ΤΟΠΙΚΟ

Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής αλλά με πέντε αποβολές, κερδισμένοι Αίαντας και Ρήγας Φεραίος

ισόπαλο-το-ντέρμπι-κορυφής-αλλά-με-πέν-633219

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής Δήμητρα και Διαγόρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στην Ευξεινούπολη, σε ένα σκληρό αγώνα με λίγες φάσεις αλλά με πέντε αποβολές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, ωστόσο ο Βουραζέρης και αργότερα ο Τσιότρας ήταν σταθεροί στις επεμβάσεις τους. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 10’ με τον Αραπίτσα να σουτάρει και τον τερματοφύλακα του Διαγόρα να διώχνει. Στο 32’ και πάλι ο Αραπίτσας, που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της Δήμητρας, νικήθηκε ακόμα μια φορά από τον Βουραζέρη.

Στο 51’ παίχτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα οι Θωμαΐδης, Αργ. Κυριάκος και Τσιάτσιος από τη Δήμητρα και οι Βουραζέρης, Τ. Κυριάκος από Διαγόρα να αποβληθούν από την συνέχεια του παιχνιδιού. Τη θέση του Βουραζέρη κάτω από τα δοκάρια του Διαγόρα πήρε ο Τσιότρας που απέκρουσε στο 70’ άλλη μια προσπάθεια του Αραπίτσα και στο 78’ ένα σουτ του Καραμπούζη.

Την καλύτερη στιγμή οι φιλοξενούμενοι την είχαν στο 87’ με τον Βαλωτή να επιχειρεί ένα διαγώνιο σουτ αλλά να νικιέται από τον Μπράνο που έδιωξε σε κόρνερ. Το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και την Δήμητρα να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ένα βαθμό πάνω από την ομάδα του Στεφανοβικείου.

ΔΗΜΗΤΡΑ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 0-0

ΔΗΜΗΤΡΑ: Μπράνος, Καψιώτης, Νικηφοράκης, Αργ. Κυριάκος, Στεφανής, Τσιάτσιος, Κρανάς, Θωμαΐδης, Παπαδόπουλος, Βούλγαρης (65’ Τιμπλαλέξης), Αραπίτσας (75’ Κακλιάς).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Πρασσάς, Καλλιακούδας (45’ Καραμανλής), Καραπλιάγκος, Κουβελάς (75’ Βαλωτής), Λάιος, Αλαμάνης (60’ Τσιότρας), Κυριάκος, Γουτούλης.

Με ανατροπή ο Αίαντας

Ακόμα μια νίκη για τον Αίαντα, αυτή την φορά με ανατροπή απέναντι στην Αγία Αννα με το τελικό σκορ του παιχνιδιού να γράφει 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 37’ με πλασέ του Σφάκα. Ενα λεπτό αργότερα ο Χειλάς με σουτ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες. Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους ήρθε στο 70’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κατσιαβριά που κέρδισε ο Κωστούλας.

ΑΙΑΣ-ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ 2-1

Σκόρερ: (38’ Χειλάς, 70’ πεν. Κατσιαβριάς-37’ Σφάκας)

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος (70’ Κωστούλας), Πλαβός, Μακανίκας, Χριστέλλος, Χειλάς (80’ Ξηροκώστας), Μπιρτσάι, Κατσιαβριάς, Αραπίτσας, Τσόγκας, Μιχόπουλος.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αϊντίνι, Ζάγκας, Στεργιόπουλος, Σκοπός, Πετσιμέρης (45’ Κριτσίνης), Σ. Τσιουρέλης (85’ Ζαφειρίου), Χατζητρακόσιας, Σφάκας, Αντωνίου, Κ. Τσιουρέλης, Αλεξανδρίδης.

Νίκη μετά από καιρό για την Αγία Παρασκευή

Επιτέλους νίκη για την Αγία Παρασκευή που είχε να κερδίσει από τον Νοέμβριο (3-1 τον Σαρακηνό). Η ομάδα του Στέλιου Μαλακασιώτη επιβλήθηκε με 2-0 εκτός έδρας του Ηρακλή, παίρνοντας μια σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Το σκορ άνοιξε ο Σιόβας στο 18’ που «κρέμασε» τον Πολυμέρου. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πασάς διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του με σουτ. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που είχαν, κυρίως με Τανό και Ιμπρα, που είχαν δύο δοκάρια στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 0-2

Σκόρερ: (18’ Σιόβας, 28’ Πασάς)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Μακρής (70’ Μπόζης), Μπατσικώστας (75’ Γκίκας), Στρούγγης, Τσαντόπουλος, Ευαγγέλου, Τανός (80’ Κικίδης), Γκάγκας, Ιμπρα, Παπαϊωάννου, Δημητρίου

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ζήγρας, Χρόνης (80’ Στέκας), Κουρτέλης, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Τσίλογλου, Πασάς (65’ Ρουσσάς), Μαστακούλης, Κατσαγεωργίου (55’ Τρίμμης), Σιόβας (88’ Πετρούνιας), Ρακής

Εύκολα η Ακρόπολη

Εύκολο πρωινό είχε η Ακρόπολη που επικράτησε με 5-0 στο Βασδέκειο του Μαγνησιακού. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι κερδίζοντας πέναλτι μόλις στο 2ο λεπτό έπειτα από ανατροπή του Μυλωνά από τον Ανανατολή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βασιλείου στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 15’ με σουτ του Μίλτου. Στο 22’ ο Κολημήτρας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και πριν το φινάλε του ημιχρόνου και στο 40’ η Ακρόπολη πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Τσεκούρα. Στο 51’ο Κόκκας ανέβασε τον δείχτη του σκορ στο 0-4 έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια του Τσεκούρα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τον Βλαχόπουλο να διώχνει την μπάλα πάνω στην πλάτη του Αξιώτη και εκείνη να καταλήγει στα δίχτυα.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ 0-5

Σκόρερ: (15’ Μίλτος, 22’ Κολημήτρας, 40’ Τσεκούρας, 51’ Κόκκας, 70’ Αξιώτης)

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βλαχόπουλος, Κρανιάς, Χριστοδούλου, Κατσίφας, Γκαμαλέτσος, Βασιλείου, Τσένα, Τάρε, Μυλωνάς Θεοδωρόπουλος, Οικονόμου

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ανατολής, Γκατζούνας, Πασσιάς (60’ Τσαπέρος), Κ. Κολυμήτρας, Τ. Κολυμήτρας Κατής, Τσεκούρας (50’ Αξιώτης), Μαυρίδης, Κόκκας (50’ Παγώνης), Μίλτος (55’ Κουτλούμπασης), Μερμίγγης

Λευκή ισοπαλία στον Πτελεό

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Πρωτεσίλαος και Πύρασος στο γήπεδο του Πτελεού. Την σημαντικότερη ευκαιρία την είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 30’ με δοκάρι του Ζαχαράκη ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Στεργίου από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Στο 20’ ο Παναγιώτου έχασε σημαντική ευκαιρία για τον Πρωτεσίλαο στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 70’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι λόγω ανατροπής του Αποστόλη Λάμπου με τον διαιτητή να υποδεικνύει ότι η παράβαση σημειώθηκε στην γραμμή της περιοχής του Πυράσου. Στο 85’ ο Σιαμανίκος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ-ΠΥΡΑΣΟΣ 0-0

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Ακριβούσης, Σιαμανίκος, Ιάκ. Λάμπος (70’ Κοπάνας), Χασιώτης (65’ Θ. Κόρκος), Κ. Κόρκος, Νικογιάννης, Σούδης, Μουσαμπελίου, Απ. Λάμπος, Παναγιώτου (85’ Λεϊμονής).

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Σταντσούρης (62’ Τσάμης), Σιαμέτης, Αντωνιάδης (72’ Χονδρός), Γκίνης, Τσορμπατζής, Στεργίου, Βλαχόπουλος (90’ Κοσμάς), Δανηλόπουλος, Ζαχαράκης, Φούκης.

Σε απόσταση μιας νίκης ο Ρήγας Φεραίος

Ο Ρήγας συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του επικρατώντας 2-0 του σκληροτράχηλου Σαρακηνού στο Βελεστίνο και σε συνδυασμό με το ισόπαλο ντέρμπι κορυφής, εξαρτάται πλέον από τον ίδιο αν θα «καπαρώσει» στο επόμενο διάστημα την πρωτιά.

Η όγδοη σερί επιτυχία των Βελεστινιωτών στην Α’ ΕΠΣΘ ήρθε για την 15η αγωνιστική, μειώνοντας έτσι την απόσταση από την πρώτη θέση στους τρεις βαθμούς και μετρώντας παράλληλα και αγώνα λιγότερο, αυτόν με τη Σκιάθο.

Με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μόσιου με απευθείας κόκκινη αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι από το 30’, που έχασαν λόγω τραυματισμού στο πρώτο ημίχρονο και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Αλέξ. Σιώμο.

Το γκολ για τον Ρήγα ήρθε στο 14’ όταν ο Σέττος συνεργάστηκε άψογα από τα αριστερά με το Νασιακόπουλο, ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά στην περιοχή, με τον Πάσχο να «μυρίζεται» τη φάση και να σημειώνει με προβολή από κοντά το 1-0.

Οι στέρεες βάσεις για την ομάδα του Μίλτου Ζιάκα τοποθετήθηκαν στο 53’. Ο Νασιακόπουλος «πάτησε» ωραία από τα αριστερά για τον Σπαθή που ξεπέρασε ωραία τον αντίπαλο του πάνω στην τελική γραμμή κι έστρωσε για το Σέττο. Αυτός με «βολίδα» με το αριστερό δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Γράντα, με την μπάλα να προσκρούει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ 2-0

Σκόρερ: (14’ Πάσχος, 53’ Σέττος)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Σπαθής, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Γούτσιος, Αλεξίου (70’ Σουγκάρης), Βανγκέλι, Τσιαντής, Νασιακόπουλος (92’ Χότζα), Σέττος, Πάσχος (74’ Σταμάτης).

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Κουσκουρίδας, Αναστασίου, Ρακής (74’ Αλ. Γ. Σιώμος), Μοράλες, Γιαμαλής, Θάνος (63’ Μπακάλης), Καλαμάτας, Αλ. Απ. Σιώμος (30’ λ. τρ. Δαμάσκος), Τσίγκας, Μόσιος.

Διπλό της Σκιάθου

Δεν κατάφεραν για ακόμα μια αγωνιστική να πάρουν θετικό αποτέλεσμα οι Μυρμηδόνες που ηττήθηκαν με 0-1 από την Σκιάθο και παραμένουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε με κεφαλιά ο Αλικά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πρίφτι στο 38’.

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ-ΣΚΙΑΘΟΣ 0-1

ΣΚΟΡΕΡ: (38’ Αλικά)

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Κοντογεωργάκης, Κοντοβάς, Μακρής (65’ Πιπινής), Κατσιαβριάς, Κουφάκης, Γκαρνίδης, Βούλγαρης, Ναούμ (56’ Μάτζαρης), Αράπης, Μπούρχας, Καρατέεβ.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Τσάκος, Τάσσος, Α. Τζελάι, Νασιάκος, Τουρναβίτης, Γ. Γιαουράκης, Μανωλιός (68’ Χ. Τζελάι), Δ. Γιαουράκης (89’ Κυπαρισσός), Αλικά (82’ Σ. Αιντίνι), Πρίφτι, Μιστάκου.

Α’ ΕΠΣΘ-Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Δήμητρα 45-9 37

2. Αίας Σούρπης 35-9 37

3. Διαγόρας 29-7 36

4. Ρήγας 40-6 34

5. Σαρακηνός 28-18 25

6. Ακρόπολη 26-24 20

7. Σκιάθος 24-30 20

8. Αγία Παρασκευή 23-31 19

9. Πρωτεσίλαος 14-26 16

10. Πύρασος 18-29 15

11. Αγία Αννα 14-25 15

12. Ηρακλής 14-36 10

13. Μαγνησιακός 9-40 8

14. Μυρμηδόνες 13-41 7

*Εκκρεμεί η συνάντηση Ρήγα Φεραίου – Σκιάθου

Ρεπορτάζ:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΝΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΚΑΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου