ΤΟΠΙΚΟ

Πήρε αυτό που άξιζε ο Διαγόρας, πρωτάθλημα και άνοδο στη Γ’ Εθνική

πήρε-αυτό-που-άξιζε-ο-διαγόρας-πρωτάθλ-523323

Μετά από 26 αγωνιστικές ο Διαγόρας Στεφανοβικείου πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, παίρνοντας παράλληλα και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, με τους ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Ζιώγα να γίνονται ένα με το κοινό τους, το απόγευμα του Σαββάτου στο βοηθητικό του ΕΑΚ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εκεί ο Διαγόρας φιλοξενήθηκε από τον Σαρακηνό, ο οποίος μπορεί να μην «καίγονταν» βαθμολογικά, πάλεψε ωστόσο μέχρι τέλους, προκειμένου να κάνει τη ζημιά στον επίδοξο πρωταθλητή. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν διαφορετική άποψη και θέλησαν να καθαρίσουν από νωρίς με την υπόθεση – νίκη, που θα τους έδινε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Με δύο «γρήγορα» γκολ από τους Κυριάκο και Κουβελά, ο Διαγόρας έδειξε να μην έχει πρόβλημα, αλλά στη συνέχεια το άγχος και η προσμονή για το τελευταίο σφύριγμα έδωσε την ευκαιρία στον Σαρακηνό να μειώσει με τον Τζίκα για το 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Διαγόρας πρόπερσι ήταν τρίτος με πρωταθλητή τον ΓΣΑ και πίσω από τον Πύρασο, πέρσι ήταν 2ος και στο -4 από τον Θησέα, αλλά το Σάββατο πετυχαίνοντας την 21η φετινή του νίκη πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά η ομάδα του Στεφανοβικείου θα αγωνιστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, έχοντας πανηγυρίσει πριν από 10 χρόνια, πρωτάθλημα στη Γ’ ΕΠΣΘ.

Η ομάδα του Στεφανοβικείου αήττητη με προπονητή τον Μιχάλη Ζιώγα παρέμεινε στο +2 από τους διώκτες της και τον Ρήγα Φεραίο τελικά, μιας και η Αγία Αννα υποχρέωσε σε ήττα τη Δήμητρα Ευξεινούπολης.

Ο αγώνας

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και πάθος ο πολύπειρος Κυριάκος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γράντα και σκόραρε για το 0-1 στο 13ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν στα κάγκελα μαζί με τους φιλάθλους του.

Με τον Σαρακηνό να μην μπορεί να απαντήσει στο τέρμα των φιλοξενούμενων, ο Διαγόρας πήρε κεφάλι δύο τερμάτων, από την κεφαλιά του Κουβελά στο 21’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου από τα δεξιά.

Με τον Διαγόρα πλέον να παίζει με τον χρόνο και με τον Σαρακηνό να μην έχει τίποτα να χάσει, τρομερό σουτ εκτός περιοχής του Τζίκα στο 51’ καρφώθηκε στο δεξί «γ» του Βουραζέρη, που ήταν αδύνατο να σταματήσει και έτσι όλα έδειχναν πως είχαμε και πάλι παιχνίδι κι ενώ νωρίτερα εκτέλεση φάουλ με τον νεοεισελθόντα Κωνσταντάκο, αποκρούστηκε από τον πορτιέρε του Διαγόρα.

Σε αντεπίθεση του Διαγόρα και μετά από σέντρα του Κουβελά στον Γουτούλη, ο τελευταίος πάτησε περιοχή από τα δεξιά και απέναντι από τον Γράντα σούταρε, αλλά ο Ντούρο, έκανε την προβολή απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 77’ και στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα, ο Τζίκας δοκίμασε ότι και στο 1-2, αλλά η μπάλα αυτή τη φορά πέρασε άουτ και δίπλα από το δεξί «γ» του Βουραζέρη.

Το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Σκουλά, με τους παίκτες να ξεσπούν σε πανηγύρια αλλά και κλάματα χαράς, μαζί με τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, που έδωσε δυναμικό παρών. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, με την ομάδα του Στεφανοβικείου πλέον να βάζει πλώρη για τη Γ’ Εθνική, κατηγορία στην οποία θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1-2

ΣΚΟΡΕΡ: 51’ Τζίκας – 13’ Κυριάκος, 21’ Κουβελάς

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ντούρο, Ρακής, Μοράλες, Γιαμαλής, Καλαμάτας, Θάνος, Τζίκας, Μόσιος, Μπακάλης (46’ Κωνσταντάκος), Αλ. Απ. Σιώμος.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Κουρούμαλος, Καραμπούζης, Λάιος (95’ Κ. Καραπλιάγκος), Πρασσάς, Γουτούλης, Σπ. Καραπλιάγκος, Κυριάκος (93’ Ιωάννου), Αλαμάνης (63’ Καραμανλής), Κουβελάς, Βαλωτής.

Ο Λαρισαίος τεχνικός Μιχάλης Ζιώγας που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μετά την αποχώρηση του Αλέξανδρου Παγκαρλιώτα και τη διατήρησε αήττητη, ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στην οικογένεια Πρασσά και σε όλη τη διοίκηση που προσπάθησαν, στάθηκαν στον κόσμο. Εκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα πω μία κουβέντα πως το βολιώτικο ποδόσφαιρο κέρδισε, γιατί βγήκε μία ομάδα που έχει μόνο υγεία, τίποτα άλλο».

Οι σκόρερ της αναμέτρησης Τάσος Κυριάκος και Αλέξανδρος Κουβελάς πρόσθεσαν από τη μεριά τους: «Πρώτα απ’ όλα, ήρθα σε αυτήν την ομάδα γιατί πίστεψα στους ανθρώπους που τη διοικούν. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και τελικά τα καταφέραμε, είμαστε στη Γ’ Εθνική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί οι άνθρωποι εδώ έκαναν μεγάλη προσπάθεια να βγάλουν την ομάδα για 3-4 χρόνια, τελικά τα καταφέραμε σήμερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι κι εμείς οι παίκτες και η διοίκηση».

Για το αν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών υποβαθμίζει την επιτυχία της ομάδας, ο Κυριάκος πρόσθεσε: «Η χαρά νομίζω είναι η ίδια. Η προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια ανταμείφθηκε, καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα, πιο πολύ για τα παιδιά που διοικούν. Να χαρούμε τη σημερινή μέρα και θα δούμε από αύριο».

Κλείνοντας, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Αλέξης Κουβελάς επεσήμανε: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι. Είμαστε στο γήπεδο και ζούμε ένα όνειρο πραγματικά, το οποίο εκπληρώθηκε. Μεγάλο μπράβο στον κόσμο, στον Σάκη τον Πρασσά, έδωσε χρήματα, καρδιά, ψυχή στους παίκτες και στον κόσμο».

Συγχαρητήρια στον Διαγόρα

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας συνεχάρη την ομάδα του Στεφανοβικείου αναφέροντας: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα του Δήμου μας ΔΙΑΓΟΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο της στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Συγχαρητήρια στους παίκτες στους προπονητές στους διοικούντες και σε όλους όσους συντέλεσαν στη επιτυχία αυτή η οποία ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη θέση του ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ στον αθλητικό χάρτη».

ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. Βελεστίνου “ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ” συγχαίρει την Α.Ε. Στεφανοβικείου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Ε.Π.Σ.Θ. κατηγορίας, ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τη νέα αγωνιστική περίοδο».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ: «Η Α.Ε. ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, συγχαίρει θερμά την ομάδα του Διαγόρα Στεφανοβικείου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΘ και την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Θέλουμε, με την ευκαιρία, να συγχαρούμε τον προπονητή κ. Ανδρωνά Μιχάλη και τους ποδοσφαιριστές μας για τη φετινή συγκλονιστική πορεία, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου μας».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΙΖΟΥΜΥΛΟΥ: «Το ΔΣ του Αστέρα Ριζομύλου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην ομάδα του Διαγόρα Στεφανοβικείου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άξια άνοδό της στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Η Ιστορία γράφεται στα γήπεδα και με τίτλους. Καλή επιτυχία στους νέους στόχους της ομάδος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου