ΤΟΠΙΚΑ

Ποσό 250.000 € για έργα στο Στάδιο Νεάπολης

ποσό-250-000-e-για-έργα-στο-στάδιο-νεάπολης-783273

Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Βόλου για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων σταδίου Νεάπολης Βόλου». Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε χθες την έγκριση της σύμβασης.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποστόλη Νάνου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Σταυρίδης επισήμανε ότι το κονδύλι αυτό διατίθεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το εν λόγω αθλητικό έργο, με βάση την ιεράρχηση στην οποία προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η σύμβαση για τη συντήρηση – βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Σταδίου Νεάπολης Βόλου είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Ποσό ύψους 250.000 ευρώ θα διαταθεί και για την επισκευή και συντήρηση του ΕΑΚ Βόλου, σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιδημάρχου.

Οι εργασίες στο στάδιο Νεάπολης

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή του έργου που συνέταξε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο Στάδιο Νεάπολης αφορούν στην ολοκλήρωση της ανακαίνισης και των νέων διαρρυθμίσεων στις

υφιστάμενες υποδομές του γηπέδου της Νεάπολης, ώστε να ανταποκρίνεται στα ισχύοντα πρότυπα αθλητικών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του κτιρίου θα γίνει διαμόρφωση από τα δύο παλαιά γυμναστήρια του κτιρίου σε χώρους υγιεινής, φιλοξενίας φιλάθλων, λειτουργίας Πρώτων Βοηθειών, φιλοξενίας ΜΜΕ και του διαιτητή και λειτουργίας ιατρείου. Επιπλέον, θα γίνει διαμόρφωση χώρου παρατηρητή, ανακαίνιση των δύο υφιστάμενων αποδυτηρίων και του κυλικείου. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει τοποθέτηση πρόσθετου κιγκλιδώματος στην κερκίδα φιλοξενούμενων φιλάθλων, αντικατάσταση μέρους των εξωτερικών κουφωμάτων και ελαιοχρωματισμός.

Για τις εργασίες που θα γίνουν στο ΕΑΚ Βόλου θα εκπονηθεί μελέτη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου