ΤΟΠΙΚΟ

Νέα επεισόδια στην Α’ Κατηγορία έστειλαν παίκτη στο Νοσοκομείο

νέα-επεισόδια-στην-α-κατηγορία-έστει-87097

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Χθες και για την 19η αγωνιστική επεισόδια είχαμε στο Στεφανοβίκειο και στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Διαγόρα και Αίαντα Σούρπης, που είχαν ως συνέπεια να σταλεί ο ποδοσφαιριστής Καλοδήμος του Αίαντα στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι φιλοξενούμενοι.

Α’ ΕΠΣΘ (19η)

Διαγόρας-Αίας 2-1

Σκόρερ: (48’, 96’ Δημητριάδης – 76’ Κατσιαβριάς)

Επιστροφή στις νίκες μετά την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής στη Σκιάθο για τον Διαγόρα, που επιβλήθηκε εντός έδρας με 2-1 του Αίαντα Σούρπης, σε ένα παιχνίδι όμως το οποίο στιγματίστηκε στο φινάλε από σοβαρά επεισόδια. Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 48’ με κεφαλιά εντός περιοχής του Πάσχου και βρέθηκαν μια ανάσα από το να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο ίδιος παίκτης από θέση τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Τσάτσου, με τους φιλοξενούμενους στην αμέσως επόμενη φάση να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσια με δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Κατσαβριά. Μετά την ισοφάριση ο Διαγόρας έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα και μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Χειλά από το 60’ πίεσε ασφυκτικά για να βρει το γκολ της νίκης. Στο τελευταίο λεπτό (6ο) των καθυστερήσεων ο διαιτητής καταλόγισε έμμεσο φάουλ σε μια φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα με τον Δημητριάδη στην εξέλιξη της φάσης ύστερα από σέντρα του Κουβελά να πιάνει την κεφαλιά και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να χαρίζει ένα σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αίαντα κ. Κωστούλας ο Καλοδήμος δέχτηκε χτύπημα από παίκτη των γηπεδούχων κατά τη σύρραξη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Το φύλλο αγώνος μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά την λήξη του αγώνα εκπρόσωπος του Διαγόρα, ο Ι. Μπακάλης χτύπησε τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων Δ. Καλοδήμο, επιπλέον τον έπιασε από τον λαιμό, ενώ απέβαλλα και τον ποδοσφαιριστή Κουβελά για εν ψυχρώ χτύπημα στα πλευρά στον Δ. Καλοδήμο».

Μάλιστα σε ανακοίνωση των φιλοξενούμενων αναφέρεται: «50 χρόνια πίσω πήγε το ποδόσφαιρο στο Στεφανοβίκειο στον αγώνα της ομάδας μας με τον Διαγόρα. Ο παίκτης μας Δημήτρης Καλοδήμος χτυπήθηκε από τον ποδοσφαιριστή του Διαγόρα Στεφανοβικείου, Αλέκο Κουβελά, μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και κατέληξε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στα νεφρά. Θεωρούμε αυτήν την ενέργεια απαράδεκτη και μάλιστα έχει καταγραφεί και στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή της συνάντησης, κ. Γ. Τασιόπουλο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι διαμαρτυρόμαστε για αδικαιολόγητη αποβολή του Χειλά στο 67’ και για τη άδικη απόφαση στον καταλογισμό έμμεσου φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα, από το οποίο προήλθε στο 98’ το νικητήριο γκολ του Διαγόρα».

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Ευγ. Βουραζέρης, Φαράντος (46’ Κ.Καραπλιάγκος), Ν. Βουραζέρης, Πρασσάς, Δημητριάδης, Σπ. Καραπλιάγκος (80’ Γάρρος), Κουβελάς, Καραμανλής (60’ Καλλιακούδας), Πάσχος, Κανναβός (75’ Τρελόπουλος), Γουτούλης.

ΑΙΑΣ: Τσάτσος, Μπούρας (55’ Ξηροκώστας), Καλοδήμος, Παπανικολόπουλος, Μπιρτζάι, Κωστούλας, Τσόγκας, Χειλάς, Μακανίκας, Κατσιαβριάς.

Μαγνησιακός-Σκιάθος 0-0

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Μαγνησιακός και Σκιάθος, με τις δύο ομάδες να έχουν κλασσικές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο πρώτο μέρος με το σουτ του Μάιπα εκτός περιοχής να περνά ελάχιστα άουτ και τον Θεοδωρόπουλο λίγο αργότερα να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ αλλά να μην τελειώνει όπως θα ήθελε την φάση. Οι νησιώτες έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο σε δύο περιπτώσεις αμφότερες, με πρωταγωνιστή τον Φιλιππούλη, αρχικά πιάνοντας από καλή θέση την κεφαλιά με την μπάλα να περνά ελάχιστα εκτός εστίας του Βίτσου και στη συνέχεια σούταρε με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να του λέει όχι σε σουτ. Στην επανάληψη ο Μαγνησιακός στην καλύτερή του ευκαιρία έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ με το σουτ του Μάιπα να βρίσκει στο δοκάρι του Νικολαΐδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Σιδηρόπουλο από θέση τετ-α-τετ να νικιέται από τον Βίτσο.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βίτσος, Τσένα, Βασιλείου, Κοντοβάς, Πανόπουλος, Μάιπας, Θεοδωρόπουλος (82’ Τζήκας), Οικονόμου, Μυλωνάς (78’ Τσιάνος), Λιάρος, Χατζητρακόσιας (20’ λ.τρ. Ζάγκας).

ΣΚΙΑΘΟΣ: Νικολαΐδης, Τουρναβίτης, Χρυσάνθης (46’ Γκιαωράκης), Νασιάκος, Ελιο Πρίφτι, Μπρέγκου, Α.Τζελάι, Σιδηρόπουλος, Χισάι (88’ Τσορμπατζόγλου), Φιλιππούλης (75’ Καμπουρέλης), Χ. ΤΖελάι (65’ Αλικά).

Ηρακλής-Ανθιμος Γαζής 2-0

Σκόρερ: (30’ Νούσιας, 73’ Μπάμπα)

Σε ένα κρίσιμο παιχνίδι από βαθμολογικής άποψη ο Ηρακλής επιβλήθηκε με 2-0 του Άνθιμου Γαζή. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 30’ με τον Νούσια να νικά με σουτ εκτός περιοχής τον Γκούρη. Σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0 έχασαν οι Στρούγκης, Ασλάνογλου, όπως και ο Τανός που είχε δοκάρι, με τους τυπικά γηπεδούχους (σ.σ. η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή) να δικαιώνονται τελικά στο 73’ με τον Μπάμπα να σκοράρει έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ από τη μικρή περιοχή.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κεφαλάς, Μπατσικώστας, Γκαντής (55’ Μπάμπα), Μακρής, Στρούγκης, Πάντσιος, Τανός (70’ Μπέσσας), Δαμάσκος, Νούσιας, Κεμάλι (70’ Καρπαθάκης), Ασλάνογλου (78’ Μάρκος).

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ: Γκούρης, Βούλγαρης, Αλεξίου, Αντζούρης, Κωστάκης, Σένκο, Κατσικαδάμος, Μπρισμπέος, Κίτσας, Ταφίλης (60’ Σεραφίδης), Δημόπουλος.

Θησέας-Ακρόπολη 2-0

Σκόρερ: (33’ Βλάχος, 63’ πεν. Κοτζαθανάσης)

Επιστροφή στις νίκες μετά το στραβοπάτημα της προηγούμενης αγωνιστικής στον Πτελεό για τον πρωτοπόρο Θησέα που επικράτησε με 2-0 της Ακρόπολης. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή της συνάντησης ανήκει στους φιλοξενούμενος όταν στο 26’ ο Κόκας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Στούκα να του λέει όχι και να κρατά το μηδέν. Λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Θησέας πήρε κεφάλι στο σκορ, με τον Βλάχο να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να βρίσκει αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Σταμέλου. Η Ακρόπολη απείλησε για την ισοφάριση όταν ο Αξιώτης από τα πλάγια μπήκε μέσα στην περιοχή και εξαπέλυσε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι, για να φθάσουμε στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 63’, όταν ο Οικονόμου δέχτηκε τράβηγμα εντός περιοχής με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Κοτζαθανάσης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι σημειώνοντας το 2-0, σκορ που θα μπορούσε να έχει αλλάξει αν ο Βλάχος στις καθυστερήσεις δεν σημάδευε με κεφαλιά το δοκάρι της Ακρόπολης.

ΘΗΣΕΑΣ: Στούκας, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Τανάγιας (30’ λ.τρ. Βλάχος), Ισά (70’ Μυρμίγκης), Οικονόμου, Αραμπατζής (82’ Δημουλάς), Κοτζαθανάσης, Σφάκας (63’ Αντζούρης).

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Σταμέλος, Παπαεμμανουηλίδης, Κ. Κολυμήτρας, Τ. Κολυμήτρας (80’ Βλιώρας), Τσιαντής, Χάνος, Μαυρίδης, Μόσιος, Κόκκας, Αξιώτης, Παγώνης (65’ Πασσιάς).

Σαρακηνός-Παγασητικός 4-2

Σκόρερ: (49’ Αγερώτης, 55’, 65’ Τσεκούρας, 78’ Κοντοβάς – 60’ Τσένας, 73’ Καραγιώργος)

Σε έναν αγώνα όπου έξι τέρματα σημειώθηκαν στο β’ μέρος, ο Σαρακηνός άνοιξε το σκορ στο 49’ με πλασέ του Αγερώτη μέσα από την περιοχή ύστερα από σέντρα του Τσεκούρα. Στη συνέχεια ο Τσεκούρας με έξοχη ατομική ενέργεια και αφού κοντρόλαρε με το κεφάλι την μπάλα μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με σουτ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά δέκα λεπτά αργότερα, αυτή την φορά με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έπειτα από κόρνερ του Κοντοβά για το 3-1, με τον Παγασητικό να έχει μειώσει λίγο νωρίτερα σε 2-1, όταν από κάθετη του Γκατζούνα ο Καραγιώργος κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και πάσαρε στον Τσένα, που με πλασέ μέσα από την περιοχή βρήκε δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου, αυτή την φορά σε 3-2 όταν στο 73’ ο Σίμος έβγαλε την σέντρα με τον Καραγιώργο να πιάνει την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γράντα. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Κοντοβάς σε αντεπίθεση των γηπεδούχων και αφού «έσπασε» το οφσάιντ πέρασε τον Κλεάνθη και πλάσαρε σε κενή εστία.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Μαστακούλης, Ρέλλος, Η. Ρακής, Τσαρδακάς, Μελίσσης, Σιγαλάκος (80’ Καλαμάτας), Κοντοβάς, Δ. Γκάμπας (46’ Τσεκούρας), Β. Ρακής (46’ Αγερώτης), Χ. Γκάμπας.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: Κλεάνθης, Σίμος, Μυλωνάς (75’ Δουλάς), Γκατζούνας, Καράνταγλης, Κουτλουμπάσης, Τσένα, Μαρούγκας, Καραγιώργος, Δημητρίου, Ρουσσάς (83’ Ανδρέου).

Πηλέας-Πρωτεσίλαος 1-1

Σκόρερ: (67’ Δημόπουλος – 2’ Παπαδόπουλος)

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Πηλέας και Πρωτεσίλαος, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ένα πολύτιμο βαθμό στην μάχη της παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2’ όταν μετά από φάση διαρκείας και από όμορφη συνεργασία των Μαρμαρινού – Σιαμανίκου, ο τελευταίος έκανε το πλασέ με τον Παπαδόπουλο σε δεύτερη προσπάθεια να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του Φηυγά για το 0-1. Ο Πρωτεσίλαος λίγο αργότερα έφτασε κοντά στο 0-2, όταν ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά δεν τελείωσε όπως θα ήθελε την φάση. Στη συνέχεια ο Πηλέας κατάφερε να ισορροπήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όταν στο 67’ ο Δημόπουλος σκόραρε έπειτα από σέντρα του Θάνου.

ΠΗΛΕΑΣ: Φηύγας, Φώτου, Βαρσαμάς (78’ λ.τρ. Κανναράς), Παπαπορφυρίου, Μπάντης (57’ Ευθυμιάδης), Βαΐτσης, Μπραχιμάι (45’ Θεοδώρου), Μωραΐτης, Δημόπουλος, Θάνος, Δεδούσης (45’ Σιαμέτης).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Χασιώτης, Α. Λάμπος, Μιχόπουλος, Χολέβας, Κ.Κόρκος, Σούδης, Μαρμαρινός (65’ Θ.Κόρκος), Σιαμανίκος (65’ Μαρικλέν), Βαλωτής, Παπαδόπουλος.

Πύρασος-Αγία Παρασκευή 0-1

Σκόρερ: (89’ Καραγιάννης)

Με σπουδαίο διπλό από την δύσκολη έδρα της Αγχιάλου απέδρασε η Αγία Παρασκευή που διατηρείται ζωντανή στην μάχη της παραμονής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε λίγο πριν την συμπλήρωση του 90λέπτου ο Καραγιάννης, που εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Γιαννούλα και αφού πέρασε τον Τσιλίγκο πλάσαρε στην κενή εστία γράφοντας το τελικό 0-1.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Μπασδάνης, Τσάμης (65’ Φούκης), Γιοβάνης, Στεγίου, Μπαρμπούτας, Τσορπατζτής, Ζαχαράκης, Ίπμρα, Σαμαράς, Σιώμος.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Τσιτσιρίκος, Κούκιος, Παναγιώτου, Χατζημητροφάνης, Λούμπαρδος, Τσίλογλου, Λιάτσικος (82’ Τσιγλιφής), Γιαννούλας, Καραγιάννης, Τρίμης, Μεγαγιάννης (83’ Μπόλης).

Βαθμολογία

1. Θησέας 50

2. Διαγόρας 44

3. Πρωτεσίλαος 37

4. Ακρόπολη 34

5. Πύρασος 33

6. Σαρακηνός (-2) 32

7. Σκιάθος 29

8. Αίας Σούρπης 27

9. Μαγνησιακός 26

10. Αγία Παρασκευή 16

11. Ηρακλής (-2) 14

12. Πηλέας 13

13. Παγασητικός 11

14. Άνθιμος Γαζής 4

*Δεν υπολογίζεται το ματς Πύρασος-Σαρακηνός που διεκόπη. Ματς λιγότερο έχουν Αίας-Σκιάθος.

Επόμενη (20η): Διαγόρας-Ηρακλής, Ανθιμος Γαζής-Θησέας, Αίας-Μαγνησιακός, Ακρόπολη- Πηλέας, Σκιάθος-Σαρακηνός, Πρωτεσίλαος-Πύρασος, Παγασητικός-Αγία Παρασκευή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου