ΤΟΠΙΚΟ

Τελική ευθεία για πρωτιές και παραμονή

τελική-ευθεία-για-πρωτιές-και-παραμον-43763

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν σιγά σιγά τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, αλλά πάντα με ενδιαφέρον στην κορυφή και στις θέσεις παραμονής… με σημαντικά ματς 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε στην Α΄ Κατηγορία και 5 «στροφές» πριν το τέλος στη Β΄ ΕΠΣΘ.

Στην Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, μετά την καθυστερημένη απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, που απέρριψε την έφεση του Διαγόρα, ο Θησέας αποτελεί το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς διατηρεί τη διαφορά των έξι βαθμών από την ομάδα του Στεφανοβικείου, ενώ απομένουν άλλες 4 αγωνιστικές. Και οι δυο πάντως το Σαββατοκύριακο έχουν δύσκολα ματς εκτός έδρας.

Ο πρωτοπόρος Θησέας, που μπορεί τελευταία να δυσκολεύτηκε να κερδίσει ομάδες που μάχονται για παραμονή, ως το τέλος έχει δύο ματς εκτός έδρας με τον Πυράσο (23η) και τη Σκιάθο (25η) και άλλα δύο εντός έδρας, στην 24η με Παγασητικό και στην 26η με τον Αίαντα.

Ο δεύτερος Διαγόρας, έχοντας στόχο το 4 στα 4, έχει εξόδους με Αγία Παρασκευή (23η), Ακρόπολη (25η) και Άνθιμο Γαζή (26η), και θα υποδεχτεί στην 24η τον Πρωτεσίλαο.

Στη μάχη της παραμονής, η Αγία Παρασκευή (που περιμένει και ορισμό του αγώνα της με τη Σκιάθο για την 21η) έχει δύσκολο έργο με τον Διαγόρα. Για τον Ηρακλή πολλά θα κριθούν στις μάχες του, πρώτα με Πηλέα και μετά με Αγ. Παρασκευή, ενώ ο Πηλέας εντός έδρας έχει τα ματς με Πύρασο και Σκιάθο, και εκτός έδρας έχει να παίξει με Ηρακλή και Παγασητικό, που κι αυτός ελπίζει, έχοντας όμως ματς με Θησέα και Πύρασο, και τώρα μπορεί να πάρει ανάσες κερδίζοντας τον Άνθ. Γαζή

Στη Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ στον Α΄ όμιλο, στη μάχη της πρωτιάς Αγία Άννα και Τοξότης είναι μαζί στην κορυφή, και στις 5 αγωνιστικές που απομένουν έχουν σχεδόν τους ίδιους αντιπάλους, ενώ ξεχωρίζει το μεταξύ τους ματς στην 24η αγωνιστική στο βοηθητικό.

Στη μάχη της παραμονής (ενώ οι Ιωλκός, Κένταυρος ΝΠ και ΝΑ Νίκης έχουν υποβιβαστεί) η Δύναμη (19 β.), η Μακρινίτσα (19),η Ένωση Λεχωνίων/Νηλέα (18) και ο Νέος Μαγνησιακός (17) θα διεκδικήσουν μια θέση. Η Δύναμη έχει ματς με ΝΑ Νίκης που δεν ορίζεται αλλά και ματς με τους πρώτους και τη Μακρινίτσα, ο Ν. Μαγνησιακός έχει να κάνει ρεπό, κα κατόπιν το περιμένουν ματς με 2 «πεσμένους» και στο φινάλε παίζει με τα Λεχώνια που επίσης έχουν ματς με Ν.Α.Νίκης και δυο ματς με «πεσμένους»!

Στον Β΄ Ομιλο της Β΄ ΕΠΣΘ η αήττητη Δήμητρα (54 β.) έχει προβάδισμα πρωτιάς, και ως το τέλος έχει ρεπό και 3 ματς εκτός. Ωστόσο μάλλον από ψηλά θα παρακολουθεί τη μάχη της δεύτερης θέσης . Εκεί οι Μυρμιδόνες (43 β.) έχουν 3 ματς εκτός, ο Πανιώνιος (40) έχει 3 παιχνίδια εντός (μεταξύ αυτών Δάφνη και Δήμητρα) ενώ η Δάφνη εκτός του Πανιωνίου έχει άλλα δυο παιχνίδια μακριά από την έδρα της και δυο στο γήπεδό της.

Κανάλια, Αγχίαλος και Αχίλλειο μάχονται για μια θέση παραμονής αφού Ηρακλής Α.Θ., Άθλος, Ερμής και Αγροτικός του χρόνου θα είναι στη Γ΄ Κατηγορία που θα υπάρξει ξανά…

Το πρόγραμμα αυτού του Σαββατοκύριακου με την 23η αγωνιστική στην Α΄ και την 22η στη Β’ ΕΠΣΘ έχει ως εξής:

Α’ Κατηγορία (23η αγωνιστική)

Σάββατο 21/4

Γηπ. Αγίας Παρασκευής (4. μ.μ.): Αγία Παρασκευή-Διαγόρας

Κυριακή 22/4

Γηπ. Πτελεού (11 π.μ.): Πρωτεσίλαος-Αίας Σούρπης

Γηπ. Βοηθητικό ΕΑΚ (11 π.μ.): Παγασητικός-Άνθιμος Γαζής

Γηπ. Σαρακηνού (11 π.μ.): Σαρακηνός-Μαγνησιακός

Γηπ. Σκιάθου (12 μ.): Σκιάθος-Ακρόπολη

Γηπ. Αγίας Παρασκευής (4. μ.μ.): Ηρακλής-Πηλέας

Γηπ. Αγχιάλου (4. μ.μ.): Πύρασος-Θησέας

Β’ Κατηγορία (22η αγωνιστική)

Α’ όμιλος

Σάββατο 21/4

Γηπ. Βοηθητικό ΕΑΚ (4. μ.μ.): Ιωλκός-ΑΕ 2002

Γηπ. Πορταριάς (4. μ.μ.): Μακρινίτσα-Αγία Άννα

Γηπ.Λεχωνίων (4. μ.μ.): Ενωση Λεχώνια/Νηλέας-Ιάσων Α.Μ.

Κυριακή 22/4

Γηπ. Βοηθητικό ΕΑΚ (4. μ.μ.): Εθνικός-Τοξότης

Γηπ. Αργαλαστής (4. μ.μ.): Κένταυρος Ν.Π.-Ν. Μαγνησιακός

Ν.Α. Νίκης-Δύναμις

Ρεπό: Ελευθεριακός

Β’ όμιλος

Σάββατο 21/4

Γηπ .Ι.Μ. Δημητριάδος (4. μ.μ.): Ερμής-Απόλλων Καναλίων

Γηπ. Αιδινίου (4. μ.μ.): Αγροτικός-Αχιλλέας

Γηπ. Ριζομύλου (4. μ.μ.): Αστέρας-Άθλος

Γηπ. Μικροθηβών (4. μ.μ.): Μικροθήβες-Μυρμιδόνες

Κυριακή 22/4

Γηπ. Ι.Μ.Δημητριάδος (4. μ.μ.): Πανιώνιος-Δάφνη

Γηπ. Αγίων Θεοδώρων (4. μ.μ.): Ηρακλής Αγ.Θ.-Αγχίαλος

Ρεπό: Δήμητρα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου