για το 3-0 (σε μαρκάρισμα στον Καραγιάννη) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με ωραία προσπάθεια του Ζιώγα ο Πύρασος μείωσε σε 3-1, αλλά το σύνολο του Κώστα Σταματίου πέτυχε ακόμη δύο γκολ, αρχικά στο 71’ με πλασέ του Καραγιάννη και με πανέμορφο μονοκόμματο σουτ του Σουγκάρη λίγο έξω από την περιοχή, για το τελικό 5-1 στο 80ο λεπτό.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΠΥΡΑΣΟΣ 5-1

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Ανατολής, Κακάνης (67’ Χότζα), Αλμασίδης, Γκίνης, Ιωάννου, Ν. Καλαϊτζίδης, Σουγκάρης, Καραγιάννης, Γουτούλης (46’ Κατσούδας), Καρακίτσιος (46’ Ρακής), Γάρος (59’ Κουκουτσέλος).

ΠΥΡΑΣΟΣ: Μάνος, Γκόλιας (85’ Λανάι), Μπαράκου, Σταντζούρης, Αποστόλου, Τσάμης (64’ Νιφόρος), Ρομάριο, Κικίδης (41’ λ. τρ. Θεοδωρόπουλος), Ρεφουγιάτι (46’ Κερατίδης), Δ. Καραδήμας, Ζιώγας.

Με… υπογραφή Κατσαβριά

Ο Αίαντας έφυγε με το διπλό από την έδρα της Ακρόπολης, κερδίζοντας με 2-1, χάρις σε δύο τέρματα του αρχηγού Θανάση Κατσαβριά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Παγώνη στο 47’, αλλά ο Κατσαβριάς με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 στο 62’ και πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 90’ έπειτα από προσπάθεια του Χειλά.

Νωρίτερα και στο πρώτο μέρος δοκάρι είχε ο Αραπίτσας, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Χαλάτση, ο οποίος είπε «όχι» στις προσπάθειες των γηπεδούχων, με τους Φουρκιώτη, Σπ. κ. Γκάγκα και Αντωνίου να μην βρίσκουν δίχτυα.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΑΙΑΣ 1-2

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Στούκας, Ζάγκας, Κ., Κολυμήτρας, Αν. Κολυμήτρας, Σπ. Κ. Γκάγκας, Παγώνης, Μερμίγκης (70’ Ράπτης), Αντωνίου, Φουρκιώτης, Αξιώτης, Μητρομάρας (86’ Ιγνατιάδης).

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Σιαμουρδάνης, Πλαβός, Μιχόπουλος, Κ. Κατσαβριάς (46’ λ.τρ. Χριστέλος), Γ. Ξηροκώστας (82’ Τσάμης), Δημητρίου, Ευθ. Ξηροκώστας (66’ Χειλάς), Θ. Κατσαβριάς (90’ Αργυρόπουλος), Αραπίτσας.

Σπουδαίο διπλό της Δήμητρας στη Σκιάθο

Με νίκη επί της Σκιάθου προχώρησε η Δήμητρα χθες το πρωί, κερδίζοντας με 2-1 εκτός έδρας, για να παραμείνει στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας και τον Σαρακηνό. Η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά προηγήθηκε με τον Αραπίτσα στο 43’, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 62’ και μετά από κεφαλιά του Νικολαΐδη, ο οποίος μπορεί να ξεκίνησε στο παιχνίδι ως τερματοφύλακας, αλλά στη συνέχεια με την είσοδο του Παπάρα, σκόραρε για τους νησιώτες, έπειτα από σουτ του Τάσου και απόκρουση του Τσιλίγκου.

Το τέρμα που έκρινε τελικά τον νικητή σημειώθηκε στο 69’, με τον Κατή να εκτελεί φάουλ και τον Καρρά να παίρνει την κεφαλιά, τροφοδοτώντας τον Τσιάτσιο, που σκόραρε με γυριστό σουτ. Για τους γηπεδούχους δοκάρι είχε ο Πρίφτι στο 25’.

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 1-2

ΣΚΙΑΘΟΣ: Νικολαΐδης, Αλ. Τζελάι, Τσιγκούνας, Μπρέγκου, Κουτσογιάννης, Βεργίνης, Τάσος (85’ Αλί), Γκάμπας (80’ Σταμέλος), Ντερβίσι (46’ λ.τρ. Κρ. Τζελάι), Πρίφτη (46’ Παπάρας), Γαζέτης.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Τσιλίγκος, Φαράντος, Καρράς, Τσιάτσιος, Στεφανής, Θωμαΐδης, Κρανάς (90’ Μπιρμπίλης), Βούλγαρης (75’ Στεργίου), Παπαδόπουλος (67’ Κλουκουτάρας), Αραπίτσας (67’ Κατής), Κοντοβάς.

Καρδιοχτύπησε ο Τοξότης αλλά κέρδισε

Με 2-0 κέρδισε ο Τοξότης την Αγία Παρασκευή, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στο τελευταίο 20λεπτο χθες στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 63’ με τον Ντίτσιο, και ο Λευτέρης Δενελάβας ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, με τους γηπεδούχους πριν την επίτευξη του γκολ να μένουν με παίκτη λιγότερο, αφού αποβλήθηκε ο Λέτσιος με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό χτύπημα κι ενώ είχε στηθεί η μπάλα για την εκτέλεση.

Στο 78’ η Αγία Παρασκευή πήρε και η ίδια πέναλτι μετά από ανατροπή του Κοπάνα, αλλά την εκτέλεση του Μεγαγιάννη απέκρουσε ο Μπράνος, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Το τελικό 2-0 σημειώθηκε στο 85’ από τον Γερακίνη, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση και δεν αστόχησε στον τετ-α-τετ με τον Κοντοστάθη.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Γώγος (69’ Πελεκούδας), Παναγιώτου, Νταγκούλης, Ν. Δενελάβας, Μάστορας, Λέτσιος, Παπουτσής (74’ Μιαρίτης), Λ. Δενελάβας, Ρομάριο (62’ Γερακίνης), Ντίτσιος (83’ Παραδάκης).

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Κοντοστάθης, Βαρελόπουλος, Παπαδήμος, Λούμπαρδος, Παντελόγλου, Τσιλόγλου, Πιτσάβας (85’ Δημόπουλος), Γκέκος (85’ Καμινιώτης), Κοπάνας, Μεγαγιάννης, Πολύζος.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποτελέσματα (17η)

Α.Ε. 2002-Σαρακηνός 0-3

Σκιάθος-Δήμητρα 1-2

Ρήγας-Πύρασος 5-1

Ακρόπολη-Αίας 1-2

Αγία Άννα-Δάφνη 5-0

Τοξότης-Αγία Παρασκευή 2-0

Πρωτεσίλαος-Ιάσων Α.Μ. α.α. 3-0

Επόμενη (18η)

Πρωτεσίλαος-Α.Ε. 2002

Σαρακηνός-Ακρόπολη

Ιάσων Α.Μ.-Σκιάθος 3-0 αα

Αίας-Αγία Άννα

Δήμητρα-Τοξότης

Δάφνη-Ρήγας

Αγία Παρασκευή-Πύρασος

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Σαρακηνός 34-9 41

2. Δήμητρα 53-14 39

3. Ρήγας Φεραίος 46-12 39

4. Aίας Σούρπης 37-22 37

5. Τοξότης 22-15 31

6. Αγία Άννα 36-16 29

7. Πρωτεσίλαος 23-16 28

8. Ακρόπολη 40-24 26

9. Σκιάθος 28-40 21

10. ΑΕ 2002 25-38 19

11. Αγ. Παρασκευή 21-42 16

12. Δάφνη 12-43 6

13. Πύρασος 15-50 5

14. Ιάσων Α.Μ. 13-64 -7

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου