ΤΟΠΙΚΟ

Στο φινάλε κρίνεται ο τίτλος στην Α’ ΕΠΣΘ

στο-φινάλε-κρίνεται-ο-τίτλος-στην-α-ε-532554

Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί τελικά ο τίτλος της Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Θ. καθώς λίγο πριν το φινάλε η βαθμολογική διαφορά στην κορυφή… βρήκε τον Διαγόρα στο +2 από Δήμητρα και Ρήγα…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Κάτι τέτοιο έχει συμβεί αρκετές φορές ενώ δεν είναι πρώτη φορά που και ο Σαρακηνός που στο φετινό φινάλε υποδέχεται τον Διαγόρα… βρίσκεται σε αυτή τη θέση και μάλιστα ως γηπεδούχος.

Στην φετινή τελευταία αγωνιστική ο Σαρακηνός που ως γηπεδούχος έχει 10 νίκες και δυο ήττες από Αίαντα και Δήμητρα θα υποδεχθεί τον Διαγόρα, που είναι στο +2 από την Δήμητρα η οποία θα παίξει στο Βόλο με την Αγία Άννα και τον Ρήγα Φεραίο που στην 26η και τελευταία αγωνιστική θα παίξει στο Βελεστίνο με τους Μυρμιδόνες.

Ιδιο «σκηνικό» υπήρξε και στην τελευταία αγωνιστική του 2011-2012 όπου επίσης είχε κριθεί τελικά ο τίτλος της Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Θ καθώς και τότε μετά την 29η και προτελευταία αγωνιστική ο Ρήγας κέρδισε τον Θησέα και η ΑΕΔ τον Μαγνησιακό και η βαθμολογική διαφορά στην κορυφή μεταξύ Ρήγα και ΑΕ Διμηνίου ήταν στον ένα βαθμό…

Σε εκείνη την 30η τελευταία αγωνιστική είχαμε Σαρακηνός – Ρήγας Φεραίος 0-1 (81’Μιχολίτσης) και Α.Ε. Διμηνίου -Α. Γαζής 4-1(3’, 19’ Ζαρκάδας, 58’ Μιχαήλ, 74’ Μπαντάς -24’ Μπίλο) και ο Ρήγας ήταν πρωταθλητής με 68 β., έναντι 67 της ΑΕΔ! Έτσι ο Ρήγας στέφθηκε πρωταθλητής και μετά από μπαράζ (με Δωτιέα Αγιάς, ΑΕ Λεονταρίου Καρδίτσας και Αιγινιακό) πήρε την άνοδο για την μεγαλύτερη κατηγορία όπου έπαιζε μέχρι πέρσι!

Το συγκλονιστικό τελευταίο ματς τελευταίας αγωνιστικής για τον Σαρακηνό ήταν πάντως την περίοδο 1990-1991 σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα του τοπικού ποδοσφαίρου μας το οποίο διεκδίκησαν μέχρι 2 αγωνιστικές πριν το τέλος 7 ομάδες και κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική στο ματς Σαρακηνός-Τοξότης.

Στο ματς εκείνο παρουσία 3.000 φιλάθλων και με διαιτητή τον Πειραιώτη Βαγγέλη Συμιακό, ο Τοξότης με νίκη θα ήταν πρωταθλητής, ενώ ο Σαρακηνός θα έπαιρνε τον τίτλο και με ισοπαλία που τελικά πήρε 2-2 (43΄Αναστασίου, 88’ Μανώλης-1’, 72’ Φράγγος). Έτσι τελικά ο Σαρακηνός ήταν πρωταθλητής αφήνοντας δεύτερο τον Τοξότη, τρίτους Θησέα, Αστέρα και τέταρτους Σκιάθο, Άρη και Δάφνη!… ενώ εκείνη τη χρονιά ανέβηκαν από τη Β΄ στην Α’ ΕΠΣΘ Αετός και Διαγόρας.

Πέρσι ο Διαγόρας ήταν 2ος στο -4 από τον Θησέα και πρόπερσι τρίτος με πρωταθλητή τον ΓΣΑ και ήταν πίσω από τον Πύρασο.

Και στο παρελθόν πάντως ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνονταν στο τέλος και την περίοδο 14-15 ο Σαρακηνός ήταν πάλι ρυθμιστής αφού προτελευταία αγωνιστική γηπεδούχος ήρθε με τη Σκιάθο 1-1 (13΄Μπόρας-18’Γκίνη) και έτσι η Σκιάθος(67) έμεινε 1 βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια (68 β.) ΑΕ Διμηνίου!

Εκτός του ότι ο τίτλος κρινόταν πολλές φορές στο τέλος… την περίοδο 1987-88 είχαμε ισοβαθμία και μπαράζ για τον τίτλο μεταξύ Κενταύρου – ΓΣΑ στη Χάλκη με νικητή και πρωταθλητή τον Κένταυρο, ενώ το ίδιο έγινε και το 2002-2003 με τους ΓΣΑ και Μαγνησιακό να ισοβαθμούν στους 96 βαθμούς και νικητή στο μπαράζ του Βελεστίνου και πρωταθλητή τον Μαγνησιακό, ενώ το πρωτάθλημα 4 αγωνιστικές πριν το τέλος διεκδικούσαν και οι Αστέρας, Πύρασος και Ιάσων Διμηνίου και μετά τη διακοπή του ντέρμπι Αστέρα-ΓΣΑ υπήρξε αφαίρεση βαθμών στην ομάδα του Ριζομύλου.

Στη μια νίκη διαφορά κρίθηκε πρωτάθλημα το 2010-2011 μεταξύ Αλμυρού (90 Β.) και Εθνικού (87 β.), το 95-96 μεταξύ ΓΣΑ (88 β.) και Ηρακλή (85 β.), και στους δυο βαθμούς κρίθηκε το 85-86 μεταξύ Μαγνησιακού (49 β.) και Ιάσονα Διμηνίου (47 β.)…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου