ΤΟΠΙΚΟ

Πάντα πρώτη η Δήμητρα Ευξεινούπολης – Οι αγώνες της Α ΕΠΣΘ

πάντα-πρώτη-η-δήμητρα-ευξεινούπολης-641671

Νικηφόρα ξεκίνησε και στον β’ γύρο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ η Δήμητρα Ευξεινούπολης, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά την 1η αγωνιστική του β’ γύρου και την 14η συνολικά.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία απέναντι στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής πέρασε η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά που επικράτησε με 3-0, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΠΣΘ.

Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά στο 24’ και στο 31’ αντίστοιχα έπειτα από σέντρες του Καψιώτη και του Κρανά. Το τελικό 0-3 έγραψε ο Κρανάς στο 90’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης ακυρώθηκε σωστά γκολ ως offside για τη Δήμητρα. Η ομάδα της Ευξεινούπολης είχε άλλες δυο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ στο 17’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικηφοράκη, που πέρασε λίγο άουτ καθώς και στο 47’ όταν και πάλι ο Νικηφοράκης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζήγρα. Στις αρχές του β’ μέρους ο διαιτητής Καλατζής απέβαλε τον προπονητή της Αγίας Παρασκευής Στέλιο Μαλακασιώτη, μετά από έντονη διαμαρτυρία.

AΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΔΗΜΗΤΡΑ 0-3

Σκόρερ: (24’, 31’ Παπαδόπουλος, 90’ Κρανάς)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ζήγρας, Χρόνης, Κουρτέλης, Λουμπάρδος, Χατζημητροφάνης, Μαστακούλης, Κατσαγεωργίου (81’ Στέκας), Πάσα, Ρακής, Σιόβας (50’ Μαρμαρινός), Ρούσσας (80’Αναστασιάδης).

ΔΗΜΗΤΡΑ: Μπράνος, Καψιώτης (70’ Ζαντιώτης), Νικηφοράκης (76’ Παυλίδης), Κυριάκος, Στεφανής, Σ. Τσιάτσιος (60’ Β. Τσιάτσιος), Κρανάς, Θωμαΐδης, Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Φούκης (60’ Κακλιάς).

Συνέχεια στο σερί νικών για Διαγόρα

Ακόμη τρεις βαθμοί για τον Διαγόρα που πέρασε και από την έδρα της Αγίας Αννας συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί από την στιγμή που κάθισε ο Μιχάλης Ζιώγας στον πάγκο του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης παίρνοντας προβάδισμα με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Ζαρίφη να αστοχεί στο 13’ από πλεονεκτική θέση. Ο Διαγόρας προηγήθηκε στο 30’ με κεφαλιά του Γουτούλη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου. Πέντε λεπτά αργότερα ο νεοαποκτηθέντας Αλαμάνης έκανε το 0-2 ύστερα από παράλληλη πάσα του Λάιου. Στο 65’ ο Λάιος «κλείδωσε» την νίκη για τους φιλοξενούμενους κάνοντας το 0-3. Το μόνο που κατάφερε η Αγία Αννα ήταν να μειώσει το σκορ στο 68’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Τσιουρέλη.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 0-3

Σκόρερ: (68’ πεν. Κ. Τσιουρέλης – 30’ Γουτούλης, 35’ Αλαμάνης, 65’ Λάιος)

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αϊντίνι, Θ. Ζάγκας, Στεργιόπουλος, Σκοπός, Πετσιμέρης, Σ. Τσιουρέλης, Χατζητρακόσιας, Ζαρίφης (60’ Σφάκας), Αντωνίου (85’ Ζαφειρίου), Κ. Τσιουρέλης (80’ Αλεξανδρίδης), Σ. Ζάγκας (85’ Γιοβάνης).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Πρασσάς, Καλιακούδας, Σ. Καραπλιάγκος, Λάιος (72’ Μόσιος), Γουτούλης (80’ Ιωάννου), Βαλωτής (70’ Κουβελάς), Κυριάκος (84’ Καραμανλής) Αλαμάνης.

Σπουδαίο διπλό για Αίαντα

Το γκολ του Μιχόπουλου ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση ανάμεσα σε Σαρακηνό και Αίαντα στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Οι παίχτες του Γιάννη Σιαμέτη ευτύχησαν να σκοράρουν σε μια από τις πολλές ευκαιρίες που είχε το παιχνίδι και να πάρουν ένα διπλό που τους διατηρεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 7’ με το σουτ του Μπιρτσάι να πηγαίνει στο δοκάρι. Στο 12’ ο Μιχόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Αίαντα πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν παρά τις αρκετές ευκαιρίες που σημειώθηκαν. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζήκα σταμάτησε στο δοκάρι, με τους Σιώμο, Ρακή και Μοράλες να χάνουν άλλες τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν χαμένα τετ-α-τετ με τους Αραπίτσα και Χριστέλλο και ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κατσαβριά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ-ΑΙΑΣ 0-1

Σκόρερ: (12’ Μιχόπουλος)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κοντογιάννης, Κουσκουρίδας, Ρακής, Σιγαλάκος (65’ Μπακάλης), Μοράλες, Γιαμαλής, Ασλάνογλου, Καλαμάτας, Αλ. Απ. Σιώμος, Τζήκας, Αλ. Γ Σιώμος (65’ Κωνσταντέλος).

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Σιαμουρδάνης, Παπανικολόπουλος, Πλαβός, Μιχόπουλος, Χριστέλλος, Μπιρτσάι, Τσόγκας (65’ Χουλιάρας), Χειλάς (72’ Μακανίκας), Αραπίτσας (84’ Ξηροκώστας), Κατσιαβριάς (90’ Κωστούλας)

Μισή ντουζίνα γκολ ο Ρήγας Φεραίος

Την εβδόμη συνεχόμενη νίκη πέτυχε ο Ρήγας Φεραίος, κερδίζοντας με 6-0 τον Πύρασο στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 39’ οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Τσιάμη.

Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Νασιακόπουλος στο 38’ με απευθείας χτύπημα φάουλ από πλάγια. Στο 49’ ο Σέττος σούταρε με την μπάλα να χτυπά για τέταρτη φορά στο οριζόντιο δοκάρι με το Γάρο να παίρνει το ριμπάουντ και να σημειώνει το 0-2.

Στο 52’, Σέττος και Νασιακόπουλος έπαιξαν ωραία το «1-2» με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα αριστερά και τον Πάσχο από κοντά να γράφει το 0-3. Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Σέττου να σκοράρει όταν από θέση πλάγια αριστερά, μόλις εκτός περιοχής, έστειλε με τρομερό σουτ την μπάλα στην απέναντι γωνία σημειώνοντας το 0-4.

Το πέμπτο γκολ για την ομάδα του Μίλτου Ζιάκα σημείωσε και πάλι ο Σέττος, όταν υποδέχθηκε την πάσα του Γάρου, ξέφυγε από έναν αμυντικό και πλάσαρε εύστοχα, ενώ το τελικό 6-0 σημείωσε ο Ζηρδέλης στο 80’, κερδίζοντας αρχικά τις κόντρες για να φύγει μόνος του απέναντι από τον Πρωτούλη και να τον νικήσει με δεύτερη προσπάθεια.

Αξιοσημείωτο πως στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι σημάδεψαν σε 45 λεπτά τρεις φορές το οριζόντιο δοκάρι έχοντας ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, με τους Πάσχο στο 15’, Γάρο στο 38’ και 42’.

ΠΥΡΑΣΟΣ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 0-6

Σκόρερ: (38’ Νασιακόπουλος, 49΄ Γάρος, 52’ Πάσχος, 53’ – 70’ Σέττος, 80’ Ζηρδέλης)

ΠΥΡΑΣΟΣ: Πρωτούλης, Σιαμέτης, Τσάκαλος, Τσιάμης, Γκίνης, Αντωνιάδης(65’ Παπαδογιώργος), Ζαχαράκης, Αντζούρης, Βλαχόπουλος, Γιοβάνης, Κοσμάς(60’ Κωστούλας).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Γκάγκας, Σπαθής(69’ Σουγκάρης), Καρλιάμπας, Αλεξίου, Τσιαντής, Αραμπατζής(22’ λ.τρ. Γάρος), Νασιακόπουλος, Σέττος(73’ Ζηρδέλης), Πάσχος(75’ Μπόλκας).

Ισοπαλία με διαμαρτυρία για Ακρόπολη και Μαγνησιακό

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν Ακρόπολη και Ηρακλής με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για την φάση της ισοφάρισης του Ηρακλή. Οι παίκτες του Κώστα Παπαστεργίου άνοιξαν το σκορ στο 10’ με κεφαλιά του Μίλτου έπειτα από σέντρα του Μερμίγγη. Στο 18’ ο Ηρακλής απείλησε με τον Παπαντωνίου αλλά ο Ανατολής απέκρουσε το σουτ με τον ίδιο παίχτη να χάνει άλλη μια σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 70’. Στο 76’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μια φάση που η Ακρόπολη διαμαρτύρεται πως δεν υπήρχε καμία παράβαση. Ο Πετρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Η Ακρόπολη θα μπορούσε να πάρει την νίκη στο 93’ όμως ο Πολυμέρου σταμάτησε τον Κόκα.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1

Σκόρερ: (10’ Μίλτος – 76’ πεν. Πετρόπουλος)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ανατολής, Γκατζούνας (65’ Παγώνης), Πασσιάς (80’ Τσαπέρος), Κ. Κολυμήτρας, Τ. Κολυμήτρας, Χάνος, Μερμίγγης, Μαυρίδης, Κόκκας, Κατής, Μίλτος (60’ Αξιώτης).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Μπατσικώστας, Γκάγκας, Στρούγγης, Τσαντόπουλος, Ευαγγέλου, Τανός (70’ Τσουκάλης), Δημητρίου (80’ Καραλής), Παπαϊωάννου, Ίμπρα (85’ Κικίδης), Πετρόπουλος (86’ Αντζούρης).

Νίκη με ανατροπή ο Πρωτεσίλαος

Σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος πήρε ο Πρωτεσίλαος, που κέρδισε στην έδρα του τους Μυρμηδόνες με 2-1. Η ομάδα του Γιάννη Ζαγκαβιέρου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να κάνει την ανατροπή προσθέσει ακόμα τρείς βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του νεοαποκτηθέντα Καρατέεβ, αλλά ο Πρωτεσίλαος έφτασε στην ισοφάριση με τον Παναγιώτου στο 35’ και ο Απόστολος Λάμπος σκόραρε στο 52’ για να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ-ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ 2-1

Σκόρερ: (35’ Παναγιώτου, 52’ Α. Λάμπος- 4’ πεν. Καρατέεβ)

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Ακριβούσης, Ι. Λάμπος, Σιαμανίκος, Νικογιάννης, Κ. Κόρκος, Παναγιώτου, Εράλντο, Α. Λάμπος, Σούδης, Μαριγκλέν (75’ Χασιώτης, 85’ Λεϊμονής)

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Κοντογεωργάκης, Κωτούλας (45’ Μακρής), Γκαρνίδης, Κουφάκης (65’ Μπίνας), Κατσιαβριάς, Βούλγαρης (60’ Πιπινής), Τετριμίδας, Μπούρχας, Αράπης, Καρατέεβ (80’ Πραττής), Δημητρίου.

Διπλό στη Σκιάθο για τον Μαγνησιακό

Πολύ καλή εμφάνιση του Μαγνησιακού στην Σκιάθο που κέρδισε την τοπική ομάδα με 1-3 και ξέφυγε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15’ με πλασέ του Θεοδωρόπουλου, με τον Κατσίφα να διπλασιάζει τα τέρματα του Μαγνησιακού στο 65’. Στο 80’ ο Οικονόμου με σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε για το 0-3, ενώ η Σκιάθος που αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 89’ με τον Νασιάκο.

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 1-3

Σκόρερ: (89’ Νασιάκος- 15’ Θεοδωρόπουλος, 65’ Κατσίφας, 80’ Οικονόμου)

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τουρναβίτης, Δ. Γιαουράκης, Α. Τζελάι (75’ Α. Σαολίνο), Νασιάκος, Γ. Γιαουράκης, Τάσσος, Σ. Αιντίνι (65’ Γ. Σταμέλος), Κ. Τζελάι, Ν. Πρίφτι, Μανωλιός

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βλαχόπουλος, Κρανιάς, Χριστοδούλου, Κωστής, Γκαμαλέτσος, Τάρε, Μπάλλας (35’ Κατσίφας), Οικονόμου, Μυλωνάς, Θεοδωρόπουλος, Βαλιώτης

Βαθμολογία-Α’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Δήμητρα 45-9 36

2. Διαγόρας 29-7 35

3. Αίας 33-9 34

4. Ρήγας 38-6 31

5. Σαρακηνός 28-16 25

6. Ακρόπολη 21-24 17

7. Σκιάθος 23-30 17

8. Αγία Παρασκευή 21-31 16

9. Αγία Αννα 13-23 15

10. Πρωτεσίλαος 14-26 15

11. Πύρασος 18-28 14

12. Ηρακλής 14-34 10

13. Μαγνησιακός 9-35 8

14. Μυρμηδόνες 13-40 7

Ρεπορτάζ:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΝΗΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΚΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου