ΤΟΠΙΚΟ

Εγκαινιάστηκε το γήπεδο του Σαρακηνού

εγκαινιάστηκε-το-γήπεδο-του-σαρακηνο-223992

Μετά από τα έργα ανακατασκευής, συνολικού προϋπολογισμού 173.600 ευρώ

Ιστορική μέρα στην ιστορία του Σαρακηνού ήταν η χθεσινή, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να δίνει προς χρήση το γήπεδο στο οποίο έγιναν έργα ανακατασκευής συνολικού προϋπολογισμού 173.600 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, ενώ το «παρών» έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όπως επίσης παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ιστορικού σωματείου, οι οποίοι και τιμήθηκαν. Αναμνηστική πλακέτα επιδόθηκε τόσο στον περιφερειάρχη, όσο και στην αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, αλλά και στον πρόεδρο του συλλόγου Θεόδωρο Γκλαβίνη.

Ο πρόεδρος του Σαρακηνού Θοδωρής Γκλαβίνης σχολίασε: «Εχουμε την τιμή να εγκαινιάζουμε το καινούργιο γήπεδο στο οποίο έγινε ανακατασκευή, από την Περιφέρεια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι αθλητές μας θα μπουν σε ένα γήπεδο με χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, τον κ. Αγοραστό, την κ. Κολυνδρίνη και όλο το Δ.Σ. και να ευχηθώ να συνεχίσουν με ανάλογα έργα, όπως αυτό εδώ για καλύτερη άθληση για τα παιδιά μας». Ο κ. Γκλαβίνης σχολίασε επίσης πως στη συνέχεια θα κατασκευαστεί και κερκίδα 100 θέσεων και βοηθητικά γήπεδα με φυσικό χορτάρι, πέριξ του κεντρικού γηπέδου, ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ, με στόχο να πανηγυρίσει την άνοδο στο ανακαινισμένο της «σπίτι».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός επεσήμανε: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί δίδουμε σε χρήση ένα γήπεδο που χρειαζόταν η περιοχή. Ενα γήπεδο σύγχρονο για τα παιδιά και τους αθλητές, αλλά και για όλη τη συνοικία. Συνεχίζουμε ως Περιφέρεια να ενισχύουμε τον αθλητισμό, γιατί για εμάς ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Είναι φιλοσοφία ζωής, δημιουργεί αντιστάσεις στις δύσκολες ατραπούς της ζωής και διδάσκει. Κάνει παιδιά δυνατά και ανθρώπους υγιείς, που ξέρουν να συνεργάζονται και να υπακούν σε κανόνες, αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίζουν το καλύτερο και να προσπαθούν να το φθάσουν».

Από τη μεριά της η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε: «Οταν ήρθαμε την πρώτη φορά εδώ είδαμε μια εικόνα που δεν άρμοζε στα παιδιά που περιμένουν με αγωνία να τους δώσουμε σήμερα το γήπεδο για να αθληθούν. Υποσχεθήκαμε ότι θα το κάνουμε και μέσα σε ένα χρόνο έχει δοθεί προς χρήση».

Από την ομάδα του Σαρακηνού τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι και άνθρωποι που προσέφεραν στο σύλλογο: Βαΐτσης Γεώργιος, Γούλας Κωνσταντίνος, Χρυσοστομίδης Θέμης, Μπάλλας Ιωάννης, Ζήγρας Σωτήριος, Μαλακασιώτης Βασίλης, Στούκας Απόστολος, Πουργιανός Ιωάννης, Σατραζέμης Γεώργιος, Αλεξίου Δημήτριος, Μπέλος Αναστάσιος, Γκαζινόπουλος Κωνσταντίνος, Βροντός Δημήτριος, Μπέτας Γεώργιος, Αδαμάκος Γεώργιος, Μακρής Αθανάσιος.

Στο γήπεδο εκτελέστηκαν οι εργασίες:

• Επιμελής καθαρισμός της υπάρχουσας επιφάνειας εδάφους με αποξήλωση του παλιού φυσικού χλοοτάπητα και απομάκρυνση της φυτικής γης
• Δημιουργία υπόβασης
• Επιμελής εξομάλυνση της αγωνιστικής επιφάνειας και ευθυγράμμιση του αγωνιστικού χώρου
• Εγκατάσταση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα
• Πλήρωση του τάπητα με κατάλληλα υλικά
• Χτένισμα των ινών
• Γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου