ΤΟΠΙΚΟ

Πρωταθλητής και πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική ο Θησέας Αγριάς

πρωταθλητής-και-πρώτη-φορά-στη-γ-εθνι-24474

Με τον χρυσό βαθμό της ισοπαλίας απέδρασε από το νησί των Σποράδων ο Θησέας, με τους παίκτες του Κώστα Παπαστεργίου να εξασφαλίζουν πλέον και μαθηματικά την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, πετυχαίνοντας τον μεγάλο στόχο της σεζόν μετά το τελικό 0-0 επί του ΑΟ Σκιάθος.

Η ομάδα της Αγριάς κατέκτησε πλέον και μαθηματικά το πρωτάθλημα και περιμένει τη δική της φιέστα την ερχόμενη και τελευταία αγωνιστική, πανηγυρίζοντας και πάλι μετά το 1992, το 2005 και το 2007, όταν οι τότε κατακτήσεις, την είχαν… στείλει στη Δ’ Εθνική.

Όσον αφορά τη χθεσινή αναμέτρηση, αυτή ήταν αρκετά ισορροπημένη με τις δύο ομάδες να έχουν σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 55’ με το πλασέ του Έλιο Πρίφτι σε ανυπεράσπιστη εστία ύστερα από έξοδο του Στούκα να περνά ελάχιστα άουτ. Η ομάδα του Γιώργου Καλλιακούδα απείλησε και με τους Αλικά και Τάσσου, τα σουτ των οποίων δεν βρήκαν στόχο. Από την μεριά των φιλοξενούμενων στο 70’ ο Αραμπατζής έπιασε την κεφαλιά – ψαράκι με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Νικολαΐδη και να καταλήγει άουτ, ενώ έγιναν απειλητικοί και με τον Ισά, με τον Νικολαΐδη ωστόσο να δηλώνει έτοιμος και να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Το 0-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κ. Πλακιά να δίνει το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμών όλων των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού τιμ και της διοίκησης του Θησέα με μια μικρή φιέστα ανόδου να στήνεται στην Σκιάθο με κύριο σύνθημα, «Γ΄ Εθνική έχεις ανεβεί και έχω τρελαθεί», παρέα με τον πιστό φίλαθλο της ομάδας Θέμη Κλειτσογιάννη.

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΘΗΣΕΑΣ 0-0

ΣΚΙΑΘΟΣ (Καλλιακούδας): Νικολαΐδης, Νασιάκος, Σιδηρόπουλος, Τουρναβίτης, Έλιο Πρίφτι (75’ Γραβάνης), Μπρέγκου (70’ Μελαχρινός), Τάσσος, Άλεξ Τζελάι (65’ Γ. Γκιαουράκης), Φιλιππούλης, Κριστιάν Τζελάι (60’ Σαουλίνο), Αλικά

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Στούκας, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Τανάγιας, Ισά (70’ Γκουγκούδης), Αραμπατζής, Βλάχος (60’ Μερμίγκης), Οικονόμου, Αντζούρης (75’ Δημουλάς)

Αλιάτης: «Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν δίπλα μας»

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο πρόεδρος του Θησέα Τάκης Αλιάτης εμφανώς ικανοποιημένος και συγκινημένος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ’ Εθνική δήλωσε τα παρακάτω στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: «Οι δύο ομάδες έπαιξαν στα ίσια και θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές της Σκιάθου, διότι έπαιξαν για την ομάδα τους και ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Νικολαΐδη πάνω στον οποίο σταμάτησαν πολλές από τις προσπάθειες μας. Θα ήθελα να συγχαρώ κι όλους τους παράγοντες της Σκιάθου για τη φιλοξενία που μας προσέφεραν, αλλά και την καθαρότητα και το γνήσιο ποδόσφαιρο της ομάδας τους, που έπαιξε για να κερδίσει κι αυτό τους τιμά.

Εμείς, παρά το πολύ άγχος, τελικά ήμασταν αυτοί που έπρεπε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που έπρεπε.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το εστιατόριο «PASTA PIZZA» και τον Νίκο Βερβέρη, ο οποίος μαζί με τους ιδιοκτήτες δεξιώθηκε την ομάδα, όπως θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους Γιάννη Τσάγκαρη και τον πρόεδρό της Σκιάθου κ. Γιώργο Μιτζέλο, οι οποίοι με ταξί και λεωφορείο προσέφεραν τη μεταφορά της ομάδας από το λιμάνι στο γήπεδο κι αντίστροφα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους ηρωικούς φιλάθλους μας που δεν έχουν χάσει κανένα παιχνίδι της ομάδας και ταξίδεψαν ως τη Σκιάθο, για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα».

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της χθεσινής συνάντησης οι άνθρωποι του Θησέα τίμησαν τον πρώην παίκτη, προπονητή του Θησέα και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Γιάννη Βελετζάκη, για την πολυετή του προσφορά στην ομάδα της Αγριάς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. Θησέας 66

2. Διαγόρας 62

3. Πρωτεσίλαος 50

4. Σαρακηνός 48

5. Ακρόπολη 46

6. Πύρασος 36

7. Σκιάθος 33

8. Αίας Σούρπης 32

9. Μαγνησιακός 27

10. Αγία Παρασκευή 26

11. Ηρακλής 23

—————————————–

12. Παγασητικός 20

———————————————

13. Πηλέας 16

14. Άνθιμος Γαζής* 4

ΕΠΟΜΕΝΗ

Α’ Κατηγορία

(26η – τελευταία)
Αγία Παρασκευή-Ηρακλής
Πύρασος-Παγασητικός
Σαρακηνός-Πρωτεσίλαος
Πηλέας-Σκιάθος
Μαγνησιακός-Ακρόπολη
Θησέας-Αίας
Ανθιμος Γαζής-Διαγόρας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου