ΤΟΠΙΚΟ

Ο Ρήγας Φεραίος «γκρέμισε» τον Αίαντα Σούρπης στο Αχίλλειο

ο-ρήγας-φεραίος-γκρέμισε-τον-αίαντα-608593

Για λίγο χάρηκε την κορυφή ο Αίαντας Σούρπης, ο οποίος μετά τη μυθική ανατροπή την περασμένη Τετάρτη επί του ΓΣ Αλμυρού για το Κύπελλο ΕΠΣΘ ηττήθηκε χθες με 3-0 από τον Ρήγα Φεραίο στο Αχίλλειο.

Ο Ρήγας επικράτησε με εμφατικό τρόπο (0-3) επί… του καιρού και του Αίαντα Σούρπης στο Δημοτικό Γήπεδο Αχιλλείου «Απόστολος Πλασταράς» συνεχίζοντας να κρατά την τύχη για τον τίτλο του πρωταθλητή στα χέρια του. Η ομάδα του Μίλτου Ζιάκα ξεπέρασε το κρύο, το χιονόνερο και το λασπωμένο γήπεδο μπαίνοντας με επιθετική διάθεση από το ξεκίνημα για να τελειώσει ουσιαστικά τον αγώνα στο 52’ και με το δείκτη του σκορ να δείχνει 0-3. Τρελό γκολ και καλή εμφάνιση από Σουγκάρη, συνέχισε το κρεσέντο σκοραρίσματος με ακόμα δύο τέρματα ο Πάσχος, πρώτη εμφάνιση φέτος με τα κυανόλευκα για το Βαλάντη Κόκκα. Από την άλλη μεριά, έπειτα από δύο μεγάλες νίκες, σε Ευξεινούπολη (2-5) και Αλμυρό (4-3) για το Κύπελλο, η ομάδα της Σούρπης δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο τον πολύ καλό Ρήγα, όντας πληγωμένη παράλληλα από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τα γκολ του αγώνα

Το σκορ άνοιξε ο Θοδωρής Σουγκάρης με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, με τον νεαρό μέσο να κλέβει τη μπάλα ανάμεσα στο κέντρο και τη μεγάλη περιοχή στο 33ο λεπτό, να προχωρά και με έναν πραγματικό «κεραυνό» να στέλνει τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Χαλάτση, δίνοντας το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς από όλη την ομάδα αλλά και τον κόσμο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πάσχος «χτύπησε» δις. Αρχικά στο 48’ όταν δέχθηκε την κάθετη πάσα από το Νασιακόπουλο, κέρδισε τη μονομαχία με τον Μιχόπουλο και πλάσαρε εύστοχα με το δεξί για το 0-2, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, από κόρνερ του Νασιακόπουλου, έπιασε σκαστή κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, η μπάλα αναπήδησε πάνω από τον αμυντικό και ο Χαλάτσης δεν μπόρεσε να διώξει, για να καταλήξει στα δίχτυα (0-3).

Πλέον οι Βελεστινιώτες μετρούν 41 βαθμούς αλλά και παιχνίδι λιγότερο από τους συνδιεκδικητές του τίτλου, έχοντας μπροστά τους μία νέα δύσκολη δοκιμασία στην έδρα της Δήμητρας, ενώ ο Διαγόρας είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση με 43 βαθμούς.

ΑΙΑΣ-ΡΗΓΑΣ 0-3

ΣΚΟΡΕΡ: (33’ Σουγκάρης, 48’, 52’ Πάσχος)

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης (56’ Ξηροκώστας), Πλαβός, Χριστέλος, Χειλάς (82’ Κ. Κατσαβριάς), Μπιρσάι, Αραπίτσας (77’ λ.τρ. Μπένος), Α. Κατσαβριάς, Μακανίκας, Τσόγκας (66’ Κωστούλας).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Σπαθής, Αλεξίου, Σουγκάρης (89’ Κόκκας), Γάρος (78’ Αραμπατζής), Νασιακόπουλος, Σέττος, Πάσχος.

Πέρασε πρώτος ο Διαγόρας κερδίζοντας με 1-0 τον Πρωτεσίλαο

Με σκορ 1-0 ο Διαγόρας έκαμψε την αντίσταση του Πρωτεσίλαου και βρίσκεται πλέον στην 1η θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Ρήγα Φεραίο, που ακολουθεί με 41 βαθμούς έναντι 43 της ομάδας του Μιχάλη Ζιώγα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Αλαμάνης στο 58’ με σουτ. Από την πλευρά του ο Πρωτεσίλαος προσπάθησε να απειλήσει στο 1ο ημίχρονο του παιχνιδιού έχοντας σημαντικότερη ευκαιρία το τετ-α-τετ του Απόστολου Λάμπου που μπλόκαρε ο Βουραζέρης.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 1-0

ΣΚΟΡΕΡ: (58’ Αλαμάνης)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Πρασσάς, Λάιος, Σ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Γουτούλης (80’ Καλλιακούδας), Βαλωτής (70’ Καραμανλής), Κυριάκος, Αλαμάνης.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Ακριβούσης, Ι. Λάμπος, Λεϊμονής, Νικογιάννης, Κ. Κόρκος, Μαρικλέν (68’ Μπουρτζής), Εράλντο, Απ. Λάμπος, Σούδης, Καλαμάς.

Με τον… συνήθη ύποπτο η Δήμητρα

Με τον συνήθη ύποπτο Θανάση Παπαδόπουλο να σκοράρει στο 27’, η Δήμητρα Ευξεινούπολης επικράτησε με 1-0 χθες του Μαγνησιακού στο Αθλητικό Κέντρο «Ολγα Βασδέκη». Ο επιθετικός των πρασίνων άνοιξε το σκορ μετά από ατομική προσπάθεια του 17χρονου Τιμπλαλέξη και σκόραρε χωρίς να μπορέσει ο Βλαχόπουλος να του πει «όχι», για να φθάσει έτσι τα 16 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Παπαδόπουλος είχε ακόμη δύο ευκαιρίες για να σκοράρει στο β’ μέρος, όταν πέρασε τον Βλαχόπουλο και πλάσαρε άουτ, ενώ στη δεύτερη και αφού πέρασε και πάλι τον τερματοφύλακα και πλάσαρε, η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από αμυντικό. Ο Βλαχόπουλος απέκρουσε και το τετ-α-τετ του Θωμαΐδη στο 65’, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται στη συνέχεια για ακυρωθέν τέρμα του Τιμπλαλέξη ως οφσάιντ. Για τους κυανόλευκους ο Ζενούνι είχε δύο καλές στιγμές στο β’ μέρος, όταν αρχικά από παράλληλη του Τσένα δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και στη συνέχεια πλάσαρε άουτ από τα τρία μέτρα. Επίσης, από σέντρα του Χριστοδούλου στο 81’ το πλασέ του Τάρε κατέληξε άουτ.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 0-1

ΣΚΟΡΕΡ: 27’ Παπαδόπουλος

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βλαχόπουλος, Κρανιάς, Βασιλείου, Κατσίφας, Γκαμαλέτσος, Τάρε, Οικονόμου (65’ Κολυμήτρας), Ζενούνι, Μυλωνάς (60’ Μπαλάς), Θεοδωρόπουλος (55’ Χριστοδούλου), Τσένα.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Σαρρής, Κακλιάς (58’ Γαλατσίδας), Καψιώτης, Κυργιάκος, Στ. Τσιάτσιος, Θωμαΐδης, Κρανάς, Τιμπλαλέξης, Παπαδόπουλος (68’ Ζαντιώτης), Βούλγαρης (68’ Β. Τσιάτσιος), Αραπίτσας (81’ Μπιρμπίλης).

Παρελθόν ο Πανόπουλος μετά το 3-3 του Ηρακλή με Μυρμηδόνες

Εντυπωσιακό παιχνίδι στο Αθλητικό Κέντρο «Ολγα Βασδέκη» με τον Ηρακλή να προηγείται με 3-0 στο 25’ του παιχνιδιού και τους Μυρμηδόνες να καταφέρνουν την ισοφάριση. Το σκορ του παιχνιδιού άνοιξε με πλασέ ο Τανός, μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 15’ ο ίδιος παίχτης έκανε με σουτ το 2-0 για την ομάδα του, με τον Πετρόπουλο στο 25’ να κάνει τρία τα γκολ της διαφοράς. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το παιχνίδι και έφτασαν στην ισοφάριση παίρνοντας ένα σημαντικό βαθμό. Αρχικά και στο 35’ ο Δημητρίου μείωσε σε 3-1 και ο ίδιος παίκτης στο 55’ έκανε το 3-2. Οι Μυρμηδόνες έφτασαν στην ισοφάριση στο 70’ με γκολ του Μπούρχα. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Βασίλη Πανόπουλου στον πάγκο του Ηρακλή καθώς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας για διαφορά φιλοσοφίας με τον σύλλογο.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ 3-3

ΣΚΟΡΕΡ: (1’, 15’ Τανός, 25’ Πετρόπουλος-35’, 55’ Δημητρίου, 70’ Μπούρχας)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Γκίκας, Γκάγκας, Στρούγγης, Τσαντόπουλος, Κικίδης, Τσουκάλης, Δημητρίου, Τανός, Πετρόπουλος (46’ Καραλής), Πιέτρι (80’ Μπόζης).

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ: Σαββίδης, Γκαρνίδης, Μακρής (70’ Πραττής), Κρανιάς (45’ Βέργας), Κατσαβριάς, Τετριμίδας, Βούλγαρης, Δημητρίου, Φαράντος, Μπούρχας, Μπίνας (70’ Πιπινής).

Παράσταση για ένα ρόλο στο Σέσκλο

Με 5-1 επιβλήθηκε της Ακρόπολης ο Σαρακηνός στο γήπεδο του Σέσκλου, όπου η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη κατέκτησε την 10η φετινή της νίκη και έφθασε έτσι τους 32 βαθμούς, κρατώντας στους 26 τους γηπεδούχους.

Το σκορ άνοιξε στο 20ο λεπτό ο Μόσιος, ο οποίος κόντρα στην πρώην του ομάδα σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής. Το 0-2 ήρθε μόλις μετά από τέσσερα λεπτά με σουτ του Γιαμαλή από το ύψος της περιοχής, που βρήκε και στο δεξί κάθετο δοκάρι, με τον Σαρακηνό να «χτυπά» και πάλι μετά από τέσσερα λεπτά, όταν στο 28’ ο Τζίκας αξιοποίησε την ασίστ του Αναστασίου για το 0-3. Με την Ακρόπολη να μην μπορεί να αντιδράσει ο Σαρακηνός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πέτυχε ακόμη δύο γκολ, αρχικά στο 67’ με τον Σιγαλάκο και στο 70’ με τον Ντούρο. Οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες από το 75’ μετά από διαπληκτισμό των Μίλτου και Καλαμάτα, έπειτα από γενικευμένη σύρραξη που προηγήθηκε, με την Ακρόπολη να μειώνει στο τελικό 1-5 στο 82’ με εκτέλεση πέναλτι του Κόκκα.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ 1-5

ΣΚΟΡΕΡ: (82’ πεν. Κόκκας-20’ Μόσιος, 24’ Γιαμαλής, 28’ Τζίκας, 67’ Σιγαλάκος, 70’ Ντούρο)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ανατολής, Γκατζούνας (46’ Κατής), Τ. Κολυμήτρας, Κ. Κολυμήτρας, Χάνος, Παγώνης, Μαυρίδης, Τσεκούρας (68’ Κουτλούμπασης), Κόκκας, Μίλτος, Μερμίγγης (64’ Αξιώτης).

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Κουσκουρίδας (46’ Αλ. Γ. Σιώμος-85’ Κουτσώνας), Ντούρο, Ρακής, Μοράλες, Γιαμαλής, Μπακάλης (65’ Σιγαλάκος), Καλαμάτας, Τζίκας, Μόσιος, Αναστασίου.

Ο Πύρασος «πέρασε» από την Αγία Παρασκευή

Ο αειθαλής Σπύρος Νούσιας έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του Πυράσου, που το απόγευμα του Σαββάτου πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αγίας Παρασκευής με 2-1 και σημείωσε την 6η της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Το σκορ άνοιξε στο 3ο λεπτό, όταν ο Πάσα ανέτρεψε τον Τσάκαλο με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νούσιας για το 0-1. Ο έμπειρος φορ ήταν μάλιστα αυτός που πέτυχε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και συγκεκριμένα στο 22ο λεπτό, αξιοποιώντας στο έπακρο την ασίστ του Στεργίου. Η Αγία Παρασκευή κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 76’ με πλασέ του Ρακή μετά από ασίστ του Σιόβα αλλά δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες στον αγώνα και θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει σε 1-1, όταν στο 4’ ο Λούμπαρδος δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση με προβολή έπειτα από κεφαλιά πάσα του Παπαδήμου, ενώ οι φιλοξενούμενοι είδαν το σουτ του Δανηλόπουλου να περνά άουτ στο 19’, όπως και στο 25’ σουτ του Νούσια μετά από πάσα του Σιαμέτη. Νωρίτερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Γκίνη.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΠΥΡΑΣΟΣ

ΣΚΟΡΕΡ: (76’ Ρακής-3’ πεν., 22’ Νούσιας)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ζήγρας, Χρόνης (70’ Ιωακειμίδης), Κουρτέλης, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Μαστακούλης, Παπαδήμος (68’ Ρουσσάς), Πάσα (46’ Μαρμαρινός), Ρακής, Σιόβας, Κατσαγεωργίου.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Στεργίου (60’ Γκάμπας), Σιαμέτης, Γκίνης, Τσορμπαντζής, Τσάμης, Φούκης, Γιοβάνης, Νούσιας (90’ Σταντσούρης), Δανηλόπουλος (68’ Κάρρος), Τσάκαλος (55’ Ζαχαράκης).

Δεν έπαιξαν Αγία Αννα και Σκιάθος

Λόγω απαγορευτικού του απόπλου από τα νησιά των Σποράδων ματαιώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Αγία Αννα και Σκιάθο με τις δύο ομάδες να συναντώνται πλέον σε νέα ημερομηνία στο Ολίμπικο. Σημειώνεται πως για την ομάδα της Σκιάθου εκκρεμεί και η συνάντηση με τον Ρήγα Φεραίο από τον α’ γύρο.

Βαθμολογία

Α’ ΕΠΣΘ

Θ. Ομάδα Β. (Γκολ)

1. Διαγόρας 43 (32-8)

2. Δήμητρα 41 (48-14)

3. Ρήγας 41 (48-8)

4. Αίας Σούρπης 40 (41-17)

5. Σαρακηνός 32 (36-17)

6. Ακρόπολη 26 (34-31)

7. Αγία Παρασκευή 25 (28-36)

8. Σκιάθος 21 (26-33)

9. Πύρασος 21(22-32)

10. Αγία Αννα 18 (20-30)

11. Πρωτεσίλαος 16 (14-31)

12. Ηρακλής 15 (18-39)

13. Μαγνησιακός 8 (9-46)

14. Μυρμηδόνες 8 (18-51)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΝΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου