ΤΟΠΙΚΟ

Επεισόδια και γκέλες «στιγμάτισαν» την 18η αγωνιστική στην Α’ ΕΠΣΘ

επεισόδια-και-γκέλες-στιγμάτισαν-τ-95835

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Από επεισόδια και γκέλες «στιγματίστηκε» η 18η αγωνιστική στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ, όπου ένα παιχνίδι διεκόπη ανάμεσα σε Πύρασο και Σαρακηνό για επίθεση στον διαιτητή Καλαντζή, ενώ επεισόδια με φιλάθλους είχαμε και στο γήπεδο του Σέσκλου. Κατά τα άλλα, γκέλαραν οι πρωτοπόροι Θησέας και Διαγόρας, αφήνοντας βαθμούς σε Πτελεό και Σκιάθο. Αναλυτικά:

Α’ Κατηγορία (18η αγωνιστική)

Πύρασος-Σαρακηνός (διεκόπη) 0-1

Σκόρερ: (2’ Κοντοβάς)

Στο γήπεδο της Αγχιάλου η αναμέτρηση ανάμεσα στον Πύρασο και τον Σαρακηνό διεκόπη στο 44’ όταν ο Δημήτρης Κατής για τους γηπεδούχους δέχθηκε κόκκινη κάρτα για… επίθεση στον διαιτητή μ’ αποτέλεσμα να ακολουθήσει γενική σύρραξη. O διαιτητής Καλαντζής αναγκάστηκε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι αφού όπως έγραψε στο Φ.Α. δέχθηκε επίθεση από φίλαθλο. Συγκεκριμένα στο φύλλο αγώνος αναφέρονται τα παρακάτω: «Στο 44ο λεπτό του αγώνα κι ενώ το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη απέβαλα με απευθείας κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή Κατή Δημήτρη διότι με έσπρωξε βίαια στην πλάτη μου, στο ίδιο λεπτό και ύστερα από την απόφασή μου έγινε γενική σύρραξη. Οι ποδοσφαιριστές και όλοι οι ευρισκόμενοι στον πάγκο της γηπεδούχου ομάδας κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου. Φίλαθλος της γηπεδούχου ομάδας, που αναγνώρισα από τα συνθήματά του, εισέβαλε εντός αγωνιστικού χώρου και κινούμενος απειλητικά εναντίον μας, για να μας χτυπήσει, μας εξύβρισε ως εξής (…). Ύστερα από αυτά τα γεγονότα, αποφάσισα την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Στη συνέχεια κι ενώ κατευθυνόμασταν προς τα αποδυτήριά μας, εισέβαλαν φίλαθλοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι μας κυνηγούσαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ένας εξ αυτών χτύπησε εμένα με γροθιά στον αυχένα και ένας άλλος χτύπησε τον β’ βοηθό με γροθιά στο στήθος». Επίσης για τη διακοπή ο διαιτητής σημείωσε πως: «Φοβόμασταν τη σωματική μας ακεραιότητα και η ψυχολογική μας κατάσταση δεν ήταν κατάλληλη για να συνεχίσουμε τον αγώνα». Μέχρι εκείνο το σημείο είχε καταγραφεί ένα γκολ για τον φιλοξενούμενο Σαρακηνό, που είχε ανοίξει το σκορ από το 2’ με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής του Κοντοβά. Μετά το εις βάρος του σκορ ο Πύρασος πίεσε αρκετά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης και αστόχησε σε τετ-α-τετ με τους Σαμαρά, Σιώμο, Ίμπρα και Ζαχαράκη.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Στεργίου, Γιοβάνης, Γκίνης, Κατής, Μπαρμπούτας, Μπασδάνης, Σαμαράς, Σιώμος, Ζαχαράκης, Ίμπρα.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Γ. Μαστακούλης, Ηλ. Ρακής, Γιαμαλής, Τσαρδακάς, Μελίσσης, Καλαμάτας, Κοντοβάς, Β. Γκάμπας, Β. Ρακής, Χρ. Γκάμπας.

Ακρόπολη-Άνθιμος Γαζής 3-0

Σκόρερ: (22’ Αξιώτης, 28’ Τσουκάλης, 41’ Παγώνης)

Συνέχεια στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις έδωσε η Ακρόπολη, που επιβλήθηκε εντός έδρας με 3-0 του Ανθίμου Γαζή σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 22’ με τον Μόσιο να περνά την κάθετη στον Αξιώτη, ο οποίος με ωραίο σταμάτημα και σουτ στην απέναντι γωνιά βρήκε δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Έξι λεπτά αργότερα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μαυρίδη ο Τσουκάλης έπιασε την κεφαλιά, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου o Μαυρίδης πάλι σε ρόλο δημιουργού εκτέλεσε το κόρνερ με τον Παγώνη να πιάνει την κεφαλιά και να γράφει το 3-0.

Στο 65’ ο Τσουκάλης αντίκρισε απευθείας κόκκινη για εξύβριση του διαιτητή. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι πως μετά τη λήξη του πρώτου μέρους στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων εισέβαλλαν οπαδοί της Ακρόπολης με αποτέλεσμα να σημειωθεί γενική σύρραξη παικτών του Άνθιμου Γαζή και των οπαδών των γηπεδούχων.

Μάλιστα στο Φύλλο Αγώνος, αναγράφονται από το διαιτητή κ. Αθηναίο σχετικά με το περιστατικό, τα εξής: «Στο ημίχρονο του αγώνα και κατευθυνόμενοι για τα αποδυτήρια, εισέβαλαν φίλαθλοι της ομάδας της Ακρόπολης στο χώρο των αποδυτηρίων κι ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των παικτών του Ανθίμου Γαζή και συγκεκριμένων φιλάθλων. Στη διάρκεια της σύρραξης είδα να γρονθοκοπείται ο παίκτης του Ανθ. Γαζής, Μπόγιαν, από φίλαθλο».
ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης, Τ. Κολυμήτρας, Κ. Κολυμήτρας, Πασσιάς, Χάνος, Μαυρίδης (48’ Βλιώρας), Μόσιος (46’ Κόκκας), Τσουκάλης, Αξιώτης (46’ Μιχολίτσης), Παγώνης (75’ Πούλιος).

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ: Ζαρίφης, Βούλγαρης, Κατσικαδάμος, Αντζούρης, Κωστάκης, Σένγκο, Αλεξίου, Μπρισμπέος, Κίτσας (75’ Καρούτσος), Δημόπουλος, Μπόγιαν (53’ Ταφίλης).

Αγία Παρασκευή-Πηλέας 3-0

Σκόρερ: (65’ Μαλακασιώτης, 78’ Τρίμμης, 88’ Καραγιάννης)

Με 3-0 επικράτησε του Πηλέα η Αγία Παρασκευή, σε μια αναμέτρηση μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, που αγωνίζονται με σκοπό την παραμονή. Μετά από ένα νωθρό πρώτο μέρος, στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην με την Αγία Παρασκευή να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να σκοράρει τρία τέρματα. Αρχικά λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μαλακασιώτης με πλασέ εντός περιοχής έπειτα από ασίστ του Αλαμάνη άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, με τον Τρίμμη στο 78’ με πλασέ από τη μικρή περιοχή να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με ωραία ατομική ενέργεια και τελείωμα ο Καραγιάννης στο 88’ με τον Αλαμάνη λίγο νωρίτερα να αστοχεί από την άσπρη βούλα.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Τσιτσιρίκος, Ιωακειμίδης (46’ λ.τρ. Κούκιος, 77’ Τσιγκλιφής), Παναγιώτου, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Τσίλογλου (72’ Μεγαγιάννης), Μαλακασιώτης (79’ Μπόλης), Γιαννούλας, Αλαμάνης, Τρίμμης, Καραγιάννης

ΠΗΛΕΑΣ: Κοντογιάννης, Χιούσι (55’ λ.τρ. Καμπέρης), Βαρσαμάς (75’ Θάνος), Παπαπορφυρίου, Βαΐτσης, Καζάκης (45’ Φώτου), Μπραχιμάι, Μωραΐτης, Δημόπουλος, Θεοδώρου, Σιαμέτης (70’ Καναράς).

Παγασητικός-Μαγνησιακός 3-5

Σκόρερ: (5’, 80’ πεν. Σίμος, 38’ Ρουσσάς, – 15’ Λιάρος, 25’, 30’, 75’ Θεοδωρόπουλος, 55’ Μάιπας)

Χορταστικό παιχνίδι διεξήχθη στο βοηθητικό του ΕΑΚ με τον Μαγνησιακό να επικρατεί με το εντυπωσιακό 5-3 του Παγασητικού. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 5’ με τον Σίμο, αλλά ο Μαγνησιακός ισοφάρισε με τον Λιάρο στο 15’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 25’ ο Θεοδωρόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-2, με τον ίδιο πέντε λεπτά μετά να σημειώνει και το 1-3. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 38’ σε 2-3 με πλασέ του Ρουσσά, ωστόσο ο Μαγνησιακός πέτυχε άλλα δύο τέρματα. Αρχικά στο 55’ με σουτ του Μάιπα από τη μικρή περιοχή ύστερα από ασίστ του Λιάρου και με τον Θεοδωρόπουλο στο 75’ να ολοκληρώνει το προσωπικό του χατ-τρικ με πλασέ. Ο Παγασητικός πέτυχε το τελικό 3-5 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίμου στο 80’, το οποίο κέρδισε ο Τσένα. Νωρίτερα οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο με τον Μαγιόγλου να αποβάλλεται.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: Κλεάνθης, Χαλκίδης (70’ Μαρούγκας), Μυλωνάς, Γκατζούνας, Καράνταγλης, Κουτλουμπάσης (74’ Τσένα), Μάρκος (82’ Δουλάς) Καραγεώργος (72’ Ανδρέου), Δημητρίου, Ρουσσάς.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βίτσος, Τσένα, Βασιλείου, Μαγιόγλου, Κοντοβάς, Πανόπουλος (45’ Δεμίρης), Οικονόμου (45’ Τσιάνος), Μάιπας, Θεοδωρόπουλος, Λιάρος (70’ Μυλωνάς), Χατζητρακόσιας (80’ Τζήκας).

Σκιάθος-Διαγόρας 1-1

Σκόρερ: (25’ Γραββάνης-45’ Πάσχος)

Σκιάθος και Διαγόρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Γραββάνης στο 25’ με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Διαγόρας έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 45’, όταν ο Κουβελάς μετά από ωραία ατομική ενέργεια «έσπασε» την μπάλα στον Πάσχο, που με πλασέ μέσα από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Διαγόρας πίεσε για να φτάσει στην ανατροπή και έφτασε μια ανάσα από το να το πετύχει, όμως το σουτ του Γουτούλη εκτός περιοχής στο 60’ βρήκε στην συμβολή των δοκών του Νικολαΐδη.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας (45’ Νικολαΐδης), Τουρναβίτης (60’ Α. Τζελάι), Γραββάνης, Νασιάκος (70’ Γκιαωράκης), Έλιο Πρίφτι, Μπρέγκου, Τάσσος, Σιδηρόπουλος, Χισάι, Φιλιππούλης, Χ. Τζελάι (46’ Καμπούρης).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Β. Βουραζέρης, Φαράντος, Δημητριάδης (75’ Κ. Καραπλιάγκος), Πρασσάς, Ν. Βουραζέρης, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καλλιακούδας, Πάσχος, Κανναβός (80’ Τρελόπουλος), Καραμανλής (56’ Γουτούλης).

Αίας-Ηρακλής 1-0

Σκόρερ: (85’ Παπανικολόπουλος)

Νέα νίκη έστω και με αγχωτικό τρόπο για τον Αίαντα Σούρπης επί του αξιόμαχου Ηρακλή. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 85’ ο Παπανικολόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Κατσαβριά.

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Μπούρας (70’ Ξηροκώστας), Πλαβός, Καλοδήμος, Μπιρτσάι, Τσόγκας (70’ Χριστέλλος), Χειλάς, Μακανίκας (83’ Νικηφοράκης), Κωστούλας (75’ Κ. Κατσαβριάς), Θ. Κατσαβριάς.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κεφαλάς, Μπατσικώστας, Δαμάσκος, Πάντσιος, Μακρής, Γκάγκας, Ασλάνογλου, Μπέσσας (46’ Στρούγκης), Νούσιας, Μπάμπα (70’ Καρπαθάκης), Τανός (65’ Γκαντής).

Πρωτεσίλαος-Θησέας 0-0

O τρίτος της βαθμολογίας Πρωτεσίλαος και ο πρωτοπόρος Θησέας αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με την ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου να παραμένει σε απόσταση έξι βαθμών από τον δεύτερο Διαγόρα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 40’ με τον Νικογιάννη να πιάνει την κεφαλιά από καλή θέση αλλά ο Στούκας μπλόκαρε. Στην καλύτερή ευκαιρία στο 86’ ο Παπαδόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Θησέα και πάσαρε στον Βαλωτή, ο οποίος σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Θησέας από την άλλη απείλησε με τον Μίλτο στο 70’ και με τον Ισά να βρίσκει το δοκάρι του Τίτα στο 80’.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας, Σιαμανίκος, Α. Λάμπος, Μιχόπουλος, Χολέβας, Σούδης, Κ. Κόρκος, Νικογιάννης (72’ λ.τρ. Θ.Κόρκος), Μαρμαρινός (87’ Χασιώτης), Βαλωτής, Παπαδόπουλος.

ΘΗΣΕΑΣ: Στούκας, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Τανάγιας, Αντζούρης (62’ Ισά), Οικονόμου, Αραμπατζής, Κοτζαθανάσης (72’ Μίλτος), Σφάκας (62’ Βλάχος).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

1. Θησέας 47

2. Διαγόρας 41

3. Πρωτεσίλαος 36

4. Ακρόπολη 34

5. Πύρασος 33

6. Σαρακηνός 29

7. Σκιάθος 28

8. Αίας Σούρπης 27

9. Μαγνησιακός 25

10. Αγία Παρασκευή 13

11. Πηλέας 12

12. Παγασητικός 11

13. Ηρακλής 11

14. Άνθιμος Γαζής 4

Επόμενη (19η):Ηρακλής-Ανθιμος Γαζής, Διαγόρας-Αίας, Θησέας-Ακρόπολη, Μαγνησιακός- Σκιάθος, Πηλέας-Πρωτεσίλαος, Σαρακηνός-Παγασητικός, Πύρασος-Αγία Παρασκευή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου