ΤΟΠΙΚΟ

Ο Σαρακηνός πήρε το ντέρμπι και πάτησε κορυφή

ο-σαρακηνός-πήρε-το-ντέρμπι-και-πάτησε-834634

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ 2-1

Μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 πέτυχε η ομάδα του Σαρακηνού απέναντι στην Ακρόπολη Σέσκλου για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ. Οι κοκκινόμαυροι με αυτή την νίκη έφτασαν τους 12 βαθμούς, πιάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας την ομάδα του Σέσκλου, που είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό του αγώνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αναστασίου που νίκησε τον Σταμέλο. Ο Σαρακηνός διπλασίασε τα τέρματα του στο τέλος του πρώτου μέρους όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Θάνου ο Σιώμος με προβολή έκανε το 2-0 στο 44’. Δύο λεπτά αργότερα και στις καθυστερήσεις πλέον, έπειτα από μπαλιά του Κόκκα ο Αντωνίου μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια. Στο 48’ο Σιώμος σκόραρε ξανά για την ομάδα του όμως το γκολ του ακυρώθηκε για χέρι, κάτι που έφερε την έντονη αντίδραση του προπονητή του Σαρακηνού Γιάννη Φασουράκη, ο οποίος αποβλήθηκε.

Σκόρερ: (5’Αναστασίου, 44’ Σιώμος – 45’ Αντωνίου)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ρουκάς, Αναστασίου, Γιαμαλής, Μοράλες, Καλαμάτας, Ασλάνογλου (64’ Β. Ρακής), Ντούρο, Σιώμος (89’ Σιγαλάκος), Μόσιος (74’ Λάιος), Θάνος (61’ Τσεκούρας)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Σταμέλος, Γκατζούνας, Αν. Κολημήτρας, Τσούτσας (76’ Παγώνης), Χάνος, Κ. Κολημήτρας, Κόκκας, Μαυρίδης, Αντωνίου (54’ Πασσιάς), Κατής (34’ Μίλτος), Μερμίγκης (83’ Κουτλούμπασης).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ 3-0

Παράσταση για ένα ρόλο

Ευχάριστο απόγευμα είχε ο Ρήγας Φεραίος κερδίζοντας με 3-0 τον Αίαντα Σούρπης στο γήπεδο Βελεστίνου. Η ομάδα του Θανάση Μπίλη που είχε κυρίαρχο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο, άνοιξε το σκορ στο 6’ με τον Σέττο να κάνει τη σέντρα – σουτ και τον Πάσχο να σημειώνει το 1-0. Το 2-0 ήρθε στο 29’ με τον Πάσχο να συνεργάζεται με τον Σέττο και τον τελευταίο να σουτάρει στο δοκάρι, αλλά ο Νασιακόπουλος στην επαναφορά είχε εύκολο έργο να σκοράρει. Το 3-0 σημειώθηκε στο 81’ με τον Αραμπατζή να αφήνει για τον Ζηρδέλη και ο τελευταίος να βάζει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

Σκόρερ: (6’ Πάσχος, 29’ Νασιακόπουλος, 81’ Ζηρδέλης)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Γεωργατζής (65’ Τσιαντής), Νασιακόπουλος (85’ Σουγκάρης), Αραμπατζής (83’ Τανός), Σέττος, Πάσχος (70’ Ζηρδέλης).

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης (46’ Νικογιάννης), Πλάβος, Τσιάτσιος, Μακανίκας (83’ Δημητρίου), Μπιρτσάι, Αραπίτσας, Κατσιαβριάς, Παπανικολόπουλος (λ. Τρ. 38’ Ξηροκώστας), Χριστέλος, ( 46’ Τσόγκας).

ΠΥΡΑΣΟΣ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-3

Κορυφή με διπλό στο 90’ και δύο γκολ του Αλαμάνη

Στο 90’ κρίθηκε ο νικητής στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου το απόγευμα του Σαββάτου, όπου επέστρεψε και πάλι ο Πύρασος, αλλά η Αγία Παρασκευή ήταν αυτή που χαμογέλασε, κερδίζοντας με 3-2 και μετά την ήττα της Ακρόπολης πάτησε επίσης στην κορυφή. Το σκορ άνοιξε ο Ζαχαράκης με πλασέ στο 4’, για να ακολουθήσουν μεγάλες ευκαιρίες με τον Νούσια (σουτ στο δοκάρι στο 21’), τετ-α-τετ του Ζαχαράκη που απέκρουσε ο τερματοφύλακας (30’), διπλή φάση με τον Νούσια στο 32’ με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αγία Παρασκευή ξεκίνησε καλύτερα, ισοφάρισε με πλασέ του Λούμπαρδου (54’), στο επόμενο λεπτό έχασε τετ-α-τετ με τον Αλαμάνη (απόκρουση Τσιλίγκου, δοκάρι και κόρνερ), ενώ ο Πύρασος απείλησε με μακρινό φάουλ λίγο άουτ του Τζίκα κι έχασε μοναδική ευκαιρία στο 73’ όταν ο Τζίκας μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε χωρίς τερματοφύλακα αλλά απέκρουσε με το κεφάλι ο Λούμπαρδος πάνω στη γραμμή του τέρματος. Στο 75’ ήρθε το 1-2 με πέναλτι του Αλαμάνη σε μια φάση που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Μπασδάνης και σε 2-2 ισοφάρισε με πέναλτι ο Ζαχαράκης στο 85’. Το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε στο 90’ με σουτ του Αλαμάνη, που χτύπησε στο πόδι του Τσιλίγκου κι από μακρινή στο τέρμα απόσταση, κατέληξε στα δίχτυα.

Σκόρερ: (4’, 85’ πεν. Ζαχαράκης – 54’ Λούμπαρδος, 75’ πεν., 90’ Αλαμάνης)

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Γιοβάνης (77’ Μπαρμπούτας), Στεργίου (70’ Μπούτλας), Σταντσούρης (46’ Τσάμης), Τσορμπατζής, Γκίνης, Μπασδάνης, Κάρρος (85’ Αντωνιάδης), Νούσιας, Ζαχαράκης, Τζίκας.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ζήγρας, Ιωακειμίδης (37’ Χατζημητροφάνης), Κουρτέλης, Λούμπαρδος, Κουσκουρίδας, Τσίλογλου (46’ Φέζο), Κατσαγεωργίου, Πάσσα, Ρουσσάς (46’ Αλαμάνης), Σιόβας, Χρόνης (46’ Τρίμμης).

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 2-1

Πρώτο «τρίποντο»

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η ομάδα των Μυρμηδόνων απέναντι στον Ηρακλή Βόλου με σκορ 2-1. Η ομάδα του Παναγιώτη Βούλγαρη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τέλος τους πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν έπειτα από σουτ του Ευαγγέλου στο 44’. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και γύρισαν το παιχνίδι με το γκολ του Κλουκουτάρα στο 80’ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Πιπίνη να ολοκληρώνει την ανατροπή στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού (92’) με πλασέ σε κενή εστία παίρνοντας το «ριμπάουντ» από το σουτ του Μπούρχα, που απομάκρυνε με ασθενή απόκρουση ο Πολυμέρου.

Σκόρερ (80’ Κλουκουτάρας, 92’ Πιπίνης – 44’ Ευαγγέλου)

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Κοντογεωργάκης, Κοντοβάς, Ακριβός, Σκουφάκης, Κατσαβριάς, Βούλγαρης, Κ. Μπίνας (80’ Αράπης), Μακρής (55’ Ν. Μπίνας), Ναούμ (55’ Πιπινής) Μπούρχας, Κλουκουτάρας.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Μακρής (65’ Μούτσα), Στρούγγης, Αχ. Δαμάσκος, Γκάγκας, Ευαγγέλου, Ίμπρα, Κεμάλι, Πετρόπουλος, Χρ. Δαμάσκος, Μπατσικώστας (80’ Μπλέτσας).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 0-3

Διπλό στον Πτελεό για τον Διαγόρα

Νικηφόρα συνέχισε τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα ο Διαγόρας κερδίζοντας με 3-0 στην έδρα του Πρωτεσίλαου στην πρώτη του Μιχάλη Ζιώγα στον πάγκο. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν στην σύνθεση τους και τον νεοαποκτηθέντα Τάσο Κυριάκο άνοιξαν το σκορ στο 20ο λεπτό του παιχνιδιού με σουτ του Βαλωτή ενώ 15 λεπτά αργότερα έκανα δύο τα τέρματα τους με τον Ιωάννου. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κυριάκος στο 60’του αγώνα με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Σκόρερ: (20’ Βαλωτής, 35’ Ιωάννου, 60’ Κυριάκος)

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας, Λάμπος, Λεμονής, Μαλλιαρός, Ακριβούσης (44’ Ι. Λάμπος), Σούδης, Κ. Κόρκος, Θ. Κόρκος (50’ Μαρμαρινός), Παναγιώτου (64’ Σιαμανίκος), Εράλντο, Κοπάνας.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Καραμπούζης, Κ. Καραπλιάγκος, Ιωάννου, Πρασσάς, Καλλιακούδας, Τσουκάλης, Γουτούλης, Βαλωτής, Κυριάκος (85’ Ντάφος), Τζιώλας (67’ Σπ. Καραπλιάγκος).

ΔΗΜΗΤΡΑ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 6-0

Εξάσφαιρο στην Ευξεινούπολη

Καταιγιστική ήταν η Δήμητρα, που επικράτησε με 6-0 του Μαγνησιακού και πάτησε επίσης κορυφή, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό. Η ομάδα του Μαγνησιακού μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί στο παιχνίδι όταν ο Μυλωνάς αστόχησε από το ένα μέτρο στέλνοντας την μπάλα άουτ στο 20’ του αγώνα, ενώ ο ίδιος παίχτης 10 λεπτά αργότερα βρέθηκε απέναντι στον Σαρρή με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει. Η Δήμητρα πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Θωμαΐδη στο 45’ με κεφαλιά ύστερα από προσπάθεια του Στεφανή. Στο 54’οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Ζενούνι να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 64’ ο Ξηροκώστας έκανε το 3-0 έπειτα από ασίστ του Κρανά, που πέντε λεπτά αργότερα χρήστηκε και σκόρερ ύστερα από όμορφο σουτ. Στο 80’ του παιχνιδιού ο Θωμαΐδης πέτυχε το 2ο προσωπικό του τέρμα με τον Αραπίτσα να γράφει τα κεφαλιά το τελικό 6-0.

Σκόρερ: (45’, 80’ Θωμαΐδης, 54’ Ζενούνι (αυτ.), 64’ Ξηροκώστας, 69’ Κρανάς, 90’ Αραπίτσας)

ΔΗΜΗΤΡΑ: Σαρρής, Γαλατσίδας, Μπαράκου, Κυριάκος (30’ λ.τρ. Στεφανής, 65’ λ.τρ. Βέργας), Παυλίδης, Τσιάτσιος, Θωμαΐδης, Αραπίτσας, Χονδρογιάννης (50’ Κρανάς), Ξηροκώστας, Φούκης (74’ Ζαντιώτης).

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Μήτσας, Κρανιάς, Κωστής (70’ Μυλωνάς), Μαγιόγλου (70’ Νταφόπουλος), Ζενούνι, Κολιαμήτρας, Οικονόμου, Κατσίφας, Θεοδωρόπουλος, Μυλωνάς, Χριστοδούλου.

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ 1-2

Απέδρασε με το διπλό

Το πρώτο τρίποντο μακριά από την έδρα της πανηγύρισε η Αγία Αννα, κερδίζοντας με 2-1 και με ανατροπή την ομάδα της Σκιάθου. Οι νησιώτες που είχαν δοκάρι στο α’ μέρος με φάουλ του Ντ. Πρίφτι, άνοιξαν το σκορ στο 50’ μετά από ενέργεια και σέντρα του Χισάι, για το κεφάλι του Μπάμπα, ο οποίος πέτυχε το 1-0. Για τους φιλοξενούμενους που είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά χαμένες, ισοφάρισε με προβολή ο Καραλόπουλος, λίγο μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, έπειτα από σουτ του Χατζητρακόσια. Το τελικό 1-2 σημειώθηκε στο 74’ όταν ο Σπ. Ζάγκας έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα στον Ζαρίφη, που με σουτ πέτυχε το γκολ της νίκης. Η νίκη αφιερώνεται στον μικρό Απόστολο Ταμπάκη, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει με την αποστολή των κυανέρυθρων.

Σκόρερ: (50’ Μπάμπα – 65’ Καραλόπουλος, 74’ Ζαρίφης)

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Νασιάκος, Κουτσογιάννης, Τουρναβίτης, Ντ. Πρίφτι (65’ Αλ. Τζελάι), Σταμέλος (75’ Αϊντίνι), Τάσσος, Μανωλιός (60’ Γ. Γκιαουράκης), Χισάι, Μπάμπα, Αλικά (80’ Αλί).

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αϊντίνι, Θ. Ζάγκας, Στεργιόπουλος, Πετσιμέρης, Σκοπός, Σερ. Τσιουρέλης (55’ Καραλόπουλος), Κανδήλας (40’ Κ. Τσιουρέλης, 83’ Αλεξανδρίδης), Φιλατζικιώτης, Ζαρίφης (80’ Ζαφειρίου), Σπ. Ζάγκας, Χατζητρακόσιας.

Βαθμολογία-Α’ Κατηγορία

Θ. Ομάδα Β.

1. Ακρόπολη 12

2. Δήμητρα 12

3. Αγία Παρασκευή 12

4. Σαρακηνός 12

5. Ρήγας Φεραίος 10

6. Σκιάθος 9

7. Αίας 9

8. Διαγόρας 8

9. Αγία Άννα 7

10. Μυρμηδόνες 4

11. Ηρακλής 3

12. Πύρασος 3

13. Πρωτεσίλαος 1

14. Μαγνησιακός 0

Επόμενη (6η)

Ρήγας-Δήμητρα

Μαγνησιακός-Μυρμιδόνες

Αίας-Πρωτεσίλαος

Ηρακλής-Πύρασος

Διαγόρας-Σκιάθος

Αγία Παρασκευή-Σαρακηνός

Αγία Αννα-Ακρόπολη

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΝΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου