ΤΟΠΙΚΟ

Ο Ρήγας Φεραίος πέρασε από το Σέσκλο με ανατροπή

ο-ρήγας-φεραίος-πέρασε-από-το-σέσκλο-με-700001

Με τον Σπαθή να… σερβίρει και τον Πάσχο να εκτελεί, ο Ρήγας Φεραίος πήρε νίκη (2-1) ουσίας και ψυχολογίας, με ανατροπή, επί της Ακρόπολης στο Σέσκλο.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Μίλτο Ζιάκα να πραγματοποιεί πετυχημένο ντεμπούτο στον πάγκο του Ρήγα, ο οποίος κρατήθηκε (με αγώνα λιγότερο) κοντά τους στις πρώτες θέσεις. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι μετράνε πλέον πέντε σερί ήττες.

Υπό τσουχτερό κρύο φίλοι και των δύο ομάδων βρέθηκαν το Σάββατο στο γήπεδο του Σέσκλου για την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣΘ.

Η Ακρόπολη μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο εικοσάλεπτο, δίνοντας… μηνύματα στον Παπαγιάννη για να σκοράρει τελικά με λίγο ανορθόδοξο τρόπο στο 19’, με τον Σέττο στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι την μπάλα σε χτύπημα φάουλ του Τ. Κολημήτρα, να τη στέλνει προς τα πίσω, στο βάθος της εστίας του Ρήγα.

Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση από πλευράς Βελεστινιωτών, αφού στο 23ο λεπτό η μπάλα πέρασε από το πρώτο δοκάρι στο κόρνερ του Σπαθή και ο Πάσχος τη γύρισε με τη μία προς το τέρμα, ο Σταμέλος τη βρήκε αλλά αυτή δεν του έκανε το χατίρι και είχαμε το 1-1.

Ο υψηλόσωμος φορ του Ρήγα είχε άλλες δύο ευκαιρίες να κάνει δύο τα τέρματά του, αλλά στο 28’ η μπάλα πέρασε μόλις άουτ σε γυριστό σουτ από κοντά, ενώ στο 43’ ο Σταμέλος εκτινάχθηκε για να διώξει σε κόρνερ την κεφαλιά του.

Στο δεύτερο μέρος ο Ρήγας φαινόταν πιο οργανωμένος και αποφασισμένος να επιστρέψει στις επιτυχίες. Στο 53’ ο Σέττος μπήκε από αριστερά κάνοντας το γύρισμα, ο Σταμέλος έδιωξε αρχικά και ο Τσιαντής από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε το γυριστό για να στείλει όμως εκτός εστίας.

Φτάνοντας στο 62ο λεπτό ο Σπαθής και πάλι από αριστερά σέντραρε, ο Πάσχος σηκώθηκε κάθετα, έπιασε δυνατή κεφαλιά και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ, για το 1-2, φτάνοντας τα εφτά τέρματα στο πρωτάθλημα και πανηγυρίζοντας δυναμικά με τους φίλους του Ρήγα.

Προηγουμένως, στο 60’ ο Παπαγάννης είχε κλείσει καλά τη γωνία του και μπλόκαρε το σουτ του Μερμίγγη από δεξιά στην περιοχή. Η μεγάλη ευκαιρία για το 1-3 χάθηκε στο 84’ όταν ο Πάσχος, σε ρόλο δημιουργού αυτή τη φορά, έβγαλε κάθετα τον Ζηρδέλη μόνο του απέναντι από τον Σταμέλο, ο οποίος ωστόσο βγήκε νικητής με το πόδι στο τετ α τετ.

Ακρόπολη-Ρήγας Φεραίος 1-2

Σκόρερ: (19’ αυτ. Σέττος – 23’, 62’ Πάσχος)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Ζιάκας): Παπαγιάννης, Γούτσιος, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Σπαθής, Τσιαντής, Αλεξίου, Νασιακόπουλος, Αραμπατζής (90’ Γεωργατζής), Πάσχος, Σέττος (78’ Ζηρδέλης).

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΣΚΛΟΥ (Ακτσιαλής): Σταμέλος, Κολημήτρας Κ, Πασάς, Τσούτσας, Σφονδυλιάς (79’ Γκατζούνας), Χάνος, Μίλτος (46’ Παγώνης), Μαυρίδης, Κολημήτρας Τ., Κόκκας, Μερμίγγης (78’ Αντωνίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου