ΤΟΠΙΚΟ

Ο Ρήγας Φεραίος λύγισε τον Τοξότη με 3-0 στο Βελεστίνο

ο-ρήγας-φεραίος-λύγισε-τον-τοξότη-με-3-0-σ-213519

Για την 16η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ πήρε το ντέρμπι ο Σαρακηνός, κέρδισε και η Δήμητρα

Ο Αραμπατζής μοίραζε, οι Γάρος και Γουτούλης «εκτελούσαν» κι έτσι ο Ρήγας Φεραίος συνέχισε το απόλυτο νικών στο 2020 επικρατώντας 3-0 του Τοξότη στο Βελεστίνο για να ανέβει στη δεύτερη θέση.

Για την 16η αγωνιστική στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου, ο αντίπαλος του Ρήγα ήταν ο πέμπτος στην κατάταξη Τοξότης που άντεξε για 40 λεπτά. Η μεγαλύτερη φάση του Ρήγα μέχρι τότε ήταν το δοκάρι του Καρακίτσιου από το ύψος του πέναλντι (25’) ύστερα από γύρισμα του Γουτούλη από τα αριστερά. Σε μία παρόμοια στιγμή από την άλλη μεριά του γηπέδου στο 40ο λεπτό, ο Αραμπατζής «σέρβιρε» συρτά, ο Καρακίτσιος προσπάθησε χωρίς επιτυχία να μπει στην πορεία της μπάλας στο πρώτο δοκάρι με τον επερχόμενο Γάρο να μην αστοχεί ανοίγοντας το σκορ, 1-0.

Στο δίλεπτο 58’-59’ της επανάληψης διαμορφώθηκε και το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Κώστα Σταματίου. Αρχικά, ο Αραμπατζής βρήκε διαγώνια με λόμπα σε φάουλ τον Γουτούλη στα δεξιά της περιοχής, αυτός κατέβασε ωραία και σούταρε στην απέναντι γωνία στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μπράνου για το 2-0.

Στην επόμενη φάση, ο σκόρερ ήταν που ξεκίνησε ένα σόλο από το χώρο της μεσαίας γραμμής από δεξιά, στη συνέχεια γύρισε πιο μέσα στο ημικύκλιο της περιοχής στον Αραμπατζή, που γύρισε το σώμα του 180 μοίρες και έδωσε στον Γάρο την ασίστ για το 3-0.

Το τελευταίο μισάωρο δεν έκρυβε κάτι ιδιαίτερο εκτός από τον τραυματισμό με θλάση του Αραμπατζή που μέτρησε τρεις ασίστ. Ο Ρήγας έπιασε τη δεύτερη θέση (36 β.) στην Α’ ΕΠΣΘ μαζί με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, παραμένοντας αμφότεροι δύο πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Σαρακηνό. Την επόμενη αγωνιστική οι Κυανόλευκοι υποδέχονται τον Πύρασο.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Απ. Καλαϊτζίδης, Κακάνης (90’ Χότζα), Αλμασίδης, Ράπτης, Ιωάννου, Σουγκάρης, Ν. Καλαϊτζίδης, Γάρος (87’ Γκίνης), Αραμπατζής (85’ λ. τρ. Κουκουτσέλος), Γουτούλης (65’ Κουτσώνας), Καρακίτσιος.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Παναγιώτου, Γώγος (61’ Λέτσος), Νταγκούδης, Ν. Δενελάβας, Σκλαπάνης, Ντίτσιος (71’ Γερακίνης), Μάστορας, Ε. Δενελάβας, Παπουτσής (72’ Μιαρίτης), Δούλας (54’ Λουάνι).

Νικητής στο ντέρμπι ο Σαρακηνός

Ο Σαρακηνός ήταν ο μεγάλος νικητής της 16ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ, επικρατώντας με 2-0 του Αίαντα Σούρπης στο γήπεδο του Αλμυρού, παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων. Ο νεοαποκτηθέντας Αλχασάν ήταν εκείνος που κέρδισε πέναλτι στο 24ο λεπτό, όταν και απέφυγε τον Μιχόπουλο, με τον Μπιρτσάι να τον ανατρέπει και τον Ανέστη Μαστακούλη να πετυχαίνει το 0-1 από τα 11 βήματα.

Ο Αίαντας θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει αλλά ο Κοντογιάννης αντέδρασε σωστά και απέκρουσε την κεφαλιά του Πλαβού στο 43’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπιρτσάι.

Ο Σαρακηνός καθάρισε την υπόθεση νίκη στο 58ο λεπτό, όταν ο Πατσής απομάκρυνε από την περιοχή του Σαρακηνού με την μπάλα να φθάνει στον Αντωνίου, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 0-2, αφού Χαλάτσης και Σιαμουρδάνης δεν συνεννοήθηκαν σωστά.

Ο Αν. Μαστακούλης απείλησε για το 0-3 στο 70’ με κεφαλιά και ένα λεπτό αργότερα ο Κωνσταντάκος με σουτ.

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης, Πλαβός (85’ Κ. Κατσαβριάς), Μακανίκας, Χριστέλος (79’ Ευθ. Ξηροκώστας), Δημητρίου, Αραπίτσας, Θ. Κατσαβριάς, Χειλάς (66’ Γ. Ξηροκώστας), Μπιρτσάι.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κοντογιάννης, Γ. Μαστακούλης (90’ Στύλας), Πατσής, Γιαμαλής, Μοράλες, Χάνος, Αν. Μαστακούλης (90’ Θαλασσινός), Μαυρίδης, Αντωνίου (68’ Κωνσταντάκος), Τζίκας, Αλχασάν.

Ανετα η Δήμητρα 4-0 τον Πρωτεσίλαο

Η Δήμητρα δεν δυσκολεύθηκε απέναντι στον Πρωτεσίλαο κερδίζοντας με 4-0 στην Ευξεινούπολη. Το σκορ άνοιξε στο 7ο λεπτό μετά από σέντρα του Φαράντου και κεφαλιά του Κρανά. Στο β’ μέρος ο Κοντοβάς σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά και συγκεκριμένα στο 57’ μετά από κόρνερ του Βούλγαρη, αλλά ακολούθησε το 2-0 μετά από δύο λεπτά. Συγκεκριμένα ο Βούλγαρης εκτέλεσε νέο κόρνερ και ο Λεϊμονής στην προσπάθεια να απομακρύνει τροφοδότησε τον Αραπίτσα, που με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 3-0 δεν άργησε να έρθει και σημειώθηκε στο 68’ με την προσπάθεια να ξεκινά από βολέ του Τσιλίγκου, κεφαλιές των Παπαδόπουλου και Κρανά με τελικό αποδέκτη τον Βούλγαρη, που σκόραρε με σουτ, χωρίς η μπάλα να χτυπήσει καθόλου στο έδαφος.

Το τελικό 4-0 σημειώθηκε στο 73’ με τον Κατή να εκτελεί κόρνερ, τον Καρρά να πιάνει την κεφαλιά και τον Παπαδόπουλο να σκοράρει με σουτ, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Τσιλίγκος, Φαράντος, Χονδρογιάννης, Τσιάτσιος, Στεφανής, Θωμαΐδης (76’ Μπιρμπίλης), Κρανάς, Καρράς, Αραπίτσας (60’ Παπαδόπουλος), Βούλγαρης (69′ Κλουκουτάρας), Κοντοβάς (72’ Κατής).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Βουραζέρης, Ακριβούσης (70’ Βέτσικας), Λάμπος, Λεϊμονής, Μαλλιαρός (70’ Χασιώτης), Σούδης, Νικογιάννης, Λάμπρου, Δημητρίου (88’ Κλίντον), Άλμπαν (73’ Παναγιώτου), Βαλωτής.

Υπερασπίστηκε την έδρα της

Με 2-1 επικράτησε της Σκιάθου η Αγία Παρασκευή το βράδυ του Σαββάτου. Με το «καλησπέρα» ο Κοπάνας άνοιξε το σκορ με ωραία προσπάθεια και άψογο τελείωμα στο 2’ για το 1-0. Ο ίδιος παίχτης στο 9’ έκανε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με ωραία ενέργεια μετά από πάσα του Πολύζου. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Αλί στο 51ο λεπτό. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με την Αγία Παρασκευή να παίρνει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα όπως αυτή της Σκιάθου.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Κοντοστάθης, Κούκιος, Τόγιας, Λούμπαρδος, Βαρελόπουλος, Τσίλογλου (69’ Μαρμαρινός), Πιτσάβας (85’ Τσιγλιφής), Πολύζος (70’ Τόμε), Μεγαγιάννης, Κοπάνας (80’ Δημόπουλος), Γκέκος

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τσικούνας, Νικολαΐδης, Κουτσογιάννης (40’ Κάππας), Μπρέγκου, Βεργίνης (70’ Σταμέλος), Τάσσος, Δερβίσι, Άλι (75’ Πρόκο), Πρίφτη, Μανωλιός (89’ Τσάκας).

Πάλεψε η Δάφνη, γέλασε η Ακρόπολη

Αν και με πολλές ελλείψεις εξαιτίας τραυματισμών η Ακρόπολη πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Δάφνη στο «Βασδέκειο» με 1-2. Το σκορ για του φιλοξενούμενους άνοιξε ο Αξιώτης στο 35’ με κεφαλιά για το 0-1 και το 0-2 ήρθε από τον Φουρκιώτη με δυνατό σουτ στο 50’. Η Δάφνη το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 80’ με τον Σιαμέτη. Ο έμπειρος παίκτης με σπουδαία ατομική ενέργεια και τελείωμα πέτυχε το τέρμα όμως αυτό δεν ήταν αρκετό να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού. Η Ακρόπολη έστω και λαβωμένη κατάφερε να αποδράσει με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

ΔΑΦΝΗ: Αβδελάς, Σιαμέτης, Τσέλος, Αντωνιάδης, Λουκάς, Φιλοσόγλου, Περεντίδης, Κακαλιάς, Ρούσσας, Μαρέδης (70’) Βαρελόπουλος), Τσάνης

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Στούκας (80’ Ν. Βλιώρας), Ζάγκας, Πασσιάς, Ιγνατιάδης (60’ Αργ. Ράπτης), Τ.Κολυμήτρας, Κ.Κολυμήτρας, Αξιώτης, Σπ. Κ. Γκάγκας, Φουρκιώτης, Σπ. Δ. Γκάγκας, Μητρομάρας

Αθλος του Πυράσου, ισόπαλος με Αγία Αννα

Ο Πύρασος συνεχίζει να μάχεται και χθες απέναντι στην Αγία Άννα κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, αν και έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο και συγκεκριμένα από το 40’ και μετά την αποβολή του Τσέργα.

Η Αγία Άννα απείλησε στην αρχή του αγώνα με προβολή του Ματθαίου και στη συνέχεια με πλασέ του Κολώνια, χωρίς να βρει δίχτυα όπως και με το φάουλ του Νασιακόπουλου. Ο Μάνος είπε «όχι» σε τετ-α-τετ του Κολώνια στο 48’, ενώ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις και στο 94’, με τον Δημολιό να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Μάνος απέκρουσε με τα πόδια.

Για τον Πύρασο σημαντικές φάσεις είχαν ο Ζιώγας με κεφαλιά, που απέκρουσε ο Αϊντίνη και ο Καραδήμας στο 80’ που σούταρε από καλή θέση.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Μάνος, Αναστασίου, Μπαράκου, Σταντσούρης, Αποστόλου, Τσέργας, Γ. Τσάμης, Χ. Μπούτλας (50’ Κικίδης), Ρομάριο (80’ Γκόλιας), Ρεφουγιάτι (50’ Ζιώγας), Δ. Καραδήμας (86’ Νιφόρος).

ΑΓΙΑ ΆΝΝΑ: Αϊντίνι, Χατζητρακόσιας, Δημολιός, Μπασδάνης, Ζαρίφης (20’ λ.τρ. Προβιάς), Βέργος, Κολημήτρας (67’ Ζαφειρίου), Νασιακόπουλος, Κολώνιας (78’ Γάτος), Καλαμίδας (50’ Σέττος), Ματθαίου

ΕΠΣΘ -ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α’ Κατηγορία (16η)

Αίας-Σαρακηνός 0-2

Δήμητρα-Πρωτεσίλαος 4-0

Δάφνη-Ακρόπολη 1-2

Αγία Παρασκευή-Σκιάθος 2-1

Πύρασος-Αγία Άννα 0-0

Ρήγας-Τοξότης 3-0

Ιάσων Α.Μ.-Α.Ε. 2002 0-3 αα

Β’ Κατηγορία (15η)

Ανθιμος Γαζής-Πηλέας 2-1

Αστέρας Ριζομύλου-Αθλ. Κολλέγιο 1-0

Ελευθεριακός-Μυρμηδόνες 0-5

Μαγνησιακός-ΦΘ Αγχίαλος 1-5

Εν. Λεχ. Νηλέα-Πανιώνιος 1-0

Μακρινίτσα-Σκόπελος 2-0

Γ’ Κατηγορία (14η)

Α.Ε. Διμηνίου-Aθλος 3-3

Αχιλλέας Αχιλλείου-Ν. Μαγνησιακός 1-3

Α.ΠΟ.Β-Δημητριάς 2-3

Κένταυρος Ν.Π. -Απόλλων Καναλίων 3-4

Ρεπό: Ερμής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Α’ Κατηγορία

1. Σαρακηνός 38

2. Δήμητρα 36

3. Ρήγας Φεραίος 36

4. Aίας Σούρπης 34

5. Τοξότης 28

6. Αγία Άννα 26

7. Ακρόπολη 26

8. Πρωτεσίλαος 25

9. Σκιάθος 21

10. ΑΕ 2002 19

11. Αγ. Παρασκευή 16

12. Δάφνη 6

13. Πύρασος 5

14. Ιάσων Α.Μ. -7

Β’ Κατηγορία

1. Μυρμηδόνες 33

2. Αστέρας Ριζομύλου 30

3. Αθλ. Κολ.Νίκης 30

4. Αγχίαλος 30

5. Μακρινίτσα 25

6. Σκόπελος 25

7. Πανιώνιος 21

8. Λεχώνια 18

9. Μαγνησιακός 17

10. Ανθιμος Γαζής 13

11. Ελευθεριακός 3

12. Πηλέας 2

Γ’ Κατηγορία

1. ΑΠΟΒ 27

2. Κανάλια 26

3. Κένταυρος Ν.Π. 25

4. Δημητριάς 21

5. Άθλος 19

6. Ερμής 17

7. Ν. Μαγνησιακός 12

8. ΑΕ Διμηνίου 10

9. Αχιλλέας 0

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΚΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου