ΤΟΠΙΚΟ

Μόνη πρώτη η Δήμητρα, νέος τεχνικός για Ρήγα Φεραίο

μόνη-πρώτη-η-δήμητρα-νέος-τεχνικός-για-711737

Η Αγία Αννα «υπέταξε» και την Αγία Παρασκευή

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις αλλά με μόλις ένα γκολ η Αγία Αννα επιβλήθηκε στην έδρα της με 1-0 επί της Αγίας Παρασκευής. Οι γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Από την πλευρά της η Αγία Παρασκευή απείλησε αρκετές φορές στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς όμως να μετουσιώσει σε γκολ κάποια ευκαιρία της. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 40ο λεπτό ο Χατζητρακόσιας ο οποίος με όμορφο σουτ νίκησε το Ζήγρα στο 40’. Αυτή ήταν η 2η ήττα της Αγίας Παρασκευής στο πρωτάθλημα ενώ από την πλευρά της η Αγία Αννα πήρε την 4η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και 5η συνολικά, έχοντας επιβληθεί κατά σειρά του Πρωτεσίλαου, της Σκιάθου, της Ακρόπολης και το περασμένο Σάββατο της Αγίας Παρασκευής.

Αγία Αννα-Αγία Παρασκευή 1-0

Σκόρερ: (40’ Χατζητρακόσιας)

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ : Αιντίνι, Θ. Ζάγκας, Στεργιόπουλος, Σκοπός, Πετσιμέρης, Καραλόπουλος (90’ Δερβένης), Χατζητρακόσιας, Φιλατζικιώτης (78’ Σ.Τσιουρέλης), Ζαρίφης (66’ Ευαγγελός), Κ. Τσιουρέλης (83’ Κανδήλας), Σ. Ζάγκας

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ζήγρας, Ιωακειμίδης (58’ Φέζο), Τρίμμης, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Τσίλογλου, Κατσαγεωργίου (72’ Ρουσσάς), Πάσσα, Αλαμάνης, Σιόβας, Χρόνης (70’ Σταματίου).

Ισοπαλία σε… λίμνη για Σκιάθο – Αίαντα

Ισόπαλες με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν οι ομάδες της Σκιάθου και του Αίαντα Σούρπης χθες το μεσημέρι στο γήπεδο των Σποράδων, το οποίο θύμιζε λίμνη λόγω της βροχόπτωσης. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από διαμαρτυρίες που υπήρξαν εκατέρωθεν με το τελικό 1-1 να μην ευχαριστεί καμία από τις δύο ομάδες. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Κατσιαβριάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Αραπίτσας στο 15’, ενώ η Σκιάθος έφτασε στην ισοφάριση με σουτ του Πρίφτι μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι που δεν τους δόθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από την πλευρά του ο Αίαντας για τρία γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ στο δεύτερο μέρος.

Σκιάθος-Αίας Σούρπης 1-1

Σκόρερ: (70’ Πρίφτι-15’ Κατσαβριάς πεν)

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τάσσος, Ζελάι, Νασιάκος, Τουρναβίτης, Μανωλιός(65’ Αλί), Γιαουράκης(80’ Σ.Αιντίνι), Βεργίνης(70’Τσότσι), Πρίφτι, Μπάμπα

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Παπανικολόπουλος, Πλαβός,Τσόγκας, Χειλάς, Ξηροκώστας, Κωστούλας(55’ Μπιτσάι), Νικογιάννης(78’ Δημητρίου),Κατσαβριάς, Αραπίτσας.

Μόνη πρώτη η Δήμητρα μετά από… «βροχή» γκολ

Την νίκη με 5-3 απέναντι στους Μυρμηδόνες πήρε η Δήμητρα στην έδρα της σε ένα παραγωγικό παιχνίδι με 8 γκολ και 3 δοκάρια μένοντας μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ ΕΠΣΘ.

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Αραπίτσας με σουτ στο 24’ και ο Κρανάς έκανε το 2-0 με πλασέ στο 40’. Οι Μυρμηδόνες μείωσαν σε 2-1 στο 43’ με κεφαλιά τους Κατσιαβριά, διαμορφώνοντας έτσι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έδωσαν «ρεσιτάλ» γκολ και χαμένων ευκαιριών.

Στο 53’ ο Βούλγαρης βρέθηκε απέναντι στον Ροδίτη και με πλασέ έκανε το 3-1 και δύο λεπτά αργότερα η Δήμητρα είχε δοκάρι με τον Αραπίτσα. Στο 64’ ο Παπαδόπουλος με σουτ έγραψε το 4-1 με τον Κρανά στο 69’ να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι. Ο Βούλγαρης μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 70’ σε 4-2 με τον Τσαλιαγκό στο 75’ να μειώνει ακόμα περισσότερο για το 4-3.

Στο 75’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι για 3η φορά στην αναμέτρηση με τον Παπαδόπουλο με τους Μυρμηδόνες να χάνουν μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να ισοφαρίσουν στο 84’ με τον Πιπινή να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι. Την νίκη της Δήμητρας σφράγισε ο Παπαδόπουλος με σουτ πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι στο 86’.

Δήμητρα-Μυρμηδόνες 5-3

Σκόρερ: (24’ Αραπίτσας, 40΄Κρανάς, 53’ Βούλγαρης, 64’, 84’ Παπαδόπουλος- 43’ Κατσιαβριάς, 70’ Βούλγαρης, 75’ Τσαλιαγκός)

ΔΗΜΗΤΡΑ: Σαρρής, Γαλατσίδας, Νικηφοράκης, Κυριάκος, Στεφανής (22’ Παυλίδης), Ζαντιώτης (74’ Πραττής), Κρανάς, Θωμαΐδης, Παπαδόπουλος, Βούλγαρης (58’ Φούκης), Αραπίτσας (65’ Ξηροκώστας).

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Ροδίτης, Αράπης (80’ Νικηφοράκης), Κοντοβάς (80’ Μάντζαρης), Καραπτσιάς, Κατσιαβριάς, Ναούμ, Μακρής, Τετριμήδας (65’ Πιπινής), Ν. Μπίνας (46’ Μπούρχας),Τσαλιαγκός.

Διπλό στο Σέσκλο ο Διαγόρας, διαμαρτύρεται η Ακρόπολη

Την νίκη με σκορ 1-3 πανηγύρισε ο Διαγόρας στην έδρα της Ακρόπολης και «σκαρφάλωσε» στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Στεφανοβικείου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Σέσκλο. Στο 4ο λεπτό η Ακρόπολη άνοιξε το σκορ με σουτ του Σφονδυλιά, αλλά έμειναν με παίκτη λιγότερο έπειτα από την αποβολή του Τάσου Κολυμήτρα στο 8ο λεπτό, έπειτα από φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα σε διάστημα επτά λεπτών «γύρισαν» το παιχνίδι και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-1. Αρχικά ο Πρασσάς ισοφάρισε στο 35’ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου και στο 42’ ο Γουτούλης με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-2 για τον Διαγόρα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Ζιώγα πέτυχαν και τρίτο τέρμα με εκπληκτικό σουτ του Βαλωτή από 40 μέτρα.

«Κλέβουν τον κόπο μας»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης η ομάδα της Ακρόπολης εξέδωσε ανακοίνωση θεωρώντας «τραβηγμένη» την απόφαση του διαιτητή Καλατζή στη φάση που αποβλήθηκε ο Κολυμήτρας. Αναλυτικά: «Τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές νιώθουμε ότι κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών μας μέσα στο γήπεδο, αναδρομικά με τις αποφάσεις που είχε το εκάστοτε διαιτητικό τρίο. Επιλέξαμε να μην διαμαρτυρηθούμε μετά το ματς με το Σαρακηνό (σ.σ. 5η αγωνιστική) και την κακή διαιτησία του κ. Δημητριάδη, που από δυο λάθος αποφάσεις του προήλθαν τα εις βάρος μας γκολ, αλλά ήρθε αμέσως μετά μια πιο κακή διαιτησία από τον κ. Χαλβατζάκο (σ.σ. 6η αγωνιστική με Αγ. Αννα) και τον βοηθό του, που κοιτούσε ο ένας τον άλλον και τελικά κανείς δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, στο 10ο λεπτό, απόφαση που θα άλλαζε και τη ροή του ματς…

Το παραβλέψαμε κι αυτό, μέχρι να φτάσουμε στο παιχνίδι με τον Διαγόρα και τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Καλατζή, ο οποίος έδειξε σε ποδοσφαιριστή μας απευθείας κόκκινη κάρτα στο 8ο λεπτό, άκρως «τραβηγμένη», με επακόλουθο να αλλάξει το αποτέλεσμα που εκείνη την ώρα ήταν 1-0 υπέρ της ομάδα μας. Δε μπορούσαμε να μην μιλήσουμε άλλο… αν κάποιους δεν τους αρέσει που η ομάδα μας παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και κάνει βήματα μπροστά, τότε να βγει να μας το πει. Ας το δουν λίγο οι αρμόδιοι, νιώθουμε ότι μας κλέβουν».

Ακρόπολη-Διαγόρας 1-3

Σκόρερ: (4’Σφονδυλιάς – 35’ Πρασσάς, 42’ Γουτούλης, 93’ Βαλωτής)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Σταμέλος, Γκατζούνας (60’ Κατής), Πασσιάς, Σφονδύλιας (78’ Παγώνης), Χάνος, Κ.Κολυμήτρας, Μαυρίδης, Τ.Κολυμήτρας, Μερμίγγης, Κόκκας, Μίλτος (60’ Κουτλούμπασης).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Καραμπούζης, Καραπλιάγκος (30’ Κουβελάς), Πρασσάς, Καλιακούδας, Κ. Καραπλιάγκος, Τζιόλας(60’ Καραμανλής), Γουτούλης (87’ Τσουκάλης), Βαλωτής, Κυριάκος, Κουρούμαλος.

Λύτρωση με Γκίνη για τον Πύρασο

Την νίκη με 1-0 πήρε στην έδρα του ο Πύρασος απέναντι στον Μαγνησιακό, σημειώνοντας την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα. Το ματς κρίθηκε με ένα γκολ του Γκίνη στο 75’ ο οποίος πήρε την κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Ζαχαράκη και νίκησε τον Στούκα. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη δύο σημαντικές ευκαιρίες στο παιχνίδι με τον Νούσια, που αστόχησε από καλή θέση στο 55’ και στο 60’ με τον Τζίκα, που σούταρε για να αποκρούσει ο Στούκας και την μπάλα στην συνέχεια να βρίσκει στο δοκάρι. Ο Πύρασος τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίχτες λόγο αποβολής του Γκίνη στο 76’. Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου δεν βοήθησε ιδιαίτερα τις δύο ομάδες να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο κάτι που αποτυπώθηκε και στο τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Πύρασος-Μαγνησιακός 1-0

Σκόρερ: (75’ Γκίνης)

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Στεργίου, Γιοβάνης, Τζορμπατζής, Μπαρμπούτας, Ζαχαράκης, Κάρρος (85’ Τσάκαλος), Τζίκας, Νούσιας (90’ Σταντζούρης), Γκίνης, Μπασδάνης.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Στούκας, Κρανιάς, Κωστής (45’ Δανηλόπουλος), Μαγιόγλου, Κατσίφας, Γκέρτσο (46’ Βαλιώτης), Χριστοδούλου, Οικονόμου (75’ Μπάλας), Θεοδωρόπουλος (45’ Γκαμαλέτσος), Τσιάνος, Νταφόπουλος.

Υπό το βλέμμα Ζιάκα 4-0 τον Πρωτεσίλαο ο Ρήγας Φεραίος

Το πρώτο του διπλό στη φετινή σεζόν σημείωσε χθες ο Ρήγας στον Πτελεό, επικρατώντας σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο με σκορ 4-0 επί του γηπεδούχου Πρωτεσίλαου, με τον Πάσχο να σημειώνει χατ-τρικ. Τον αγώνα που διεξήχθη για την 7η αγωνιστική στην Α’ ΕΠΣΘ, παρακολούθησε και ο Μίλτος Ζιάκας, που είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας του Βελεστίνου.

Ο τεχνικός που προέρχεται από τη Λάρισα έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στην Κ-20 της ΑΕΛ, στον Τύρναβο, στον Δωτιέα Αγιάς, στον Φιλοκτήτη Μελιβοίας και στην ΑΕΔ Νίκαιας. Οσον αφορά τον αγώνα στο 14’ ο Πάσχος έπιασε ωραίο γυριστό σουτ πέφτοντας και άνοιξε το σκορ, ενώ με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο υψηλόσωμος φορ σημείωσε ακόμη δύο γκολ. Αρχικά στο 47’ εκμεταλλευόμενος με πλασέ την πάσα ακριβείας του Νασιακόπουλου κι ένα λεπτό αργότερα με προβολή, προλαβαίνοντας τον τερματοφύλακα στο λάθος γύρισμα του Σιαμανίκου. Στο 62ο λεπτό ο Αραμπατζής σημάδεψε το δοκάρι για να φτάσουμε στο 80’ όταν έπειτα από σέντρα του Γάρου, ο Σέττος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει με πλασέ στην κίνηση το τελικό 0-4.

Πρωτεσίλαος-Ρήγας Φεραίος 0-4

Σκόρερ: (14’, 47’, 48’ Πάσχος – 80’ Σέττος)

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας (23’ λ. τρ. Μάνος), Ακριβούσης, Μαλλιαρός, Λεϊμονής, Χασιώτης (75’ Μαρμαρινός), Κόρκος Κ., Κόρκος Θ., Σουδής, Παναγιώτου, Λάπος Α., Σιαμανίκος.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γεωργατζής, Γούτσιος, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου Γ., Αραμπατζής (70’ Γάρος)., Τσιαντής, Πάσχος (75’ Ζηρδέλης), Νασιακόπουλος (81’ Σουγκάρης), Σέττος (81’ Τανός).

Γκολ και θέαμα από Σαρακηνό και Ηρακλή

Την νίκη με 4-2 απέναντι στον Ηρακλή πέτυχε ο Σαρακηνός που συνεχίζει να διατηρείται στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού όταν ο Σιώμος μετά από σέντρα του Ρουκά έκανε το 1-0 με πλασέ. Ο Ηρακλής ο οποίος παραμένει στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 3 βαθμούς έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 20ο λεπτό έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάγκα, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Σαρακηνός πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Μόσιο να εκμεταλλεύεται την κάθετη πάσα του Ασλάνογλου και να «σκάβει» την μπάλα πάνω από τον Πολυμέρου για το 2-1. Στις αρχές του δευτέρου μέρους οι ροσονέρι πήραν διαφορά δύο τερμάτων με τον Σιώμο να πετυχαίνει δεύτερο προσωπικό γκολ στο παιχνίδι για το 3-1, αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 ύστερα από ατομική ενέργεια του Κεμάλι στο 65’. Το τελικό 4-2 διαμορφώθηκε με σουτ του Ασλάνογλου στην κλειστή γωνία, ο οποίος σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Σαρακηνός-Ηρακλής 4-2

Σκόρερ: (1’,49’ Σιώμος, 30’ Μόσιος, 75’ Ασλάνογλου – 20’ Γκάγκας, 65’ Κεμάλι)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κοντογιάννης, Ρουκάς, Αναστασίου, Ηλ. Ρακής (67’ Β. Ρακής), Μοράλες (78’ Λάιος), Γιαμαλής, Ασλάνογλου (68’ Μαστακούλης), Καλαμάτας (65’ Σιγαλάκος), Σιώμος, Μόσιος, Ντούρο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Μακρής, Μάρκος (65’ Α. Γκίκας), Αντζούρης, Στρούγγης, Γκάγκας, Πετρόπουλος, Ευαγγέλου, Π. Γκίκας, Δαμάσκος (45’ Μπέσσας), Κεμάλι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Β.

1. Δήμητρα 18

2. Αγία Παρασκευή 15

3. Σαρακηνός 15

4. Διαγόρας 14

5. Αίας 13

6. Ρήγας Φεραίος 13

7. Αγία Αννα 13

8. Ακρόπολη 12

9. Σκιάθος 10

10. Πύρασος 9

11. Μυρμηδόνες 4

12. Ηρακλής 3

13. Μαγνησιακός 3

14. Πρωτεσίλαος 1

ΕΠΟΜΕΝΗ (8η)

Α’ Κατηγορία

Πρωτεσίλαος-Δήμητρα
Μυρμιδόνες-Πύρασος
Ρήγας-Σκιάθος
Μαγνησιακός-Σαρακηνός
Αίας-Ακρόπολη
Ηρακλής-Αγία Άννα
Διαγόρας-Αγία Παρασκευή

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΝΗΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου