ΤΟΠΙΚΟ

Τη Δευτέρα η κλήρωση της ΕΠΣΘ

τη-δευτέρα-η-κλήρωση-της-επσθ-752618

Την ερχόμενη Δευτέρα 17/9 θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις της ΕΠΣΘ τόσο για το Κύπελλο όσο των νέων πρωταθλημάτων 2018 -΄19, που από φέτος έχουμε επιστροφή σε τρεις κατηγορίες Α’, Β’ και Γ’ του ενός ομίλου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο 22-23/9/2018 θα έχουμε την πρώτη φάση των «32» του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, ενώ θα προηγηθεί ένα ματς και στο τέλος Σεπτεμβρίου, το Σαββατοκύριακο 29 και 30/9, είναι προγραμματισμένη η έναρξη των πρωταθλημάτων.

Στην Α’ κατηγορία θα συμμετέχουν από 14 ομάδες, σε πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών, ενώ στην Β΄ΕΠΣΘ η μη δήλωση συμμετοχής από τον Εθνικό δεν ευνόησε τελικά την επιλαχούσα ομάδα της παρακάτω κατηγορίας που ήταν ο Αχιλλέας και έτσι η κατηγορία θα διεξαχθεί φέτος με 13 ομάδες! Η ΕΠΣΘ «κόλλησε» στην διάταξη που αναφέρει πως ομάδα που υποβιβάζεται δεν έχει δικαίωμα να ανέβει κατηγορία και έτσι η θέση θα μείνει κενή και σε κάθε αγωνιστική θα υπάρχει ρεπό.

Απώλεια θα υπάρξει και στη Γ΄ Κατηγορία που πάντως υπάρχουν οι «επιστροφές» της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου (ΑΠΟΒ), του ΑΣ Δημητριάς και της Σκοπέλου, ενώ οι Ν.Α. Νίκης θα αγωνιστούν με το νέο όνομα «Αθλητικό Κολέγιο Νίκης».

Η ομάδα που θα απουσιάσει είναι ο Αγροτικός Αϊδινίου που δεν δύναται να κατεβεί στο πρωτάθλημα και πιθανόν θα το δηλώσει πριν την κλήρωση.

Ετσι ο νέος χάρτης του τοπικού ποδόσφαιρου της ΕΠΣΘ με τις ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα τη Δευτέρα διαμορφώνεται ως εξής:

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Ρήγας Φεραίος, Διαγόρας, Σαρακηνός, Δήμητρα, Πρωτεσίλαος, Ακρόπολη, Πύρασος, Σκιάθος, Αίας Σούρπης, Μαγνησιακός, Αγία Παρασκευή, Ηρακλής Β., Αγία Άννα, Μυρμιδόνες.

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τοξότης, Πηλέας, Παγασητικός, Άνθιμος Γαζής, Α.Ε. 2002, Ιάσων Α. Μεριάς, Ελευθεριακός, Μακρινίτσα, Πανιώνιος, Δάφνη, Αστέρας, Αγχίαλος, Μικροθήβες.

Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Αχιλλέας Αχιλλείου, Εν. Λεχωνίων/Νηλέας, Δύναμις, Νέος Μαγνησιακός, Ιωλκός, Κένταυρος Ν.Π., Αθλητικό Κολλέγιο Νίκης, Απόλλων Καναλίων, Ηρακλής Α.Θ, Άθλος Αλμυρού, Ερμής, Α.ΠΟ.Β., Σκόπελος, Α.Σ. Δημητριάς.

Ενώ η έναρξη των πρωταθλημάτων, είναι προγραμματισμένη το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτέμβρη, και η α΄ φάση για το Κύπελλο ΕΠΣΘ θα αρχίσει μια εβδομάδα νωρίτερα πριν την κλήρωση θα υπάρξει ένα έξτρα ματς για να γίνουν οι ομάδες του κυπέλλου 32! (δήλωσαν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής, της Α’ και Β’ ΕΠΣΘ, αλλά και 2 της Γ΄κατηγορίας).

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος & Κυπέλλου της ΕΠΣΘ ανακοίνωσε την διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για το Κύπελλο ΕΠΣΘ 2018-2019, μεταξύ των δύο ομάδων της Γ’ Κατηγορίας Ε.Λ. Νηλέας -Δύναμις, που δηλώσαν συμμετοχή στον παραπάνω θεσμό, έτσι ώστε να προκύψουν οι 32 ομάδες της Α’ φάσης.

Ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΘ, ο αγώνας ορίστηκε να διεξαχθεί στο γήπεδο Κάτω Λεχωνίων αύριο Σάββατο 15/9 και ώρα 17:00΄, με γηπεδούχο την ομάδα του Νηλέα.

Οκτώβριο οι ακαδημίες

Με επτά ηλικιακές κατηγορίες και από τον Οκτώβριο θα γίνει φέτος το πρωτάθλημα ακαδημιών της ΕΠΣΘ που δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία της δύναμής της Ένωσης.

Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων ορίζεται το Σαββατοκύριακο 6-7/10 για τις κατηγορίες Κ-16 & Κ-14, ενώ για τις κατηγορίες Κ-13, Κ-12, Κ-11, Κ-10 & Κ-9 ορίζεται το Σαββατοκύριακο 13-14/10. Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι 7 και στο πρωτάθλημα Κ-16 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2003 και νεότεροι.

Στο πρωτάθλημα Κ-14 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2005 και νεότεροι.

Στο πρωτάθλημα Κ-13 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2006 και νεότεροι.

Στο πρωτάθλημα Κ-12 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2007 και νεότεροι.

Στο πρωτάθλημα Κ-11 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2008 και νεότεροι.

Στο πρωτάθλημα Κ-10 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2009 και νεότεροι.

Και στο πρωτάθλημα Κ-9 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2010 και νεότεροι.

Η κλήρωση όλων των κατηγοριών θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση από την ΕΠΣΘ ,ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη τα σωματεία πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής (καταβάλλοντας ταυτόχρονα χρηματικό παράβολο για κάθε γκρουπ ανά κατηγορία ύψους τριάντα (30) ευρώ) στα γραφεία της ΕΠΣΘ το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 21/9 και ώρα 21:00. Για κάθε ηλικιακή κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχει το σωματείο με ομάδα του, χρειάζεται ξεχωριστή δήλωση συμμετοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου